Horrendalne (i ciągle rosnące!) ceny perfum w Polsce - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-08-09, 08:43   #31
Aszku73
Rozeznanie

GG do Aszku73
Dot.: Horrendalne (i ciągle rosnące!) ceny perfum w Polsce

No właśnie. Jakoś niespecjalnie zwróciłam uwagę na to, że ceny rosną. Może dlatego, że jedynie porównuje je z tymi z zagranicznych sklepów i nie śledzę zbyt dokładnie. Niemniej jednak jeszcze jakiś czas temu nie do pomyślenia były promocje w Sephorze. Perfumy były luksusem i basta ! Luksusem dla dobrze zarabiających i dla tych co potrafili odłożyć na wymarzony flakonik.
W tej chwili nawet w sklepach sieciowych można całkiem niezłą okazję ustrzelić
Co nie zmienia oczywiście faktu, że ceny w naszym kraju są niehumanitarne, sufitowe i złodziejskie
Stary 2008-08-09, 10:25   #32
your Angel
czyli Endżi

Dot.: Horrendalne (i ciągle rosnące!) ceny perfum w Polsce

Dziewczyny, to oczywiście prawda, że drożeje wszystko Nie zgodziłby się z tym chyba tylko ten, kto w przeciągu ostatnich paru miesięcy nie był w sklepie po chleb i mleko

Ale w tym wątku chodzi o przytoczenie pewnych faktów dlaczego wyjaśnienia dlaczego rosną ceny perfum i jakie mechanizmy tym rządzą. Ja na przyklad po raz pierwszy przeczytałam, że kształtuje się je na podstawie pozycji cen perfum oraz innych kosmetyków marki Chanel

I szczerze mówiąc nie pomyślałam o cenach, jakie pojawiają się na promocjach. Dla mnie cena regularna jest ceną główną. Gdybym miała ochotę na najnowszy zapach Guerlain to raczej nie szybko deczekałabym się momentu, kiedy zostałby on znacznie przeceniony.
Stary 2009-04-05, 17:34   #33
fergieunia
Zadomowienie

GG do fergieunia
Ceny perfum.

Witam. I znów przyszło mi załozyć kolejny wątek. Tym razem ciekawi mnie Wasza opinia na temat cen perfum. Czy nie żal Wam czasem wyłożyc kilkaset złotych na to małe pachnące cudeńko? W końcu za tą cene moge kupic sobie sukienke i bluzke ( przykład). No ale cóż nic na to nie poradzimy ale pomarudzić możemy. Wiadomo jest taki a nie inny przelicznik i dlatego ceny sa u nas tak wygórowane. Ale przeciez gdyby były tansze mogłybysmy miec ich więcej i nie trzeby było czasami na nie odkładać. To jak jest u Was też uważacie że mogłyby byc tansze?
fergieunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-05, 17:40   #34
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125
Dot.: Ceny perfum.

Mogłyby być tańsze, poza tym nie kierujmy się cenami w Sephorach. Mozna znacznie taniej nabyc perfumy - Allegro, wspólne zakupy, itp.

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-05, 17:40   #35
MoniaK
Zakorzenienie

Zawsze mogłyby być tańsze jednak od czego są sklepy internetowe, promocje i allegro.
Ja już od dawna nie kupiłam nic w stacjonarnej perfumerii i nie zamierzam
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-05, 17:58   #36
iguanaiguana
Zadomowienie

GG do iguanaiguana

Ja nie kupuję perfum ani w douglasie ani w sephorze.Zostajem mi allegro,superpharm,rossma n i natura.Nie przeszkasza mi to mieć w swojej kolekcji 15 flakonów.Nie wiem jaką politkę ma np.superpharm gdzie cena tych samych perfum co w douglasie i sephorze różni się nieraz nawet o 200 zł na flakonie.Zawsze czekam na promocję,przeglądam gazetki.Tym bardziej że ostatnio np.w superpharm mają dużo nowości a cena konkurencyjna np CKIN2U HEAT w SP 129,99 a w douglasie 220 zł.Za różnicę można kupić już jakiś ciuszek.
Jestem cierpliwa i nie muszę mieć nowości od zaraz a cierpliwość popłaca.
iguanaiguana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-05, 18:15   #37
Hawa
Zakorzenienie

GG do Hawa

Ja kupuje na ebay, lubie polowac na uzywane perfumy, czesto udaje mi sie takie kupic za 1-5 funtow, moj najnowszy zakup to Kenzo Flower 50ml /zostalo 30ml za 1,24 funta czyli niecale 7zl.....No i Nina Ricci czerwone jablko 30ml /zostalo 20ml za ok. 5 funtow/25zl .
Perfumerie slużąmi tylko do testowania zapachów...
Hawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-04-05, 18:16   #38
All_that_jazz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iguanaiguana Pokaż wiadomość
Ja nie kupuję perfum ani w douglasie ani w sephorze.Zostajem mi allegro,superpharm,rossma n i natura.Nie przeszkasza mi to mieć w swojej kolekcji 15 flakonów.Nie wiem jaką politkę ma np.superpharm gdzie cena tych samych perfum co w douglasie i sephorze różni się nieraz nawet o 200 zł na flakonie.Zawsze czekam na promocję,przeglądam gazetki.Tym bardziej że ostatnio np.w superpharm mają dużo nowości a cena konkurencyjna np CKIN2U HEAT w SP 129,99 a w douglasie 220 zł.Za różnicę można kupić już jakiś ciuszek.
Jestem cierpliwa i nie muszę mieć nowości od zaraz a cierpliwość popłaca.
Podpisuję się pod każdym zdaniem.Robię tak samo.Oprócz tego nie kupuję w ciemno,kupuje tylko raz na jakiś czas,moje ukochane zapachy.Nie kupuje nowości zaraz po wejściu na rynek w horrendalnych cenach.Korzystam też z promocji w Merlinie.
Najwięcej wydaje się na codzienne zakupy drobiazgów (tu zmorą są sklepy osiedlowe,osiedlowe drogerie) i to na nich można oszczędzić więcej niż towarach luksusowych. Ja wolę kupić droższe ubranie, tańszą żywność, tańszy papier toaletowy czy zmywacz. Niż droższe drobiazgi i nie móc sobie pozwolić na moje ulubione perfumy czy kaszmirowy sweter.
All_that_jazz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-05, 20:22   #39
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez fergieunia Pokaż wiadomość
Witam. I znów przyszło mi załozyć kolejny wątek. Tym razem ciekawi mnie Wasza opinia na temat cen perfum. Czy nie żal Wam czasem wyłożyc kilkaset złotych na to małe pachnące cudeńko? W końcu za tą cene moge kupic sobie sukienke i bluzke ( przykład).
nie kupuje perfum w perfumeriach typu Douglas czy Sephora. osttanio glownie poluje na okazje na All, stad z cala pewnoscia nie wydaje kilkuset zlotych na dane perfumy
siarka40 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-05, 20:46   #40
klystianek
Rozeznanie

ja kupujac niszowce niestety nie czekam na promocje, no moze czasami na kolege ktoremu moge sprzedac polowe zapachu, bo czesto nie potrzebuje setki a 50siatki sa o 20-30zl tansze, wykorzystujac wojaze zagraniczne udaje mi sie kupic cos taniej np Creed Bois du Portugal za grosze w zeszle wakacje wykorzystujac promocje ze za pierwszy zakup 50 dolcow mniej to kupilem AMENa, Hanae Mori i Creed BdP za ... 120$ (wtedy dolar stal ~2.1 zl), a odwiedzajac lokalne marshalle i tj maxxy mozna naprawde tanio zaopatrzyc sie w zapachy (pamietam ze 30stka chrome,bmen,escada ph 10$ po discouncie i z nieco zgniecionym pudelkiem)
(w te wakacje chce zakupic cos z serii Bond No 9 znow pewnie bedzie mnie to kosztowac 103$ (100ml) - promocja (5%-15% zazwyczaj), wiec grosze w porownaniu do polskich cen.

Edytowane przez klystianek
Czas edycji: 2009-04-05 o 20:50
klystianek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-05, 22:38   #41
Polly_
grozi wypollizowaniem

mogłyby być tansze...ale nie będą...np. L;Artisan w butiku online kosztuje 100$ a u nas 365-to właściwie tyle samo...mówie oczywiście o cenach "internetowych"
Argument o kupowaniu ciuchów w ogóle do mnie nie przemawia-ubrania traktuje jako zło konieczne i o ile tylko mogę staram sie unikać ich kupowania
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-07, 14:34   #42
skarbiatko
Zakorzenienie

tanio nie jest i pewnie długo jeszcze nie będzie.szkoda

skarbiatko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-07, 17:16   #43
piroksena
Zadomowienie

Pewnie, pewnie że drogo... A tak przyjemnie jest robić zakupy w ładnej, pachnącej perfumerii, dostać próbeczki i papierową torebkę z logo Pozostaje mniej wysmakowane Allegro oraz Super-Pharm, gdzie ceny są naprawdę ok, choć nie jest już tam tak magic jak w perfumerii z prawdziwego zdarzenia.
A odnosząc się do treści pierwszego postu, to u mnie akurat jest wręcz odwrotnie, właśnie kupując ciuchy w myslach przeliczam ich cenę na ulatujące flaszki.

piroksena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-07, 21:28   #44
Ata77
Zakorzenienie

kupuję poza stacjonarnymi zdecydowanie

Ata77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-07, 21:37   #45
p4w
Zakorzenienie

ja większość moich zapachów mam z Superpharm
zwykle kupuję zapach pod wpływem chwili - wącham, podoba mi się, jest w promocji, kupuję

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-07, 21:40   #46
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez piroksena Pokaż wiadomość
Pewnie, pewnie że drogo... A tak przyjemnie jest robić zakupy w ładnej, pachnącej perfumerii, dostać próbeczki i papierową torebkę z logo Pozostaje mniej wysmakowane Allegro oraz Super-Pharm, gdzie ceny są naprawdę ok, choć nie jest już tam tak magic jak w perfumerii z prawdziwego zdarzenia.
a ja tam lubie te momenty, kiedy szukam jakiegos zapachu na All - albo gdy znajduje jakas Perelkowa aukcje - po czym dumam (niekiedy dluuugo) nad zakupem - potem ta boska adrenalina, kiedy klikam i kupuje dane perfumy - nastepnie podniecajace wielce oczekiwanie na pachnaca przesylke (snucie wizji, gdzie, kiedy i po co zaaplikuje ow nowy nabytek) - no i final - gdy odbieram zakup z poczty...
czyz zakup w perfumerii stacjonarnej moze sie rownac powyzszemu procesowi?

Edytowane przez siarka40
Czas edycji: 2009-04-07 o 21:43
Stary 2009-04-07, 22:37   #47
piroksena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
a ja tam lubie te momenty, kiedy szukam jakiegos zapachu na All - albo gdy znajduje jakas Perelkowa aukcje - po czym dumam (niekiedy dluuugo) nad zakupem - potem ta boska adrenalina, kiedy klikam i kupuje dane perfumy - nastepnie podniecajace wielce oczekiwanie na pachnaca przesylke (snucie wizji, gdzie, kiedy i po co zaaplikuje ow nowy nabytek) - no i final - gdy odbieram zakup z poczty...
Jasne, też tak to czuję Już ja wiem, jak to jest odkryć u siebie cechy poszukiwacza i łowcy skarbów, Wizaż i Allegro to dla mnie w końcu siostry syjamskie! Kliknąć-nie kliknąć [aa, dobra, klikam!], szybciutki przelew, czekanie z biciem serca na paczuchę... Jak ja to dobrze to znam! Ale jednak, mimo wszystko, fajnie byłoby sobie fundnąć pachnący prezencik a propos szperania po perfumerii, ot tak, po prostu nie patrząc na to, co przed przecinkiem Ja przynajmniej tak bym chciała.

piroksena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-07, 23:39   #48
justynaneyman
Zakorzenienie

E tam, w Sephorze wcale nie jest magicznie, światło jakieś takie zimne, prawie jarzeniowe(zawsze obnaża zieleń w farbowanym ciemnym blondzie), ekspedientki wymalowane, bo kolorówka szacownych firm gratis, pąsowe wampirze usta pytają mnie w czym mogę pomóc, rzęsy na pająka. Usiąść nie ma gdzie, bo i po co, no i ten zapach, zapewne wymyślony przez jakiegoś nosa- super specjalistę ds. sprzedaży, mogący konkurować z zapachem kwiaciarni- tam pewnie tak pachnie nabłyszczacz, przepr. za wyrażenie, a w Sephorze przypuszczam, że przecierają czymś podłogę. To możliwe, skoro perfumy są podobno dodawane do dezodorantów Rexona w hołdzie zabieganym kobietom.
Za to w domu- mżące światło nocnej lampki, wszyscy śpią, a ja przeglądam Allegro, ciche dźwięki Debussy'ego. A za zaoszczędzone pieniądze mogę sobie kupić paręnaście kilo ciuchów, jeśli w promocji, a jak po złotówce, to nawet nie zliczę(dżinsy ok. pół kg-czyli 100zł=50kg spodni).

---------- Dopisano o 00:39 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ----------

Popraweczka- jeżeli spodnie są po złotówce, to za 100zł mogę kupić nie 50, ale 200kg.
justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-08, 01:56   #49
beata11
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
mogłyby być tansze...ale nie będą...np. L;Artisan w butiku online kosztuje 100$ a u nas 365-to właściwie tyle samo...mówie oczywiście o cenach "internetowych"
Argument o kupowaniu ciuchów w ogóle do mnie nie przemawia-ubrania traktuje jako zło konieczne i o ile tylko mogę staram sie unikać ich kupowania
Z lenistwa to się tylko podpiszę pod powyższym
Ja nie cierpię kupowania ubrań i butów.
Ostatni raz kupiłam coś chyba ze trzy lata temu ( hardcore, nie?)
(sorry dwa lata temu jeansy dwie sztuki nabyłam.)
Perfumy to zupełnie inna bajka.
beata11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-08, 08:08   #50
Kaninen
Rozeznanie

Nie, nie zal mi pieniazkow na perfumy. Wiadomo, jak w kieszeni pustka to niczego sie nie wyczaruje, ale systematyczne odkladanie i jedzenie samych sucharow owocuje nowymi flaszeczkami wyrastajacymi na polce jak grzyby po deszczu A tak na powaznie, to ja tez staram sie omijac Sephore itp. ze wzgledu na ceny. O tyle mam dobrze, ze juz przeszkolilam rodzine i na kazda wieksza okazje dostaje jakis zgrabny flakonik. Polecam ta metode wszystkim forumowym sknerom
Kaninen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-08, 08:15   #51
eldl
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Hawa Pokaż wiadomość
Ja kupuje na ebay, lubie polowac na uzywane perfumy, czesto udaje mi sie takie kupic za 1-5 funtow, moj najnowszy zakup to Kenzo Flower 50ml /zostalo 30ml za 1,24 funta czyli niecale 7zl.....No i Nina Ricci czerwone jablko 30ml /zostalo 20ml za ok. 5 funtow/25zl .
Perfumerie slużąmi tylko do testowania zapachów...

Ja tez kupuje na ebay, mozna trafic na prawdziwe perelki
eldl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-08, 08:31   #52
Murszafka
To ja :)

A ja kupuje jak na Allegro, ale bez Allegro Bezposrednio od chlopaka, ktory perfumki sprowadza. Dzwonie do niego i on mi je przywozi dopracy. Ceny bardzo atrakcyjne -allegrowe wlasnie mniej wiecej. Jedne perelkowo-allegrowe, inne przecietne. I nie, nie zal mi kaski, wprost przeciwnie, gdybym mogla, to bym rzucila jedzenie (co wlasnie probuje zrobic) i wydawala kase tylko na zapachy A juz kupno ciuchow to moj wrog, wiec to, ze oszczedze i kupie bluzke, czy spodnie, w ogole odpada -oszczedzac na perfumach? Nie

Terry Pratchett, Czarodzicielstwo
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-08, 08:34   #53
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez piroksena Pokaż wiadomość
Ale jednak, mimo wszystko, fajnie byłoby sobie fundnąć pachnący prezencik a propos szperania po perfumerii, ot tak, po prostu nie patrząc na to, co przed przecinkiem Ja przynajmniej tak bym chciała.
nie, no, jasne, taka opycja tez przyjemna zdaje sie byc ale poki ceny sa w perfumeriach typu Sephora tak zabojcze, pozostawiam wyzej przedstawiona przez Ciebie wizje w sferze marzen

Cytat:
Napisane przez beata11 Pokaż wiadomość
Ja nie cierpię kupowania ubrań i butów.
Ostatni raz kupiłam coś chyba ze trzy lata temu ( hardcore, nie?)
hardcore, jak nic
zwlaszcza dla mnie, skoro kupuje czesciej ubrania nizli perfumy
Stary 2009-04-08, 19:26   #54
negativna
Raczkowanie

GG do negativna

Perfumy w Polsce nie są wcale takie drogie. W Hiszpanii np. za 50 ml "Euphorii" trzeba zapłacić 63 euro (co przy obecnym kursie daje 284 pln) i jak na złość we wszystkich sklepach obowiązują podobne ceny.
Stary 2009-04-08, 19:33   #55
Daffodilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez negativna Pokaż wiadomość
Perfumy w Polsce nie są wcale takie drogie. W Hiszpanii np. za 50 ml "Euphorii" trzeba zapłacić 63 euro (co przy obecnym kursie daje 284 pln) i jak na złość we wszystkich sklepach obowiązują podobne ceny.
A jakie są średnie zarobki w Hiszpanii?
Daffodilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-08, 21:45   #56
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Napisane przez fergieunia Pokaż wiadomość
Witam. I znów przyszło mi załozyć kolejny wątek. Tym razem ciekawi mnie Wasza opinia na temat cen perfum. Czy nie żal Wam czasem wyłożyc kilkaset złotych na to małe pachnące cudeńko? W końcu za tą cene moge kupic sobie sukienke i bluzke ( przykład). No ale cóż nic na to nie poradzimy ale pomarudzić możemy. Wiadomo jest taki a nie inny przelicznik i dlatego ceny sa u nas tak wygórowane. Ale przeciez gdyby były tansze mogłybysmy miec ich więcej i nie trzeby było czasami na nie odkładać. To jak jest u Was też uważacie że mogłyby byc tansze?
Tak szczerze, szkoda by mi było wywalić tyle kasy na sukienkę i bluzkę. Parę stówek mogę dać za dobre buty sportowe lub ewentualnie dwie - trzy setki za dobrej jakości dżinsy.

Mogę wydać taką kasę na płyty, książki, na bilety na koncert, na solidną imprezę także.
Bez żalu inwestuję w podróże i moją pasję - nurkowanie.
Z pewną ostrożnością wydaję pieniądze na moją drugą pasję i w uzasadnionych przypadkach potrafię za kilka stów kupić broń, część zbroi, mogę wydać dużo kasy na łuk i na różne inne fajne rzeczy.
I na perfumy oczywiście też - to sztuka, która porusza mnie jak literatura czy muzyka.
Ale marnować kasę na kawałek szmaty?

Nie poluję tez na perfumeryjne (ani żadne inne!) okazje. W każdym razie nie w taki sposób, że kupuję coś tylko dlatego, że okazja. To nie jest oszczędność, tylko wyrzucanie kasy, która w innym przypadku zostałaby mi w kieszeni. Tak ja to widzę.

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
Ja lubię ubrania. Mieć i nie musieć kupować. Najchętniej nosiłabym ciuchy z kevlaru - jeden zakup i sto lat noszenia.

Cytat:
Napisane przez justynaneyman Pokaż wiadomość

Popraweczka- jeżeli spodnie są po złotówce, to za 100zł mogę kupić nie 50, ale 200kg.

Sorki, wyobraziłabym sobie, co poczęłabym dwustu kilogramami spodni.
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-08, 22:05   #57
martwa papuga
Zakorzenienie

Nie bardzo rozumiem główne pytanie tego wątku. Czy ono miało być retoryczne? W takim razie, po co wątek?

Tak jest, perfumy mogłyby być tańsze. Podobnie jak samochody, nieruchomości, jedzenie w spożywczaku też.

Kto ma jakie priorytety wydatkowe, zależy od osoby. Moja przyjaciółka po pobycie w Anglii "na zarobku" wróciła bez kasy, za to z gitarą elektryczną, wzmacniaczem i wielkim pękiem płyt winylowych.
martwa papuga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-04-09, 07:16   #58
Griszata
Raczkowanie

GG do Griszata

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
mam dokladnie tak samo ) kiedys kupowalam perfumy w perfumeriach ale wtedy nie bylo jeszcze allegro za 30 ml eternity placilam ok 150 zl pozniej az strach bylo uzywac ubywalo w zastraszajacym tempie a cena powalajaca.....czasem w rossmanie kupie bo ceny sa w miare przystepne
Griszata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-11, 18:06   #59
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez Griszata Pokaż wiadomość
mam dokladnie tak samo ) kiedys kupowalam perfumy w perfumeriach ale wtedy nie bylo jeszcze allegro za 30 ml eternity placilam ok 150 zl pozniej az strach bylo uzywac ubywalo w zastraszajacym tempie a cena powalajaca.....czasem w rossmanie kupie bo ceny sa w miare przystepne
he he, Grisza, no, Ciebie od strony zakupow na All juz zdazylam poznac przyznam, ze kiedys mialam Cie za przesadna ryzykantke, ale od jakiegos czasu, jak widze, za jakie pieniadze "lapiesz" cos fajnego, jestes dla mnie Mistrzynia Allegrowych Okazji
Stary 2009-04-12, 02:26   #60
princeska69
BAN stały

GG do princeska69 Send a message via Skype™ to princeska69

Jeszcze nie mialam tak, aby szkoda bylo mi kasy ktora wydalam na swoje perfumy. Moze dlatego, ze kupuje tylko to, czego naprawde pragne, nie rozrabniam sie na okazje, mam swoja liste, na ktora kazdy zapach trafia po sporej ilosci tesow. Lubie zakupy przemyslane, nie dzialam impulsywnie, dlatego nawet gdy czas czasem wydac wieksza sume to robie to z ogromnym poczuciem spokoju i nie przeliczam tego na nic innego. A skoro sprawia mi jakas buteleczka nowa przyjemnosc, to chyba glupia musialabym byc zeby zalowac kasy na nia wydanej zycie jest za krotkie zeby tak przeliczac i kalkulowac, takie jest moje zdanie

a co do samych cen, moze moglyby byc nizsze, tylko czy wtedy kupienie sobie czegos wymarzonego dawaloby az taka radosc? chyba nie, bo im latwiejszy dostep tym mniej radosci daje zdobycie danej rzeczy. Ja obecnie jestem jeszcze na utrzymaniu rodzicow, nie pracuje, ale nic nie daje takiej radosci jak nowa flaszka na ktora czasem czekam bardzo dlugo.
princeska69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości