![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko o ślubach cywilnych
Planuje slub cywilny na sierpien 2009 tylko nie wiem co ubrac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
ja brałam ślub cywilny też w sierpniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Rozeznanie
|
Aga wygladalas swietnie!
bardoz wszystko do |Ciebie pasowalo ![]() ja juz na poprzedniej stronie pokazalam przykladowe zestawy moich kreacji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Jak spotkacie fajne kreacje na cywilny to wlepiajcie tutaj chetnie poogladam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Witam wszystkich.
Ja biorę ślub cywilny 6 grudnia 2008. Kupiłam na tą okazję żakiecik i spódnicę bardzo jasny ecru, do tego czerwone lakierowane buty na szpilce. Muszę jeszcze kupić gdzieś czerwoną bluzeczkę pod żakiet i jakąś kopertówkę też czerwoną. Po ceremoni zapraszamy gości (zrobiło się aż 60 osób) na obiad i kolację, plus ciasto, tort. Początkowo miało byc skromnie, sam obiad dla rodziny, ale ja się uparłam na swoje kolażanki u których byłam i chciałam je mieć przy sobie w tym dniu, to TŻ zaprosił też swoich znajomych. Nie będzie orkiestry, nie będzie fotografa ani kamerzysty (łech, nie znoszę).
![]() |
#38 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Hej jesli moge spytac to co masz w menu i jaki jest koszto od osoby? dostalismy wstepna wycene wlasnie obiadu z kolacja i tortem... nie wiem co myslec ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Generalnie podchodzimy luźno do tej sprawy. W lokalu będziemy zamawiać obiad, w tym drugie danie na półmiskach, kolację, mioduchę, jako regionalny przysmak. Ciasta i tort będą z zaprzyjaźnionej cukierni. Zastanawiamy sie jeszcze nad zimną płytą, ale taką swojską typu chleb wiejski chlep, smalec, pasztet itp. Knajpka jest taka rustykalna. Z tego co wstępnie tam ustalaliśmy obiad plus ciasta kosztuje u nich 60 zł.
![]() |
![]() |
#40 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
no to dosyc tanio ![]() u nas obiad: zupa, piec mies, plus jakies dodatki i deser to 60zl-70zl a doplata do kolacji ale raczej skromniejszej niz te typowo weselne to 30zl czyli lacznie 90-100zl i to bez ciast ciagle sie zastanawiam czy kupic ciasta z mojej strony nie ma na nie amatorow i dobry tort plus deser wystarczy... jesli juz kupie to naprawde tylko dwie patery by poprostu cos stalo zreszta moje prrzyjecie bedzie tylko na 15 osob ![]() jesli kolacja wyda mi sie za skromna to jeden rodzaj miesa nie podam na obiad ale na kolacje |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
My slub mamy 31.01.2009 nie mam pojecia w co sie ubrac bede wtedy w 5 miesiacu ciazy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Rozeznanie
|
My w trakcie dlugich dyskusji stwierdzilismy ze jesli i tak mamy zamiar wziasc slub koscielny to czemu nie teraz....
oczywisie wszystko zostaje tak jak przy cywilnym nawet dzien bedize nietypowy bo niedziela przyjecie na ok 20-25 osob bez weselnej formy wiec zostaje przy tej samej restauracji jedyna zmiana to suknia bedize biala i dluga ale bez welonu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
Mam pytanko, u niektorych z Was widze daty slubu cywilnego bardzo odlegle, np. wrzesnien 2009, ja z moim narzeczonym mamy zamiar pobrac sie w grudniu 2009, w okolicach swiat Bozego Narodzenia w Palacu Slubow w Warszawie, ale w urzedzie powiedziano mi, ze termin rezerwuje sie przy skladaniu papierow nie wczesniej niz 6 m-cy od planowanej daty, tylko wiem ze ten Palac Slubow jest strasznie "oblegany" i moja obawa- czy bedzie wolny termin...juz nic z tego nie rozumiem czy ktora z Was brala tam slub? prosze takze o propozycje sukienusi, ktora mozna zalozyc w zime, moze jakies futerko...normalne pantofelki czy kozaczki? co o tym myslicie? bardzo dziekuje za pomoc
![]()
![]() |
#44 |
Rozeznanie
|
principessina, a czy bedac w USC zaznaczylas ze chcesz slub w pałacu slubów? nie wiem jak jest w warszawie ale wydaje mi sie, ze nie bedzie problemu, gdyz urzedy stanu cywilnego robia rezerwacje duzo wczesniej z wyprzedzeniem, a naprawde niewiele par decyduje sie na slub poza urzedem.
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
Hazel Eyes nie bylam jeszcze w urzedzie, ale wyczytalam w internecie ze terminu nie mozna zarezerwowac wczesniej niz 6 m-cy przed, pozatym czytalam tez ze Palac Slubow na Starowce w Wawie jest bardzo "oblegany", czy ktos jeszcze moglby sie wypowiedziec
![]()
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
Ja również słyszałam, że Pałac jest oblegany i że nie robią rezerwacji wcześniej. Ale z tego co wiem, Hazel Eyes, to Pałac Ślubów w Wawie na Starówce to jeden z urzędów stanu cywilnego, więc to nie byłoby poza urzędem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
![]()
witam serdecznie
![]() http://www.debenhams.com/webapp/wcs/...851_1094447_-1 oby tylko pogoda dopisala ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:08.