|
|
#31 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: czerwienienie sie
Ech, ja też się czerwienię. Najgorsze jest to, że kompletnie nie potrafię tego kontrolować, czerwienię się wtedy, kiedy zupełnie nie powinnam! Wystarczy, że spotkam kogoś znajomego na ulicy i bach. Nie wiem jak nad tym panować.
|
|
#32 |
|
Zadomowienie
|
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;8623094]To po nich widac
[/quote]tylko zeby nam tu nie wyszedl klub alkoholiczek itp.. ![]()
|
|
|
#33 |
|
Zadomowienie
|
wlasnie sie nadrukowalam o moj komputr sie zawisil-;/
napisz jeszcze raz w skrocie- mam tak samo. to utrunia mi kontakt miedzy ludzki. kiedy widze fajnego chlopaka lub gdy jakis do mnie zagada-burak.... ![]() mysle ze ejstem ladna osoba ale to nie powoduje ze ejstem pewna siebie- w srodku czuje sie "slaba" nudna, zwykla. chyba dlatego tak sie dzieje... niektorzy mowia nie mysl o tym ze sie zaczerwienisz- jak mozna o tym nie myslec - kiedsy tkos ci powie nie mysl o zołtym samochodzie-to na pewno bedziesz myslec wlasnie o żółtym aucie. wolalabym zamienic ten lek przed czerwienieniem sie(erytrofobia) na jakakolwiek fobie- np lek przed winda -windy mozna unikac tego nie... ![]() gdyby tak nie przejmowac ise opinia innych problem by przeszedl..-przynajmniej w moim wypadku pozdrawiam wszystkie dziewczyny ktore cierpia z tego powodu-wierze ze keidsy uda nam sie z tego wyjsc ps: przepraszam za literowki ale pisze juz po raz 2;/
|
|
|
#34 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#35 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#36 |
|
Zadomowienie
|
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;8625468]Klub alkoholiczek to nie
ale przyznam, ze alko zle wplywa na Nasze policzki [/quote]co fakt, to fakt
|
|
|
#37 |
|
Zadomowienie
|
ehhh...
moze warto zastanowic sie gdzie lezy problem- u mnie w checi zadowolnenia innych by wszyscy mnie akceptowali i lubili zbytnio przejmuje sie opinia innych... to trudne do zwalczenia- powiedzmy wprost samo: "mam w du**e to co o mnie pomysla" nie wystarczy...a Wy? tez macie problem z tym jak was odbiora czy podloze moze jest inne..? brak samoakceptacji? nie wiem...?
|
|
|
#38 |
|
Konto usunięte
|
U mnie to raczej brak pewnosci siebie, wstydliwosc...
|
|
|
|
|
#39 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#40 |
|
BAN stały
|
cześć kobitki :P
ja mam ten sam problem :P wstydliwość i stres tak na mnie wpływają. a w dodatku mam bardzo jasną cerę i różnica jest dosyc duza. w ogóle to pamiętam jak kiedyś taki jeden fajny chłopak chciał mnie pocałować a ja oczywiście burak. on tak sie odsuwa i mówi: o ja, nawet czoło masz czerwone ![]() w tym momencie musiałam być już chyba bordowa :P bo zauwazyłam ze jak ktoś jeszcze bardziej zwraca na to uwagę to jest jeszcze gorzej. ehh, ale moze cos wspólnie wymyślimy
|
|
|
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;8625468]Klub alkoholiczek to nie
ale przyznam, ze alko zle wplywa na Nasze policzki [/quote]oj tak ![]() ja czerwienie się np. jak palnę jakąś głupotę albo jak słyszę jakieś miłe słowa w moim kierunku... ![]() denerwuje mnie też jak ktoś uporczywie się na mnie patrzy... |
|
|
|
|
#42 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja tak zawsze robie- pomaga ![]() PS. znacie jakis dobry podklad na twarz, zeby zakryc kolorki na polikach? ale zeby nie robil efektu maski na ryjku..
|
|
|
|
#43 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ponoc zielona baza i na to podklad. Sama bym musiala to wyprobowac |
|
|
|
|
|
#44 |
|
Zadomowienie
|
tez slyszalam o zielonej bazie.. tyle ze jestem na tyle ciemna jezeli kosmetyki, ze nawet nie wiem jak to sie dokladnie nazywa, ani gdzie to mozna kupic.. pewnie jakas drogeria, czy cos..
|
|
|
#45 |
|
Konto usunięte
|
Znalazlam taki watek, moze sie przyda: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...za#post8048943 sama zaraz go przeczytam
|
|
|
|
|
#46 |
|
Zadomowienie
|
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;8654910]Znalazlam taki watek, moze sie przyda: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...za#post8048943 sama zaraz go przeczytam
[/quote]wielkie dzieki zabieram sie za czytanie
|
|
|
#47 |
|
Konto usunięte
|
A jest co czytac
|
|
|
|
|
#48 |
|
Zadomowienie
|
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;8654910]Znalazlam taki watek, moze sie przyda: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...za#post8048943 sama zaraz go przeczytam
[/quote]eh.. autorka watku ma problem ze skora- ja jej nie mam . mam normalne policznki dopiero pod wplywem stresujacego czynnika zaczynam sie buraczyc
|
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
chyba nie ma specyfiku, który pomógłby nam w 100% ...
|
|
|
|
|
#50 |
|
Zadomowienie
|
dlatego trzeba sie zastanowic nad specyfikiem ktory moglby chociaz czesciowo go zatuszowac
|
|
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
Przyłączam się
![]() Czerwienie się kiedy jest mi gorąco, zimno, przy wysiłku fizycznym, w sytuacjach stresowych, kiedy zrobi mi się głupio, często po alkoholu*, czasami gdy ktoś rozmawia na mój temat... ![]() Chociaż kurcze, nie jestem raczej wstydliwą osobą ![]() Często nie mam rumieńców, tylko wręcz cała twarz czerwoną Na dodatek mam bardzo jasną karnacje, więc kiedy się czerwienie jestem piękną patriotką ![]() *nie zwracajcie uwagi na nick, spokojnie, nie mam 14 lat
Zatańczymy jak owady w zakurzonej żarówce, najlepiej na obcasach i po dużej wódce. Wyjedziemy gdzieś za miasto, odwrócimy się plecami, będziemy się poznawać ustami i palcami... studentka technologii chemicznej
|
|
|
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
to jak, mamy już jakieś pomysły?
![]() czy zostaje nam czasem przemieniać się w buraczka ...
|
|
|
|
|
#53 |
|
Zadomowienie
|
Wiecie co mnie to mnie strasznie peszy kiedy ktos mi mowi "ale buraka spalilas" grr.
Ja o tym wiem bo kurde czuje ze mam czerwona twarz. Nie ma zlotego srodka na to.
|
|
#54 |
|
Konto usunięte
|
No niestety nie ma, ale zeby chociaz troche to "przykryc"
|
|
|
|
|
#55 |
|
Zadomowienie
|
ale my kreatywne
pomyslow brak ![]() no nic, myslimy dalej
|
|
|
#56 |
|
Konto usunięte
|
Jutro probuje Revlon, jakos nie wierze, zeby zdzialal na to cuda, ale sprobowac warto
|
|
|
|
|
#57 |
|
Raczkowanie
|
Ja też się przyłączam.Wystarczy,że ktoś powie mi coś miłego,jakiś żarcik o mnie,byle jaka stresująca sytuacja i już jestem całkiem czerwona.Oczywiście zawsze się z tego śmieję,ale bardzo mnie to krępuje...najgorzej jest,jak już wiem,że się zaczerwienię i nie mogę nic z tym zrobić!Usiłuje się uspokoić,myśleć o czymś innym,ale nic nie pomaga.Mam zieloną bazę pod podkład Inglota,ale nie powiem,żeby załatwiała sprawę.
Co do alkoholu,mi wystarczy łyk czegokolwiek z procentami(może bez karmi:P),a już mam wypieki.Tak samo mam po minimalnym wysiłku(dlatego nie ćwiczę na wfie,bo potem wszyscy przez godzinę pytali się mnie,czy dobrze się czuję),ostrym jedzeniu i przebywaniu w dusznym pomieszczeniu.Te naczynka... Ale mój TŻ twierdzi,że kocha to we mnie i że jestem urocza jak się czerwienię.(nie wiem,czy coś w barwie buraka może być urocze,no ale cóż... )
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#58 |
|
Zakorzenienie
|
dołączam do klubu
![]() ja staram się nie zauważać mojej czerwoności, tak jakby przez to, że ja nie widzę i inni też nie widzieli choć oczywiście wiem, że to mydlenie oczu samej sobie![]() ogólnie to mam z tym spory problem, choć nie jestem nieśmiała są momenty gdy te czerwone plamy wyskakują... osobiście niestety wątpię, że kiedyś się z tego wyleczę... trzeba jakoś z tym żyć...
|
|
#59 |
|
Rozeznanie
|
ja też mam cerę naczynkową i to mnie bardzo denerwuję bo jak nawet się nie stresuję to i tak mam twarz zarumienioną np. jak jest na dworzu zimno albo po jakimś wysiłku. Ale znalazłam na to dobry sposób nakładam w małych ilościach jasny puder na twarz żeby aż tak się nie żucało.
|
|
#60 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a fuj
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:27.

[/quote]

to trudne do zwalczenia- powiedzmy wprost samo: "mam w du**e to co o mnie pomysla" nie wystarczy...