|
|
#31 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: wasze zabobony
Rozwala mnie nieprzechodzenie pod słupami kto to wymyślił? ;] moja kumpela chyba by wolała być potrącona przez samochód niż pod nim przejść, jak słupy są blisko jezdni
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedyś na widok czarnego kota robiłam 3 kroki do tyłu i plułam przez ramię
Teraz sama jestem posiadaczką dwóch czarnulek, więc bym musiała chyba tylko do tyłu chodzic, bo ciągle przebiegają mi drogę ![]() Kiedyś słyszałam taki zabobon, że od studniówki do matury nie wolno obcinac włosów, bo razem z włosami obcina się wiedzę czy coś takiego hehe A ja włosy obcięłąm i maturę zdałam ![]() Raczej nie wierzę w żadne zabobony.... mam tylko jeden od bardzo dawna: odpukiwanie w niemalowane drewno, żeby nie zapeszyc Nie wierzę w to za bardzo, ale jakoś nie mogę sie odzwyczaic mimo wszystko od tego odpukiwania
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
Jak jadę samochodem i przebiegnie mi kot przez drogę to pukam 3 razy w szybe
No i jak czarny kot mi droge przebiegnie to 3 kroki w tył i pluję przez ramię, nie przechodzę pod słupem, drabiną itp, nie kładę butów na stole, łapie sie za guzik i wyczekuje łysego okularnika po spotkaniu z kominiarzem/. ołł jest tego troche
|
|
#34 |
|
Raczkowanie
|
Ja nie wierze w takie rzeczy hehe ale jak przejdzie mi droge czarny kot, odruchowo robie kółeczko hehe
|
|
#35 |
|
Raczkowanie
|
masa zabobonów jest
- na widok czarnego kota 3 kroki do tyłu i naplucie przez ramię - na widok kominiarza chwytam guzik i patrze na kogos w okularach nie jestem przesadna, ale... lepiej zapobiegac niz leczyc ![]() inne zabobony, o ktorych slyszalam: - nie ustawia sie butow w strone lozka, bo wejdzie do niego zmora - nie spiewa sie przy jedzeniu, bo bedzie sie mialo glupiego chlopa - nie siada sie przy narozniku stolu, bo sie bedzie stara panna (dotyczy kobiet) - nie kupuje sie facetowi krawatow, zeby sie nie powiesil (dotyczy kobiet) => kupilam TŻowi krawat i nie ma zamiaru sie wieszac ;P ![]() - nie kupuje sie kobiecie butow, bo odejdzie (dotyczy panow) - jak sie powie w rownym czasie ten sam wyraz, liczy sie ilosc liter, potem przyporzadkowuje do liter alfabetu i niby spotka sie osobe, ktorej imie rozpoczyna sie na ta litere - kobieta ciezarna nie powinna wieszac sobie miary krawieckiej na szyi, bo dzieco udusi sie pepowina na razie tyle
|
|
#36 |
|
Rozeznanie
|
Podobno wierzy się albo w Boga, albo w zabobony
Dlatego, sama nie zawracam sobie nimi głowy
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tylko nie przechodzę pod słupami, ale to raczej z przyzwyczajenia (za każdym razem jak idę z przyjaciółką to ciągnie mnie naokoło
).
|
|
|
#38 |
|
Raczkowanie
|
przy stole nie siadam na rogu, tak profilaktycznie
czesto "odpukuje" aczkolwiek nie koniecznie w niemalowane. piatek 13 uwielllbiam, jak dla mnie to szczesliwy dzien. jestem urodzona 13, tylko szkoda ze nie w piatek
|
|
|
|
|
#40 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
Sandrulka13 napisała parę postów wyżej.... nie śpiewa się przy stole, bo będzie się miało głupiego chłopa
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#42 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#43 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#44 |
|
BAN stały
|
kiedy powiem o czyimś dziecku, że jest piękne muszę po chwili zrobić "tfu tfu" lub w myślach powiedzieć "na psa urok" :d
wiem, że to głupie ale tak już mam
|
|
|
|
|
#45 |
|
Raczkowanie
|
nie kupuję w prezencie
butów noży zegarków |
|
|
|
|
#46 |
|
Raczkowanie
|
Ja tez mam kilka swoich malych wierzen ^^
1. Kiedy czarny kot przebiegnie mi droge, to nic nie robie, ale cos czuje, ze to zly znak ^^ 2. Moja mama niepozwala mi spiewac przy jedzeniu, bo bede miala glupiego meza, ale ja i tak spiewam ![]() 3. Kiedy upadna mi widelec, noz, lyzka albo nozyczki, to najpierw je przydeptuje, a pozniej podnosze. 4. Odpukuje w niemalowane, jak cos mi wychodzi, np. W koncu wyzdrowialam, odpukac. ^^ 5. Nie wolno kupowac kobiecie buty, bo odejdzie ^^
'- A to dopiero - mruknął Edward. - Lew zakochał się w jagnięciu. - Biedne głupie jagnię - westchnęłam. - Chory na umyśle lew masochista.' Wracam do Polski za : 8-7-6-5-4-3-2-1 lat 58 - 57 - 56 - 55 - 54 - 53 - 52
|
|
|
|
|
#47 |
|
Raczkowanie
|
jak spada widelec to głodny przychodzi
Edytowane przez _carmen_ Czas edycji: 2009-01-31 o 17:30 |
|
|
|
|
#48 |
|
Zadomowienie
|
przez całe moje dzieciństwo wydawało mi się, że mam w szafie ducha i bałam się spac. ;P
|
|
|
|
|
#49 |
|
Wtajemniczenie
|
nie przechodzę pod drabiną
kiedy widze kominiarza łapie się za guzik i szukam starego chłopa w okularach odpukuje w niemalowane nie siadam na rogu kiedy o czymś zapomnę i muszę wrócić do mieszkania zawsze usiąde nie kłade torby na podłodze Chyba tyle
|
|
#50 |
|
Rozeznanie
|
wstawanie prawą nogą
(nawet jeśli lewa już prawie dotyka podłogi, muszę szybko wstać prawą)na widok czarnego kota muszę tak jak wyżej 3 kroki w tył i splunąć przez lewe ramię..
|
|
|
|
|
#51 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:30.

Teraz sama jestem posiadaczką dwóch czarnulek, więc bym musiała chyba tylko do tyłu chodzic, bo ciągle przebiegają mi drogę 

8-7-6-5-4-3-2-1
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)