![]() |
#31 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Żegnaj brzuszku!!!
Cytat:
kiedys byłam na 1200 kcal..schudłam 7 kg ale przybrałam 4..;/przez kompulsy..;(
![]() |
![]() |
#32 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A ile czasu zajęło ci zrzucenie tych 7 kg na diecie 1200kcal?
![]() |
![]() |
#33 |
Wtajemniczenie
|
Witam
Martusia mogę się do Ciebie przyłączyć? jesteśmy praktycznie w takiej samej sytuacji. urodziłam córeczkę 15listopada czyli trochę ponad 9miesiecy temu i dalej zmagam się z nadwagę ![]() ![]() ![]() ![]() postanowiłam sobie że nie będę dawać sobie odległych terminów” jak do końca roku” tylko właśnie króciutkie i z mała acz zauważalną zmianą – np. do końca miesiąc chce zobaczyć na wadze 70. Pozdrawiam serdecznie wszystkie dziewczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
Anielllka super, że jesteś!Nawet nie wiesz jak mnie to cieszy, że nie będę sama toczyć walki z kilogramami i brzucholem
![]() Ty nie możesz ograniczać zbytnio kalorii bo karmisz ale możesz ćwiczyć.A to dużo daje!Ja zaniedbałam to bo mogłam zacząć ćwiczyć już kilka dni po porodzie ale człowiek zawsze mądry po fakcie:-( W każdym bądź razie będziemy się tutaj wszystkie wspierać i wspólnymi siłami napewno damy radę i osiągniemy sukces!
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
Anielllka ja np białe pieczywo zamieniłam na ciemne, nie słodzę nic i jem regularnie co 2-3 godziny no i ograniczam się do 1200 kcal ale to w twoim wypadku odpada. Do tego zamieniłam zwykłą herbatę na czewoną ( tylko nie wiem czy jak się karmi można pić czerwoną więc trzeba to najpierw sprawdzić), piję duuużo wody niegazowanej no i ćwiczę.Acha!I zero słodzyczy!
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
Ja będę się starała utrzymać dietę i ćwiczyć do uzyskania mojej wymarzonej wagi (jaką miałam kiedyś:-( ) i chciałabym tracić tak 0,5-1 kg tygodniowo a na roczek córy chciałabym ważyć o jakieś 6 kg mniej.
![]() |
#37 |
Wtajemniczenie
|
Ja też się zaniedbałam bo tez mogłam ćwiczyć od razu a nie czekać na zbawienie
![]() Myślałam że szybko samo zejdzie bo w końcu karmie piersią i NIGDY nie miałam problemu z wagą – jak po zimie troszkę tłuszczyku się zebrało to wystarczyło niewielkie ograniczenie w słodyczach i było po problemie a teraz taka walka przede mną. ![]() ![]() Też bym chciała właśnie zrzucić trochę na roczek córci – tak 7 kg a mam jeszcze 2i pól miesiąca (12tygodni). Staram się nie jeść słodyczy, jem ciemne pieczywo, na obiad tylko jednego ziemniaczka w zamian za surówki, pije dużo wody i też pije 1 lub 2 szklanki herbaty czerwonej (zielonej nie lubię). I postanowiłam ćwiczyć REGULARNIE a nie jak wcześniej z doskoku że np. cały jeden tydzień ćwiczyłam a później miałam 2 tygodnie przerwy. Zaczęłam od poniedziałku i póki co miałam przerwę we wtorek i wczoraj ale dziś sobie nie odpuszczę. Ja bym chciała ważyć tak 20kg mniej a byłabym super zadowolona na 55kg czyli 17kg przede mną. Aaaa i musze coś z robić z rozstępami i znów zaczęłam walkę. Od dziś regularnie się smaruje balsamami. ![]() A kiedy córka ma urodzinki? Zobaczysz damy rade i będą z nas seksi mamuśki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
Córa ma urodziny 18 października czyli jeszcze 8 tygodni.Na diecie i ćwiczeniach jestem od 18 sierpnia.Chciałam jeszcze biegać ale nie mam jak bo TŻ pracuje w delegacji i nie mam z kim małej zostawić.
Rozstępów naszczęście nie mam więc chociaż ten kłopot u mnie odpada ale wierzę, że i z nimi dasz sobie radę ![]() Jutro rano się waże.Już nie mogę się doczekać!Fajnie byłoby zobaczyć na wadze 74 kg lub chociaż 74,5. Jeśli chodzi o obiady to ja ostatnio jem dużo warzyw, gotowaną pierś z kurczaka, pieczoną rybkę z ziemniakami (3 małe) lub ryżem (pół szklanki).
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
[quote=Anielllka;8711329]
NIGDY nie miałam problemu z wagą – jak po zimie troszkę tłuszczyku się zebrało to wystarczyło niewielkie ograniczenie w słodyczach i było po problemie a teraz taka walka przede mną. ![]() Miałam tak samo a teraz masakra:-( 2 szklanki herbaty czerwonej (zielonej nie lubię) Ja też wolę czerwoną herbatę. Ja bym chciała ważyć tak 20kg mniej Mamy ten sam cel więc do boju i pomalutku damy radę ![]()
![]() |
#40 |
Zadomowienie
|
hmm chyba z 2 mieisace...to było rok temu...w maju i do tego czasu mam zastój..;/..no tylko tyłam ...;/
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
[quote=Anielllka;8711329] NIGDY nie miałam problemu z wagą – jak po zimie troszkę tłuszczyku się zebrało to wystarczyło niewielkie ograniczenie w słodyczach i było po problemie a teraz taka walka przede mną.
![]() Miałam tak samo a teraz masakra ![]()
![]() |
#42 |
Raczkowanie
|
Coś mi się popsóło ale już mi się nie chce tego poprawiać.Anielllka wiesz o co chodzi?
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
matryca3 to do boju i od nowa trzeba pogubić te zbedne kilogramy a potem walcyć żeby znów nie wróciły
![]()
![]() |
#44 |
Wtajemniczenie
|
marusia wiem
![]() matryca damy rade!! a jakie laski z nas beda to ho ho ![]() ja teraz tez uznaje rozpoczecie diety i cwiczen 18sierpień - na wadze było 72 i coś po przecinku ale nie pamietam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zadomowienie
|
no trzeba dac rade
![]() ![]() ![]() ![]() musze sie wreszcie wziasc za siebie ![]() ![]() dzis kosiłam ogródeczke 30 minut ![]() ![]() ![]()
![]() |
#46 |
Wtajemniczenie
|
Odbębniłam już ćwiczenia – zrobiłam piec 8minutowek i 20 minut pump it up
![]() Ćwiczę w domu a mam wykupiony karnet na siłownie, aerobik i saunę ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
Hej!
Dziś też nie przekroczyłam 1200 kcal ![]() Tylko z ćwiczenami nie dałam rady bo mięśnie brzucha mnie tak strasznie bolą że nawet przy oddychaniu je czuje:-(Poskakałam tylko ok 20 min na skakance.
![]() |
#48 |
Zadomowienie
|
he dziewczynki zezarłam własnie czekolade ale jakos nie smutno mi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
Ja już na nogach od godziny:-(mała budzi mi się tak codziennie. Zważyłam się już i pomierzyłam i donosze, że: - waga -> 73 kg ![]() - takia -> 92 cm - biodra -> 99 cm Super!Miałam nadzieję, że chociaż pół kg stracę a tu 2 ![]() ![]() ![]()
![]() |
#50 |
Wtajemniczenie
|
Marusia gratulacje
![]() ![]() Matryca zostałas rozgrzeszona za tą czekolade ![]() też się dziś zwazyłam i jest 71,4 prawie kg mniej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
Ja dziś zgrzeszyłam dwoma ciastkami
![]()
![]() |
#52 |
Raczkowanie
|
Weekend jest najtrudniejszy bo TŻ w domu i szykuję mu wałówkę na tydzień do pracy to aż mnie skręca
![]() No i teraz lodówka kusi ![]()
![]() |
#53 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() gratulacje ![]()
![]() |
![]() |
#54 |
Raczkowanie
|
Ale tu pusto!!!!!
Nie załamuje się tymy 2 ciastkami, które zjadłam wczoraj i walczę dalej.Dziś znów postaram się nie przekroczyć 1200 kcal i poćwiczyć ok 40 min oraz poskakać 500 razy na skakance.
![]() |
#55 |
Wtajemniczenie
|
Heja
Wczoraj nie dałam rady ćwiczyć, bo cały dzień zalatany, ale za to nie skusiłam się na frytki wieczorem a TŻ mnie tak namawiał ![]() Nie wiem czy dziś dam rade bo całą noc i dziś cały dzień mnie głowa nawala ale to przeokropnie a tabletek za bardzo brać nie mogę bo karmie ![]() Ale postaram się wieczorem na aerobik polecieć Dziś prawie cały dzień leże i nic nie robię ![]() Czas iść do sklepu po warzywka na obiad i coś zacząć robić ![]() Marusia pewnie że nie trzeba się przejmować drobnym załamaniem tylko dalej iść na przód – ja np. wcześniej trzymałam dietę do piątku i jak w piątek albo sobotę zgrzeszyłam na to już przekreślałam cały tydzień i mówiłam że znów zacznę od poniedziałku – a w sobotę i niedziele to było wielkie obżarstwo ![]() ![]() Aaaa i ja jem ciasteczka taki sama sobie upiekłam owsiano-orzechowo-daktylowe ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zadomowienie
|
ANIELLLKA a mozesz podac przepis?
![]()
![]() |
#57 |
Wtajemniczenie
|
Pewnie
![]() CIASTECZKA OWSIANE „1,5 szklanki płatków owsianych 0,5 szklanki otrąb (owsianych lub pszennych - ja nie daję w ogóle i moim zdaniem i tak są świetne) 0,5 szklanki mąki pszennej razowej 0,3 szklanki fruktozy 0,3 szklanki oliwy z oliwek (ja daję olej rzepakowy) 0,3 szklanki wody pół łyżeczki soli (ostatnio zapomniałam i były świetne 1 jajko cynamon (tak ze 4 łyżeczki ) ziarenka (słonecznik, dynia) lub orzeszki - duuuużo. Ja dałam 100 g słonecznika, spokojnie mogłoby być więcej Wszystkie suche składniki mieszamy (dokładnie, żeby potem na fruktozę w gromadzie nie trafić). Dodajemy jajko, oliwę i wodę (wodę na koncu masa ma być lepiąca - konsystencja błota) Wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem - masa ma mieć grubośc 1 cm (trzeba trochę palcami powygładzać) Pieczemy 20-30 minut w 180 stopniach Kroimy jak ciepłe, czekamy (albo i nie) aż ostygnie.” Ja w sumie to wszystko daje „ na oko” i robiłam tak – szklanka płatków migdałowych (kupiłam w promocji), 1,5szklanki płatków owsianych i co tam jeszcze miałam w szafce czyli: pestki dyni, orzechy ziemne niesolone , rodzynki. To wymieszałam i dałam mąkę żytnią razową, cukier (ok. pól szklanki) pół łyżeczki soli ,2jajka i wodę. Na blachę wkładałam po trochę tego ciasta formowałam ciasteczka i piekłam. Ja włączam termoobieg bo wtedy ciastka są chrupiące matryca a ja Tobie ida cwiczenia i dieta? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Raczkowanie
|
Hej dziewuszki!
Siódmy dzień diety zakończony sukcesem (mam nadzieję). Pochłonełam 1200 kcal a wieczorem poćwiczyłam 20 min i poskakałam na skakance 400 razy (miało być dziś 500 ale nie dałam rady).Potem jeszcze 1,5 godzinki sprzątania i godzinka prasowania.Zmęczona jestem ale i zadowolona ![]() Anielllka ciasteczka "wyglądają" smakowicie.Może na weekend je sobie upichce! Matryca3 no właśnie, jak ci idzie?Czekamy na jakieś wieści ![]()
![]() |
#59 |
Raczkowanie
|
Zaczynając tę dietę sądziłam, że najtrudniej będzie mi zrezygnować z czarnej słodzonej herbaty (słodziłam 3 łyżeczki).Ale nie tego mi najmniej brakuje
![]() ![]()
![]() |
#60 |
Przyczajenie
|
Witaj,chętnie się dołączę do walki z kilogramami
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:57.