![]() |
#31 |
Rozeznanie
|
Dot.: internet bezprzewodowy
odradzam blueconnect'y i inne badziewia. chyba, że ktoś ma laptopa z wbudowaną anteną radiową (najczęściej się takie coś umieszcza w pokrywie monitora, takie laptopy ma m. in. dell). jeśli jest możliwość brać kabel, ew. internet stacjonarny z opcją router'a (dobra wyjście dla małych mieszkań, do domów lub mieszkań 2-poziomowych duże ryzyko, że się nie sprawdzi)
![]() |
#32 |
Magda ;)
|
Ja mam ten internet,dziala mi dobrze, dlatego chce przedluzyć umowę.
W regulaminie tej promocji jest napisane,że oferta jest wazna do wyczerpania zapasow ale najpozniej do 31 grudnia 2010. Czyli juz niby sie skonczyla,ale na stronie Play dalej ta oferta sie wyswietla ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- pomoze ktoś? Edytowane przez BLOND_PRINCESSKA Czas edycji: 2011-02-24 o 17:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Chyba najbardziej wiarygodne informacje uzyskasz w salonie, może masz jakiś po drodze do domu/pracy szkoły. Chyba, że znajdzie się tutaj jakaś pracowniczka lub pracownik
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Magda ;)
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Rozeznanie
|
hej,pomożecie ?
w tym roku przeprowadzam sie do nowego mieszkania w 3 osoby, gdzie mamy możliwość podpięcia kabla. mieszkamy w centrum Lublina. kamienica jest podpięta pod upc, ale tam nie ma już promocji dla studentów i po 9 mc przyjdzie nam zapłacić kare, jeśli sie będziemy chcieli stamtąd wyprowadzić. czy ktoś z was może powiedzieć mi czy oferta z tmobile 15GB na 3 osoby wystarczy na mc? filmów raczej nie ściągamy, ale ebooki i jakieś seriale online raczej tak ![]() z drugiej strony to nie wiem też czy jak wezme coś takiego z modemem na siebie, na 24mc, to nie będe miała możliwości kontrolowania tego ile kto z nas tego neta pochłania. bo mogłabym też wziąć netbooka z internetem tylko dla siebie, albo spędzić rok na parapecie korzystając z niskiego sygnału bezprzewodowego internetu w centrum miasta :p
![]() |
![]() |
#36 |
Rozeznanie
|
Ja mam iPlusa i nie mogę powiedzieć, że jestem zadowolona, wiesza się, zwalnia itp., ale ogólnie to jest urok chyba wszystkich bezprzewodowych internetów. Za iPlusa płace 49 zł miesięcznie. Gdybym mogła na pewno wybrałabym stałe łącze
![]()
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Jeśli chcecie oglądać seriale, to 15GB raczej nie starczy na 3 osoby - nawet z filmikami na youtubie trzeba ostrożnie, bo potrafią zjeść transfer. Musiałybyście mieć coś bez limitu.
![]() |
#38 |
Zadomowienie
|
Hej, mam problem z wyborem internetu w tej chwili, chyba będę skazana na mobilny, przeglądam oferty i zastanawiam się jaka byłaby dla mnie odpowiednia. Z tego co widzę to większość osób wypowiadających się o mobilnym internecie korzysta z fb, gg, ogląda czasem coś na youtube, u mnie jest tak, że otwieram często dużo stron ze zdjęciami - tumblr, lookbook etc. i nie mam pojęcia ile by mi to transferu zjadało. Oprócz tego korzystam z gg, sprawdzam pocztę, będę ściągać po 1 odcinku serialu tygodniowo, jakieś filmy czasem (póki co mam pokaźną kolekcję nieobejrzanych na kompie, o tyle dobrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Najwięcej zjadają filmy. O zdjęcia i pliki pdf raczej nie ma się co obawiać. Rozmiar zdjęcia możesz zobaczyć we właściwościach, zapisując go - duże zdjęcie to gdzieś kilka mb. Co do muzyki, to np. na wrzucie masz napisaną wielkość pliku przy każdej piosence - lepiej jest korzystać z radia internetowego, np. open.fm. Na zwykłe korzystanie, typu gg, poczta, fb, przejrzenie portali - spokojnie starczy 1GB. Ja jak coś oglądam, np. na yt, to mogę potem sprawdzić transfer w folderu Cache - znajomy informatyk mi tak przeniósł, że mam łatwy dostęp do tego folderu, normalnie jest gdzieś "schowany". Co do filmów, to ciężko powiedzieć - jeden to jakieś 500mb
![]() ![]() Niemniej jednak 12gb to bardzo duży limit.
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
sciagnij sobie netmeter. Zobaczysz ile mb pozerasz
![]() a nie masz jakiejs lokalnej radiowki w okolicy?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:27.