|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Problem :(
Nie martw się tym egzaminem z angielskiego
Ja jestem w klasie językowej i miałam w tym roku 2 razy próbny egzamin i powiem Wam, że nie był wcale trudny. Najczęściej tam trzeba używać czasu present simple, past simple. Perfectu w ogóle nie było. Słownictwo też w miarę proste. szczerze? Byłam na trudniejszych konkursach niż ten egzamin. A tak w ogóle, to ja myślę, że oni będą na nas patrzyć przychylnie, bo w końcu pierwszy rocznik który pisze taki egzamin. ![]() A zobacz, ja mam gorzej. Składam papiery, do 13LO i żeby tam się dostać, to musze zdać jeszcze jeden egzamin ![]() z predyspozycji językowych. ^^edycja: Siokoladka ma 100% racji! Najlepiej to rozwiązywać takie egzaminy.One najbardziej uczą. Zadania mogą być podobne na egzaminie (mi się tak zdarzyło na egzaminie 6stych klas :PP) a poza tym, lepiej robić je w domciu, niż stresować się z kimś na korkach. Praktyka czyni mistrza
|
|
|
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
Poza ksęgarniami na stronach OKE są testy gimnazjalny z poprzednich lat :P w pdf. Ja sobie ściągałam, drukowałam i do roboty :P
A co do angielskiego: Jest jakaś dłuższa forma wypowiedzi, macie napisać np, jakiś list? |
|
|
|
|
#33 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Licze na cud i w tym roku ^^A dokladnie Cytat:
|
||
|
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
Z dłuższych form podejrzewam że pojawi się List bo wątpię żeby wam na pierwszy raz walnęli rozprawkę albo charakterystykę
|
|
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
Nieee, dziewczyny a angola to nie ma żadnej formy pisemnej. Ja na swoim próbnym miałam słuchanie i takie coś do zaznaczania a, b, c i z tego co pamiętam to czytanie ze zrozumieniem .
|
|
|
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam nie wiem bo nie znam struktury tego egzaminu ale JEŚLI będzie to pewnie List
|
|
|
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra na stronie CKE znalazłam co i jak
także pikuś to jest ![]() Zestaw egzaminacyjny składa się z różnego rodzaju zadań zamkniętych i otwartych. Wśród zadań zamkniętych mogą wystąpić np.: • zadania wyboru wielokrotnego, w których uczeń (słuchacz) wybiera poprawną odpowiedź spośród kilku podanych propozycji • zadania typu „prawda – fałsz”, w których uczeń (słuchacz) stwierdza zgodność (lub niezgodność) zdań zawartych w zadaniu z treścią wysłuchanego lub przeczytanego tekstu • zadania na dobieranie, w których uczeń (słuchacz) łączy ze sobą (przyporządkowuje do siebie) odpowiednie elementy (np. słowa, wyrażenia, fragmenty tekstu, ilustracje). Wśród zadań otwartych mogą wystąpić np.: • zadania z luką, w których uczeń (słuchacz) wstawia odpowiednie słowo, wyrażenie, liczbę jako uzupełnienie zwrotu, zdania, fragmentu tekstu • zadania krótkiej odpowiedzi, w których uczeń (słuchacz) formułuje odpowiedź w formie jednego lub kilku wyrazów albo od 1 do 3 zdań. Zadania sprawdzają wiadomości i umiejętności zapisane w trzech obszarach standardów wymagań egzaminacyjnych: odbiór tekstu słuchanego, odbiór tekstu czytanego i reagowanie językowe1 |
|
|
|
|
#39 |
|
Raczkowanie
|
Kochana na prawdę nie ma się czym przejmować
ja miałam już kilka lat temu testy i pamiętam, że tak się stresowałam, że regularnie mdlałam a koszmar się zaczął, jak po testach próbnych w lutym z matmy miałam 13 punktów no ale co, zawzięłam się i po prostu regularnie robiłam testy próbne i w efekcie wynik końcowy: 49 polski, 43 matma nie przejmuj się tylko regularnie rób testy próbne, chociaż po jednym zadaniu dziennie, a najbardziej skupiaj sie na tym, czego nie rozumiesz. I ani trochę nie słuchaj straszenia nauczycieli Pozdrawiam
|
|
#40 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też w tym roku piszę i strasznie się boję.... Jak do mojej wymarzonej klasy mat-geo trzeba mieć 140 pkt !!! Nie wiem jak ja tyle zdobędę.
A wiecie może gdzie można odbyć ten wolontariat ? Bo to 2 pkt do przodu xD No bo raczej nie chcę w domu starców ani schronisku dla psów, można np pakować paczki w pck albo coś ??? |
|
|
|
|
#41 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
Też piszę w tym roku! I słyszałam, że trzeba dużo ćwiczyć, a wtedy sprawa wyda się całkiem prosta
![]() nam jeszcze Pani mówiła, że ma być opis obrazka |
|
|
|
|
#44 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Często biorę udziały w olimpiadach językowych i to jest tak proste, że hoho. No co to za problem napisać, np. "Pan siedzi na krześle, a dziecko się bawi"
|
|
|
|
|
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co wczoraj wieczorem tak sobie przejrzałam test gimnazjalny mat-przyr z tego roku i to jest jakiś koszmar... ja kompletnie nic nie umiałam rozwiązać ;/
|
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj
![]() Ja właśnie w tym roku pisałam egzamin. Też strasznie się bałam, mimo że dobrze radze sobie w szkole. Najważniejsze to zabrać się za powtarzanie wcześniej niż dwa tygodnie przed egzaminem (tak jak ja ) i, jak już pisały dziewczyny, rozwiązywać przykładowe testy. Ja je rozwiązywałam tylko z mat-przyr, bo tego egzaminu obawiałam się najbardziej, a napisałam go na więcej punktów niż human (46pkt. z mat-przyr, a 44pkt. z humana).Próbne nie wychodziły mi specjalnie dobrze, ale sam główny wyszedł, a to najważniejsze Więc nie bój się tak, Kali, poradzisz sobie I rozwiązuj te próbne testy, one dużo dają i oswajają trochę z formułą egzaminu.
|
|
|
|
|
#47 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnóstwo rzeczy, które są na egzaminie, są dopiero wprowadzane w IIIkl - i dobrze, wtedy jesteś na bieżąco. Bo jakby tu Ci nagle dali coś, co tłumaczyli w Ikl. to taka kiszka by była .
|
|
|
|
|
|
#48 |
|
Raczkowanie
|
ja też piszę w tym roku test. jeszcze sie nie denerwuję. pewnie stres przyjdzie z dwa miesiące przed.
co do polskiego, myślę, że nie będzie najgorzej. najbardziej boję się ostatniego zadania, czyli dłuższej formy wypowiedzi. ![]() mat.-przyr. - biologię i geografie uwielbiam, natomiast fizyka, chemia czy matematyka to już gorzej. najwięcej będę musiała się przyłożyć do chemii. co do angielskiego - z tym już gorzej, bo można powiedzieć, że jak na razie 'stoimy w miejscu z materiałem'. książkę którą zaczęliśmy na początku pierwszej klasy nie skończyliśmy do dziś, a już od połowy klasy drugiej powinna być przerabiana książka druga. no nic, zamierzam zapisać sie na korepetycje od października.
|
|
|
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pisałam w tym roku
![]() Denerwowałam się strasznie, panikowałam, nawet było mi niedobrze. Wynik może nie był zadowalający,ale w głównej mierze dlatego że nie pamiętałam nic z lektur. Nie przejmuj się, część zadań z testów są z 3 klasy,więc możesz tego jeszcze nie umieć. Rozwiazuj próbne testy. Ja robiłam je codziennie a moje łóżko było normalnie zawalone nimi ![]() A poza tym zazwyczaj przed egzaminem nauczyciele robią powtórki do egzaminu więc wtedy też możesz się czegoś poduczyć ![]() Pozdrawiam.
|
|
|
#50 |
|
Raczkowanie
|
Ja miałam razem 89 pkt, nie uczyłam się do niego nic. Egzamin gimnazjalny to nie tylko wiedza, to przede wszystkim umiejętność wykorzystywania poznanych informacji w praktyce. Na niektóre pytania wystarczy po prostu logicznie pomyśleć, by znaleźć odpowiedź, inne wymagają wiedzy. Nie martw się, też myślałam, że sobie nie poradzę.
Teraz dużo bardziej martwię się maturą. Dzięki wielkie koleżance wyżej, która podała linki ^^. Ja, mimo że maturzystka, a nie gimnazjalistka, też pewnie skorzystam.
Memory is deceptive because it is colored by today's events. Edytowane przez Suvienka Czas edycji: 2013-06-08 o 21:40 |
|
|
|
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
tez pisalam w tym roku ;P
powiem ci tak.. NIC kompletnie nie umialam z fizyki i chemi z matmy tez BAARDZO mało [ z fizyki mialam 1 na semestr z mamty 2 ]a mialam te 30 pkt. wiec jesli COs umiesz to nie bedzie zle ;D ;* podciagniesz polskim
|
|
#52 |
|
Zadomowienie
|
to ja slyszalam ze moze byc speaking na ang ale nie wiadomo na 100% ;/ mam nadzieje ze nie bd.
|
|
|
#53 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A poza tym dziewczyny, w Victorze Gimnazjaliście już są publikowane próbne egzaminy. Mam propozyjcję może jak znacie jakieś ciekawe strony, które nam pomogą przygotować do egzaminu? Ja ze swoje strony polecam Wam tą stronę: http://www.egzamingimnazjalny.operon...t/view/full/94 -tutaj możecie sobie bezpłatnie wydrukować taki jakby kalendarz gimnazjalisty, w którym jest co tydzień opisane, co powinniśmy sobie teraz powtórzyć. Zaznaczone są wszelakie święta, ferie itp. że wtedy się uczyć nie będziemy. Polecam ![]() oraz tutaj są egzaminy z poprzednich lat: http://www.egzamingimnazjalny.operon.../view/full/145 |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
Up, up!
Mi w tym tygodniu pani od angielskiego powiedziała, że angielski naszemu rocznikowi się nie będzie liczył do punktów, ponieważ to będzie egzamin pilotażowy. Chcą sprawdzić poziom, będziemy owszem pisać go, ale wynik nie będzie dla nikogo ważny. Dopiero rocznik 94 będzie miał to wliczane. |
|
|
|
|
#55 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() http://www.esl-lab.com/ na tej stronce jest fajny "listing" |
|
|
|
|
|
#56 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#57 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#58 |
|
Zakorzenienie
|
ja miałam 44/55 pkt,a Ty? Ile pkt?
|
|
|
|
|
#59 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:20.

Ja jestem w klasie językowej i miałam w tym roku 2 razy próbny egzamin i powiem Wam, że nie był wcale trudny. Najczęściej tam trzeba używać czasu present simple, past simple. Perfectu w ogóle nie było.
szczerze? Byłam na trudniejszych konkursach niż ten egzamin.
A tak w ogóle, to ja myślę, że oni będą na nas patrzyć przychylnie, bo w końcu pierwszy rocznik który pisze taki egzamin.
wystarczy Marzena 

) i, jak już pisały dziewczyny, rozwiązywać przykładowe testy. Ja je rozwiązywałam tylko z mat-przyr, bo tego egzaminu obawiałam się najbardziej, a napisałam go na więcej punktów niż human (46pkt. z mat-przyr, a 44pkt. z humana).