ODSTAJĄCE USZY-Wielki Kłopot? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-09-12, 22:54   #31
Krakoska87
Raczkowanie

Dot.: ODSTAJĄCE USZY-Wielki Kłopot?

Ja tez mam strasznie odstajace uszy.... Mam kompleks od dawna,zawsze kazdy sie z nich nabijal....Samo slowo "uszy" przyprawia mnie o mdlosci,a to wlasnie przez to co przechodzilam w dziecinstwie Dostawalam przezwiska:mis uszatek,plastus,itd.Kate Hudson to przy mnie nic. I nie pomoze mi gadka,zebym sie nie przejmowala.Nie nawidze tych radarow,a na operacje mnie zwyczajnie nie stac. Nie robie kucyka,warkoczyka,nie upinam.poprostu nic.Zebym jeszcze miala grube,geste wlosy.A mam dosc cienkie,bo jestem blondynka i proste jak druty.Uszy czasem przez nie wystaja. Moj chlopak mowi,ze lubi moje uszy.Przyczail,chociaz nigdy mu ich w calej okazalosci nie pokazalam. A ja nawet nie pozwalam mu ich dotykac.Zebym mogla to poprostu bym je sobie obciela. Czasem nosze bawelniane opaski,ale po kilku godzinach uszy mnie bola,bo sa przyzwyczajone sterczec a nie przylegac do glowy. Ech...rozpisalam sie. To moj wielki,maly dramat:/
Krakoska87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-15, 17:44   #32
..::anvastra::..
Zadomowienie

- nawet krótsze (po szyję) włosy, ale uszesane tak na puszysto (pianki i odżywki zwiększające objętość ) albo kręcone/falowane
- jak związane to tak żeby 'złapać' te uszy żeby bardziej przylegały
- albo związane nawet w wysoki kucyki a na granicy czoła i włosów i na uszach jakas apaszka (wiele dziewczyn tak teraz chodzi więc nikt nie zorietuje sie ze to po to zeby uszy zakryc)
- dwa krótkie warkoczyki (przy kręconych włosach wyglądają słodko a przy cieniowanych i krótszych włosach nie będą wyglądać jak u pierwszoklasistki w mudurku )
- nigdy prostej grzywki na całe czoło - albo ukośna albo włosy pocieniowane przy twarzy i nie ulizane - wtedy wszystko bardziej odstaje i mniej widać te uszy
- na zime każdych beretów/kaszkietów/czapek z daszkiem itd - tylko jakaś ladna czapka zachodząca na uszy
-jeśli jednak dalej je widac, to napewno zrezygnować z wszystkiego co przyciągnie do nich uwagę (kolczyków, kolorowych spinek zaraz obok itp)

w podstawówce się ze mnie śmiali (dlatego do dzis mam manie na tym pukcie i caly czas pilnuje zeby mi wlosow nie zwialo albo zeby nie oklaply), ale tak mniej więcej w gimnazjum zaczęłam kombinować z uczesaniem, kosmetykami stylizującymi i w końcu pozbyłam się tego problemu (a raczej go dość skutecznie ukryłam)
ostatnio koleżanka z klasy była strasznie zaskoczona jak mnie zobaczyła po basenie bo mówi że nigdy nie zauważyła że mam takie uszy
..::anvastra::.. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-15, 18:39   #33
malenka9085
Rozeznanie

Skoro jesteśmy przy tym temacie. W sobotę mam weselę- problem oczywiście fryzura i odstające uszy. Jakie uczesania proponujecie, może jakieś fotki?
Szukałam w necie, ale brak ładnych :/.
Stary 2008-09-22, 11:04   #34
Krakoska87
Raczkowanie

Tak,ja zawsze krece.Wszelkie upiecia odpadaja.ALbo loczki,albo sprezynki,albo fale cienkie i geste
Krakoska87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-22, 12:33   #35
moniuleczka
Zakorzenienie

Ja też mam lekko odstające uszy, w prawdzie każdy twierdzi że tak nie jest, ale ja wiem swoje W kucyku chodzę bardzo rzadko, w domu czasami, a tak to mam długie włosy i prawie zawsze rozpuszczone ewentualnie tak upięte że część spada na uszy i je zakrywa trochę. Odstające uszy mogą być czasem charakterystycznym pozytywnym elementem naszego wyglądu Nie trzeba nic na siłę zmieniać, np. wiele modelek ma odstające uszy i śmigają śmiało po wybiegach. Trzeba w końcu zaakceptować siebie
W ostateczności zostaje operacja albo chodzenie w opaskach, ale potem uszy bolą od opaki hehe

moniuleczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-16, 16:28   #36
Monisia1990
Przyczajenie

Czesc dziewczyny widze ze nie jestem sama z tym problemem.. mecze sie juz z tym od 19 lat i wczesniej jakos nie myslalam o operacji ale czym bardziej dorastam.. stwierdzam ze to moje marzenie by zmienic swoj wyglad i w koncu czuc sie w pelni szczesliwa.. Chcialabym sie dowiedziec czy ktos mial robiona operacje w Poznaniu lub pod Poznaniem w jakiejs klinice i jaka jest wasza opinia juz po ? jestem z Wlkp. dlatego chcialabym zeby ktos napisal mi cos na ten temat,ktos kto juz to przechodzil i jest z moich okolic.. z gory dziekuje
Monisia1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-13, 09:31   #37
agnieszka015
BAN stały

GG do agnieszka015

Nie przejmuj się...Skoro mówisz, że takie słowa Ci nie pomogą to nie wiem co mam napisać:Uwierz z czasem to minie, dla mnie to już żaden problem chodze w rozpuszczonych i już i tak w ogóle nie obchodiz mnie już jak wyglądam.Są powazniejsze rzeczy, ludzie za wygląd nie będą Cie oceniać, tylko za prace charakter i za cała You!....natomiast, gdy cuchniesz ludzie cie odtrącają...Nie zycze nikomu by był w takiej sytuacji(i to przez całe zycie

Edytowane przez agnieszka015
Czas edycji: 2009-06-13 o 09:32
agnieszka015 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-22, 13:21   #38
jackbaran
Przyczajenie

Hey mam 15 lat i bardzo wielki problem z moimi uszami a raczej jednym uchem które mi odstaję . 5 dni temu miałęm ładne i fajne uszy ale gdy sie przebudziłem zobaczyłem ze jedno niestety odstaje ;( co mam teraz zrobić (operacja plastyczna nie wchodzi w grę ...) może jakieś opaski nosić? ;( Bardzo proszę o Pomoc
jackbaran jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-22, 16:22   #39
wyszukiwarka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jackbaran Pokaż wiadomość
Hey mam 15 lat i bardzo wielki problem z moimi uszami a raczej jednym uchem które mi odstaję . 5 dni temu miałęm ładne i fajne uszy ale gdy sie przebudziłem zobaczyłem ze jedno niestety odstaje ;( co mam teraz zrobić (operacja plastyczna nie wchodzi w grę ...) może jakieś opaski nosić? ;( Bardzo proszę o Pomoc

wiesz... nie chcę cię urazić,ale myślę,że wyolbrzymiasz...
W ciągu kilku dni ci się ucho skrzywiło? Może miałeś już takie wcześniej,ale dopiero teraz zauważyłeś Nie mam pojęcia jak można to u chłopaka ukryć u dziewczyny jest łatwiej bo włosy,opaseczki itp.
Stary 2010-06-17, 08:12   #40
milkNhoney
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fabrykastylu Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!
Ja tez mam odstające uszy i stosuję klej specjalny jest cudny juz bedzie 5 lat stosowania i w zalednie pare sekund mam uszy jak pozostałe osoby i wszyskie fryzury mi posują i juz nie wyróżniam się a najważniejsze!- nie mam kompleksów!
klej jest tani i super wydajny i skuteczny! mogę udzielić dla zainteresowanych wiecej informacji na meila: martunia175@wp.pl
Pozdrawiam!
kryptoreklama ! uwaga to oszust.

Uczę się żyć na nowo. Tym co tu i teraz.

milkNhoney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-27, 11:06   #41
makella
Przyczajenie

ja też mam odstające uszy . w mojej rodzinie wszyscy mają takie duże, odstające uszy, w dodatku do szpica. i porobili sobie operacje. mam 16 lat i w sumie mam to w du..e. mój kuzyn po tej operacji miał duże komplikacje. zapłacił ok 4000 i uszy zaczeły mu ropiec musiał miec poprawkę, bardzo cierpiał. ja jakoś sobie radzę, chodzę w rozpuszczonych włosach robię warkocza na bok, który przysłania ucho, ubieram opaski materiałowe, normalnie czeszę koka, ale włosy nakładam na uszy i wyglądam normalnie. nikt się ze mnie nie śmieje bo mama mocny charakter i nie zwracam uwagi na zaczepki.
Według mnie operacji plastyczne to głupota. Każdy jest inny i ma w sobie piękno.
Robią je ludzie którzy mają coś nie tak, nie akceptują siebie i mają z sobą problem. Lepsza nią operacja bedzie chyba wizyta u innego specjalisy
makella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-05, 12:08   #42
DuzaJulia
Przyczajenie

miałam kompleks od podstawówki. bałam się operacji, tego bólu i komplikacji a także kwota jest olbrzymia. szczęśliwie znalazłam w internecie otostick. od jakiegoś miesiąca tego używam i bez problemów spinam włosy. wyglądam rewelacyjnie i w głowie puścił stres
DuzaJulia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-05, 17:20   #43
adka0401
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to adka0401

Ja mialam zabieg w wieku 16 lat. Najgorszy moment to wbicie zastrzyku za ucho. Bylo czuc jak wbijanie igly w twarda skorupke jajke :P a potem juz nic nie czulam. Nie mialam zadnego bolu w trakcie i po. Moja siostra miala bole wlasnie po, niewiem od czego to zalezy.
Jak teraz sobie o tym pomysle, to nie moge uwierzyc, ze taka odwazna (albo zdesperowana) bylam :P Od ponad roku sie zabieram, zeby wyciac sobie pieprzyk a to wydaje sie mniej przerazajace

stylishtravlr
adka0401 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-08, 08:22   #44
DuzaJulia
Przyczajenie

dokładnie tak. Nigdy nie wiadomo co się wydarzy i jakie będą konsekwencje. operacja to jednak ryzyko a to co udało mi się z tymi korektorami estetycznymi to cud
DuzaJulia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości