![]() |
#31 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Która z dziewcząt ma "doła" przez faceta? Część 3
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam znowu
Ale to taki troche mily dol Wyjechal, a ja sobie tesknie P.S. Wru, Ah, niedlugo nawiedze Wasze Trojsiti ![]() ![]()
![]() |
#33 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozmawiałam wczoraj z tż o tym wszystkim i chyba, o dziwo, zrozumiał, co mnie trapi i w czym rzecz. Zobaczymy tylko czy jego słowa będą miały odzwierciedlenie w czynach. ![]() Mówił, że znów miałam rację; że nasze relacje są niszczone przez alkohol; że 90% kłótni jest właśnie z tego względu. Powiedział, że się tym zajmie dla naszego związku, bo wie, że się źle zachowuje, kiedy jest bardzo pijany; że chciałby móc panować nad sobą nawet po 'grubej imprezie %'. Zobaczymy. Chciałabym być dobrej myśli. W końcu miłość wszystko przetrzyma...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też lubię alkohol, ale od kiedy go poznałam, jakby mniej. Mój chłopak raczej wódki nie pija, teraz wesele było taką okazją, bo prócz wódki nic innego z % na stole nie stało. On woli sobie piwkować. Wypije sobie te 3 piwka i ma dobry humor, jest wesoły, w gronie znajomych dla towarzystwa, to nic wielkiego wypić sobie kilka browarów. Sama też wtedy pijam. Schody zaczynają się właśnie, gdy sięga po wódkę lub wymiesza trunki. Moim zdaniem on wtedy po prostu głupieje. Na poprawinach przez te jego ogłupienie doszło do awantury, ale wcześniej, gdy byliśmy u znajomych- pił wódkę- i zwariował całkowicie. Krzyczał na nas, że traktujemy go jak więźnia i inne bzdury. Moim zdaniem po prostu przestawia mu się w głowie. Chyba ostatecznie to zrozumiał, bo dla mnie były to przykre wydarzenia. No zobaczymy. Nie powiedziałam mu, że ma przestać pić całkowicie, ale, że może wypić taką ilość, żeby nad sobą panował. Wiadomo nie od dziś, że jednemu starczą 2 piwka, a inny może wypić i z 10, ale czuje się dobrze. Jeśli będzie okazja to zobaczę, czy coś zmieni w tej kwestii. Jeśli nie, to będę musiała odejść, bo nie chcę takiego życia, w strachu, że znów zgłupieje.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
Czuje sie okropnie i nie wiem co mam robic
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Wtajemniczenie
|
Mi tez nie jest wesoło... ON cały czas pracuje, pracuje w dodatku mieszkamy jakieś 60km od siebie
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#41 |
Wtajemniczenie
|
tez mam dola
![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Raczkowanie
|
Hm...A mój? Szkoda gadać...tak dawno nie bylismy razem, myslałam,ze chociaż spacerek sie uda. Ale nieee....Wolał spotkać się z ojcem! jakie to dziwne!
jego ojciec nie mieszka razem z nim, spotykają się ostatnio dosyć rzadko....ale on tak silnie potrzebuje jego akceptacji, że odwołał spotkanie ze mną ![]() i dzisiaj sobie zdałam sprawe, ze nigdy nie zrozumiem...jego zycie jest inne...niepełna rodzina..-wciąż to jest tematem numer jeden. A ja? JA NA KONCU... ![]() Ciagle mówi,ze kocha, że zalezy mu...ale jednak ja walcze jak lwica o swoje...a on? godzi sie na to wszystko bez słów ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#43 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie przejmuj sie na zapas. Jak Ci zle, powiedz to swojemu facetowi, niech Ci rowniez wytlumaczy jak to wyglada z jego punktu widzenia. Uwierz mi, ze myslenie kobiet i mezczyzn jest zupelnie odmienne, sama sie nieraz dziwie jak bardzo!! Glowa do gory, bo na pewno wszystko bedzie dobrze. Nie ma co przezywac, tylko trzeba zyc chwila obecna, a nie myslec co bedzie za 3 czy 4 lata ![]() Trzymaj sie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Niestety tacy sa mezczyzni. Wiem jakie to okropne uczucie, ze nie jestesmy najwazniejsze. Tez czesto czuje, ze najpierw jest cos tam cos tam, a potem dopiero ja. Ja jestem ze swoim TŻ 4 lata i dopiero po malutku zaczynam pojmowac rozumowanie facetow. Jezeli mowi, ze kocha i ze mu zalezy, to znaczy, ze tak faktycznie jest. Wiesz, moze tak sie z ojcem dogadal, ze nie bylo mozliwosci spotkac sie z nim w inny dzien. Z Toba jeszcze sie zobaczy, a moze ojciec nie ma czasu, albo gdzies wyjezdza..? A moze zwyczajnie mial potrzebe, zeby sie z nim spotkac. Wiem, ciezko to zrozumiec, bo Ty nigdy w zyciu nie odwolalabys spotkania z nim, na rzecz spotkania z kimkolwiek innym!! Aleee to tylko facet, inczej nie umiem Ci tego wytlumaczyc. Jednak jezeli zapewnia Cie, ze kocha, to tak jest. Co do zazdrosci, to moj facet tez rzadko ja okazuje. Nie ma co prawda ku temu wiekszych powodow, ale czasami moglby snuc jakies przypuszczenia przynajmniej. Ale to ja zawsze jestem ta dociekliwa i we wszystkim potrafie znalezc powod do zazdrosci. Teraz postanowilam byc bardziej tajemnicza, nie mowic mu o wszystkim, jesli sam nie zapyta. Wychodzic jak zadzwoni telefon, zawsze ladnie wygladac. Sprobuj u mnie zadzialalo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Czy mam zaopatrzyć barek w odpowiednie trunki? ![]() Tęsknij, tęsknij. Będziesz bardziej kochać i może już nie będziesz taką zołzą ![]() ![]()
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzieki za slowa otuchy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
Kosheen... dzieki za zrozumienie!
![]() Może ja faktycznie potrzebuję duzo uwagi, moze mało rozumiem facetów, bo w poprzednich zwiazkach nie miałam takich problemów.?! Ale wczoraj się jeszcze gorzej porobiło...musiałam powiedzieć co jest nie tak między Nami...a dzisiaj już czuję chłód w smsach... Ehh... ;/ Boję się, że ja go po prostu nie rozumiem i nie wiem czy te sprawy rodzine zrozumiem kiedykolwiek..może to kwestia czasu? No nic...trzeba zaplanować coś miłego razem..moze koazja albo kino? Bo jak to mówią : LOL I DO PRZODU!!!! Pozdrawiam kobietki!
![]() |
![]() |
#48 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#49 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój też tak mówił,że nie jestem z nim szczęśliwa. Później się okazało że łączyło nas już tylko przywiązanie. Ale rozstaliśmy się w przyjaźni. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
dagirl ja mam bardzo podobnie, tylko ,że w wakacje miał bardzo duzo czasu dla nas, a teraz praca go tak absorbuje , że widujemy sie 2 razy w tygodniu chociaz ze mieszkamy w jednym mieście... koszmar. ja sie zaczynam denerwowac i irytowac i wykłocac o wszytsko. On ma dość mnie takiej, zastanawia sie czy chce być ze mna... ja sie juz tak przestraszylam... Postanowiłam znaleźć prace! wtedy bede zajeta, nie bede miala czasu myslec o głupotach. nie wiem skad to sie bierze w ogole...
Ale zauwazylam , ze nie mozna robic problemow bez powodu, bo tym bardziej nie bedzie chciał sie spotykac jak bedzie sie robić fochy o wszytsko. postanowiłam poprawe i przestac sie tym przejmować jesteśmy młode , zdbane, jak nie ten to inny na pewno! musimy MUSIMY wrzucic na luz . Czemu my mamy sie przejmować jak oni tego nie robią!
![]() |
#51 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny doradźcie.
Jestem z chłopakiem od pół roku. On dwa miesiące wcześniej zerwał ze swoją dziewczyną, z która był ponad 2 lata. Do dzisiaj się spotykają, bo "przecież się przyjaźnią". Jakieś dwa tygodnie temu, zapytałam go o nią. Czy mu zależy jeszcze na niej, czy chciał do niej wrócić, albo ona do niego. Zdenerwował się na te pytania, powiedział, że nie chce wracać do przeszłości. W końcu odpowiedział negująco. Ok, uwierzyłam. Następnego dnia obudził mnie sms od niego, że jedzie z nią do Wrocławia po odbiór dokumentów. Zdenerwowałam się, napisałam, że mam dość trójkątów, że są niekomfortowe, że jest o jedną osobę za dużo. Że powiedział, że nie chce wracać do przeszłości, a ja uważam, żeby dalej w niej tkwił. Bolało mnie, że mi to oznajmił, nie spytał co myśle o tym wyjeździe. On naprawdę nie widział w tym problemu, stwierdził, że przy okazji załatwiał swoje sprawy, to że z nią pojechał to o niczym nie świadczy. Nie odzywaliśmy się do siebie kilka dni. W końcu przyjechał, porozmawialiśmy na spokojnie. Było przez tydzień ok. Wczoraj wieczorem napisałam do niego, czy się z nią widział(tak czułam...). Oznajmił, że tak, że dała mu komputer do naprawy i w sumie tylko po to się widzieli. Bolało mnie, że mi o tym nie powiedział, bo kilka dni wcześniej stwierdził, że mamy sobie mówić takie rzeczy(kiedy ja np. spotykam się z kolegami, kiedy on z nią). Ja się z tego wywiązywałam, on nie. Powiedział, że wiedział, że będę zła, że podanie przez nią tego komputera nie było warte tego, abym się niepokoiła. Ja mu napisałam, że pier....taką szczerość. Że czuje się niepewnie. I teraz on się nie odzywa, bo stwierdził, że nie ma związku bez zaufania. Czy ja robie coś źle? Pytam was, bo wy spojrzycie na to obiektywnie...ja nie potrafię. Nie wiem, czy przesadzam, może moja zazdrość jest rzeczywiście nieuzasadniona. Nie wiem... __________________
![]() |
![]() |
#52 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jednak z tym ich wyjazdem do Wroclawia mialas zupelna racje. Tez bym sie zdenerwowala jak nie wiem co, przeciez mogl Ciebie tez zabrac. A jakie masz relacje z jego ex? Moze warto byloby z nia pogadac... Wiadomo, ze obawiasz sie czy ich nie ciagnie do siebie, to zrozumiale. Ale nie wiem co Ci doradzic. Jak ta jego ex jest fajna dziewczyna i masz tam jakis kontakt z nia, to ja bym chyba sprobowala pogadac z nia. Ale ze swoim TZtem tez musisz pogadac, ze jestes zazdrosna i zeby Ci mowil nawet jak ona przyjdzie pozyczyc szklane cukru!! I zebys chciala, aby troche ograniczyl kontakty ze swoja byla... Tyle moge Ci poradzic, sama nie wiem co bym na Twoim miejscu zrobila.... Mam nadzieje ze wszystko sie jakos ulozy. Powodzenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
mnie za chwile chyba z nerwow rozsadzi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#54 |
Rozeznanie
|
Trusmilk... jestem w podobnej sytuacji. W prawdzie mój Tż rozstał sie ponad pół roku wczesneij zanim zaczelismy byc razem. Ale jego ex nadal przewija sie w jego życiu, a od jakiegoś czasu w naszym...
troche mnie to boli, nie ukrywam. Jednocześnie wiem, że nie sprawia mu przyjemności słuchanie o moim byłym. Unikam tego tematu. Uważam, że przeszłośc trezba czasem za sobą zamknąć. I to samo mu powiedziałam ("było minęło') bo czuję z jego strony w jakiś sposób zazdrość i niepewność. Czasem wydaje mi się, że TŻ obawia się tego, że nie zajmie miejsca i nie będzie tak samo wazny dla mnie jak mój ex. Oczywiście to nieprawda. Nigdy nie dałam mu powodów do zazdrości, obaw i tak naprawdę nie mam sobie nic w tej kwestii do zarzucenia. Co raz częściej zauważam też, że dla niego wspominanie o swojej ex, opowieści, anegdotki, spotykanie się, imprezowanie z nią (mamy tych samych znajomych), wspólne wyjazdy na wakacje, gadanie przez telefon, gadanie przez gg to całkiem normalna rzecz. A przecież dla mnie też jest to troche krępujące i niestety nie najmilsze. Ostatnio siedzieliśmy u jego znajomych i oglądalismy film z ich wesela. Był to okres, w którym mój TŻ był jeszcze ze swoją byłą. Ciężko było mi robić dobrą minę do złej gry kiedy widziałm ich maszerujących za rączkę, przytulających sie i całujących (!), Zagryzałam usta i sie sztucznie usmiechałam bo co mogłam innego robic. Urządził mi wtedy chyba 'najmilszy' seans w życiu. Ale nic nie wspomniałam... A najciekawsze jest to, ze w tą sobotę znowu idą razem na wesela. A raczej jadą, bo impreza odbedzie sie jakies 200km od naszego miasta. Niby zapytał sie mnie czy moze. Zszokowałam się trochę, ale z racji tego, że ufamy sobie, mamy raczej luźny związek (w sensie takim, że powinnismy wiedziec co mozna a czego nie, nie tłumaczymy sie sobie, nie robimy awantur o każde wyjscie, spotkanie... nie zamykamy sie w klatce ale przy tym duzo z sobą gadamy i nie mamy tajemnic przed sobą) powiedziałam, żeby jechał. Żeby się dobrze bawił. ( ![]() Wiem, że on nie bylkby zadowolony jakbym poszła ze swoim ex na jaką kolwiek impreze (powiedział mi to wprost). ...i tak naprawdę miałam jeszcze nadzieję, że zrezygnuje, że wymyśli jakis głupi powód, zeby z nią tam nie jechać. no ale cóż... Wiem, że zalezy mu na mnie, że mnie kocha, że jest nam razem dobrze i że on chce przede wszystkim dla mnei jak najlepiej. Ufam mu. Myśle, że niepowinnam się na nim zawieść. Ale troche boli mnie jego zachowanie, wracanie do przeszłości (od tak sobie przy pierwszej lepszej okazji)... Jednocześnie ze strony jego ex czuję pewną hm... zazdrość/ tęsknotę... Czuje to w jej zachowaniu kiedy widzi nas razem. Widze to w jej opisach na gg ( ![]() Wiem, że mój TŻ nie inicjuje tych spotkań, nie proponuje jej wyjsc na ta samą impreze, na która my idziemy... wszytsko jakoś samo tak wychodzi, mamy wspólnych znajomych - to chyba najbardziej o tym zaważa. Aczkolwiek czuję pewną obawę. Może nieuzasadnioną. Może jestem przewrażliwiona. Może zbyt zazdrosna (i przy okazji tłumię to wsztsko w sobie - bo przeciez nie chce ograniczać go w żaden sposób)... Trochę sie tego powoli zaczynam obawiać. Chyba najbardziej tego, że jego przeszłośc bedzie cały czas za nami wędrować.. ![]()
![]() |
#55 |
Rozeznanie
|
myilussion... co tu duzo gadać, pewnie żadna z nas by szczęsliwa z powodu takiego zachowanai nie była. mnie by już po 30 minutach rozsadziło, ale pewne po 20 juz bym zwątpiła i odwróciła się na pięcie.
![]() Myślę, że Twój facet zachował się co najmniej niepoważnie. Jesli sie dogadaliście przez telefon i dobrze zrozumieliście to nie powinien byc konsekwentny w tym co mówił. ehhh Myśle, że żadne foszki nie pomogę ![]()
![]() |
#56 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
Morelle wiem dobrze, ze to nie bylo fair z jego strony i sam to pozniej przyznal i przeprosil, ze zje***... zadzwonil wczoraj przed meczem i zapytal sie czy moze do mnie nadejsc, odpowiedzialam 'jak chcesz' (przyszedl), zadzwonil po meczu i zapytal sie czy sie widzimy jutro (dzis), odpowiedzialam 'nie wiem' na to on, ze jak zrobi wszystko to do mnie wpadnie... i moze to durne co powiem ale wiem, ze mnie kocha, bo mimo tego zachowania praktycznie na kazdym kroku mi to okazuje, nigdy wobec mnie nie byl obojetny, zawsze gdziekolwiek idziemy obejmuje mnie, trzyma za reke a jak lezymy i ogladamy film to co chwile daje mi cmoka... i rowniez wie o tym, ze ja go kocham i mimo swoich czasem durnych zachowan i zachowywania sie jak dziecko chyba nigdy nie pomyslal o znalezieniu sobie kogos innego
![]() ~Olya~ tak na prawde nie wiedzialam co mam wczoraj o tym myslec, czy smiac czy plakac, bylam w takim szoku, ze po prostu nie moge ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
Morelle wiem dobrze, ze to nie bylo fair z jego strony i sam to pozniej przyznal i przeprosil, ze zje***... zadzwonil wczoraj przed meczem i zapytal sie czy moze do mnie nadejsc, odpowiedzialam 'jak chcesz' (przyszedl), zadzwonil po meczu i zapytal sie czy sie widzimy jutro (dzis), odpowiedzialam 'nie wiem' na to on, ze jak zrobi wszystko to do mnie wpadnie... i moze to durne co powiem ale wiem, ze mnie kocha, bo mimo tego zachowania praktycznie na kazdym kroku mi to okazuje, nigdy wobec mnie nie byl obojetny, zawsze gdziekolwiek idziemy obejmuje mnie, trzyma za reke a jak lezymy i ogladamy film to co chwile daje mi cmoka... i rowniez wie o tym, ze ja go kocham i mimo swoich czasem durnych zachowan i zachowywania sie jak dziecko chyba nigdy nie pomyslal o znalezieniu sobie kogos innego
![]() Pocieszyłaś mnie. Cieszę się, że to tak wygląda. Mój też czasem strzela focha ostatnio i nieraz mam niedobre myśli. Możliwe, że po prostu czasem to się zdarza i tyle. Pozdrawiam!
![]() |
#59 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#60 |
Raczkowanie
|
Teraz to i ja niestety muszę dołączyć do grona owych wizażystek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:03.