![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: popielaty brąz ??
A mialas ta:
http://www.lumiere.pl/index.php?acti...s&prod_id=5905 Mimo, że pisze iz to popielaty blond.. wychodzi ciemniej troche, taki wlasnie popiel braz. Ja stosuje o ton jasniejszy kolorek, niby bardzo jasny popiel. blond.. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
no recital to normalne farby są, a ten odcień to taki średni poielaty blond,mi nie zaszkodził a jka chce się po nim kolor zmienić to fajnie je łapie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
Własnie, jak już tu ktoś wspomniał o usówaniu szkody związenj z brązami, co to miały być blondami a wymywaja się na nieokreślony rudawy
![]() Już od jakiś 6 miesięcy próbuje mieć włosy w kolorze ciemny blond, ale zimny i dosć ciemy. Co pójde do fryzjera to jak mi wlanie ciemny blond to wychodiz z tego brąz i potem sie tak kiczowato wypłukuje. Już trace cierpliwoć. Sie wkurze i zorbie sobie paltyne na głowie to na 100% będzie miec zimny odcień! Pomóżcie! Edytowane przez kot_bury Czas edycji: 2005-06-11 o 18:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
ja też szuam popielatowego brązu.Ten popielaty blond z recitala już probowałam i niestety, moje włosy są troszeczke ciemniejsze po nim ale wcale nie popielate tylko rude.wczesniej miałam ciemne wlosy i uzyłam dekoloryzatora a na to ten recital i powiem ze g**no wyszło za przeproszeniem.
![]() ![]() ![]() ![]()
#35 |
Raczkowanie
|
wydaje mi sie ze zalezy to od twojego koloru wlosow ale ciemny blond popielaty z LONDY chyba jest OK
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Przyczajenie
|
jak pozbyć się rudego polysku?
Witam wszystkich, mam taki problem- ponad 3 miesiące temu zafarbowałam włosy( moj naturalny kolor to ciemny brąz) szamponem koloryzującym (25-28 myć)- na odcień kasztana- efekt nie był zadawalający. Co gorsza ten kolor( wlosy z zabójczym rudym połyskiem) bardzo dlugo sie utrzymywał pomimo, że włosy myłam codziennie. Chciałam pozbyc sie tego koloru więc ponad 3 tygodnie temu przefarbowalam wlosy szamponem koloryzujacym(6-8 myc) na odcien ciemnego brązu. W efekcie mam jeszcze ciemniejsze włosy, a rudy połysk pozostał. Bardzo zależy mi na tym aby pozbyć sie tego rudego połysku i marza mi sie wlosy jaśniejsze od mojego naturalnego koloru- a więc jasny brąz. Nie chcę jednak farbować włosów farbą.
proszę bardzo o radę |
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Dot.: jak pozbyć się rudego polysku?
niestety bez farby sie nie obejdzie, zadne srodki slabsze nie sawystarczajaco mocne aby zlikwidowac niechciany odcien, co sama zreszta sprawdzilas
|
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
sa takie szampony do uzyskiwania zimnego odcienia do włosów, mam taki firmy Kallos Silver Reflex, do kupienia w salonach, cena ok 15 zł
|
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Przyczajenie
|
dyiekuje za odpowiedz. Mam jednak pyt dlaczego ten odcien nie chce zejsc skoro ja nie uzylam " prawdziwej" farby tylko szamponu koloryzujacego.
|
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Przyczajenie
|
Dzięki za rade. zastanawiam się jednak czy po użyciu takiego szamponu włosy nie staną się jeszcze ciemniejsze. Już teraz są naprawdę ciemne, a tylko pod światło staja się rude.
|
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
dlaczego?
bo srodek ktory uzylas nie mial takiego dzialania , delikatnego jak zapenial producent.... wszedl gleboko we wlos rozjasnil go, mowiwc prostym jezykiem, |
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
BAN stały
|
![]()
No włąsnie ja mam ten sam problem zrobilam farbe (blond) i wyszedł rudy. Ale naszczeście przy codziennym myciu głowy kolorek powoli schodzi, bez uzycia innych srodków. Mam nadzieje ze Tobie też zejdzie w miare szybko jeśli ten kolor sie nie podoba.
|
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Przyczajenie
|
mam nadzieje ze nam obu rudy kolorek szybko zejdzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
szampnetka koloryzujaca to chyba najgorsze co moze byc, a juz palette bije rekordy, nigdy kolor nie wychodzi taki jak sie chce i zawsze zostaje, nie zmywa sie i robia sie odrosty jak po zwyklej farbie
|
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
uzywałam mam ciemne-nie "świecą się" na rudo, on "gasi" refleksy
|
![]() ![]() |
![]() |
#46 |
BAN stały
|
![]()
Dokładnie ja się najbardziej ze wszystkich farb to własnie na Pallet zawiodłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#47 |
Przyczajenie
|
![]()
wielkie dzieki dla wszystkch za rady...i okazane zrozumienie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#48 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#49 | |
Raczkowanie
|
Podciagam watek!
Cytat:
Interesuje mnie to, poniewaz od dluzszego czasu proboje uzyskac efekt chlodnego brazu i nie moge znalezc odpowiedniej farby - wszystkie wychodza z cieplym odcieniem rudosci badz czerwieni. A moze ktos moglby umiescic zdjecie swoich wloskow po ufarbowaniu ta farbka?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#50 |
Zadomowienie
|
Wklejam zdjecie wlosow po londzie jak juz sie wymyje ciemny braz .Farba nie miala cieplego odcienia,jedynie w sloncu wlosy mialy taka zlotawa poswiate.
|
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
Sophie czyli to jest popielaty blond juz po wymciu?przeciez on wogole nie przypomina blondu
![]()
#52 |
Raczkowanie
|
a i jeszcze najwazniejsza rzecz...jak farbowałas na ten popiel to miałas jasne czy ciemne włoski?
#53 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#54 |
Raczkowanie
|
wklej, wklej fotke dla porówniania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
Raczkowanie
|
Sophie86 dziekuje pieknie za opis i fotke
![]() Dolaczam sie rowniez do prosby azyli - jesli nie sprawi ci problemu, to czy moge prosic o zdjecie z efektem jasnym- ciemnym, dla porownania? Bede bardzo wdzieczna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
Raczkowanie
|
a jaka wybrac farbe,by dawala gleboki braz bez rudego polysku?za kazdym razem od fryzjera wychodze z rdzawym odcieniem.okropienstwo!
|
![]() ![]() |
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
Hmm.....tez sie nad tym glowie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#58 | |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#59 |
Raczkowanie
|
Aga dziekuje za odpowiedz
![]() ![]() Ponawiam prosbe do Sophie86: jesli to bie bedzie problem, to czy moglabym prosic o zdjecie dla porownania efektu jasny- ciemny? Z gory dziekuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#60 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:11.