![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Łupież tłusty
Dziękuję za odpowiedź,
Polytar mówicie? i Clear? W takim bądź razie nie pozostaje nic innego jak spróbować... ehhh....oby nie było rozczarowania, bo mycie włosów co półtora dnia sprawia że dostaje szału ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Rozeznanie
|
Seboren - lek dobry na wszystko (łojotok, łupież, łysienie, tłusta skóra twarzy...)
Jeśli zdublowałam wątek, z góry przepraszam
![]() ![]() Wpadła mi w ręce ulotka, w której reklamowano ten lek. Poczłapałam do apteki, a że kosztował śmieszne 8zł, kupiłam i zaczęłam regularnie stosować... Od tego czasu minęły 3 tygodnie, a efekty widać już teraz!!! W związku z tym chcę go polecić i poznać Wasze opinie ![]() ![]() Nie mylcie tego leku z Seboradinem... ![]() Seboren to specyfik o działaniu przeciwłojotokowym (również w łojotokowym zapaleniu skóry owłosionej), przeciwłupieżowym, poprawiający ukrwienie skóry, pobudzający wzrost włosów w łysieniu plackowatym i łysieniach innego typu. Zawiera:
Możliwe skutki uboczne: Przebarwienie skóry pod wpływem promieni słonecznych. W związku z tym zaleca się nie stosować tego leku w okresie, gdy świeci ostre słońce (późna wiosna, lato). I to na tyle jeśli chodzi o jego wpływ na skórę głowy... Trzy dni temu natrafiłam na inną informację o tym leku... Inne wykorzystanie Seborenu - roztwór 1 łyżka na 1 szklankę wody mineralnej stosować do przemywania skóry trądzikowej i łojotokowej. Działa odkażająco i przeciwzapalnie. Szczególnie przydatny w leczeniu trądzików na skórze nie tolerującej kosmetyki i skórze zmęczonej stosowaniem leków dermatologicznych. Do wszystkich rodzajów tradziku. Początkowo przez trzy tygodnie stosowałam Seboren na skórę głowy. Co prawda z nadmiernym wypadaniem włosów sobie nie poradził, bo jest zbyt wcześnie (kuracja ma trwać około 6 miesięcy), ale... zdecydowanie ograniczył łojotok. Dawniej musiałam myć włosy codziennie i wyglądało to tak, że myłam je rano, a wieczorem tworzyły mi się z nich nieestetyczne tłuste strąki. Tak było mawet jeśli stosowałam drogie apteczne szampony ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jakie są Wasze wrażenia? ![]()
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Seboren - lek dobry na wszystko (łojotok, łupież, łysienie, tłusta skóra twarzy
ooo chetnie sie dowiem czegos wiecej na temat tego specyfiku, bo moja skora tez jest jak wysmarowana oliwka zawsze rano po przebudzeniu...
![]() ![]() Edytowane przez karolynka90 Czas edycji: 2009-10-30 o 22:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Seboren - lek dobry na wszystko (łojotok, łupież, łysienie, tłusta skóra twarzy
swietny temat, ja wlasnie go kupilam bo mam jakis problem po odchudzaniu wlosy wypadaja i zwiekszyl sie lojotok czuje jakby wlosy byly brudne a nie sa ze skora cos sie dzieje, od dzis zaczne uzywanie moze pomoze
![]() ![]()
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p2360-Sebor...na_skore_165_g
o tym piszecie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak. uzylam juz dwa razy, teraz znajde jakas buteleczke i zrobie sobie ten tonik, kiedys przemywalam buzie ziolami szwedzkimi, i bitnerem. tez dobre ale sprobuje tego bo mam tlusta.
![]() |
![]() |
#37 |
Rozeznanie
|
Tak, mowa właśnie o tym produkcie ze zdjęcia
![]() Ja chyba na stałe pożegnałam się z problemem nadmiernie przetłuszczających się włosów ![]() Ostawiłam Seboren na jakiś czas i... nadal nie mam potrzeby mycia włosów częściej niż raz na trzy dni ![]()
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pijesz pokrzywe?? bo ja pije zeby nie zatrzymywala mi sie woda w organizmie a dziala tez na wlosy?
![]() |
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
Kupilam Seboren, wcieram go w glowe i zrobiłam taki tonik.. ale boje sie o przebarwienia.. jesli jest silnie fotouczulajacy to chyba koniecznie trzeba stosowac filtry nawet zima ??
![]() |
![]() |
#40 |
Przyczajenie
|
Łupież? Łuszczenie skóry twarzy i głowy
Witam,
od jakiegoś czasu zauważyłem na głowie oznaki łupieżu, więc od razu zakupiłem różnego rodzaju szampony przeciwłupieżowe. Niestety nie pomagają. Najgorzej jest rano po przebudzeniu następnego dnia po umyciu głowy. Moja głowa wygląda jak posypana cukrem pudrem. Dodatkowo zauważyłem łuszczenie się skóry twarzy w okolicach nosa i na policzkach. Czy mógłby ktoś polecić mi szampon do włosów oraz kremy do twarzy na tego typu schorzenie? Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Łupież? Łuszczenie skóry twarzy i głowy
Masz wysuszoną skóre głowy na to nie pomogą szampony przeciwłupieżowe tylko mocno nawilżające z apteki.Kup w aptece ALANTAN PLUS krem do twarzy szampon wybierz sam bo jest ich wiele . Zacznij przyjmować doustnie olej lniany lub wiesiołkowy to ci pomoże na te dolegliwości nawilżysz skóre od środka .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Przyczajenie
|
Witam. Z Twojego opisu wynika, że masz łojotokowe zapalenie skóry. Z tym niestety musisz udać się do dermatologa. Wszystkie specyfiki na to cholerstwo są niestety na receptę. Najbardziej skuteczne to szampon STIEPRIX, płyn ELOCOM i żel PIROMAL. Szampon 2 razy w tygodniu, płyn i żel zamiennie co wieczór. Naprawdę skuteczne. Ale niestety po pół roku wraca. Obym się myliła, bo to naprawdę paskudna chroba. Mój syn zmaga się z tym już 4 lata. Pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Przyczajenie
|
Łojotokowe zapalenie skóry przechodzi różne etapy w tym suchy sypiący się łupież i łuszczenie się skóry twarzy w fałdach przynosowych.A elocom jest sterydem ale w dermatologi bez nich ani rusz.Są najbardziej skuteczne i nie dają skutków ubocznych stosując je rozsądnie. Pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Wtajemniczenie
|
Sama piszesz, że po pół roku wraca to jest problem zaleczony na chwile .Jest wiele innych leków którymi można wyleczyć łupież .Suchy to wysuszenie skóry ,a tłusty to zakażenie grzybem .Grzyba bardzo dobrze leczą preparaty z krzemem i siarką np. szampon BIOSULFO w aptece .Co to znaczy stosując go rozsądnie przecież każdy stosuje leki z apteki według ulotki lub wytycznych lekarza .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Przyczajenie
|
Piszę, że po pół roku wraca, bo jeszcze nie znalazł się dermatolog który by wyleczył łojotokowe zapalenie skóry, niestety! A rozsądnie znaczy krótki czas a nie na okrągło.Poza tym ja wcale nie twierdze uparcie,że to jest akurat to, pisałam,że objawy na to wskazują.A szamponów i emulsji przeciwłupieżowych jest masę i do tego drogie i nieskuteczne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Wtajemniczenie
|
Tak jak pisałam łupież tłusty można zwalczyć przede wszystkim krzemem pijąc skrzyp lub biorąc w tabletkach jest też krzem organiczny do picia ,ale jest drogi . Skórę można przemywać wyciągiem ze skrzypu zamiast szamponów przeciwłupieżowych np. RADICAL są też szampony które mają dodatek krzemu ja takim np myje YUNG Z OLEJKIEM BABASSU koszt 4 zł w rossmanie on ma w składzie krzem .
Krzem ma nazwe kosmetyczną silica więc polecam wszystkie kosmetyki które zawierają silica dobre i niedrogie są też szampony siarczkowe koszt ok. 10 zł w aptece wcale nie potrzeba mieć dużo pieniędzy aby wyleczyć to dziadostwo.Wiele cennych informacji jest w internecie polecam strone LUSKIEWNIKA na problemy skórne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Przyczajenie
|
Zasuwaj do dermatologa. To że komuś coś pomogło to nie znaczy ze i na Ciebie zadziała. Nie kupuj nic na własną ręke. Nawet jeśli to łuszczenie może byc zwykłym głupstwem idz do lekarza!!!!!!!!!!!! Ja mam łojotokowe zapalenie skóry (sprawdz sobie wpisy na forum) i mam suchą odwodnioną skóre niestety zbyt późno poszłam do lekarza. I jeszcze jedno to że ktoś ma odwodnioną skóre nie znaczy że jak zacznie pić litrami wode to mu przejdzie. Mój lekarz powiedział że problem jest w skórze i jesli mimo picia wody masz suchą skóre (tak jak ja) to najpierw trzeba ją wyleczyć żeby odblokowały się jakieś receptory przepuszczające wode z organizmu do skóry. Idź do lekarza!!!!!!!!!!!!!!Naty chmiast!!!!!!!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Przyczajenie
|
![]()
Siemka Mam dobry i TANI sposób na łupież tłusty po prostu przed myciem po prostu trzeba w szklankę wycisnąć trochę cytryny
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
Witaj, ale jakiego oleju? Takiego zwykłego spożywczego?
![]() a tej cytryny ile? I to działa? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Przyczajenie
|
![]()
Tak Taki zwykły spożywczy (2 łyżki najwięcej) I cytryny tez tak nie za dużo tyle co oleju można a i później umyć w ciepłej wodzie. Mi to pomaga
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Powodzenia wszystkim ! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Przyczajenie
|
Sucha, swędząca skóra twarzy - powodem łupież?
Witam,
od dłuższego czasu (przepraszam za uogólnienie, ale nawet już nie pamiętam, od kiedy to mam..) mam poważny problem ze skórą twarzy. Pod oczami (na całej długości nosa po obu stronach twarzy), na lewym policzku, w brwiach, między nimi, w kilku miejscach na czole, przy baczkach i na łączeniu strefy porośniętej włosami z tą bez mam bardzo suchą skórę. Miejsca te są czerwone, przy przejechaniu palcem czuć wysuszenie, a do tego często (kiedy to jest ciepło to właściwie zawsze) swędzą. Próbowałem to leczyć maścią Lorinden C, próbowałem Hydrocortison 0,5%, Alantan, a także regularnym nawilżaniem Niveą Soft. Nic z tego jednak nie pomogło - tzn. place te po kilku dniach smarowania Lorindenem lub nawilżania Softem znikają i są normalnie gładkie jak reszta twarzy, ale potem pojawiają się znów z niczego. Co może być problemem? Czy może mieć to jakiś związek z łupieżem, z którym walczę już ze trzy lata (wydałem ponad 600zł na różne szampony i najdłuższa ulga jaką miałem to dwa miesiące po Selsun Blue - potem jednak skóra się do niego "przywyczaiła" i łupież jakby nigdy nic wrócił)? Bardzo proszę o odpowiedź, bo już nie mam pomysłu czy i jak da się z tym walczyć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Przyczajenie
|
Dot.: Sucha, swędząca skóra twarzy - powodem łupież?
Nikt nie ma pomysłu co to może być?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Przyczajenie
|
Ja udałabym sie na Twoim miejscu do dermatologa.Miałam podobny problem,okazało sie ,że to łojotokowe zapalenie skóry.Leczenie trwało 2 mc i 2 razy zmienialiśmy leki bo jedne nie działały.Nazw Ci nie podam bo nie pamietam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Przyczajenie
|
I ostatecznie udało się wyleczyć?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Przyczajenie
|
Po drugich lekach udało sie wyleczyć,ale mam wrażenie,że raz do roku mnie ten łojotok dopadnie.Łupierz,łojotok to nawracające chorubska.Szkoda,że nie zapisałam sobie nazwy tych maści i antybiotyku,bo na nim sie w końcu skończyło.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Przyczajenie
|
OK, dzięki za odpowiedź i jeśli miałabyś możliwość to spróbuj, proszę, przypomnieć sobie, jaki był to lek.
Ma ktoś jakiś pomysł czym to smarować? Gdybym dzisiaj nie użył pudru to wyglądałbym tragicznie, cały w czerwonych plamach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam wszytkie załamane dziewczyny. Mój problem zaczął sie kilka lat temu. Dostałam łupieżu, takiego najzwyklejszego-suchego, który pokazywał sie na kilka dni a jak umyłam głowe nizoralem to znikał. W sumie to zbagatelizowałam sprawę i nie wyleczyłem go do końca. Jakieś pół roku temu nagle dostałam takiego wysypu, że nie wiedziałam co się dzieje. Do tego swędzenie głowy i zaczerwieniona skóra głowy. Jak by tego było mało to pod palcami dało się wyczuć takie małe kuleczki wyglądające jak małe robaczki. Leczyłam się sama wszystkim co było dostępne, w tym także Vichy na łupież tłusty. Było tylko gorzej. Zdecydowałam sie na pójście do dermatologa. Pani doktor (na kase chorych) zapisała mi squamax który mi nie pomógł i szmpon przeciwłupiezowy tylko nie pamiętam już nazwy. Zero rezultatu.Po tym miałam skorupe pod włosami. Bardzo się wkurzyłam i poszłam prywartnie. Pani doktor zapisała mi robioną oliwkę salicylową , takie robiony płyn i szmpon stieprox. Miałam oliwkę wcierać na godzinę oprzed myciem głowy w tym szmponie a potem wcierać ten płyn. Cała kuracja trwała 3 tyg ale łupiezu nie mam. Męczyłam się z nim pół roku wiec moje nerwy były już na wykończeniu. Jeżeli ktoś chce skład tego płynu robionego to chcętnie wyśle na maila. Trzymajcie się cieplutko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Przyczajenie
|
Mi pomógł szampon Seboderm, poradził sobie z łupieżem i przetłuszczającymi sie włosami
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:10.