![]() |
#31 |
Rozeznanie
|
Dot.: starannie wytuszowane rzesy..
No i teraz widać jak dużo można odebrać przez wypowiedz pisemną a nie ustną. Nie miałam zamiaru jej atakować ale też wyraziłam swoją opinię i tyle
![]()
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
weszłam na ten wątek w celu poczytania o starannie wytuszowanych rzęsach, a znalazłam jakieś głupie kłótnie, spory i złośliwości, więc z niesmakiem wychodzę
![]()
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Jak ja nie cierpię jak wy sie kłócicie
![]() I to chyba tylko baby potrafia sie kłócić o takie pierdoły... w tym wypadku rzęsy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Wiedźma
|
A może ktoś po prostu podzieli się patentem na to, żeby się te paskudy nie zlepiały, co?
![]() Próbowałam pudrowania przed malowaniem, wcześniejszego rozczesywania odżywką, używania tuszu z grzebyczkiem oraz grzebyczka solo, a nawet rozdzielania poszczególnych kępek wykałaczką i... NIE DZIAŁA! Nie publikuję swoich makijaży, ale perfekcyjne rzęsy chciałabym mieć. ![]() Można poprosić o fachowe porady zamiast bicia piany? ![]()
![]() |
#36 |
Wtajemniczenie
|
Ja tez wyprobowalam wiele rzeczy i moje zdanie jest takie-jesli nie masz z natury pieknych, gestych rzes to i niczym nie sprawisz, zeby byly perfekcyjne.
Mozna tylko zniwelowac "szkody" i wybrac odpowiedni dla siebie tusz...ale ja wciaz go szukam. ![]()
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
Kochanka Szatana-tak,ocenilas moje malowanie rzes zanim wkleilam fotke pomalowanych moich rzes,gratuluje.
dobra koniec klotni bo widze ze jedni uwaqzaja se jak ktos swoja opinie wyraza to kogos tyra.gratuluje ograniczenia ;] to co, skladamy przepis na rzesy idealnie pomalowane? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam sie z poprzedniczka. Ja naszczescie jestem szczesliwa posiadaczka dlugich i gestych rzes na ktore na prawde nie narzekam.
Sama siedze nad nimi dlugo bo jestem maniaczka pieknie wytuszowanych, idealnych rzes. I nie skromnie mowiac potrafie to osiagnac. Ale to w ogromnej zasludze moim naturalnie dobrym rzesom. Natomiast dziewczyny ktore maja rzadsze bądź cieńsze... na pewno jest im trudniej. Duza role odgrywa tez tusz. Kazdy tusz daje inny efekt i nie kazdym mozna osiagnac piekne firanki. Takze trzeba po pierwsze znaleźć odpowiedni do rzęs tusz, po drugie trzeba miec na prawde sporą cierpliwosc i nerwy... no i czas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
oh baby baby
![]() ![]() ![]() dziewczynki ja tez mam problem z rzesami ale po setkach nieudanych prob znalezienia odpowiedniego tuszu znalazlam isadora - masakra tak pieknie oddziela rzesy ze szok - tylko nie mozna przesadzic z iloscia ma szczoteczke plastikowa, zawsze myslalam ze taka wlasnie zrobi zlepki a tu taka niespodzianka zalatwiala mi go znajoma od kobity ze szwecji po niskiej cenie a teraz mi sie skonczyl ![]() a w polsce to ze 100zl napewno kosztuje
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
A jednak mozna sobie poradzic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Rozeznanie
|
a widziałyście to : http://cgi.ebay.com/ENORMOUS-LASH-NE...d=p3286.c0.m14
Ciekawe, czy oprócz wymienionych tam składników nie siedzi coś jeszcze, co niby daje taki efekt. Ja bym tego tak czy siak nie próbowała, bo z rezerwą podchodzę do takich rewelacji. I nie muszę, bo jestem zadowolona z moich rzęs. Od czasu do czasu maluję je odżywką AA. A właśnie, ostatnio pomalowałam odżywką rzęsy a na to dałam tusz. Efekty nie były dobre ![]() A mój jak dotąd ulubiony tusz to L'extreme. Moje rzęsy wyglądają po nim super ( zwłaszcza jak jest świeży jeszcze ![]() pozdrawiam serdecznie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
Sama nie wiem co mam o tym myśleć...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
BAN stały
|
i z fajnego watku ktory mogl byc instrukcja dla takich jak ja ktore nie potrafia ladnie rzes pomalowac zrobila sie cala strona klotni :P
dziewczyny prooosze dajcie jakies rady co zrobic zeby maksymalnie oddzielic rzesy... podoba mi sie taki teatralny efekt i mam dosc geste swoje, ale zawsze jak maluje to sie sklejaj ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
Po kazdym pomalowaniu rzes delikatnie je rozczesuj grzebykiem. Ja uzywam jeszcze pilnika do paznokci (tak tak!) i koncowka delikatnie rozklejam rzesy, Wtedy sa idealnie rozdzielone
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
no ultra black slicznie rozdziela
![]() ![]() Volumetrix nic a nic mi nie sklejał, ale w sumie ja nie mam takiego problemu za bardzo, mam rzadkie rzęsy, dość krótkie ale nie stwarzają problemów ;] Ja osobiście zawsze ściągam cienie z rzęs po pomalowaniu powiek, jak naloze jedna warstwe to zaraz rozczesuje spiralką, potem dopiero kładę drugą (niejednokrotnie nie nakładam ponownie na szczoteczkę tuszu, tylko używam tego co się przed pierwszym pociągnięciem nałożył - dlatego zawsze pierwsze oko ma go ciut więcej co widoczne jest tylko dla mnie bo wtedy większe prawdopodobieństwo grudek). Potem znowu spiralka, czasami pomogę sobie palcami przytrzymujac rzesy od gory a od dołu jadąc spiralką. Generalnie staram się dość mało tuszu za każdym pociągnięciem nakładać to się nie sklejają za bardzo ;] A, i ja maluje prostymi ruchami, bo jak zygzakiem to wtedy jest problem z rozczesaniem czy grudkami, przynajmniej u mnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
A słyszałyście może o tuszach do rzęs Nivea? Bo ja słyszałam, że są fajne i co dla nas najważniejsze - nie sklejają
![]() ![]()
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
A ja wlasnie jak maluje zygzakiem to mi sie o wiele lepiej je rozczesuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
ja grudki zwyczajnie zdejmuje i rozczesuję zwykłą suchą szczoteczką....
a problem zlepków i rzęs ociekających tuszem istnieje nie tyle na forum co w makijażach "gazetowych". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
Widocznie niema naprawdę ładnie wytuszowanych rzęs
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
Mi tez
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
a co znaczy idealnie wytuszowane rzęsy? Jednym podobają się super rozdzielone delikatne rzęsy, ktoś inny zachwyca się i uważa za ideał rzęsy mocno podkreślone.
Ten wątek mógłby wyglądac zupełnie inaczej gdyby autorka inaczej sformułowała pierwszy post i nie wklejała potem linków do konkretnych makijaży. To już pewna forma przytyku więc nie dziwię się że dziewczyny zareagowały tak jak zareagowały ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Wtajemniczenie
|
a ja uzywam do rozdzielania rzęs....igły/szpilki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
"i z fajnego watku ktory mogl byc instrukcja dla takich jak ja ktore nie potrafia ladnie rzes pomalowac zrobila sie cala strona klotni :P" zgadzam sie w koncu chyba kazda z nas chcialaby miec rzesy idealne |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Wtajemniczenie
|
Ale co jest tym idealem? Przeciez tak samo jak roznia sie gusta na temat ciuchow, butow a w makijazach kolorow i efektu, czy delikatne makijaze, czy mocne, tak samo dla kazdej z nas idealne rzesy wygladaja inaczej. To zdaje sie chciala powiedziec Aga.
![]() Jedni lubia rzesy, ktore wygladaja jak naturalne, inne chca mocno podkreslone a znowu inne (widzialam juz nie raz na ulicy) lubia miec tak podkreslone lub praktycznie posklejane, ze widac je z 50m.
![]() |
#55 |
Rozeznanie
|
ja mam dosc geste rzesy ale zauwazylam ze prawe oko ma tendencje do gubienia rzes w jednym miejscu, przez co raz na pare m-cy mam jakby dziure rzesowa
![]() a do rozdzielania niedawno wynalazlam metalowy grzebyk, ktory ma cieniutkie zabki i potrafi rozdzielic nawet najciensze rzeski. http://www.coastalscents.com/cfwebst...ining-comb.cfm niestety te zabki sa dosc dluge i jak zapomne o tym to zdarzy mi sie dziabnac metalem po powiece. ![]() ![]()
![]() |
#56 |
Wtajemniczenie
|
Mi sie niczym nie udaje przeczesac. A ta dziurke w rzesach tez mam czesto.
![]()
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
dziś moje guru wizażowe poradziło, by tuszować rzęsy ruchem hm okrężnym. ale mistrz radził jak kogoś malować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
A teraz już co do rzęs to ja zauważyłam że gdy zmieniam maskarę (na razie nie mam ukochanej i próbuje wszystkiego) to zanim się do niej przyzwyczaję rzęsy mi się strasznie sklejają;/ Co do tego produktu z ebay to aż mi się nie chce wierzyć że można takie cuda zdziałać bez sztucznych rzęs... Zresztą nawet tam widać na tej ostatniej fotce najmocniej podkreślonych że są delikatnie posklejane.
![]() |
![]() |
#59 |
Zadomowienie
|
na czyjąś prośbę linki do pomalowanych rzęs dałaś?
Tu raz się kłócicie, raz bronicie.. Mimo wszystko, uwagi typu "gratuluję ograniczoności"- są co najmniej nie na miejscu i w złym guście. A co do rad na te cudne firanki, każda ma swoje sposoby, jak widać ![]() Ja z kolei czasem, gdy zewnętrzne rzęsy mi się skleją (a tak bywa najczęściej, gdy śpię na boku i mam twarz przyciśniętą do poduszki, to z jednej, to z drugiej strony:P) to rozdzielam je nie tyle grzebykiem, co pęsetką do brwi ![]()
![]() |
#60 |
Zadomowienie
|
dla mnie np. starannie nie znaczy idealnie .. czyli trzeba by było rozważyć znaczenie tych słów. ja mam rzadkie rzęsy i też miewam "dziury" i potrafię zmywać jedno oko kilka razy żeby ponownie nałożyć tusz, bo wcześniej mi się nie podobało .. więc myślę, że starannie i idealnie to są dwie różne historie ..
może kiedyś złapię moją koleżankę i zrobię jej zdjęcie .. ona ma dopiero idealne rzęsy .. nie jedna z nas marzy o takich wytuszowanych, jak ona ma naturalne ..
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:52.