![]() |
#31 | |
Zadomowienie
|
Dot.: chińska bielizna
Cytat:
![]() ja całą swoją bielizne przed pierwszym założeniem na siebie piore... po prostu nie dopuszczam myśli że mogłabym włożyć na siebie coś co dotykało nie wiadomo ile rąk.... bardziej od tego można sie grzybicy albo jakiegos uczulenia nabawić niż tylko z przekonania że nie firmowe to złe.... nie chce nikogo urazić... sama uwielbiam obsessive i triumph i key ale taka jest moje zdanie
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
BAN stały
|
Grzybicy od mało przewiewnych syntetyków.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Ja nie kupuje. Dalam sie nabrac kilka razy i stanik byl bardzo twardy i niewygodny, po kilku praniach byl do wyrzucenia. Zdecydowanie wole wydac troche wiecej i miec bielizne na dluzej
![]()
![]() |
![]() |
#34 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Podobnież też używają do obuwia rakotwórczych klejów ![]() Cytat:
Prawidłowo powinno się ubrać każdą nowo zakupioną rzecz, która ma kontakt z nasza skórą. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Konto usunięte
|
bielizne na bazarkach kupuje tylko bawelniana i trzyma sie dobrze
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zadomowienie
|
hehe a ja pomyślałam że od majtolotów z rynku
![]()
![]() |
![]() |
#37 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
apropos grzybicy: http://pochwa.grzybica.info/serwis.php?s=1631&pok=36485
Cytat:
Jest takie powiedzenie, ze tanie jest drogie - tani stanik szybciej sie niszczy, czesciej trzeba kupowac podczas gdy drozszy wiecej zniesie. Rowniez nie kupuje/nie pozyczam itp. uzywanej bielizny i butow. Podczas gdy uzywana spodnica jak najbardziej. Preferuje bielizne bawelniana. Zwlaszcza latem w upaly czy w czasie sportow. Do tego niezbyt lubie koronki, diamenciki i inne gadzety. Zdecydowana wiekszosc mojej bielizny jest w kolorze gladkiej czerni, zazwyczaj bez ozdobnikow. Ale to juz kwestia charakteru. Znana jestem z tego, ze wszystko mam stonowane. Jak juz trafi sie kokardka to mala i jedna na caly ubior. ![]() Takze abstrahujac od innych kwestii chinska bielizna z placu nijak nie pasuje do mojego trybu nadawania. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Tylko rozmiarówka w tym sklepie kiepska jest, ja mam rozmiar 70D i mały wybór, a moja koleżanka z E to już w ogóle. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio kupiłam staniki Esotiq na wyprzedaży za ok 20 zł jeden, to niewiele drożej niż chińszczyzna.
A jakościowo są rewelacyjne, niektóre staniki tej firmy mam ponad rok i są niezniszczone mimo intensywnego używania ![]()
![]() |
#41 |
BAN stały
|
Ale jak ktoś ma większy biust to w Esotiq nic nie znajdzie.
Ja tam majtki kupuję, gdy jest wyprzedaż albo czasem normalnie w roku, kosztują nawet tylko 5zł. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
skończyłam właśnie oglądać te esotiqowe gatki ... i praktycznie nic mi się nie spodobało
![]() no, ale ja mam specyficzny gust ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Konto usunięte
|
oczywiscie, ze kupuje
majtki, stanikow nie ma w moim rozmiarze zeby bylo jasne w triumfie tez ich ma ![]() bawełniane, wszystko piorę w pralce |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zadomowienie
|
Staniki - kiedyś próbowałam, juz nie kupuję. Niewygodne i szybko się niszczą.
Majtki - czasem mi się zdarza. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Wtajemniczenie
|
Podziękuję - nie kupuję i nie noszę ze względu na podejrzane barwniki i małą przewiewność - zalatuje mi taka bielizna straszną sztucznością. Chodzę do outletów lub czekam na wyprzedaże - dla mnie bardzo fajny jest atlantic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zadomowienie
|
Mi się zdarza bardzo często, mam miseczkę DD i w sklepach z bielizną mam mały problem, potrzebuje usztywnianego biustonosza, najlepiej PushUp, ale w tym rozmiarze nie dostane takiego nawet w Triumphie (właśnie w sobotę szukałam i nic). W H&M są staniki tylko do C, a jak jest D to bardzo malutkie. Więc pozostaje mi chińszczyzna, mam kilka, często zmieniam, bo faktycznie lubią się deformować, ale przy takiej cenie (15zł) to nie dramat. Majtki - też często, ale głównie te bawełniane, stringi wolę kupić w droższym sklepie, np. H&M czy coś.
![]() |
#48 |
Przyczajenie
|
Kupuję!! niektóre z nabytych przeze mnie na bazarku mają po kilka lat i świetnie się trzymają.... co lepsze jeden z nich który mam uwaga od 4 lat... moj chlopak uznal za nowy!! Trzeba dbac o bielizne nie prac w pralce a druty nie wyjda... no i rzecz jasna jesli chodzi o chinszczyzne nauczyc sie wybierac to co lepsze... osobiscie gwarantuje ze mozna znalezc swietnie uszyte i dobrej jakosci...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zadomowienie
|
A czy w ogóle jest coś na tym świecie, na dzisiejsze czasy zrobione nie Made In China?! tak się zastanawiam...
Kochaj albo Rzuć! I forgot that all might see So many beautiful things... Zapraszam do wymiany:--> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=380461 kosmetyki : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=380683 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedys kupowalam chinskie staniki z powodow finansowych, bo nie stac mnie bylo na ciagle kupowanie triumpha, a te tansze ze sklepow z bielizna byly, moim zdaniem, porownywalnej jakosci do tych chinskich. Teraz, jak juz pisalam, kupuje z jednego superowego sprawdzonego sklepu internetowego i sobie chwale.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
Z bazarku czy tych tanich sklepów to nie, ale mam swój osiedlowy sklep, w którym sprzedaje pani Azjatka, przemiła i ma rewelacyjny towar. Staniki pasują mi idealnie do majtek z H&M, są z tego samego materiału, w te same wzory, podejrzewam , że produkowane przez jedną firmę. Są wyścielane miłą bawełenką, nigdy nie wylazł mi z nich żaden drut, chociaż piorę wyłącznie w pralce, ciągle wyglądają tak samo, a do tego są przewygodne. Kosztują 10-15 zł, ale zupełnie nie wyglądają jak te z bazarku, który mijam czasem koło domu.
Lubię też bawełniane push-upy z Atlantica, bo ta bawełna jest taka grubsza, a ja nie cierpię biustonoszy, które są cienkie, że można zobaczyć kształt sutka :P Biustonosz dla mnie musi być przede wszystkim sztywny i dobrze wszystko trzymać do góry. Majtek chińskich, nie licząc tych z H&M nie noszę. Lubię bawełniane lub jedwabne, sztucznych nie kupuję. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
Ja w swojej szafie na bielizne mam staniki za 100 zł ale i DUUUUŻo takich za 5 zł ( na bazarku tego u nas miliony jest, nowe z metką). Majtki to samo. I wiecie co? Serio jakiejś wielkiej różnicy nie widze. Może dlatego że mam stosuknkowo niewielki biust?
Mam obsjsje na punkcie bielizny (biustonoszy naliczyłam pół roku temu 46, majtek wole nie liczyć ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
Ja kupowałam biustonosze...a właściwie kupiłam chyba ze 2.
Otóż "napaliłam się" na nie ze względu na dużą gąbkę i chciałam by cokolwiek wychodziło mi ze stanika... No,ale teraz leżą w szafie i wolę już ich nie nosić... Po za tym, niby nie były za małe(70a),ale z robiły mi się boczki przy ramieniu(nie wiem czy wiecie o co chodzi), co wynika z za dużego obwodu. Teraz kupuję w esotiq,gdzie mają trochę zaniżoną rozmiarówkę i staniki są wygodne, ale tak czy siak obwód za duży. Więc wciąż szukam czegoś z mniejszym obwodem, szkoda,że esotiq nie produkuje 60 lub 65 i że w prawie każdym sklepie jak pytam, to słyszę, że od 70... jedynie co widzę, to tylko 65d itp... a z netu nie mogę się jakoś przekonać by coś kupić... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Raczkowanie
|
trimph to chiny też")made in china
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:44.