chińska bielizna - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-10-04, 18:29   #31
wewelinka
Zadomowienie

Dot.: chińska bielizna

Cytat:
Napisane przez evil minded Pokaż wiadomość
No...żeby się tylko ktoś od noszenia takich majteczek z tworzyw sztucznych za kilka zł grzybicy nie nabawił

Nie kupuję, szkoda mi moich piersi na jakieś byle co z bazarku, co pewnie zaraz z tego drut wyjdzie i rozwali się w praniu.
a dlaczego grzybicy ? hmm jak wiszą majtki w sklepie to też masz prawo je dotknąć... Ty możesz mieć czyste ręce a ktoś może "wytrzeć" jakieś zarazki o "sklepowe" majtki
ja całą swoją bielizne przed pierwszym założeniem na siebie piore... po prostu nie dopuszczam myśli że mogłabym włożyć na siebie coś co dotykało nie wiadomo ile rąk.... bardziej od tego można sie grzybicy albo jakiegos uczulenia nabawić niż tylko z przekonania że nie firmowe to złe....
nie chce nikogo urazić... sama uwielbiam obsessive i triumph i key ale taka jest moje zdanie
Stary 2008-10-04, 18:44   #32
evil minded
BAN stały

Grzybicy od mało przewiewnych syntetyków.
evil minded jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-04, 18:50   #33
ulinkaaa
Zakorzenienie

Ja nie kupuje. Dalam sie nabrac kilka razy i stanik byl bardzo twardy i niewygodny, po kilku praniach byl do wyrzucenia. Zdecydowanie wole wydac troche wiecej i miec bielizne na dluzej
w nicości za oknem, gdy budzą się mgły...
ulinkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-04, 19:19   #34
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mondzia Pokaż wiadomość

"Apeluja, że chińczycy używają tworzyw rakotwórczych. "

Bez przesady, co?

Zachoruję na raka od noszenia stanika... rzeczywiście...
Cytat:
Napisane przez ineczka7 Pokaż wiadomość
co z tego, że ktoś wcześniej nosił mój stanik? Jakbym sama nie dawała tych po sobie swoim koleżankom czy siostrom, po wypraniu jest czysty.
A jakbym miała dać 100-200zł za ładny stanik z miseczką F czy G z dobrej firmy to chyba bym musiała pół miesiąca nie jeść. Chińskie rozmiarówki kończą się na E(a i to jak się dobrze trafi)to raz, a dwa - po moich przygodach z uczuleniem na plecach - podziękuję raz na zawsze.

a czemu niby nie? Przeciez te barwniki normalnie mają styczność ze skórą, ja wolę nie ryzykować
.
Skóra jak skóra, ale z sutkami, które kiedyś zapewne będziemy uzywac do wykarmienia potomstwa

Podobnież też używają do obuwia rakotwórczych klejów

Cytat:
Napisane przez wewelinka Pokaż wiadomość
a dlaczego grzybicy ? hmm jak wiszą majtki w sklepie to też masz prawo je dotknąć... Ty możesz mieć czyste ręce a ktoś może "wytrzeć" jakieś zarazki o "sklepowe" majtki
ja całą swoją bielizne przed pierwszym założeniem na siebie piore... po prostu nie dopuszczam myśli że mogłabym włożyć na siebie coś co dotykało nie wiadomo ile rąk.... bardziej od tego można sie grzybicy albo jakiegos uczulenia nabawić niż tylko z przekonania że nie firmowe to złe....
nie chce nikogo urazić... sama uwielbiam obsessive i triumph i key ale taka jest moje zdanie
Nawet ginekolodzy apelują-NOŚMY PRZEWIEWNĄ (100% bawełna) bieliznę!

Prawidłowo powinno się ubrać każdą nowo zakupioną rzecz, która ma kontakt z nasza skórą.
lemoorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-04, 19:55   #35
6f478752bd2871e8cc7e64201f2c815878556baf_60bff672628d8
Konto usunięte

bielizne na bazarkach kupuje tylko bawelniana i trzyma sie dobrze
6f478752bd2871e8cc7e64201f2c815878556baf_60bff672628d8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-04, 20:44   #36
wewelinka
Zadomowienie

Cytat:
Grzybicy od mało przewiewnych syntetyków.
hehe a ja pomyślałam że od majtolotów z rynku hehe
Stary 2008-10-04, 23:51   #37
teofano86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ineczka7 Pokaż wiadomość
triumph nie ma na mnie rozmiarów (ładnie wyglądających, wielkie i szpetne ma)
poza tym muszę mieć komfort posiadania dużej ilości staników, żeby mieć z czego wybrać do każdego zestawu ubrań
przepraszam za OT, wróćmy do tematu chińskiej bielizny, niech reszta się wypowie, ja już skończyłam
triumph jest dla mnie bardzo przerekalmowany oi 3 zakupach odpuscilam tą firmę na zawsze...
teofano86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-04, 23:53   #38
Rena
Zakorzenienie

apropos grzybicy: http://pochwa.grzybica.info/serwis.php?s=1631&pok=36485

Cytat:
Rozwojowi zakażenia grzybiczego, w zależności od indywidualnych skłonności, może sprzyjać zażywanie niektórych leków, współwystępowanie innych schorzeń (np. cukrzycy lub otyłości), ciąża, a także np. noszenie nieprzewiewnej bielizny z syntetycznych tkanin, nadmiernie obcisłych spodni czy długotrwałe przebywanie na słońcu.
Jest takie powiedzenie, ze tanie jest drogie - tani stanik szybciej sie niszczy, czesciej trzeba kupowac podczas gdy drozszy wiecej zniesie.

Rowniez nie kupuje/nie pozyczam itp. uzywanej bielizny i butow. Podczas gdy uzywana spodnica jak najbardziej.

Preferuje bielizne bawelniana. Zwlaszcza latem w upaly czy w czasie sportow. Do tego niezbyt lubie koronki, diamenciki i inne gadzety. Zdecydowana wiekszosc mojej bielizny jest w kolorze gladkiej czerni, zazwyczaj bez ozdobnikow. Ale to juz kwestia charakteru. Znana jestem z tego, ze wszystko mam stonowane. Jak juz trafi sie kokardka to mala i jedna na caly ubior.

Takze abstrahujac od innych kwestii chinska bielizna z placu nijak nie pasuje do mojego trybu nadawania.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-05, 11:08   #39
evil minded
BAN stały

Cytat:
Napisane przez teofano86 Pokaż wiadomość
triumph jest dla mnie bardzo przerekalmowany oi 3 zakupach odpuscilam tą firmę na zawsze...
Ja mam staniki z Triupmha, piorę je normalnie w pralce na programie Bawełna i nic się z nimi nie dzieje
Tylko rozmiarówka w tym sklepie kiepska jest, ja mam rozmiar 70D i mały wybór, a moja koleżanka z E to już w ogóle.
Stary 2008-10-05, 12:00   #40
Vibeska
Zakorzenienie

GG do Vibeska

Ja ostatnio kupiłam staniki Esotiq na wyprzedaży za ok 20 zł jeden, to niewiele drożej niż chińszczyzna.
A jakościowo są rewelacyjne, niektóre staniki tej firmy mam ponad rok i są niezniszczone mimo intensywnego używania
Stary 2008-10-05, 12:03   #41
evil minded
BAN stały

Ale jak ktoś ma większy biust to w Esotiq nic nie znajdzie.
Ja tam majtki kupuję, gdy jest wyprzedaż albo czasem normalnie w roku, kosztują nawet tylko 5zł.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-05, 12:54   #42
teofano86
Zadomowienie

Cytat:
Ale jak ktoś ma większy biust to w Esotiq nic nie znajdzie.
Ja tam majtki kupuję, gdy jest wyprzedaż albo czasem normalnie w roku, kosztują nawet tylko 5zł.
hehehe jak ktoś ma większą miseczkę niż A to tam nic nie znajdzie... a aż tak ładna ta bielizna nie jest... dla mnie też odpada... zostają wyprawy w Europę ....
teofano86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-05, 13:18   #43
Ptysio5
Zakorzenienie

skończyłam właśnie oglądać te esotiqowe gatki ... i praktycznie nic mi się nie spodobało jakieś takie młodzieżowe.

no, ale ja mam specyficzny gust
Ptysio5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-06, 10:39   #44
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Konto usunięte

oczywiscie, ze kupuje

majtki, stanikow nie ma w moim rozmiarze
zeby bylo jasne w triumfie tez ich ma

bawełniane,
wszystko piorę w pralce
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-06, 10:49   #45
Foka29
Zadomowienie

Staniki - kiedyś próbowałam, juz nie kupuję. Niewygodne i szybko się niszczą.
Majtki - czasem mi się zdarza.
Foka29 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-06, 11:00   #46
doloresd
Wtajemniczenie

Podziękuję - nie kupuję i nie noszę ze względu na podejrzane barwniki i małą przewiewność - zalatuje mi taka bielizna straszną sztucznością. Chodzę do outletów lub czekam na wyprzedaże - dla mnie bardzo fajny jest atlantic zbieram kasę i kupuję kilka wygodnych staników lub komplet od razu - zdrowiej wychodzi, ładniej te staniki wyglądają niż chińskie. Ale głównie chodzi mi o wygodę i zdrowie.
doloresd jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-06, 11:26   #47
Anusia : )( :
Zadomowienie

Mi się zdarza bardzo często, mam miseczkę DD i w sklepach z bielizną mam mały problem, potrzebuje usztywnianego biustonosza, najlepiej PushUp, ale w tym rozmiarze nie dostane takiego nawet w Triumphie (właśnie w sobotę szukałam i nic). W H&M są staniki tylko do C, a jak jest D to bardzo malutkie. Więc pozostaje mi chińszczyzna, mam kilka, często zmieniam, bo faktycznie lubią się deformować, ale przy takiej cenie (15zł) to nie dramat. Majtki - też często, ale głównie te bawełniane, stringi wolę kupić w droższym sklepie, np. H&M czy coś.

Anusia : )( : jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-13, 19:42   #48
aksa6666
Przyczajenie

Kupuję!! niektóre z nabytych przeze mnie na bazarku mają po kilka lat i świetnie się trzymają.... co lepsze jeden z nich który mam uwaga od 4 lat... moj chlopak uznal za nowy!! Trzeba dbac o bielizne nie prac w pralce a druty nie wyjda... no i rzecz jasna jesli chodzi o chinszczyzne nauczyc sie wybierac to co lepsze... osobiscie gwarantuje ze mozna znalezc swietnie uszyte i dobrej jakosci...
aksa6666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-13, 20:39   #49
aniaexplode
Zadomowienie

A czy w ogóle jest coś na tym świecie, na dzisiejsze czasy zrobione nie Made In China?! tak się zastanawiam...

I forgot that all might see
So many beautiful things...

Zapraszam do wymiany:--> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=380461
kosmetyki : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=380683
aniaexplode jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-13, 20:51   #50
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:
Ja mam staniki z Triupmha, piorę je normalnie w pralce na programie Bawełna i nic się z nimi nie dzieje
Tylko rozmiarówka w tym sklepie kiepska jest, ja mam rozmiar 70D i mały wybór, a moja koleżanka z E to już w ogóle.
A ja mam staniki z jednej mojej ulubionej str internetowaj, piore w pralce i nic sie nie dzieje, a kosztuja mnie ok 30 zl jeden a nie 130 zl jak triumph, ktory faktycznie jes przereklamowany mocno i deformowal mi sie 3x szybciej niz te polskich sprawdzonych firm. Rozmiar mam 75 DD/E.

Kiedys kupowalam chinskie staniki z powodow finansowych, bo nie stac mnie bylo na ciagle kupowanie triumpha, a te tansze ze sklepow z bielizna byly, moim zdaniem, porownywalnej jakosci do tych chinskich.

Teraz, jak juz pisalam, kupuje z jednego superowego sprawdzonego sklepu internetowego i sobie chwale.

Santosowa rzezba ;-)

nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage
santos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-13, 21:30   #51
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

Z bazarku czy tych tanich sklepów to nie, ale mam swój osiedlowy sklep, w którym sprzedaje pani Azjatka, przemiła i ma rewelacyjny towar. Staniki pasują mi idealnie do majtek z H&M, są z tego samego materiału, w te same wzory, podejrzewam , że produkowane przez jedną firmę. Są wyścielane miłą bawełenką, nigdy nie wylazł mi z nich żaden drut, chociaż piorę wyłącznie w pralce, ciągle wyglądają tak samo, a do tego są przewygodne. Kosztują 10-15 zł, ale zupełnie nie wyglądają jak te z bazarku, który mijam czasem koło domu.
Lubię też bawełniane push-upy z Atlantica, bo ta bawełna jest taka grubsza, a ja nie cierpię biustonoszy, które są cienkie, że można zobaczyć kształt sutka :P Biustonosz dla mnie musi być przede wszystkim sztywny i dobrze wszystko trzymać do góry.
Majtek chińskich, nie licząc tych z H&M nie noszę. Lubię bawełniane lub jedwabne, sztucznych nie kupuję.
Impersona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-14, 01:37   #52
wsiowy_gupek
Zakorzenienie

GG do wsiowy_gupek

Ja w swojej szafie na bielizne mam staniki za 100 zł ale i DUUUUŻo takich za 5 zł ( na bazarku tego u nas miliony jest, nowe z metką). Majtki to samo. I wiecie co? Serio jakiejś wielkiej różnicy nie widze. Może dlatego że mam stosuknkowo niewielki biust?
Mam obsjsje na punkcie bielizny (biustonoszy naliczyłam pół roku temu 46, majtek wole nie liczyć). Lubie po prostu ją mieć. Dlatego taka "chińska bielizna" jest dla mnie w sam raz jesli nie chce zbankrutować

Zapuszczam:
włosy, paznokcie i biust.

Po prostu od urodzenia jestem chora na lenia
Wszystko co robię - robię tak od niechcenia...

Bo wolny czas to jest coś co lubie,
tych co pracują i się uczą nie rozumiem!
wsiowy_gupek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-14, 09:26   #53
cytrynkaxD
Raczkowanie

Ja kupowałam biustonosze...a właściwie kupiłam chyba ze 2.
Otóż "napaliłam się" na nie ze względu na dużą gąbkę i chciałam by cokolwiek wychodziło mi ze stanika...
No,ale teraz leżą w szafie i wolę już ich nie nosić...
Po za tym, niby nie były za małe(70a),ale z robiły mi się boczki przy ramieniu(nie wiem czy wiecie o co chodzi), co wynika z za dużego obwodu.
Teraz kupuję w esotiq,gdzie mają trochę zaniżoną rozmiarówkę i staniki są wygodne, ale tak czy siak obwód za duży.
Więc wciąż szukam czegoś z mniejszym obwodem, szkoda,że esotiq nie produkuje 60 lub 65 i że w prawie każdym sklepie jak pytam, to słyszę, że od 70... jedynie co widzę, to tylko 65d itp...
a z netu nie mogę się jakoś przekonać by coś kupić...
cytrynkaxD jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-07, 14:13   #54
nasti
Raczkowanie

trimph to chiny też")made in china

Razem od 10.09.2004rpowiemy tak w 2011..cdn.
nasti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości