![]() |
#31 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Poprawiamy maturę w maju 2009 :)
Właśnie niech studia pokrywają się z zainteresowaniami, a nie studiuje bo tak trzeba. Z resztą to nie moja sprawa
![]() ![]() Przed chwilą odebrałam list z Poznania. Przysłali mi dokumenty nareszcie- ugh jaka ja jestem uprzedzona do tej uczelni ![]() Dzisiaj pouczę się później, bo przed chwilą wróciłam z zakupów i padam na twarz. Nie wiem jak ja to dowiozłam rowerem, dwie siaty na kierowniku, plecak wypchany, że suwak się ledwo zapiął i ogromny proszek do prania na bagażniku, a do tego mieszkam na górce ![]() edit. Dziewczyny wie któraś z was jak to jest w końcu z tymi terminami oddawania deklaracji? Do końca września czy do lutego? Ja na szczęście swoją złożyłam, ale moja koleżanka doszła do wniosku, że zaczęła studia które ją nie interesują ![]()
Edytowane przez nebya Czas edycji: 2008-10-08 o 11:09 Powód: dopisek;) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#33 |
Wtajemniczenie
|
Właśnie też mi się tak zdawało, ale w mojej szkole wmawiają że do końca września.
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hmm jaki by tu znaleźć pretekst, żeby iść do szkoły i zobaczyć, czy moja deklaracja dotarła do wicedyrektorki ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#35 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Idź i powiedz, że chciałaś się upewnić że Twoja deklaracja dotarła do wicedyrektorki. Po co masz jakiś pretekst wymyślać. A co do deklaracji - według ustawy do lutego składa się deklarację. W mojej szkole kazano mi złożyć do 30 września więc już nie wiem. Jak coś to niech powoła się na ustawę - najwyżej wyprowadzą ją/się z błędu ![]()
![]() |
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A szkołę mam bardzo blisko przystanku.
![]() |
![]() |
#37 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nigdy więcej ustnych! Zwłaszcza polskiego ![]() O właśnie sobie przypomniałam, Nija, Ty jesteś wegetarianką, powiedz/ napisz mi czy tacy prawdziwi wegetarianie to jedzą ryby??? Bo moja koleżanka, którą średnio lubię, wmawia wszystkim, że jest wegetarianką, a ryby i zupy na mięsie je ![]() ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kiedy jestem np. na jakimś przyjęciu, to jem ser żółty i jeżeli nie ma innego ciasta, to zjem to z galaretką. Jest mi przykro, ale nie chcę robić przykrości gospodarzom. Ale mięsa czy ryby bym nie tknęła.
![]() |
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
Ja jak byłam złożyć wrześniową deklarację to w sekretariacie powiedziano mi, że to nie było konieczne i mogłam złożyć tylko tą w lutym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Chyba zacznę dzisiaj przerabiać powoli roślinki- jak ja tego nie lubię ![]()
![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
Widzę, że zabieracie się ostro do roboty
![]() To ja już na pewno idę do księgarni po repetytorium i testy ![]() misiu12 Nie ![]() ![]()
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Wtajemniczenie
|
Nie ma za co
![]() ![]() Co tu tak cicho, gdzie reszta dziewczyn? ![]() ![]() Kurcze, jakiś mam kiepski nastrój, na smęcenie mi się wzięło ![]() ![]()
![]() |
#47 |
Wtajemniczenie
|
zgłaszam sie i ja
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Zakorzenienie
|
Jeszcze nie
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#49 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do książek do biologi, ja polecam podręczniki PWN- wszystko bardzo szczegółowo wytłumaczone. Najważniejsze informacje wyszczególnione, dobrze się z niej uczy. Materiał obszerny ( 5 tomów), ale jest tam wszystko. Skoro nie uczyłaś się wcześniej biologi do matury to raczej odradzam repetytoria- to raczej do powtórek, a nie poważnej nauki od początku ![]()
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#50 |
Wtajemniczenie
|
z historii miałam 28 ...
![]() ale maturke zdałam nbo bo zdawałam wos jako obowiazkowy ![]() ![]() nom i chyba tak zrobie bo ambicja mnie zezre ![]() Musze keidys wpasc na watek maturzystki 2008 dawno mnie tam nie było ![]() ![]() a własnie ty bys zrezygnowała z tych studiow co na nich jestes czy nie?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja sobie roślinki dzisiaj powtarzałam i nawet jakoś to poszło ![]() ![]() Cytat:
![]() Jeśli chodzi o książki - mam teraz serię WSiP-u Akademia czy coś w tym stylu. Strasznie ciężko się to czyta ![]()
![]() |
![]() |
#52 |
Wtajemniczenie
|
dziekuje dziewczyny
![]() ![]() a co do Biologii nie mam pojecia chyba kupie te ksiazki z pwn szukam czegos konkretnego i w 100% do maturki ![]() a ja musze sie zaczac uczyc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
milusiaam a ja Ci polecam biologię wyd. operon, różne słyszałam opinie co do tych książek, ale ja sobie chwalę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Zadomowienie
|
Witam wszystkich
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() NEBYA a gdzie dostałaś się na fizjoterapię? ps. a co do książek z biologii to ja polecam ze swojej strony trzyczęściowy kurs Operona i do tego Vademecum również Operona ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zadomowienie
|
Witaj Gwiazda89
![]() Co tam? Widzę, że wieczorem bardziej się udzielacie ![]() Ja dzisiaj nic nauki nie tknęłam. Byłam na rozmowie w sprawie pracy, ale za to co oni mi zaproponowali to dziękuję ![]() Teraz wzięłam się za sprzątanie. Może na godzinkę zaprzyjaźnię się z podręcznikiem. Ale to może ![]() ![]() Miłego popołudnia ![]()
Książki, strona po stronie - klik Edytowane przez Nenya_89 Czas edycji: 2008-10-09 o 14:19 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | ||
Wtajemniczenie
|
Cześć Wszystkim
![]() Cytat:
![]() Dostałam się na fizjoterapię do Poznania, z pierwszej listy i w sumie dlatego nie złożyłam papierów i tym samym zrezygnowałam, bo na innych uczelniach miałam jeszcze szanse na medycynę. Wiem, że przecież mogłam złożyć dokumenty, a potem w razie czego je zabrać, ale jakoś od początku ta fizjoterapia mi się nie widziała ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A jaką miałaś pracę na oku? I co Ci się nie spodobało, zarobki? Miałam iść do pracy, bo zawsze jakieś pieniądze by się przydały, no i doświadczenie też się liczy- jest co wpisać do CV, ale zrezygnowałam. Raz, że w mojej mieścinie pracy nie znajdę, chyba że w Carlosie( to jedyny duży sklep u mnie ![]() ![]() Dzisiaj już siadam do tych głupich roślinek! ![]() ![]() Co do materiałów do nauki, jak koleżanka gwiazda89 słusznie zauważyła najlepsze są notatki własne. Ja mam taki zeszyt z notatkami z biologii, który miałam przez całe liceum. Dużo w nim sama pisałam, np. streszczeń tematów, żeby później łatwiej się uczyć do klasówek. Taki zeszyt to skarb, ja mam tam wszystko. Ale się rozpisałam ![]()
![]() |
![]() |
#57 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Była to praca jako doradca finansowy, ale żeby u nich pracować musiałabym założyć działalność gospodarczą. Więc podziękowałam. U mnie w mieście tez ciężko o pracę. Liczyłam na staż, ale Urząd nie ma pieniędzy. O tak - notatki są niezastąpione. W liceum miałam genialną nauczycielkę. Ale niestety mam tylko notatki do poziomu podstawowego - muszę więc uczyć się z podręczników ![]()
![]() |
![]() |
#58 |
Zadomowienie
|
a ja zawsze wolę zaczynać od tego co mi najbardziej pasuje
![]() ![]() Dzisiaj byłam się wypisać ze studiów i byłam (!) 13 osobą, która się wypisała ![]()
![]() |
![]() |
#59 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() 13 osobą? Nieźle. Jestem już po meczu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A co tam u Was? Pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
![]() Ale jestem wykończona po pracy. Jedna dziewczyna ma urlop, jedna na L4 i zostałyśmy we, a roboty mnóstwo ![]() No, ale wolę to niż pracę w spożywczaku, oj, zdecydowanie wolę (pracowałam w spożywczaku 3 dni i się zwolniłam ![]() Co do notatek - nie wiem jak będzie ze mną na studiach, gdzie korzysta się głównie z notatek. Ja umiem szybko notować, moje notatki są bardzo dokładne i fajne, jest tylko jeden minus - nie potrafię nawet sama po sobie poczytać ![]() ![]() --- Na stronie wyd. Park są zamieszczone przykładowe strony i spis treści wielu książek do matury, repetytoriów i zadań ![]() ![]() http://park.pl/ksiegarnia/jak_zamowi...21741377089750 Na stronie Operonu tak samo, ale Operon jest bardziej znany niż Park; HISTORIA (Park) -> http://www.park.pl/ksiegarnia/ksiazki/teksty/145.pdf Bardzo mi odpowiada taki sposób prezentowania informacji, w poniedziałek na pewno pójdę tę książkę kupić ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:52.