Kr鏒ka p造tka paznokcia po obgryzaniu - Strona 2 - Wizaz.pl

Wr鵵   Wizaz.pl > Uroda > Paznokcie

Notka

Paznokcie Forum, w kt鏎ym rozmawiamy o piel璕nacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kszta販ie, stylizacji i dominuj帷ych trendach w zdobieniu paznokci.

Odpowiedz

Narz璠zia
Stary 2008-11-21, 08:15   #31
abcdef112
Przyczajenie

Wiadomo軼i: 21
Dot.: Kr鏒ka p造tka paznokcia po obgryzaniu

a mnie przed obgryzaniem powstrzyma造 cudowne paznokcie u kole瘸nki. Obgryza豉m do 6 klasy podstaw闚ki i wtedy dozna豉m "objawienia" do tej pory nie obgryzam paznokci
abcdef112 jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2008-11-21, 16:33   #32
cirillka
Rozeznanie

Wiadomo軼i: 616

Cytat:
Napisane przez Karolka2 Poka wiadomo嗆
Ja ju przesta豉m ogryza- paznokcie i sk鏎ki wygl康aj dobrze, nie s wygryzione, zapu軼i豉m troch paznokcie, wi璚 nie s ju takie kr鏒kie. PRZESTAxM Hurra
Pozdrawiam i 篡cz powodzenia innym "obgryzaczom".
PS. Jak zaczn znowu gry潭, to chyba zaczn chodzi w r瘯awiczkach ^^
Gratuluj oby tak dalej
cirillka jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2008-11-22, 19:01   #33
Karolka2
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 41

Dzi瘯uj, by這 trudno ale jako si uda這.
Faktycznie dobr motywacj s [te dla mnie] 豉dne paznokcie kole瘸nek.
Poza tym pomaga... od篡wka. Gdy mam j na paznokciach i jednocze郾ie mam ochot je obgry潭, torturuj od篡wk, a pazurki zostawiam w spokoju. polecam Pozdrawiam.
Karolka2 jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2008-11-22, 21:58   #34
3fa
Przyczajenie

Wiadomo軼i: 7

Hej
na mnie niestety 豉dne, d逝gie zadbane paznokcie kole瘸nek dzia豉j zupe軟ie odwrotnie, poniewa denerwuj si ze tak beznadziejnie wygl康aj moje i obgryzam jeszcze bardziej... obgryzam ju oko這 15 lat... co prawda mia豉m jakies 5 miesi璚y przerwy 1,5 roku temu, ale problem powr鏂i...teraz mam 22 lata i strasznie si tego wstydze, przymierzam si do zrobienia akryli, mam nadzieje, 瞠 co pomog
3fa jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2008-11-23, 15:48   #35
sgfcexg
Przyczajenie

Wiadomo軼i: 15

Cytat:
Napisane przez Karolka2 Poka wiadomo嗆
Ja ju przesta豉m ogryza- paznokcie i sk鏎ki wygl康aj dobrze, nie s wygryzione, zapu軼i豉m troch paznokcie, wi璚 nie s ju takie kr鏒kie. PRZESTAxM Hurra
Pozdrawiam i 篡cz powodzenia innym "obgryzaczom".
PS. Jak zaczn znowu gry潭, to chyba zaczn chodzi w r瘯awiczkach ^^
Trzymam kciuki
A z tymi r瘯awiczkami to nie taki g逝pi pomys . Tylko chodzi w takich co to ich samodzielnie nie mo積a 軼i庵n望, ani przegry潭. Na mnie podzia豉這 tylko, 瞠... to nie by造 r瘯awiczki, a kaftanik wi您any z ty逝 na tasiemki z d逝gimi zaszytymi r瘯awami. Nosi豉m go do skutku jako niechodz帷y brzd帷, a od czasu do czasu to i p騧niej tak do kilku lat. Ohydny smak tego be穎wego materia逝 pami皻am do dzi
sgfcexg jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2008-11-28, 22:58   #36
Karolka2
Raczkowanie

Haha
Stary 2008-11-28, 23:09   #37
jambose
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 358

To jest jaki spos鏏 Ja stawiam na mniej brutalny, czyli 瞠le

Maturzystka 2010

Prawko zdane za pierwszym podej軼iem - 28.10.2009 r.
jambose jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷

Najlepsze Promocje i Wyprzeda瞠

REKLAMA
Stary 2008-11-29, 11:24   #38
anita2103
Rozeznanie

Wiadomo軼i: 913

Ja te obgryzam...Kupi豉m sobie nawet ten "gorzki paluszek" czy co tam...
Nic nie pomog這...
Ale postanowi豉m wzi望 si za siebie i od 3 miesiecy mam pazurki 瞠lowe.
Moja p造tka nie jest za bardzo d逝ga, ale paznokcie uros造
Z czego jestem zadowolona.
Czy s豉be? Wg. mnie nie s z貫
anita2103 jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2008-12-09, 21:13   #39
Karolka2
Raczkowanie

Ee, a ja znowu zacz窸am :\
Stary 2008-12-10, 13:23   #40
puncia
Przyczajenie

A wiecie co? Ja przesta豉m obgryza paznokcie, ale mi si p造tka jaka chropowata zrobi豉 i waln窸am sobie ostatnio tak ostr polerk, 瞠 teraz s bardzo cienkie i 豉mi si straszliwie. Musz je obcina bardzo kr鏂iutko i wygl康a to masakralnie. Ju poma逝 odrasta mi nowa p造tka, ale znowu jest chropowata. Od czego tak si robi? Czy to brak witamin czy co? Jak mog s tego pozby?
puncia jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2008-12-11, 23:33   #41
Szarosc Teczy
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 598

Musz, si pochwali, 瞠 od miesi帷a nie obgryzam moich pazurk闚 ( a trwa這 odk康 pami皻am). U篡wam od篡wki wzmacniaj帷ej - paznokietki sta造 si twardsze i nareszcie s "jak na mnie" d逝gie. Tylko mam problem, bo bardzo 豉two si zadzieraj. Troszk mnie to denerwuje, bo jak tylko paznokie staje si d逝gi, musz go spi這wa. Mo瞠 macie jakie porady na "niezadzieranie" paznokci?
Szarosc Teczy jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2008-12-12, 16:14   #42
fleur88
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 80

Mo瞠 u篡j tej od篡wki nail tek'a moja kole瘸naka u篡wa豉 jej gdy mia豉 s豉be paznkocie po akrylach ona podobnie bardzo dobrze dzia豉 . Ja osobi軼ie u篡wam essence ultra strong z natury za ok 7 z i wed逝g mnie jest dobra.

Ja ju od jakiegos czasu nie obgryzam paznokci i moja motywacj by造 豉dne paznokcie kole瘸nek, ale chyba najbardziej pomaga這 mi malowanie ich wtedy one wygl康a造 豉dniej i 瘸l by這 mi je obgryza, ale za to malowa豉m zawsze dwie warstwy bo po幡iej obgryza豉m lakier zamiast paznokci.
Raz te poczeka豉m kilka dni a pojawi豉 si bia豉 p造tka i posz豉m do manikiu篡ski 瞠by mi je 豉dnie przycie豉 i zrobi豉 tak jak trzeba bo s造sz陰m 瞠 lepiej jest poj嗆 z kr鏒kimi 瞠by one p騧niej 豉dnie odrasta造, bardzo ci篹ko by這 mi obgryza bo wiedzia豉m 瞠 jak je obgryze to nie beda ju takie 豉dne r闚niutkie itp. ale p騧niej i tak troch obgryza豉m. Teraz mam stra積ika bo mojemu ch這pakowi spodoba造 si moje d逝窺ze paznokcie i od razu jak widzi 瞠 mam je w ustach to wkracza do akcji :P
fleur88 jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2008-12-12, 17:06   #43
julittaa22
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 868

Obgryza豉m do 13 roku 篡cia, mia豉m okropne, zdarte a do mi瘰ka, przesta豉m i moje paznokcie s 郵iczniutkie, mam 23 lata, absolutnie nie ma 瘸dnych 郵ad闚 po dawnym obgryzaniu, p造tka jest 鈔edniej d逝go軼i, paznokcie r闚no opi這wane na kwadratowo, pozdrawiam wszystkich i 篡cz powodzenia
julittaa22 jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2008-12-26, 12:50   #44
Anika88
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 33

Moje kolezanka ktora nie obgryzala nigdy pazurkow ma bardzo wydluzona plytke paznokcia. Praktycznie w ogole nie musi ich zapuszczac, bialy pasek ma dlugosc moze 1 milimetra a pazurki wygladaja na dlugie a ja wiecznie obgryzalam i gdy zapuscilam bialy pasek mial dlugosc taka sama jak rozowa plytka :/ brzydko to wygladalo niestety.
Anika88 jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2008-12-26, 13:12   #45
Albertyna
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 3 782

Z d逝go軼i 這zyska si rodzimy- jedni maja z natury豉dne d逝gi i waskie inni- nie
Niestey- mo瞠my to zmieni- g這wnie na niekorzy軼- osoby obgryzajace paznokcie maj p造tke paznokcia najcz窷ciej szrok i p陰sk. Wprawiona stylistka widzi, ze kiedy (nim paznokietki zacz窸y byc obgryzane) p造tka mia陰 inny kszta速. Niestey, uleg on zmianie i t zmiane mo積a nieco cofn帷, jednak nigdy ju nie b璠a piekne i w御kie. Mam klientki, kt鏎e po ok roku noszenia przed逝穎nych paznokci na paznokciacj latami obgryzanych, teraz maj ju "nornalne" paznokcie. Jednak to wymaga dyscypliny- reguralnych uzupe軟ie, no i nie wolno obgryzac!
Stary 2008-12-26, 22:40   #46
camelia111
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 3 603

Ja nigdy nie obgryza豉m paznokci, nawet jako dziecko nie mia豉m do tego upodobania, zawsze dba豉m o swoje paznokcie i...
Nagle zacz窸am obgryza i nie mog przesta Spowodowane to jest chyba stresuj帷 sytuacj w domu i w szkole....

Po przeczytaniu Waszych wypowiedzi przestaj raz na zawsze!
camelia111 jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2008-12-27, 13:52   #47
Albertyna
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 3 782

Cytat:
Po przeczytaniu Waszych wypowiedzi przestaj raz na zawsze!
I bardzo dobrze
Stary 2008-12-28, 21:38   #48
gagacior
Przyczajenie

Wiadomo軼i: 19

a ja obgryza豉m tak z 3, 4 lata i rok temu przesta豉m. moja p造tka jest teraz r闚na i estetyczna, ale to nie jest stan paznokcia jaki by powinien. p造tka jest szeroka i kr鏒ka i za bardzo nie mog zapu軼i, bo ten bia造 pasek robi si za szeroki w stosuku do tej r騜owej cz窷ci. nie wygl康a to tragicznie i ju mozna sie ludziom pokaza, oczywi軼ie jest o niebo lepiej w por闚naniu ze stanem kiedy by造 obgryzione do krwi, ale to nie s 豉dne, d逝gie, paznokcie, p造tka wyd逝篡豉 mi si odrobin. czy jest szansa, ze jeszcze podro郾ie?? i jeszcze moja rada jak zapu軼icie tak, 瞠 ta r騜owa cz窷 b璠zie praktycznie taka jak ta bia豉 to zamalujcie, wtedy nie wida gdzie ko鎍zy si jedna cz窷 a zaczyna druga tylko to, 瞠 masz d逝gi paznokie, ale z do鈍iadczenia wiem, 瞠 to nie jest satysfakcjonuj帷e w 100% i i tak si cz這wiek denerwuje.

Edytowane przez gagacior
Czas edycji: 2008-12-28 o 21:42
gagacior jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2008-12-29, 01:44   #49
asiolek
Przyczajenie

Wiadomo軼i: 16

...

Edytowane przez asiolek
Czas edycji: 2012-09-24 o 00:35
asiolek jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷

Okazje i pomys造 na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-29, 13:12   #50
zgagaaa
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 203

Wstyd si przyzna, ale obgryzam paznokcie od kiedy pami皻am. Od dzieci雟twa, do teraz. Walczy豉m z tym zaciekle, ale nie mog豉m tego opanowa. 畝dne 瞠le, pasty, naparstki - nic nie dawa造.

O dziwo - moja p造tka paznokcia nie wygl康a jak u obgryzaczy. Przez te wszystkie lata wcale mi si nie cofn窸a (!) i teraz u mnie jest tak. Albo zapuszczam i mam pi瘯ne d逝gie paznokcie (kt鏎e rzadko si 豉mi, zawsze ja maluj na ciemno i ka盥y si nimi zachwyca), albo mam poobgryzane do granic mo磧iwo軼i. Zmotywowa豉m si po raz pierwszy tym, 瞠 "chcia豉m mie d逝gie i pi瘯ne paznokcie"... i o dziwo da這 si to zrobi. "Rumakowanie" ko鎍zy si w momencie, kiedy kt鏎y przez przypadek parszywie si z豉mie... wtedy to ju od razu 'obgryzam' wszystkie do stanu najkr鏒szego, jakiego si tylko da. I zn闚 jest kilka miesi璚y obgryzania, dop鏦i si nie zmotywuj, aby zn闚 zapu軼i... I potem zn闚 d逝ga郾e. I obgryzione.

Nie mog mie nieczego "po鈔odku".
Grr!
zgagaaa jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2008-12-29, 17:42   #51
NiColQa14
Wtajemniczenie

Wiadomo軼i: 2 439
GG do NiColQa14

Ja obgryza豉m przez jakie 7 lat paznokcie... W ostatnim "roku obgryzania" tak bardzo, 瞠 a do mi瘰ka Moja p造tka paznokcia mia豉 g鏎y i doliny (!) - dos這wnie.
畝dne preparaty, te "super lakiery do paznokci przeciw obgryzaniu" r闚nie nie, nawet plasterek, kt鏎y przykleja豉m na pazurki zjada豉m
Gdzie wyczyta豉m, 瞠 dobrym sposobem na pozbycie si tego okropnego na這gu s tipsy Zdecydowa豉m si na 瞠lowe. I tak ju nie obgryzam pazurk闚 [tylko czasami w nerwach, ale to nie jest cz瘰to ].
Pozdrawiam
Stary 2008-12-29, 22:43   #52
fleur88
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 80

eh... zrobi豉m sobie tipsy 瞠by nie obgryza...wytrzyma豉m w nich tydzie cho by造 naprawd 郵iczne. Trudno by這 przyzwyczai si do d逝go軼i mimo ze by造 naprawd kr鏒kie. Teraz nie obgryzam bo mi ich 瘸l sa takie poniszczone.
fleur88 jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2008-12-29, 23:24   #53
evanaeve
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 793
GG do evanaeve

Ja obgryzalam w prawdzie skorki a nie paznokcie i to baaaardzo dlugo, odkad pamietam. Pomoglo mi zrobienie paznokci zelowych. Od tej pory nagle przestalam obgryzac i az sama bylam zdziwiona ze po tylu nieudanych probach udalo mi sie.

砰cie takie ma klimaty, 瞠 co dobre to na raty
Jacek Kaczmarski
evanaeve jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2009-01-10, 00:24   #54
lenciik
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 215

ja tez obgryzalam, a moja p造tka paznokcia ... szkoda m闚i ;(

Og鏊nie paznokcie mo瞠 wygladaj zno郾ie, ale niestety, jedna plytka ma ok centymetra, moze nawet nie... reszta bia豉 (( Kompletnie nie wiem czy to jeszcze kiedys sie przyklei.... ;(((
lenciik jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2009-01-11, 14:22   #55
DontTouch
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 52

N obgryzanie paznokci niektore osoby zakladajau mnie szuczne paznokcie-tipsy, wtedy ich nie obgryzaja a nawyk byc moze i zanika, bo tipsow za ktore sie zapalcilo szkoda jes t zniszczyc. Wiem ze lakiery gorzkie itp. itd. nie pomagaja osobom "uzaleznionym" od obgryzania.Moze faktycznie zaloz sobie krociotkie tipsy.

Byla zawsze soba i nigdy za to nie przepraszala ! ^^.
DontTouch jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2009-01-13, 21:50   #56
aniolbezskrzydel89
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 177

Ja mam troszk inny problem- pami徠k po obgryzaniu s r騜ne kszta造 paznokci.
Malutki i serdeczny s 豉dne- smuk貫, w miar d逝ga p造tka (cho i tak o niebo kr鏒sza od p造tek moich kole瘸nek), 鈔odkowy palec to taki trapez?, wskazuj帷y ju w og鏊e wygl康a jak ko這? a duzy tak, jak 鈔odkowy. I jeszcze te naj豉dniejsze rosn szybko, a trzy pozosta貫- straaasznie powoli. Mam kszta速 trapezowy paznokcia i z natury kr鏒k p造tk (siostra przesta豉 obgryza na kilka miesi璚y... Nikt nie powiedzia豚y, 瞠 kiedy obgryza豉- naturaln p造tk na smuk陰, d逝g, w御k. Wniosek taki, 瞠 nie zawsze osoby obgryzaj帷e maj kr鏒kie i szerokie p造tki. Ja, niestety mam i taka ich uroda, nic nie zrobi...)
Za 2 tygodnie studni闚ka, chyba zrobi tipsy, ale tylko na t imprez (zdejm je za jaki miesi帷...), w tym czasie ciutk podrosn. Tylko nie wiem czy 豉dnie b璠zie wygl康a akryl/瞠l na szerokiej, trapezowej p造tce? Obawiam si, 瞠 nie bardzo...

I jeszcze jedno (widz po sobie): wol megakr鏒kie, ale obci皻e r闚no, ni megakr鏒kie, bo obgryzione. I to, i to nie wygl康a zbyt 豉dnie, ale wybieram lepsze z這, czyli obci皻e, nieobgryzione.

Pozdrawiam i 篡cz wytrwa這軼i! Wiem, jaki to problem i koszmar- ale dacie rad!

Aparatka
20.12.2012 - g鏎a
21.03.2013 - d馧 + wyci庵i
aniolbezskrzydel89 jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2009-01-17, 12:01   #57
godith
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez lenciik Poka wiadomo嗆
ja tez obgryzalam, a moja p造tka paznokcia ... szkoda m闚i ;(

Og鏊nie paznokcie mo瞠 wygladaj zno郾ie, ale niestety, jedna plytka ma ok centymetra, moze nawet nie... reszta bia豉 (( Kompletnie nie wiem czy to jeszcze kiedys sie przyklei.... ;(((
Ja te obgryza豉m i mia豉m problem z kr鏒k p造tk. Kiedy ostatni raz powiedzia豉m sobie do嗆 i postanowi豉m przesta zastosowa豉m: od篡wk herome i tabletki deppel heartz na paznokcie - nie wiem jakim cudem ale kt鏎y z tych specyfik闚 znacznie przyspieszy "przyrastanie" paznokcia do palca i p造tka sporo si wyd逝篡豉. idealnie nie jest ale dla mnie i tak pi瘯nie
Mo瞠 Tobie te pomo瞠.
godith jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷

Najlepsze Promocje i Wyprzeda髒e

REKLAMA
Stary 2009-01-17, 16:59   #58
pajus123
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 42

ja niestety te obryzam, ale tak do granic normy ze nie gryze a krew tryska
pajus123 jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2009-01-17, 22:27   #59
Faf
Przyczajenie

Wiadomo軼i: 17
GG do Faf

mia豉m problem z obgryzaniem paznokci. problem wyst徙i po wypadku samochodowym, czyli jakie nerwiczne. ogl康aj帷 film r瘯a sama leci mi do ust, na sprawdzianach, przed lekcjami r闚nie. u篡wa豉m r騜nych gorzkich p造n闚...no, ale by造 dla mnie za s豉be. postanowi豉m sobie sama pom鏂, a jak? w my郵ach m闚i豉m sboie swoje marzenia i zaka鎍za豉m 'je郵i dzi obgryze paznokcia, to nie spe軟i sie' i podzia豉這. obgryzam coraz mniej z czego jestem dumna. zacz窸am r闚nie 簑 gum...i moje paznokcie zacz窸y w ko鎍u wygl康a normalnie. Zazdroszcz jednak dziewczynom, kt鏎e maj 豉dne, zgrabniutkie paznokcie
Stary 2009-01-19, 19:06   #60
myonlyhope
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 105

A ja wierz, 瞠 dziewczyny, kt鏎e kiedy obgryza造 paznokcie, mog te mie 豉dn p造tk po jakim czasie
Np jak patrze na swoje paznokcie- nie ma na nich ju prawie sladu po obgryzaniu A przesta豉m jakie 4 miesi帷e temu
Mo tu wklei zdj璚ie, je郵i kt鏎a z Was chcia豉by zobaczy
myonlyhope jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Odpowiedz

Nowe w徠ki na forum Paznokcie

Ten w徠ek obecnie przegl康aj: 1 (0 u篡tkownik闚 i 1 go軼i)

Zasady wysy豉nia wiadomo軼i
Nie mo瞠sz zak豉da nowych w徠k闚
Nie mo瞠sz pisa odpowiedzi
Nie mo瞠sz dodawa zdj耩 i plik闚
Nie mo瞠sz edytowa swoich post闚

BB code is W陰czono
Emotikonki: W陰czono
Kod [IMG]: W陰czono
Kod HTML: Wy陰czono

Gor帷e linki

Data ostatniego posta: 2014-04-06 01:05:04

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:27.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze穎ne.

Jakiekolwiek aktywno軼i, w szczeg鏊no軼i: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre軼i, danych lub informacji dost瘼nych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczeg鏊no軼i w celu ich eksploracji, zmierzaj帷ej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia system闚 uczenia maszynowego, algorytm闚 lub sztucznej inteligencji Obowi您ek uzyskania wyra幡ej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzgl璠u spos鏏 pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre軼i, danych lub informacji dost瘼nych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak r闚nie bez wzgl璠u na charakter tych tre軼i, danych i informacji.

Powy窺ze nie dotyczy wy陰cznie przypadk闚 wykorzystywania tre軼i, danych i informacji w celu umo磧iwienia i u豉twienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo磧iwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj帷ych serwisy internetowe w ramach indeksowania wynik闚 wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wi璚ej informacji znajdziesz tutaj.