![]() |
#31 |
Konto usunięte
|
Dot.: Związek z kolegą z pracy
Ja swojego chłopaka poznałam właśnie w pracy, po pewnym czasie zaczęliśmy się spotykać po niej, wyszedł z tego związek. Byliśmy bardzo dyskretni, ustaliliśmy, że to ukrywamy przed ludźmi z pracy i faktycznie nikt się niczego nie domyślal. Tez miałam wątpliwości, ale z drugiej strony nie zależało mi na tej pracy jakoś strasznie i i tak planowałam tam popracować max. 1.5 roku a potem szukać nowej (teraz zresztą to zrobiłam i już tam nie pracuje). Natomiast kiedy teraz bardziej znam mojego chłopaka to wiem, że nawet gdybym tam została a my byśmy się rozstali to na pewno nie robiłby mi żadnych problemów z tego powodu i obydwoje potrafilibysmy zachować klasę.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Skrzat leśny
|
Ja i mój ex poznaliśmy się w pracy, potem zostaliśmy parą i bardzo szybko ze sobą zamieszkaliśmy. Minusem było to, że on był mega przyjacielskim gościem a ja dziewczyną z podkopaną samooceną, więc byłam zazdrosna o jego dobre kontakty z koleżankami (jednej takiej do dzisiaj nie zapomnę, ugh), a sami zbyt dużo w pracy nie rozmawialiśmy. Nasz związek trwał trochę ponad pół roku i po pewnych kwasach on nie mógł znieść mojego widoku i po prostu danego dnia w furii wyszedł z pracy już nigdy tam nie wracając. No było niemiło, a ja zaraz po zmianie musiałam wrócić do domu i zabrać swoje rzeczy i iść w siną dal.
Mojego obecnego TŻ też poznałam w pracy (po licznych "nigdy więcej związku w pracy" i "chcę być teraz sama ze sobą" tak w ogóle), rzadko się zdarza że pracujemy w tych samych godzinach, a jeśli już, to ograniczamy się do uśmiechów. W ogóle obydwoje jesteśmy tacy, że ignorowanie siebie nawzajem to coś automatycznego i nie mamy z tym problemu ![]() ![]() Praca razem nie jest dla mnie tak dużym problemem jak np. wejście w związek ze współlokatorem, tego to się naprawdę bardzo wystrzegam (wiem, że pewnie to trochę bez sensu, no ale jednak). Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
Osobiście nie zwiazalam się z nikim z pracy, ale w mojej firmie było bardzo dużo par i małżeństw. Malo tego, HRom sie nawet podobalo, gdy pracownicy się parowali. Firma miała problem z odplywem pracowników do innych miast, a posiadanie partnera na miejscu było czynnikiem zatrzymujacym w firmie.
Ploty w firmie były, są i będą.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:16.