|
|
#31 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Paszport dla dziecka urodzonego w anglii
Safija skad jestes?? My mieszkamy w Leeds i podlegamy pod Konsulat w manchester, sa tam bardzo miłe panie, telefon zawsze jest odbierany przy pierwszej próbie 01612454130. Na wizyte o paszport umowilismy sie telefonicznie - brak kolejek, jedna para przed nami
Moja kolezanka jest samotna matka i w internecie wyczytała, ze bez sadowego orzeczenia o zrzeczeniu sie ojca nie ma mowy o paszporcie!! Bzdura!!Wiec Ty tez nie czytaj i nie pytaj tylko zadzwon! Powodzenia
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
co do tej bzdury to bym sie zastanowila - jesli mala ma wpisanego ojca w akcie urodzenia to zeby wyrobic paszport trzeba jego zgody
ja mialam lepiej. mala nosi nazwisko konkubenta, ja swoje. on musial wczesniej wracac do domu, mysmy zostaly dluzej w polsce. i na lotnisku zapytano sie mnie o akt urodzenia polki, bo to ze ja mam jej paszport nie swiadczy o tym ze legalnie i prawnie wywoze to dziecko z kraju
|
|
|
|
|
#33 |
|
Rozeznanie
|
nie ma wpisanego, posiada nazwisko matki na szczescie!!
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
nazwisko matki to jedno, a wpisany w akt urodzenia to drugie. jesli ojcec jest nn czyli nieznany (no name) to wtedy nie potrzeba zgody
|
|
|
|
|
#35 |
|
Rozeznanie
|
Tak jest jako nn
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam pytanie odnosnie paszportu tymczasowego. Moj synek ma 9 miesiecy chce teraz isc zalatwic mu paszport wiem ze potrzebuje aktu urodzeniu i 3 zdjecia zeby zlozyc wniosek - ile sie czeka na taki paszport teraz?
ale wlasnie to tylko paszport tymczasowyna rok.. a jezeli chce ten na 5 lat to dziecko musi miec PESEL i tu moje watpliwosci.. skad mam taki wziac? W Pl jestesmy bardzo zadko Moj synek nie ma zameldowania wiec nie zalatwimy tego w Polsce czy mozna zrobic to tu w UK? bardzo prosze o pomoc
|
|
#38 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najświeższe informcje właśnie tam. Poza tym można wysłac do nich zapytanie
|
|
|
|
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
pesel mozesz zalatwic w konsulacie, ale jak pisze luna dzwon do konsulatu i pytaj sie. i najlepiej jak bedziesz miec nazwisko udzielajacego informacji
|
|
|
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
sluchajcie wchodzi ustawa jakos teraz w lutym, ze dzieciom do 5 roku zycia wydaje sie paszporty roczne. zeby nie dawac maluchowi 5 letniego, ktorego zdjecie nie odzwierciedla malucha 5 miesicy pozniej nie mowiac o 5 latach...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:40.

Moja kolezanka jest samotna matka i w internecie wyczytała, ze bez sadowego orzeczenia o zrzeczeniu sie ojca nie ma mowy o paszporcie!! Bzdura!!Wiec Ty tez nie czytaj i nie pytaj tylko zadzwon! Powodzenia