![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Problemy ze snem...
ile stefcia ma miesicy? bo pola ma 6 tyg, tak wydaje mi sie ze jeszcze chyba za wczesnie oduczac nocnego karmienia, ale za to opracowalysmy reszta spania
w ciagu dnia, popoludniu jedzenie, bekanie, do lozka i czytam jej ksiazka ktora aktulanie czytam. w nocy.. no coz, u nas noc zaczyna sie albo o 18 kiedy idzie spac grzecznie do 21.30 albo liczyc noc od 1 w nocy kiedy to jest jazda wlasnie od 21.30 do 1. potem kolo 5, potem 9. wiec nie jest zle, juz nie reaguje na jej chrzakania i trzaski. a wczoraj 3 razy zaczynala plakac, i sie nie ugielam, a ona coraz krocej i krocej marudzila ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
st_ella ile Twoja mała ma ?? niektóre dzieci naprawdę potrzebują tego nocnego pokarmu długooo + skok rozwojowy może zły moment na odzwyczajanie od pica w nocy ja z doswiadczenia forumowego wiem że trzeba próbowac ale nie przesadzać dzieic są różne ze taki sposób sie sprawdził u malgo421 ale np u mnie do 10 miesiąca nie działalo nic - tylko dziecko sie "znerwicowało" próbami odstawienia, a potem z dnia na dzień mała przestała pić z piersi sama - przestała sie porostu budzić, a jak juz ja coś męczyło wystarczyło utulenie i czasem smok ...
![]() |
![]() |
#33 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z czasem dzidzia zacznie spac lepiej ![]() A mi się wydaje, ze mozna sie do tego wstawania jakoś przyzwyczaić ![]()
------------------------------------------------------------------- 11.09.2008 - spotkanie z Katesią ![]() Edytowane przez Alien Czas edycji: 2008-12-19 o 19:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
i masz racje Patrilla sprawdziłąm to u nas... wyglada to miejwiecej tak około 22-23 mała sie budzi w poszukiewaniu smoka (porażka musze ja od tego smoka odzwyczaic!!) później róznie koło 1.. wystarczy dać jej wodę dać smoka obraca sie an bok i śpi a o 3 nie pomaga przytualnie kołysanie, leżenie wspólne w łóżku... musi byc pierś... ale moze to dobrze poprostu jej to potrzebne a ja ograniczyłam juz karmienie piersią tak bardzo że daje jej ok 15-16 a potem rano ok 6-7 wiec to karmienie o 3 jest jej dodatkowym przytuleniem do piersi... dziei zobaczymy jak pójdzie dalej ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale na froncie smokowym moje dziecie jest madrzejsze niz mamusia, smoka nie chce. ani troszke ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Hej ja wprawdzie takich kłopotów z moją córeczką nie miałam bo od 3 tygodnia życia przesypia całą noc mało tego kąpię ją o 18.00 i śpi aż do 7-8 rano (musiałam się pochwalić ) ale moja koleżanka miała identyczna sytuacje ze swoim synkiem i jedyne co jej pomogło to odłozenie małego do łóżeczka pomimo poczatkowych protestów była obok ale nie reagowała na płacz i wkładała mudo łóżeczka swoją koszule nocna tylko nie taka świerzo upraną tylko taka którą kilka godzin ponosiła zeby preszła jej zapachem i perfumami mały wtulał sie w piżamke i myślał że to mamusia i spał słodko. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
spanie od 18 do 7 rano? bez przerw na karmienie? w wieku 3 tygodni??
to chyba cos nie tak |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Wtajemniczenie
|
Stefcia kończy dzis 11 miesiecy nadal noce nie przespane,
czytałam moje wcześniejsze posty i chyba faktycznie zbyt dużo oczekiwałąm od 6 miesiecznego dziecka nie potrzebne były moje nerwy zwłaszcza że przecież wróciłam do pracy w tamtym okresie.... a ona pewnie chciała mnie czuć... głupia ja że nie potrafiłam na to spojrzec z innej perspektywy... chociaż nadal sie zastanawiam Czemu ona nie chce spać... ale jest tysiace powodów, codzien uczy się nowych rzeczy, siadanie, wstawanie, krzyczenie klaskanie machanie... mózg pracuje na wysokich obrotach. no cóż takeie mam dziecko do tego nadal nie jestem gotowa aby odstwaic ja od piersi.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
eh, stella a masz jakies limity na karmienie piersia? w sensie ze np maz nie chce zebys juz karmila? albo zdrowotne?
moja przesypia noce jako tako, jedno karmienie kolo 2 w nocy i spi do 7, ale potem zgarniam ja do siebie do lozka i kimamy do 9 ![]() ale moja i w dzien niezle spi - ma dwie drzemki po poltorej, dwie godziny i pomiedzy nimi na spacerze kolo 20 min drzyma ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Przyczajenie
|
![]()
Hej,
Ja też miałam podobny problem z spaniem. Nie wysypiałam się, ciągle byłam zmęczona... czeste problemy z zasypianiem. Potem znajoma poleciła mi tą książkę: Sztuka Spania Zachęcam Cie bardzo do przeczytania. Mi pomogła. Trzymajcie sie, Małgorzata G. Edytowane przez malgorzatag Czas edycji: 2010-08-25 o 22:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Konto usunięte
|
Może moje dzisiejsze nerwy komuś pomogą
![]() Od bodajże 5 wieczorów (i w sumie dni w dzień ![]() Co się okazało? Nie chciała zasypiać po ciemku (chociaż od początku usypiała przy zgaszonym świetle i tak wolała). W akcie desperacji włączyłam górną lampę (czyli dającą po oczach), a córa - smok w paszczy, oczka wlepione w lampę i cisza. Wyszłam, zaglądam po 20 minutach, dziecko śpi. Metoda ruskich przesłuchać działa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny dolaczam sie bo mam z moim maluszkiem o dluzszego czasu pewien problem tak jak np teraz ale zostawilam go poplacze i zasnie znow z palcem w buzi. mianowicie w nocy pi ladnie budzi sie raz czasem dwa na herbatke chociaz i to chcialabym wyeliminowac jakos, ale jestem zbyt senna zeby sluchac placzu az mnie wybudzi calowicie, a kiedy zasypia w ciagu dnia na dwie godziny w miedzyczasie budzi sie 3 -4 razy i daje mu hebatke wypije pare lykow i zasypia na klejne 20 minut,,, co zrobic zeby ladnie spal w dzien i nie dzielil drzemki w ten sposob? zasypia ladnie, czasem tylko placze, pije duzo, zje przed drzemka posilek wiec czemu sie budzi i jak temu zaradzic??
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:55.