|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IV
taki wątek musiałby iść na społeczności - bo my jesteśmy na medycynie estetycznej i zrozumiałym jest, że tutaj dyskusje dotyczą konkretnie tego, co głosi temat - a temat głosi - Aparaty ortodontyczne
|
|
|
|
|
#32 | |
|
Raczkowanie
|
Co do sporu... to ja się chyba nie wypowiem... korzystam z forum zbyt krótko by móc zająć jednoznaczne stanowisko. Ale wicie jak to jest, prawda najczęściej leży po środku
Dziewczyny szkoda czasu na kłótnie i wzajemne podnoszenie sobie ciśnienia... Cytat:
taki mam akurat układ usta co do przeszkadzania... to już żaden mi nie doskwiera, na początku było tragicznie bo nie mogłam gryźć, ale teraz spoko choć jeszcze jakiś czas temu obcierł mnie prawy dolny pierścień od zewn, ale już przeszło
|
|
|
#33 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam po dłuższej przerwie.
Pisze, bo znów mam problem . Oglądając swoje ząbki zauważyłam znów przesunięty pierścień na dolnej 3 (stąd idzie zawias) chciałam go poprawić, już nieraz tak robiłam, bo zawsze cement nie trzyma, patrze a moj ząbek jest pęknięty!!! Co ja teraz powinnam zrobić? Czy mam prawo do reklamacji? Bo to w końcu nie jest moja wina i wydaje mi się, że babka powinna to przewidzieć. Cementowała mi ten pierścień na każdej wizycie, więc najwidoczniej działała na niego zbyt duża siła i zawsze sie poluźniał,ona jako profesjonalistka powinna chyba to wychwycić.. czy nie mam racji? J estem wściekła, no bo nie wiem co mam teraz robić??? |
|
|
|
|
#34 |
|
BAN stały
|
czy jak sie ma aparat Damona nosi się także wyciągi ? :O
bo z tego co czytałam pisalyscie, ze wyciągi strasznie bolą i w ogole
|
|
|
|
|
#35 |
|
Zadomowienie
|
Tak, mając damona też nosi się wyciągi.
|
|
#36 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze nie jest ząbpekniety? bo by cie chyba pieronsko bolało. podejrzewam ze moze szkliwo ci pękło ale nie ząb...w kazdym badz razie musisz to koniecznie spr u lekarza. mam nadzieje ze nic sie nie stało poważnego. Kasik spoko mjaonez nie przesunie sie nic... No i zgadzam sie z Gonią i Kasikiem
|
|
|
#37 |
|
Raczkowanie
|
hyy witaaam :PP. no więc... ;p tu czarna180. nie umialam sie dostac na stare wiec musiałam założyć nowe konto.
![]()
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#38 |
|
Kokon pro
|
dziewczyny jak sie calkiem przeniose na nowy komp ( mam nadzieje ze dzis w koncu to skoncze) to wkleje zdjecie jak mam wyrwany swiezo zab i jak dziury ni ma ;]
w ogole musze isc do orto na kontrole mojej retencji ale nie mam czasu bo albo ona jest albo ja mam zajecia hm hm moze w pt sie uda ^^ |
|
|
|
|
#39 |
|
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez ewciaa92aa Czas edycji: 2009-11-23 o 21:50 |
|
|
|
|
#40 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
? yyyy, jak to możliwe jakieś czary mary czy co?
|
|
|
|
#41 |
|
Przyczajenie
|
Ja mam inne pytanie, tak więc ściągam aparat za miesiąc ale tylko częściowo(noszę tylko na górnej szczęce)zostanie on ściągnięty z górnej szczęki częściowo tylko w sumie nie wiem jak
![]() Ortodontka powiedziała mi że będę miał jakiś aparat wypychający na noc na dolną szczękę i nie wiem co to jest a kosztuje 800 złotych ![]() ![]() ![]() Uważam że zęby na dole mam proste i wszyscy mi to mówią jedynie dolna szczęka jest troszkę cofnięta w porównaniu do górnej. Ale 800 zł ? Tyle pieniędzy... i oto moje pytanie czy będzie mi się opłacało za takie coś płacić skoro moi koledzy którzy to mieli powiedzieli że nie ma po tym żadnej różnicy, tyle że martwię się że nie będzie to zależeć za bardzo ode mnie bo moja mama podpisywała zgodę na moje leczenie tak więc czy ma to jakieś znaczenie, czy podpisywała coś czy nie?Zdaje mi się że nie za bardzo bo to moje ząbki i zrobię z nimi co będę chciał xD Z resztą źle bym wyglądał z taką wysuniętą szczeną...fatalnie ;( Proszę o odpowiedź )Pozdrawiam |
|
|
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
lekarz wie co robi wiec sluchaj sie go;]
|
|
#43 |
|
Przyczajenie
|
To nie chodzi nawet o to... hmm po prostu nie każdego stać na taki wydatek,a uważam że nie mam tej dolnej szczęki złej, ba! mogę powiedzieć że jest całkiem niezła ;]
No ale nic, mimo wszystko dzięki za odpowiedź może masz rację ![]() Edit: Zapomniałem napisać że po oglądnięciu twojego filmiku zauważyłem że mam prawie identyczną wadę zgryzu jak ty, generalnie ty też masz dolną szczękę delikatnie cofniętą ![]() W takim razie co tobie poleciła ortodontka bo zauważyłem że masz stały aparat na dole )Pozdrawiam )
Edytowane przez Guru93 Czas edycji: 2008-10-18 o 16:08 Powód: Zapomniałem dopisać ;p |
|
|
|
|
#44 | |
|
Kokon pro
|
Cytat:
jedno mam zrobione po wyrwaniu zebu a drugie po paru mscach leczenia jak juz dziura sie zeszla ;]
|
|
|
|
|
|
#45 |
|
Rozeznanie
|
Aaaaa, to trzeba było tak od razu mówić
Już myślałam, że masz takie cudowne zęby, że wyrywasz, a tam nie ma dziury tylko się od razu ząbki ładnie schodzą :P (joke -żeby nie było)
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#46 |
|
Zadomowienie
|
hej wam;-) ja od wczoraj jestem szczesliwą posiadaczką aparatu na górze
wyczekiwałam na tą chwile bardzo długo i w końcu sie doczekałam co prawda kolorowo nie jest ale jak wiadomo początki zawsze są trudne więc z czasem może być już tylko lepiej najgrzej jest z jedzeniem ,bo cały czas jem jogurty i mam już ich powoli dosc a marzy mi sie już jakiś porzadny obiad ;p
|
|
|
#47 |
|
Przyczajenie
|
Z czasem będzie lepiej, zapewniam
Choć ja nie odczuwałem jakiegoś wielkiego dyskomfortu to jednak mogę powiedzieć że warto jest to wszystko przetrzymać
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
witam "stare wyjadaczki" jak i nowe aparatki!
zgadzam się z smv i resztą dziewczyn.co prawda jestem tu dopiero od kwietnia,ale rozumiem dziewczyny doskonale bo mnie też krew zalewa od tych samych pytańi dlatego tez nie udzielam się zbyt często...aczkolwiekszkoda zdrowia na bezsensowne tłumaczenia i kłótnie... po ostatniej wizycie moje jedynki stoją niemalże prosto!!są po prostu cudowne!!jestem szczęśliwa,że tak ładnie się ząbki ustawiają!!a ból po tej ostatniej wizycie był niesamowity...ale jakoś przeżyłam... a teraz pytanko-kto wie co się dzieje z aluchelek?? pozdrawiam
|
|
#49 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moje zdanie jest takie - jeżeli decydujemy się na tak znaczną ingerencję w swój organizm jaką jest ustawianie zębów i korekcja zgryzu to musimy swojemu lekarzowi ufać. Dlatego warto szukać dobrego, co do którego nie będziemy mieć wątpliwości, że proponuje nam najdroższe rozwiązania i chce nas naciągnąć. Jeżeli już znjadziemy takiego - wykonujmy jego polecenia, zgadzajmy się na zabiegi i konieczne opłaty ( uwazam też, że leakrz powinien juz na pocztaku okreslic koszty calego leczenia, jakie będą jego etapy, co po kolei będziemy nosić i ile to będzie kosztowało) Jeżeli koncepcja leczenia zakładała aparat, płytę itd na dolną szczekę bez tego całe leczenie może zostać zniweczone... |
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#50 |
|
Wtajemniczenie
|
Ząb jest pęknięty, bo sprawdzałam, nawet w 2 miejscach
, po środku i przednia ścianka. Jakoś to się wszystko trzyma pierścienia, który też jest z resztą pęknięty. Kiedyś już pękł mi ząb i nie jest to bolesne.
|
|
|
|
|
#51 |
|
Przyczajenie
|
Marylin to chodzi o to właśnie że ortodontka nie określiła się na początku co do ogólnej ceny, mówiła tylko o aparacie na górnej szczęce, no i fakt prawda nie wiem czy wybór był trafny, po prostu nie wiem czy ufam tej lekarce
i nie wiem co będzie kombinowała z moimi zębami. To już nawet o to nie chodzi:Ok niech sobie zakłada na moje ząbki co chce i za ile chce, ale ja stanąłem sobie przed lustrem i wysunąłem tą dolną szczękę tak jak powinna być gdybym nie miał tej wady zgryzu... i to wyglądało po prostu... strasznie... A co do tego żeby się jej tak do końca słuchać to nie jestem pewien, bo z opinii ludzi których znam wynika że to co ona chce założyć mi na dolną szczękę w cale nie pomaga - a jednak kosztuje... ![]() Dzięki za ten mini dialog, teraz trochę bardziej się zastanowię nad tym wszystkim bo z moją mamą to na takie tematy nie pogadam bo ona raczej się na tym nie zna ![]() Jeśli ktoś miał taki aparat to niech opisze swoje doświadczenie - nazywa się to bodajże TeamBlock czy jakoś tak nie jestem pewien czy tak ale coś koło tego
|
|
#52 |
|
Raczkowanie
|
smv i gonia jak tam wasze ząbki ? z tego co pamiętam to miałyście je już przepiękne
|
|
|
#53 |
|
Zakorzenienie
|
O żesz Wyyyyyy!!!! Czwarta część!!!!
|
|
#54 |
|
Raczkowanie
|
Haha jakie buntowniczki tutaj się zasiały
Ale muszę się zgodzić ze starymi aparatkami, bo mnie też zalewa krew jak widzę pytanie typu: Czy zakładanie aparatu boli ? No matko co ma boleć, a z resztą wpiszeszw google aparat orto... i odrazu ci powiedzą że nie boli ![]() A wogóle czuję się na tym wątku troche staro, bo jest pełno nowych apratek co noszą dopiero miesiąc, dwa, a ja już prawie 8 miechów ale czas zapierda** ! xd teraz tylko czekać na dół mam nadzieję że da mi an raty, bo jak nie to ją kopnę ! o !
|
|
|
#55 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
![]() Cytat:
![]() Cytat:
od paru miesięcy bardziej udzielam się w innym wątku-dotyczącym prawa jazdy i tam też piszemy nie tylko na temat, bo przecież ileż można ![]() a jak było tylko na temat, to wątek zaczął "umierać" i zrobiło się wielkie halo-"ejjj co się dzieje? co tak ucichło? co u Was słychać? "Cytat:
jak przełożysz pod drutem, to wynitkujesz zupełnie dokładnieno taka jest specyfika tego forum-aparaty nie są tym jedynym tematem i są osoby, które są tu już bardzo długo i już sto razy odpowiadały na te same pytania ![]() Mnie samej nie chce się pisać piętnastego posta tej samej treści ![]() Ale jak już np PW mi ktoś wysyła, to zawsze staram się udzielić odpowiedzi na wszystkie pytania. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mnie denerwuje jak ktoś przychodzi od swojego lekarza z furą pytań na forum na litość! ja sobie nie wyobrażam, żebym wyszła od orto i nie wiedziała po co mam założony taki czy inny element na aparacie, albo gdzie ma mi się zrobić szpara między zębami! rozumiem, że czasem można zapomnieć o coś zapytać podczas wizyty, ale bez przesady!Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() jak już pisałam-przerobiliśmy w innym wątku pisanie tylko i wyłącznie na temat i okazało się, że większości w ogóle się przestało chcieć pisać ![]() na szczęście wątek "ożył" i jak ktoś pisze coś nie na temat, to tym lepiej i nikt nie protestuje, a wręcz przeciwnie Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#56 |
|
BAN stały
|
Dziewczyny, ja jestem nowa. Czytałam w większości 3 część, ale nie znalazłam odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie:
Co jeśc na początku ? Co polecacie ? Dzisiaj jest moj 6-sty dzien z aparatem. Moge tylko gryzc naprawde miekkie rzeczy. Jem jogurty, kisle, budynie, chleb z pomidorem bez skorki, MilkyWay(bo są miekkie). To wszystko juz mi sie znudzilo... Ile mozna jesc to samo.... Co jeszcze polecacie ? |
|
|
|
|
#57 |
|
Przyczajenie
|
gerberki dla dzieci
o, i ryz z jabłkami można
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#58 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a bolą Cię jeszcze zęby? może dałabyś radę jeść już coś "normalnego"? PS. Jak głosi mój popis-nadejszla wiekopomna chwila i papryka zdała egzamin na prawko Wasza kolej![]() smv jesteś już na kursie, czy jeszcze nie? buddha.b udało się
|
|
|
#59 |
|
BAN stały
|
Dzięki dziewczyny za szybką odpowiedz
Ryzu z jablkami nie lubie, ale powiem mamie, zeby mi jutro zrobiła. Gerberki dla dzieci jutro kupie. Pączka juz jadlam raz, a wlasciwie to go sobie tak bralam kawalkami i nie dotykalam zebami nie gryzlam, bo mnie bolalo i rezygnuje z paczkow, bo strasznie boli, gdy ruszam ustami Uzywam paleczek woskowych teraz. A ząbki jeszcze mnie troche bolą. A co myslisicie o Makaronie (Spagethi) w Sosie Bolonskim taki w kubeczku zielony taki Firmy nie pamietam... Uwielbiam to, ale boje sie, ze bedzie mi bardzo w druty wlazic :|
|
|
|
|
|
#60 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze serki i sałatki z gotowanych warzyw
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:24.

taki mam akurat układ ust
aparacik (już tylko dół!) od 03.09.2008
. 

3/3/6-22/7/8
? yyyy, jak to możliwe
jakieś czary mary czy co? 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
rozumiem, że czasem można zapomnieć o coś zapytać podczas wizyty, ale bez przesady!