![]() |
#31 |
Zadomowienie
|
Dot.: Vinter studio
Z topazem prześliczne, ale granatowe im dorównują
![]()
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
A ja bede wredyny...:P nie podobaja mi sie twoje prace...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zadomowienie
|
z topazem sa śliczne , ładna kompozycja i ladnie - dokładnie zrobione.
w towarzystwie topazowych te granatowe wypadaja troszeczkę gorzej , ale tez są bardzo ładne ( sliczna przejrzystość granatów) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
A teraz mogę z cała stanowczością powiedzieć, że podobają mi się Twoje prace, bo wolę równe owinięcie od bajzlu. Ostatnie dwie pary boskie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
To ja się chyba wyłamię
![]() Prace masz ciekawe, fajne pomysły. Ciekawie to wszystko wygląda. Z pewnością masz swój styl i takie a nie inne wykonanie jest Twoją cechą charakterystyczną i to Cię wyróżnia. Jednak moje subiektywne odczucia są mieszane. Mi się średnio ten chaos podoba. Świadomie wybrałaś taką a nie inną formę, więc nie będę wciskać Tobie,że równe owijanie jest lepsze czy tam ładniejsze. Każdy ma inne poczucie estetyki - mnie osobiście mój TŻ by pewnie objechał po całości,że się nie przyłożyłam jakbym tak poowijała. Podobają nam ( znaczy się mi i TŻowi) prace które można powiedzieć mają tam jakąś harmonię. Ale jak widać są też szalone osóbki które by takie coś ponosiły. Więc jak widać ,jest miejsce na rynku i na taką pozornie niestaranną biżuterię ![]() Także się nie przejmuj za bardzo mną, wszystkim nie dogodzisz. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Każda opinia jest dla mnie ważna i każdą mądrą oceną będę się przejmować. Nie wiem, czy tak do końca można powiedzieć, że chaos i bałagan - a przede wszystkim nierówne owinięcia to mój osobisty styl i znak rozpoznawczy, bo czy można to stwierdzić na podstawie kilku par kolczyków? Staram się robić wszystko dokładnie i myślę, że widać to w ostatnich pracach. Jednak te wcześniejsze pozostawiają wiele do zyczenia, dobrze o tym wiem. Cieszę się, że mogę poznać różne opinie na temat tego co robię, bo to pozwala mi robić lepiej ![]() Gdybym zaczęła od prostych ramek łatwiej byłoby mi opanować drut, może tak należało właśnie zrobić, ale mam tendecję do wydziwiania, co zresztą czasem mnie gubi ![]() I myślę, że będzie mi to szło coraz lepiej. Jelonek 001 - ja też wolę równe owijanie od bajzlu ![]() Przemo94 - wredność nie polega jedynie na wyrażeniu własnego zdania ![]() Mi się też nie wszystkie podobają, a nie uważam, bym była wobec siebie wredna ![]() ![]() Falling in love - rzeczywiście latawiec jest nieco słabszy, ale chciałam spróbować z łańcuszkiem i chyba nie wyszło najgorzej ![]() Dziękuję wszystkim za miłe słowa i szczerą ocenę ![]() Edytowane przez emzi Czas edycji: 2008-10-22 o 08:02 Powód: uzupełnienie |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Przyczajenie
|
Bardzo podobają mi się twoje prace. Śliczne są te z topazem. Chciałabym robić takie kolczyki, ale mam problemy z wyginaniem grubego drutu... Jednak wciąż ćwiczę i mam nadzieje, że dojdę wreszcie do wprawy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Latawce rewelacja... Strasznie mi sie spodobały...
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Może ta harmonia to niezbyt trafne określenie..... Nie wiem, uciekło mi odpowiednie słowo.
Każda z nas się doskonali i na pewno Twoje prace będą coraz lepsze ![]() Jak już pisałam - pomysły masz świetne, ale do mnie wykonanie nie do końca trafia :P No nie wiem co tu jeszcze napisać ![]() Powodzonka Ci życzę w dalszej twórczości i na pewno z ciekawości będę zaglądać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
Chciałam zaprezentować pracę, która chodzi za mną od paru lat. Początkowo to były takie bazgroły w zeszytach szkolnych czynione. Wydziwiane wygibaśne fikoły, które nazywałam "świecznikami barokowymi". Tak, nawet nie przypuszczałam, że projektuję biżuterię
![]() ![]() ![]() "Płomyki" to granaty. Oprócz tego kolczyki, których tutaj jeszcze nie pokazywałam. Z ametystem zielonym i kwarcem różowym. Zdjęcia niestety nie bardzo, nie mam ostatnio polotu, cierpliwości i dobrego światła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Rozeznanie
|
wisior bardzo fajny, ale kolczyki cudne - mimo, ze nie przepadam za wrappami, to Twoje mają w sobie to "coś", raczej kwestia projektu, a nie samego owijania [tyyyyle pisałaś o "krzywulcach" :P], świetne
![]()
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
Wisior jest po prostu sliczny - i zadnych "krzywulcow" w nim nie widze
![]() Powiem wiecej: jest piekny! ![]()
Edytowane przez substytut Czas edycji: 2008-10-31 o 23:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zadomowienie
|
Wisior CUDNY!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Rozeznanie
|
Śliczne wisior, nie mogę się napatrzeć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
Powtórze się z gazetowego, ale straszebnie mi się ten wisior podoba. Kolczyki też cudne, w twoim stylu, ale wisior to o krok dalej niż dotychczasowe prace. To tak wg. mnie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
Te prace mi się bardziej podobają
![]() Kolczyki są niezwykle pomysłowe ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziękuję to bardzo budujące. Monika - dzięki, teraz będzie już tylko lepiej. Dziękuję za wszystkie opinie, bardzo miło jest wiedzieć, że moja praca przynosi efekty. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Rozeznanie
|
wisior nie podoba mi sie. ciekawy pomysłówy ale jest taki niepoukładany i przez to mnie jakos nie przypadł do gustu.
Kolczyki juz bardziej mi sie podobaja sa bardzo ciekawe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Wtajemniczenie
|
Wisior cudny! Kolczyki też bardzo ładne, ale wisior wymiata!
No i poprawa techniki - kolosalna! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
Wisior jest cudowny, ktoś napisał, że zrobiłaś następny krok i to jest prawda.
![]() |
#51 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Kulkam - dziękuję ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zadomowienie
|
kompozycja jak zwykle niebanalna i wykonanie bardzo ładne
![]() jestem na tak., nawet bardzo , szczególnie na wisior ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
Moje ostatnie kolczyki. Ostatnie również z tego względu, że na razie przerzucam się na wisiorki i naszyjniki.
W klimacie zimowym, czyli dzwoneczki, choineczki i esy floresy dziadka mroza. Jak Wam się podobają? Są lekko, bardzo delikatnie oksydowane, w środku fasetowane kosteczki ametystu. Ametyst to mój ulubiony kamiorek ![]() Edytowane przez emzi Czas edycji: 2008-11-04 o 10:25 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
Śliczne maleństwa, bardzo mi sie podobają, chociaż widzę, że nie są symetryczne, rzuca sie trochę w oczy jeden zawijasek wykończony kulką, prawy różny od lewego.
![]() |
#55 |
Raczkowanie
|
Dzięki, owszem, nie są symetryczne. Ale asymetria to też jeden z moich "znaków rozpoznawczych". Niektórych to razi, innym się podoba, a ja po prostu nie lubię "się powtarzać", a w przypadku kolczyków nie można powtarzania ominąć nijak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
A mi się podobają - poproszę takie na mikołajki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Serialowo: Obsesyjnie powtarzając: Sherlock ![]() Na bieżąco: AHS, VD, Boardwalk Empire, Dexter, OUaT, Arrow, Elementary, TBBT, Merlin, Downton Abbey, Fringe, Hunted. Nadrabiając: The Hour, The Prisoner |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Raczkowanie
|
Widać, że Vinter jesteś jak wiatr: rozczochrana, szalona, niepoukładana i nieprzewidywalna. I to jest w tej twórczości urocze.
![]() |
#59 | |
Raczkowanie
|
Dzięki Monika, słyszeć od Ciebie to zaszczyt
![]() ![]() Magda - dziękuję ![]() Cytat:
![]() Wrzucam najnowszy świecznik. Wszelkie głosy mile widziane, zwłaszcza mam pytanko czy nie przesadziłam z kolorami? Jedno ze zdjęć jest może kolorystycznie i kontrastowo przesadzone, ale ma fajny klimat ![]() Materiały: srebro pr 920, 999, cytryn, swarovskie Edytowane przez emzi Czas edycji: 2008-11-07 o 11:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Raczkowanie
|
jak dla mnie bomba, kolory są ok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:06.