O rudość waszą i naszą...;) - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Fryzury i styling

Notka

Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-02-04, 17:22   #31
Dewjani
Zadomowienie

Dot.: O rudość waszą i naszą...;)

Cytat:
Napisane przez AnnaMK Pokaż wiadomość
...a ja z kolei robiłam Ferią, kolor Mango i wyszedł śliczny kolorek ( oczywiście w mniemaniu moim i moich znajomych ). Poniżej wklejam zdjęcie. Uważam, że ostateczny kolor farbowania zależy od wielu czynników. Przede wszystkim od wyjściowej barwy włosów, ich stanu, podatności na farbowanie i oczywiście od tego co kładłyśmy na nie wcześniej. Rudości maja to do siebie, że szybko płowieją, więc czasem od razu po farbowaniu wygląda się super a po kliku myciach już nie, lub na odwrót ;-) Co do Belle Color nr 75, potwierdzam, że wychodzi bardzo naturalnie. Swego czasu wypróbowałam niemal wszelkie sklepowe rudości a i kilka farb profesjonalnych. Ach te kobiety, ciągle szukają tej jednej, jedynej farby...a kiedy w końcu znajdują....zmieniają kolor włosów na brąz lub blond ( tak było w moim przypadku )
bardzo ładny kolor!!!
ja we wtorek idę do fryzjera i [być może] zafarbuję się na ciemny rudy (chodzi mi o taki bordowy odcień). Ach uwielbiam rude włosy!

Dewjani jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-11, 11:53   #32
harmonijka
Przyczajenie

Oto co udało mi się uzyskać garnierem, niestety nie pamiętam którym:
Była to farba położona na włosach popielatych, minimalnie ciemniejszych niż ta rudość. Ale wtedy miałam jeszcze włosy niezniszczone eksperymentami teraz będę próbowała wrócić do tego odcienia, ale mam farbowane na ciemniejsze, więc nie wiem co z tego wyjdzie
harmonijka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-17, 18:48   #33
jjjj8
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez AnnaMK Pokaż wiadomość
...a ja z kolei robiłam Ferią, kolor Mango i wyszedł śliczny kolorek ( oczywiście w mniemaniu moim i moich znajomych ). Poniżej wklejam zdjęcie. Uważam, że ostateczny kolor farbowania zależy od wielu czynników. Przede wszystkim od wyjściowej barwy włosów, ich stanu, podatności na farbowanie i oczywiście od tego co kładłyśmy na nie wcześniej. Rudości maja to do siebie, że szybko płowieją, więc czasem od razu po farbowaniu wygląda się super a po kliku myciach już nie, lub na odwrót ;-) Co do Belle Color nr 75, potwierdzam, że wychodzi bardzo naturalnie. Swego czasu wypróbowałam niemal wszelkie sklepowe rudości a i kilka farb profesjonalnych. Ach te kobiety, ciągle szukają tej jednej, jedynej farby...a kiedy w końcu znajdują....zmieniają kolor włosów na brąz lub blond ( tak było w moim przypadku )
Mam pytanko............. W listopadzie farbował♣am wlosy na rudo. Mam taki sam kolor jak na fotografi. Chcialabym wrocic do blondu(natutalny, taki platynowy). Kupiłam farbe beżowy blond z garniera i kolor złapał tylko odrosty... Co zrobić to było moje drugie farbowanie w zyciu i jeszcze bez zadnego efektu.... Prosze o odp.
jjjj8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-17, 19:03   #34
CherieK
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jjjj8 Pokaż wiadomość
Mam pytanko............. W listopadzie farbował♣am wlosy na rudo. Mam taki sam kolor jak na fotografi. Chcialabym wrocic do blondu(natutalny, taki platynowy). Kupiłam farbe beżowy blond z garniera i kolor złapał tylko odrosty... Co zrobić to było moje drugie farbowanie w zyciu i jeszcze bez zadnego efektu.... Prosze o odp.
uuu.... z wlasnego, mojej mamy i licznych fryzjerek doswiadczenia wiem, ze rudosci i czerwienie zmywaja sie b. trudno... ja zafarbowalam czerwien ciemnym brazem i mialam pod brazem czerwone refleksy ;/ musialam odczekac az wlosy wyblakna, a ze blakna szybko- dlugo nie musialam. wtedy fryzjerka nalozyla mi na glowke paćkę z - kilku kropel jedwabiu, lyzki rozjasniacza, lyzki szamponu i lyzki odzywki - na 15 min wtedy moje wyrudzialy, bo rozjasnily sie znacznie i zblizyly do naturalnego koloru wlosow. ale czy to by wzial blond... nie wiem ;/ lepiej stopniowo rozjasniac wloski..

a jesli chodzi o mnie uzywam wellatonu:P moz enie jakas wspanialosc ale... kolor trzyma sie najdluzej na moich wloskach a kolory karmelowa czekolada i CYNAMON ktory jest na mych wloskach RUDY - to cos dla mnie

CherieK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-18, 16:52   #35
jjjj8
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez CherieK Pokaż wiadomość
uuu.... z wlasnego, mojej mamy i licznych fryzjerek doswiadczenia wiem, ze rudosci i czerwienie zmywaja sie b. trudno... ja zafarbowalam czerwien ciemnym brazem i mialam pod brazem czerwone refleksy ;/ musialam odczekac az wlosy wyblakna, a ze blakna szybko- dlugo nie musialam. wtedy fryzjerka nalozyla mi na glowke paćkę z - kilku kropel jedwabiu, lyzki rozjasniacza, lyzki szamponu i lyzki odzywki - na 15 min wtedy moje wyrudzialy, bo rozjasnily sie znacznie i zblizyly do naturalnego koloru wlosow. ale czy to by wzial blond... nie wiem ;/ lepiej stopniowo rozjasniac wloski..

a jesli chodzi o mnie uzywam wellatonu:P moz enie jakas wspanialosc ale... kolor trzyma sie najdluzej na moich wloskach a kolory karmelowa czekolada i CYNAMON ktory jest na mych wloskach RUDY - to cos dla mnie
Dziękuje za odp. Czyli prawdopodobnie bede czekała aż odrosna, bo niestety kolor juz mi nie blaknie
jjjj8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-15, 12:46   #36
papryczka sz
Przyczajenie

Witam!
Mm pytanie odnośnie rudych włosów a właściwie mega problem!!!
Niedawno jak wczoraj farbowałam włosy kolorem z serii l'oreal - pure paprika i o zgrozo wyszedł mi prawie że oczoj*bny pomarańczowy a marzy mi się piękny rudy kolorek.
POMOCY
papryczka sz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-24, 22:28   #37
martaakow
Zakorzenienie

Zarówno Pure Paprika jak i Mango z tej serii wychodzą bardzo intensywne.

Z bardziej naturalnych rudości mogę polecić:
http://www.lorealparis.pl/koloryzacj...-zlocisty.aspx
lub
http://www.opinie.senior.pl/zdjecia/...-59712-big.jpg
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-26, 09:35   #38
sheisnot
Rozeznanie

GG do sheisnot

bleee sklepowe farby....;/
ja próbuję farbami goldwella niestety też tam nie widziałam takiego jak ja to nazywam "spranego rudego" (siostra fryzjerka mówi, że są fryzjerskie farby takie ale ona nie zamawia bo nie ma zainteresowania)....
naturalny rudy mi wychodzi jak się wypłucze rudy :P
sheisnot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fryzury i styling

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości