czy znasz osoby towarzyszące? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-10-20, 21:57   #31
Samoa
Zakorzenienie

Dot.: czy znasz osoby towarzyszące?

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
a ja Ci powiem, ze nie wiem czy dałabym radę przejmowac sie kazdą osoba towarzyszącą na weselu, która będzie się nudziła czy nie będzie tańczyła
miałam na myśli ewidentnie smutną osobę Będę miała dużo młodych ludzi, rzrywkowych i otwartych, więc nie martwie sie o to, że kogos oleją. A rodzinka też żywotnaPoza tym Ty to faktycznie przy tej liczbie gosci nie dałabyś rady i nawet nie próbuj sie tym przejmować
Samoa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-20, 22:01   #32
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
miałam na myśli ewidentnie smutną osobę Będę miała dużo młodych ludzi, rzrywkowych i otwartych, więc nie martwie sie o to, że kogos oleją. A rodzinka też żywotnaPoza tym Ty to faktycznie przy tej liczbie gosci nie dałabyś rady i nawet nie próbuj sie tym przejmować

jak o smutną osobe Ci chodziło to juz rozumiem, bo myślałam, ze Ty tak o każdej osobie nie bawiącej się
I masz rację, ja aż tak się przejmować nie mogę, szczególnie własnie tymi soboami tow. bo jeżeli chodzi o rodzinkę to wiem kto się zawsze bawi a kto raczej nie lubi tańczyć i jak zobaczę kogos z tych rozrywkowych, że przesiaduje za stołem to wtedy moja intrewencja będzie wskazana
A co do reszty to całe szczęście, że mam koleżanki, które niczego się nie wstydzą i jak trzeba to każdego w tany wyciągnął

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-20, 22:02   #33
LilStar
Wtajemniczenie

Onaella poza tym będziesz miała do "pomocy " Świadkównie martw się
Stary 2008-10-20, 22:06   #34
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LilStar Pokaż wiadomość
Onaella poza tym będziesz miała do "pomocy " Świadkównie martw się
pewnie, że tak i pisząc o koleżankach to właśnie jedna z nich będzie świadkową więc przynajmniej tym się przejmować nie muszę

14.08.2010
baby
Stary 2008-10-21, 12:05   #35
ewa2002
Przyczajenie

Ja zostałam raz zaproszona na wesele bez osoby towarzyszącej- miałam wtedy 20 lat (tak w ogóle to ja nie dostałam osobnego zaproszenia tylko byłam dopisana na zaproszeniu rodziców). Wesele było syna znajomych moich rodziców, z którymi spotykamy się kilka razy w roku, więc dość często (przynajmniej częściej niż z naszą dalszą rodziną). Jak dawali nam to zaproszenie to nie wiedzieli jeszcze że ja się z kimś spotykam (były to dopiero początki tej znajomości, ale moi rodzice już go poznali). Jak zobaczyliśmy to zaproszenie to mama tylko spojrzała na mnie wszystko mówiącym wzrokiem, ale nic im nie powiedzieliśmy. Na wesele nie poszłam wtedy sama (był to czerwiec, więc wykręciłam się sesją egzaminacyjną), byłam tylko na ślubie. Ja oprócz pana młodego, jego rodziców no i moich oczywiście to nikogo tam nie znałam, więc stwierdziłam że sama nie pójdę i już - oczywiście uprzedziłam ich wcześniej że mnie nie będzie.
Więc to nie zawsze tak jest, że jak nic nie wiemy np. o dziewczynie dalekiego kuzyna to nie znaczy że on jej nie ma. Może to jest dopiero początek ich znajomości. W tej kwestii trzeba postępować bardzo delikatnie
ewa2002 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-20, 19:28   #36
żółta.ciżemka
Raczkowanie

My zamierzamy się kierować zasadą złotego środka, no i nie uszczęśliwiać każdego na siłę

Moja siostra miała dość nieprzyjemną sytuację przy okazji ostatniego wesela, na które byłyśmy zaproszone. Ona jest singielką i nie wybrała sobie nikogo z łapanki, mimo że mogłaby, bo dostała zaproszenie z os. tow. Pan młody (nasz kuzyn) nie mógł tego zrozumieć i chciał na siłę znaleźć jej kogoś do pary wśród swoich samotnych kuzynów i kolegów. Nie pomagały tłumaczenia, że siostra będzie się dobrze bawić w towarzystwie swoich najbliższych kuzynów i nie potrzebuje obcego faceta (co więcej, PM widział to tak, że ona miałaby z tamtym siedzieć i w ogóle zachowywać się jakby normalnie byli razem... PM chodziło też o to, że ci nasi bliscy kuzyni są kilka lat młodsi od mojej siostry, choć dla mnie np. to nie ma znaczenia). Ja tym wszystkim byłam zniesmaczona. Na szczęście wszystko ułożyło się tak, jak chciała moja siostra i wcale nie narzekała na złą zabawę.

My gości chcemy rozsadzać sami i z tym wiąże się moja wątpliwość - kiedy zapraszam kogoś z os.tow. i nie wiem kim ta osoba będzie (i np ten ktoś też jeszcze nie wie ), to co w takim razie napisać na winetce? Bo "osoba towarzysząca" wyglądałoby moim zdaniem dziwnie.
żółta.ciżemka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-20, 19:43   #37
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez żółta.ciżemka Pokaż wiadomość

My gości chcemy rozsadzać sami i z tym wiąże się moja wątpliwość - kiedy zapraszam kogoś z os.tow. i nie wiem kim ta osoba będzie (i np ten ktoś też jeszcze nie wie ), to co w takim razie napisać na winetce? Bo "osoba towarzysząca" wyglądałoby moim zdaniem dziwnie.
e tam dziwnie przecież na zaproszeniach też piszesz z osoba towarzyszącą Jest to forma dość powszechnie używana więc nie widzę problemu

I lepiej wyjdzie jak będzie np Jan kowlaski z osobą towarzyszącą, niż jak by miało być, że ów Jan powie z kim przychodzi, a w ostatniej chwili zmieni zdanie i przyjdzie z inną

14.08.2010
baby
Stary 2008-12-20, 23:18   #38
Apolinka
Zadomowienie

A dużo wcześniej przygotowuje sie takie winetki?
Apolinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-20, 23:33   #39
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Apolinka Pokaż wiadomość
A dużo wcześniej przygotowuje sie takie winetki?
Kiedy chcesz

a rozkładasz je myślę, że dzien wcześniej bo w restouracji i tak talerze rozkładają w Piątki albo i w Sobotę rano

14.08.2010
baby
Stary 2008-12-21, 01:54   #40
Apolinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
Kiedy chcesz
To w sumie wykonanie tych kilku dla osób towarzyszących, które nie są jeszcze pewne, możnaby zostawić na ostatni tydzień
Apolinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości