Teksty, motta, Powiedzenia, sentencje etc.. ;) - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe wyliczanki

Notka

Wizażowe wyliczanki Wizażowe wyliczanki, to miejsce gdzie porozmawiasz o pogodzie, jedzeniu, twoim samopoczuciu lub o tym co ostatnio dostałaś od swojego ukochanego.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-10-22, 15:10   #31
MySmallCornerInSky
Raczkowanie

Dot.: Teksty, motta, Powiedzenia, sentencje etc.. ;)

' Nadzieja ma skrzydła, przysiada w duszy i śpiewa pieśń bez słów, która nigdy nie ustaje . A jej najsłodsze dźwieki słychać nawet podczas burzy . '

' .. żadna wielkia miłość nie umiera do końca . Mozemy do niej strzelać z pistoletu lub zamykać w najciemniejszych zakamarkach naszych serc . Ale ona jest sprytniejsza - wie jak przeżyć . Potrafi znaleźć sobie drogę do wolności i zakoskoczyć nas, pojawiając się, kiedy jesteśmy już cholernie pewni, że umarła, albo że przynajmniej leży bezpiecznie schowana pod stertami innych spraw .. '

' Nic naprawde nic nie pomoze, jesli Ty nie pomozesz dziś miłości .. '
Stary 2008-10-22, 17:35   #32
TiScatteroUnaFoto
Wtajemniczenie

Będziesz trzymać go za ręke,
ale to ja pierwsza tuliłam jego dłoń.
Będziesz szła z nim przez miasto,
ale ludzie moja postać zapamiętali..
Będziesz go całowała,
ale to ze mną przezył swój pierwszy pocałunek.

Będzie mu smutno,spróbujesz go pocieszyć,
ale on będzie wspominał jak ja to robiłam.
Przedstawi Cię swojej rodzinie,
ale oni bedą pamietac moment w którym mnie poznali.
Zostaniesz u niego na noc,
ale oni bedą widzieli jakbym to ja tam leżała.

Będziesz całowała jego ciało,
ale on wspomni jak ja to robiłam..
Będziesz chciała zrobić cos oryginalnego,
ale to ja pierwsza się dla niego pocięłam ..
Będzie patrzył w Twoje oczy,
ale zobacz w nich moj kolor - niebieski! ..

Przedstawisz go swoim bliskim,
ale on nie będzie się bał jak za pierwszym razem ..
Będzie czuł Twoj zapach,
ale podświadomie poczuje moje perfumy..
Będziesz z nim spędzała dużo czasu,
ale ja wiecej z nim spędzałam ..
Będziesz go bardzo mocno kochać,
ale to ja pierwsza oddałam mu dusze i serce.

nie wymażesz mnie z jego pamieci..
A gdy będzie kiedyś płakał,
przybiegniesz do niego,ale on sie odwróci..
Nie pytaj dlaczego..
TAM JUZ BEDE JA ..
Sama wiesz,że pierwszej milosci nie da sie zapomniec,
ale pamietajj..
ja jestem tylko wspomnieniem ..

TiScatteroUnaFoto jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-22, 20:14   #33
Queen Of The Damned
Zadomowienie

"Mamy młode serce, tak długo jak długo umiemy kochać życie, takim jakie ono jest.
Życie ze swoimi dobrymi ale także złymi stronami.
Mamy młode serce, tak długo jak długo potrafimy kochać ludzi i życzyć im szczerze tego wszystkiego czego im brakuje, a tak bardzo jest potrzebne.
Kto się starzeje zachowując młode serce, ten wie jak należy przyjmować ze spokojem te liczne małe i większe uciążliwości podeszłego wieku.
Taki człowiek zna sens życia i sens umierania.
Wie jak "krótkie" i jak "małe" jest wszystko na tej ziemi, bo żyje nadzieją na życie wieczne. " Phil Bosmans
" Miłość jest jak narkotyk. Na początku odczuwasz euforię, poddajesz się całkowicie nowemu uczuciu. A następnego dnia chcesz więcej. I choć jeszcze nie wpadłeś w nałóg, to jednak poczułeś już jej smak i wierzysz, że będziesz mógł nad nią panować. Myślisz o ukochanej osobie przez dwie minuty, a zapominasz o niej na trzy godziny. Ale z wolna przyzwyczajasz się do niej i stajesz się całkowicie zależny. Wtedy myślisz o niej trzy godziny, a zapominasz na dwie minuty. Gdy nie ma jej w pobliżu - czujesz to samo co narkomani, kiedy nie mogą zdobyć narkotyku. Oni kradną i poniżają się, by za wszelką cenę dostać to, czego tak bardzo im brak. A Ty jesteś gotów na wszystko, by zdobyć miłość."Paulo Coelho
"Kiedy zapytasz....
Co kocham najbardziej??...
Odpowiem,że życie ...
Ty odwrócisz się i odejdziesz, nie
wiedząc, że ... moim życiem jesteś Ty..."

Moje dzieło:
"DESZCZ"
..:: SMUTNE ŁZY SPŁYWAJĄ PO MYM OKNIE
TO SĄ ŁZY TEGO ŚWIATA
TO ŁZY KOGOŚ, KTO STRACIŁ SIOSTRĘ, BRATA
TO ŁZY TYCH, KTÓRZY MOKNĄ
BO STRACILI DACH NAD GŁOWĄ
TO ŁZY BEZSILNOŚCI
TYCH, KTÓRZY UCIEC NIE MOGĄ
OD TEJ SMUTNEJ I SZAREJ RZECZYWISTOŚCI
UCIEC TAM, GDZIE BY MOGLI ZAZNAĆ ODROBINĘ RADOŚCI
LUB POWRÓCIĆ DO TYCH LAT MŁODOŚCI
GDZIE NIE MYŚLELI CO BĘDZIE JUTRO I ŻYLI CHWILĄ
GDZIE MIELI JAKIEŚ PLANY, MARZENIA
A DZIŚ ZAZNALI TAK WIELE CIERPIENIA
TEN ŚWIAT NA ICH SZCZĘŚCIE NIE POZWALA
I WCIĄŻ NIEUSTANNYM PŁACZEM ZNIEWALA ::..

09.05.2003 - cukrzyca t.1
26.06.2012 - sarkoidoza
172cm- 53 kg
Queen Of The Damned jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-22, 21:24   #34
Niuniuska
Wtajemniczenie

Świetny wątek!
Dorzucam troszkę:

"Miłość nie jest całkowicie gotowa. Ona się staje. Nie jest solidnym zakotwiczeniem w porcie szczęścia, ale podniesieniem kotwicy i kursem na pełne morze w czasie łagodnej bryzy czy burzy. Nie jest triumfalnym TAK, wielkim punktem finalnym w muzyce pośród śmiechów i braw, ale jest mnóstwem TAK, które wypełniają życie, pośród mnóstwa NIE, które się skreśla po drodze." /Michel Quoist/

"Prosiaczek wspiął się na paluszkach i szepnął:
- Tygrysku...!
- Co Prosiaczku?
- NIC - odparł Prosiaczek biorąc Tygryska za łapkę - chciałem się tylko upewnić czy jesteś..
" -> Pewnie dobrze znane, ale piękne...

Niuniuska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-22, 22:44   #35
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

skad mam? szczerze to zewszad ;d zawsze kiedy na cos ciekawego sie natkne, po prostu zapisuje

-----

* Ten kamień ma swoją nazwę: namiętność. Może to piękno spotkania dwojga ludzi, miłość od pierwszego wejrzenia, ale nie tylko - także emocje, jakie wzbudza to, co nieoczekiwane, robienie czegoś z entuzjazmem, wiara, że uda się spełnić marzenia. Namiętność wysyła sygnały, jak mam pokierować swoim życiem, i muszę nauczyć się te sygnały rozszyfrowywać

każdy pragnie miłości absolutnej, a takiej miłości nie trzeba szukać w innych, lecz w sobie. Ona drzemie w nas i tylko my możemy ją w sobie rozbudzić. Ale do tego potrzeba nam drugiego człowieka. Życie ma sens tylko wtedy, gdy mamy u swego boku kogoś, kto odwzajemnia nasze uczucia.

* — Ten, kto odkrywa człowieka, o którym marzył od dawna, pojmuje, że zmysły się budzą, zanim spotkają się ciała. Słowa, spojrzenia, czule gesty, w tym tkwi tajemnica tańca miłości. Lecz pociąg nadjechał, każdy idzie w swoją stronę. Mam nadzieję towarzyszyć ci w tej podróży aż do... dokąd?

- Do powrotu do Genewy - odparł Ralf.

- Największą rozkoszą nie jest sam seks, ale pasja,

która mu towarzyszy. Wtedy seks tylko uzupełnia taniec miłości, lecz nigdy nie jest istotą sprawy.

- Mówisz o miłości jak profesjonalistka.

Maria postanowiła mówić, bo była to jej obrona, sposób, by mu się oddać, nie zobowiązując się do niczego.

- Człowiek zakochany uprawia miłość bez przerwy, nawet wtedy, gdy tego nie robi. To nie ma nic wspólne go z jedenastoma minutami.

-Co?

- Kocham cię.

- Ja też cię kocham.

- Przepraszam. Nie wiem, co mówię.

- Ja też nie wiem.

Wstała, pocałowała go i wyszła.

* W każdym z nas istnieje wewnętrzny zegar i aby dwie osoby mogły się kochać, trzeba, by w danej chwili oba zegary pokazywały tę samą godzinę, a to nie zdarza się codziennie. Ten, kto kocha, nie musi uprawiać seksu, by poczuć się dobrze. Dwie osoby, które się kochają i są ze sobą, muszą cierpliwie i wytrwale ustawiać wskazówki swoich zegarów za pomocą gier miłosnych i „przedstawień teatralnych", i zrozumieć, że uprawianie miłości to coś więcej niż spotkanie dwojga ludzi. To „uścisk" płci. Człowiek, który żyje intensywnie, cały czas doznaje rozkoszy. Jeżeli uprawia seks, to dlatego, że jest rozkoszą przesycony, jego kielich aż się przelewa, jest to nieuniknione, człowiek taki odpowiada na wyzwanie życia i w tym momencie - tylko w tym momencie - traci kontrolę nad sobą.

* Kochanie,

Cały czas wierzę, że gdzieś tam jeteś i czekasz właśnie na mnie i kiedyś w nieokreślonej przyszłości nasze spojrzenia skrzyżują się już na zawsze, a nasze serca wybijać będą jeden rytm.

Musisz jednak wiedzieć Kochanie, że życie nauczyło mnie tylko kochać ale i nieawidzieć. kiedyś miałam serce jak ptak- wolne, delikatne i kruche. ktoś brutalnie je zniszczył, splamił, zmroził. i jeśli właśnie Ty mnie pokochasz beziesz musiał stopić ten zalegający lód. ale przecież Ty jesteś sumą ciepłych oddechów czułości i bezpieczeństwa. przecież to z Tobą zatańczę w bezkresie szczęścia, przecież to z Toba zaśpiewam 'na błękicie jest polana...'. przecież to Ty sprawisz, że odzyskam bezgraniczne zaufanie. to właśnie Ty zamkniesz moj Świat w jednej dłoni i będziesz go przed brutalna rzeczywistością bronił. przecież ty to wszystko wiesz. przecież Ty to wszytsko odczytasz z moich oczu, w mojej twarzy, z moich ust. przecież wiesz, że jak Cię spotkam to Cię już nie puszczę, że bedę z Tobą do końca Świata, to z Tobą pójdę w stronę tęczy.

Kochanie, przecież wiesz... gdy Cię poznam to Bóg nawet nie uwierzy, że aż tak ukochałam Cię. Jeśli tylko gdzieś tam jest.

* „Ktoś kto powiedział, że czas goi wszystkie rany jest kłamcą (...) Czas pozwala jedynie nauczyć się najpierw przetrwać, a potem żyć z tymi ranami. Ale każdego ranka natychmiast po otwarciu oczu czuje się te rany. I zawsze, do ostatniej chwili życia będzie się czuło obecną nieobecność. Od niej można uciekać, ale nie można uciec”

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-23, 11:13   #36
natali86
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to natali86

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość

* Kochanie,

Cały czas wierzę, że gdzieś tam jeteś i czekasz właśnie na mnie i kiedyś w nieokreślonej przyszłości nasze spojrzenia skrzyżują się już na zawsze, a nasze serca wybijać będą jeden rytm.

Musisz jednak wiedzieć Kochanie, że życie nauczyło mnie tylko kochać ale i nieawidzieć. kiedyś miałam serce jak ptak- wolne, delikatne i kruche. ktoś brutalnie je zniszczył, splamił, zmroził. i jeśli właśnie Ty mnie pokochasz beziesz musiał stopić ten zalegający lód. ale przecież Ty jesteś sumą ciepłych oddechów czułości i bezpieczeństwa. przecież to z Tobą zatańczę w bezkresie szczęścia, przecież to z Toba zaśpiewam 'na błękicie jest polana...'. przecież to Ty sprawisz, że odzyskam bezgraniczne zaufanie. to właśnie Ty zamkniesz moj Świat w jednej dłoni i będziesz go przed brutalna rzeczywistością bronił. przecież ty to wszystko wiesz. przecież Ty to wszytsko odczytasz z moich oczu, w mojej twarzy, z moich ust. przecież wiesz, że jak Cię spotkam to Cię już nie puszczę, że bedę z Tobą do końca Świata, to z Tobą pójdę w stronę tęczy.

Kochanie, przecież wiesz... gdy Cię poznam to Bóg nawet nie uwierzy, że aż tak ukochałam Cię. Jeśli tylko gdzieś tam jest.

jej...jakie piekne

Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem?
Jesteś?
A więc musisz minąć.
Miniesz?
A więc to jest piękne.

"Inaczej serce żąda, inaczej myśl sądzi, inaczej świat spogląda, inaczej los rządzi"

Jak zrozumieć sens słów, które nie padły, ze strachu, że mogą coś zepsuć...?
natali86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-23, 14:49   #37
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

* słowo które nie jest wypowiedziane
jest słowem którego nie można powtórzyć
nie można się go nauczyć ani imitować
póki więc nie otworzą się usta
nie otworzą się rzeki

nie otworzą się rany
nie otworzą się umysły
nie otworzy się raj

* [...] miłość nie daje i nigdy nie dawała szczęścia. Wręcz przeciwnie, zawsze jest niepokojem, polem bitwy, ciągiem bezsennych nocy, podczas których zadajemy sobie mnóstwo pytań, dręczą nas wątpliwości. Na prawdziwą miłość składa się ekstaza i udręka.

* Miłość: pragnął, żeby wszystkie były dziewicze, bez przeszłości i mężczyzn. Jedynej napotkanej istocie, która taka była, oddał swoje życie, ale nigdy nie był jej wierny. Chciał więc, żeby kobiety były takie, jakim on sam nie był. A to, jakim był, przeznaczał dla kobiet sobie podobnych, które kochał i brał z wściekłością i furią.

* Pragnienie bycia bezpiecznym i kochanym nie jest tchórzostwem. My byśmy się kochali (...), ale nie zapewnilibyśmy sobie bezpieczeństwa. Huśtalibyśmy się na trapezach bez asekuracji. To może być dobre, gdy jesteś młody i nie masz nic do stracenia oprócz swego serca, ale gdy jesteś starszy i wiesz, że twoje serce to fragment całości, wycofujesz się, bo wolisz mieć rodzinę niż gwiazdkę z nieba. Wolę leżeć na ziemi i patrzeć na gwiazdy, niż próbować do nich dotrzeć, mając niewielką szansę, że mi się uda.

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-23, 14:59   #38
TiScatteroUnaFoto
Wtajemniczenie

'Słowa,które wypowiadała,nie miały znaczenia ..
Rozumieałam je,ale mnie nie raniły,ponieważ jej nie kochałam.
Ona także mnie nie kochała.
Kazała mi klęczec,na kamieniach i trzymać rece wysoko,nad głową z dużym kamieniem w każdej dłoni. Miałam tak tkwić,dopóki nie powiem 'przepraszam'..
Ale nie chciałam,i nie mogłam wymówić tego słowa.. '

Stary 2008-10-23, 16:39   #39
mariposa91
Zadomowienie

CO MNIE NIE ZABIJE WZMOCNI MNIE ..

Nie szanujesz kogoś to szanuj chociaż siebie

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą.

mariposa91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-23, 17:31   #40
TiScatteroUnaFoto
Wtajemniczenie

" Odsunął mnie od siebie.
- Co robisz?- zapytałam i starałam się uspokoić trzepot, który był gotów do odlotu.
- Muszę nauczyć się ciebie na nowo- powiedział. - Odpocznij.
Poszłam do łazienki i rozpłakałam się z radości. Wszedł tam za mną, zobaczył łzy, których tym razem się nie wstydziłam, objął mnie i wyszeptał:
- dziękuję, że jestes.."

Trzepot skrzydeł. Katarzyna Grochola (:

Stary 2008-10-23, 18:30   #41
Czarnula4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niewierna Pokaż wiadomość
a mogę się dowiedzieć czyj to wiersz?
znazazłam go w necie, wiec niestety nie wiem czyj.

Cytat:
Napisane przez nefernefer35 Pokaż wiadomość
boskie!
też mi sie podoba

z takich nitek jest uplątane ciało
zachwyt i ból zachwyt i ból

widziałam go wyciosanego w drzewie
widziałam go w chmurze
widziałam w promieniu

i wszędzie pulsował moim tętnem
oddychał przezroczystą zjawą moich płuc

jestem kościołem
ach jestem niewątpliwie gotyckim kościołem
z tym smukłym krwioobiegiem
w dreszczu

uniesiona nad sobą
spragnionymi ustami
piję przestrzeń

żeby napisać o tych różach
spieszyłam się nieskończenie
żeby nim umrę napisać
stałam przyciskając do szyby palce

patrzyłam na ich śmierć
one krwawiły
skarżyły się kolorem
i tylko
więdły
patrzyłam na ich śmierć
w agonii róż
przeglądałam usta

a gdy skurczone zgasłe
przywarły obco do siebie
odeszłam
wciskając paznokcie w palce
odeszłam
w inną śmierć

– Państwo wyglądają na szczęśliwą parę. Jak do tego doszliście?
– Jesteśmy powierzchowni i nie mamy nic do powiedzenia.
Czarnula4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-23, 19:35   #42
Magadan
Raczkowanie

GG do Magadan

SZCZĘSCIE to po prostu skurcz serca, którego doznaje się czaami, kiedy człowieka przepełnia taka radość, że wprost trudno ja znieść; znika równie szybko jak się pojawia i nie ma go dopóki nie nadejdzie znowu, by sprawić, że człowiek uzna życie za najwspanialszy dar.

Najpierw usmiech nieśmiały
zbyty może milczeniam
Potem spojrzenie delikatne
przepełnione pragnieniem
Tak rodzi się miłość
Pierwsza taka rozmowa,
bez żadnego tematu
Podświadome wyczucie
ocieplenia klimatu
Tak rodzi się miłość
Krążą myśli po głowie
Czy to aby na pewno?
Czy ty tylko wyobraźnia
Głowy mojej wewnątrz?
Tak rodzi się miłośc
Wreszcie dotyk jej twarzy
od mgły delikatniejszej,
powoli, by nie uronić
Chwili nawet najmniejszej
Tak rodzi sie miłość
Następnie taniec dłoni,
który kończą splecione
I chęc przeogromna, by wspólnie
zatańczyć tak jak one
Tak rodzi się miłość
Wciąz spotkania kolejne
coraz bliżej i więcej
A przy każdym spotkaniu
Robi się coraz goręcej
Tak rodzi sie miłość
Pierwsza chwila rozpaczy-
uśmiech nieodwzajemniony
Fala ulgi w mej duszy-
wypadek niepowtórzony
Wspólne wyjazdy, noclegi,
Mocno we mnie wtulona
A gdy oczy zamykam
Równie piękna, wysniona
Tak rodzi sie miłość
Wciąż pewniejszym się staje
Choc nie padło to słowo ,
że to własnie z nią
rozpocznę swe życie na nowo
Tak rodzi się miłość
Wargi nasze spierzchniete
krążą wokół siebie
A im mniejsza odległośc
tym bliżej chcą być siebie
Dłonie razem splecione
Mocno w siebie wtuleni
Pocałunek pieczęcią
Oddechem wspólnym złaczeni
Tak własnie rodzi sie miłość
"(...) ale ty musisz wiedzieć, że możesz na mnie polegać. I cały świat nie powinien miec do nas dostępu. To o czym rozmawiamy i to, co roimy nikogo nie powinno obchodzić. Wiesz, że ze mna możesz rozmawiac o wszystkim. I ja także proszę, żeby mi było wolno szczerze ci mówic co czuję. Ujawniać najskrytsze mysli. Wiedzieć, że przyjmiesz moje zwierzenia z zyczliwością i przed nikim nie zdradzisz. To najlepsze, co dwoje ludzi może sobie dać"
"Piekne stadium wzajemnego zauroczenia, kiedy jeszce nie jest sie do końca pewnym uczuć drugiej strony. Kiedy szuka się odezwu z lękiem, że wydaje się samego siebie na łaske ukochanej osoby, lecz także z gorącym pragnieniem, by tak własnie postąpić, kiedy sie pragnie zaufanego przyjaciela"
"Jak wspaniale jest sie śmiac razem w poczuciu bliskośc io jak własnie to umacnia miłość między dwojegiem ludzi"
"KOCHAM CIĘ! Rozkoszowała się tymi słowami tak jak to czyniła co najmniej sto razy przedtem. Nigdy nie wymawiała ich mysląc o kims szczególnym. Chciała tylko sprawdzić jaką te słowa mają władzę, lubiła, gdy wprawiały ją w oszołomienie. KOCHAM CIĘ! KOCHAM CIĘ! KOCHAM!"

To moje ulubione
Magadan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-23, 21:01   #43
Niuniuska
Wtajemniczenie

"Miłość to nie staw, w którym można zawsze znaleźć swoje odbicie. Miłość ma przypływy i odpływy. Ma też swoje rozbite okręty, zatopione miasta, ośmiornice i skrzynie złota i pereł. Ale perły leżą głęboko." Erich Maria Remarque

"Czy widziałeś już kiedyś dzieci bawiące się na karuzeli lub słuchające deszczu? Skaczące po dachu?
Tropiłeś radośnie fruwającego motyla albo obserwowałeś zachód słońca?
Powinieneś się zatrzymać.
Nie tańcz za szybko, bo życie jest zbyt krótkie, muzyka nie trwa wiecznie.
Czy jesteś zabiegany całymi dniami, wiecznie zajęty?
Jeśli zadajesz pytanie "Co słychać?", czy masz chwilę żeby usłyszeć odpowiedź?
A gdy wyciągasz się w łóżku po całym dniu, czy myślisz o 1.000 różnych rzeczach, które plączą ci się po głowie?
Powinieneś zwolnić tempo.
Czy mówiłeś już do swojego dziecka "zrobimy to jutro" i przekładałeś to na pojutrze?
Czy straciłeś już kontakt z przyjacielem, pozwoliłeś umrzeć przyjaźni, bo nigdy nie miałeś czasu żeby zadzwonić i spytać jak leci?
Byłoby lepiej gdybyś zwolnił tempo, nie tańcz zbyt szybko, bo pewnego dnia muzyka ucichnie, życie jest takie krótkie.
Gdy biegasz gdzieś tak szybko żeby gdzieś zdążyć, tracisz połowę przyjemności bycia tam dokąd biegniesz.
Gdy zawracasz sobie głowę i zbyt się codziennie przejmujesz, to tak jakbyś wyrzucał prezent którego nawet nie otworzyłeś.
Życie to nie wyścig, powinieneś zwolnić tempo, znajdź chwilę na wysłuchanie muzyki zanim się skończy piosenka." autor nieznany.

"Nie idź przez życie tak szybko, aby ktoś musiał rzucać w Ciebie cegłą, by zwrócić na siebie Twoją uwagę".

"Ciągle pada ... Może nie jest to jeden z tych przelotnych deszczy, które szybko przemijają i ustępują miejsca następnym, jak zuchwale zakładałem. W końcu życie jest samo w sobie pasmem takich deszczowych dni. Ale czasami tak się zdarza, że nie wszyscy mamy parasole, pod którymi moglibyśmy się schronić. Wtedy potrzebujemy kogoś, kto w deszczowy dzień będzie chciał użyczyć swego parasola przemoczonemu nieznajomemu. Myślę, że wybiorę się na spacer ze swoim parasolem."
Sun - Young Park

Niuniuska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-24, 15:07   #44
Czarnula4
Zakorzenienie

żywym słońce pozłaca policzki
wiatr włosy roztrąca
dobra ziemia rodzi rzodkiewki i jabłka
a jemu - co?

żywym - kwitną kwiaty na łące
i kolory na płótnach
życiu uśmiechają się i płaczą
karty książek
a jemu - co?

żywi - mieszają swoje smutki
wspólnie pochylają się nad każdą troską
rozjaśniają oczy miłością
a on - co?

świat umarłych rozleglejszy
od naszego świata
straszy pustką

– Państwo wyglądają na szczęśliwą parę. Jak do tego doszliście?
– Jesteśmy powierzchowni i nie mamy nic do powiedzenia.
Czarnula4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-24, 18:31   #45
qwe123poi098
Przyczajenie

Człowiek kocha albo nie kocha, i żadna siła na świecie nie ma na to wpływu. Możemy udawać, że nie kochamy. Możemy przywyknąć do drugiej osoby. Możemy przeżyć całe życie w przyjaźni i wzajemnym zrozumieniu, założyć rodzinę, kochać się każdej nocy i każdej nocy mieć orgazm, a mimo to czuć wokół żałosną pustkę, wiedzieć, że czegoś ważnego brakuje

Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.

- Dlaczego mam zatem słuchać serca?
- Bo nie uciszysz go nigdy. I nawet gdybyś udawał, że nie słyszysz, o czym mówi, nadal będzie biło w twojej piersi i nie przestanie powtarzać tego, co myśli o życiu i o świecie.

Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy. Pustynia też nie może być aż tak beznadziejna, żeby nie można było odkryć oazy. Pogódź się z życiem, takim jakie ono jest. Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość. Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie. — Phil Bosmans

qwe123poi098 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-24, 20:50   #46
jagoodka92
Raczkowanie

Czym jest miłość?
Miłość nie jest idealna, platoniczna, tragiczna, ślepa, szalona, boska, przyjacielska, rodzicielska, synowska, braterska, małżeńska. Miłość nie jest afektem, emocją, sentymentem. Miłość nie jest brutalnym ani subtelnym, ani jakimkolwiek posiadaniem. Miłość nie jest wulgarną ani wyszukaną przyjemnością. Miłość nie jet czymś, czym można handlować. Miłości nie można w sobie zaskarbić ani jej tanio lub drogo, za bajońską sumę kupić, nabyć na własność i zamknąć pod kluczem. Miłość nie jest czyjaś. Miłość nie nakłada obrączki i nie ściąga obrączki. Miłość nie poślubia ani się nie rozwodzi. Miłość nie włóczy się po sądach. Miłość się nie procesuje. Miłość nie przysięga i nie krzywoprzysięga. Miłość nie potrzebuje zapewnień o lojalności, wierności, wzajemności. Miłość nie potrzebuje wdzięczności. Miłość nie dzieli się na osobową i bezosobową. [...]
Miłość nie jest przede wszystkim słowem. Żadnym słowem. Ani tym, co na pseudopoczątku, ani tym, co tutaj. Gdyby miłość była słowem, zostałaby zaduszona pod lawiną znaczeń, interpretacji, spekulacji, kombinacji, które - na to słowo zwalają się.
Tak własnie zduszone, zadławione, zmiażdżone jest słowo miłość. W świecie słów słowo miłosć nie znaczy nic. Mówiąc inaczej, znaczy to, co komu się podoba, co kto chce, co komu slina na język. W świecie słow, czyli na świecie ludzi-słów słwoo miłość ocieka posiadaniem, pożadaniem, chciwością tych co co chcą.
Ale miłość, rzecz jasna, nie jest słowem.
Miłość jest spontanicznym, bezinteresownym czynieniem miłości, tak jak słońce jest spontanicznym, bezinteresownym promieniowaniem słoneczności. Słońce jest słońcem w świecie heliosowym, miłość jest słońcem w świecie księżycowym. Słonce jest słońcem w świecie jasności, miłość jest słońcem w świecie ciemności.

Tyle jesteś wart
ile od siebie możesz dać.
jagoodka92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-25, 10:32   #47
DorotaComa
Zakorzenienie

GG do DorotaComa Send a message via Skype™ to DorotaComa

Cytat:
Napisane przez pigigel Pokaż wiadomość
"To właśnie jest najgorsze w chodzeniu z kimś. W jednej chwili ten ktoś jest ci bliższy niż ktokolwiek inny na świecie, a już w następnej mówi, że trzeba „odpocząć od siebie”, „poważnie porozmawiać” albo „może ty...”, i potem już nigdy go nie zobaczysz, i będziesz musiała przez następne pół roku wyobrażać sobie rozmowy, w których on cię błaga o powrót i wybuchać płaczem na widok jego szczoteczki do zębów." - Bridget Jones

to jest takie prawdziwe...

DorotaComa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-25, 11:03   #48
DorotaComa
Zakorzenienie

GG do DorotaComa Send a message via Skype™ to DorotaComa

Cytat:
Napisane przez przerysowna Pokaż wiadomość

..Głupim nazywa się człowiek, który mając kochającą
go osobę, odrzuca ją. Robi to dlatego, bo myśli, że
potrzebna jest mu wolność, która z biegiem czasu
okaże się jego największym wrogiem..

To jest boskie <333

DorotaComa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-25, 13:14   #49
AgulkaB
Raczkowanie

GG do AgulkaB Send a message via Skype™ to AgulkaB

"...pozbierałam kawałki, jakie pozostały z mojego dawnego, potłuczonego życia, i ulepiłam z niego nowe, lepsze, oparte na nowych fundamentach, zmierzające ku nowym celom. Dziś jestem nowym człowiekiem, mającym nowych przyjaciół, nowe pasje, nowe marzenia, nową filozofię życia. Odcięłam się od wszystkiego, co miało jakikolwiek związek z bolesną przeszłością, no, od prawie wszystkiego..."

"...Ktoś kto powiedział, że czas goi wszystkie rany, jest kłamcą. [...]. Czas pozwala jedynie nauczyć się najpierw przetrwać, a potem żyć z tymi ranami. Ale każdego ranka, natychmiast po otwarciu oczu czuje się te rany. I zawsze, do ostatniej chwili życia będzie się czuło obecną nieobecność. Od niej można uciekać, ale nie można uciec."

(...) "jutro" to było o całą wieczność za późno.

(...) chciałabym ssać jego mózg. To znaczy jego mózg także.

Jeśli kilka razy nurkujesz do szafy dla faceta, to tak naprawdę już chcesz, aby zdjął ci majtki. To na nich powinnaś się skupić i zapomnieć o reszcie.
Istnieli tylko oni oboje i nie istniał świat.
Słowa są największym oszustwem, na które faceci nas nabierają.

(...) miłość jest wtedy, kiedy chcesz z kimś przeżywać wszystkie cztery pory roku. Kiedy chcesz z kimś uciekać przed wiosenną burzą pod osypane kwieciem bzy, a latem zbierać z tym kimś jagody... i pływać w rzece. Jesienią robić razem powidła i uszczelniać okna przed wiatrem. Zimą - pomagać przetrwać katar i długie wieczory, a jak już będzie zimno, rozpalać razem w piecu.

Jak musieli się czuć, kiedy się żegnali podając sobie dłonie, a chcieli się tak mocno przytulić, jakby można było w jednym krótkim przytuleniu dotknąć serca sercem.

(...) wszyscy w takim stanie się ciągle boją? Tego, że wieczność może skończyć się pojutrze po Teleexpresie albo nawet jutro rano? (...) Myślisz, że miłość i lęk zawsze rodzą się jako bliźnięta? Że to ta sama chemia?

...) ja się tak boję, że to marzenie, które mi się spełnia, po prostu kiedyś umrze.

(...) czasami śmierć marzenia jest nie mniej smutna niż prawdziwa śmierć.

(...) nasze wyobrażenia tworzone na podstawie słów ubieraliśmy w rzeczywistość.

Do twarzy mi było w Smutku. Zaprzyjaźniłam się z nim nawet. Z Tęsknotą także

(...) Cieszę się, że jesteś. Czekałem na Ciebie. Czekać. Czy to to samo, co tęsknić?

"Jakubku, doprowadzasz mnie do śmiechu, doprowadzasz mnie do łez. Zastanawiałam się dzisiaj cały wieczór, że prawdę mówiąc najbardziej ostatnio chcę, abyś doprowadził mnie do orgazmu".

(...) on "będzie jęczał" z rozkoszy, gdy zanim weźmie się "go" do ust, najpierw "possie się kostki lodu razem z cukierkami miętowymi".

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-26, 15:47   #50
Kinufa
Przyczajenie

"Lęk przed przegraną nie może powstrzymać przed grą."
Stary 2008-10-26, 17:06   #51
sweetysyla
Raczkowanie

"Nigdy nie przestawaj się uśmiechać, nawet, jeśli jesteś smutny, ponieważ nigdy nie wiesz, kto może się zakochać w twoim uśmiechu." [Gabriel Garcia Marquez]

"Chcemy doświadczać tego, co obiecują nam katalogi biur podróży, szczęścia w wersji all inclusive. Podróżujemy, kupujemy, uprawiamy sporty ekstremalne, prowadzimy bujne życie towarzyskie, a nawet erotyczne. Ale za tym wszystkim jest pustka."
[Michel Houellebecq]

sweetysyla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-26, 18:48   #52
kamisha
Zakorzenienie

Spotkałam dzisiaj miłość!
- I co ci powiedziała?
- Przepraszała...ze nie zawsze trwa do końca...
- Płakała?
- Płakała...bo często rani...
- Krzyczała...ze nie zawsze jest piękna...
- Śmiała się?
- Śmiała...bo umie z siebie kpić...
- Żałowała czegoś?
- Żałowała...że ludzie nie zawsze traktują ją poważnie...
- Była zła?
- Złościła się...ze czasem w nią wątpimy...
- Cieszyła się?
- Cieszyła...że jej tak często szukamy...
- Co ci jeszcze powiedziała?
- Ze nie jest dla mnie...

Jestem jeszcze trochę zakochana resztkami bezsensownej miłości
i jest mi tak cholernie smutno teraz, że chcę to komuś powiedzieć.
To musi być ktoś zupełnie obcy, kto nie może mnie zranić.
Trafiło na Ciebie. Czy mogę Ci o tym opowiedzieć?

Pewnego razu chłopak i jego dziewczyna jechali na motorze około 200 km na godzine.
Dziewczyna: Zwolnij, boje się. Chłopak: Nie bój się jest fajna zabawa...
Dziewczyna: Proszę zrobię wszystko jak zwolnisz. Chłopak: Dobrze, przytul mnie bardzo mocno.
Dziewczyna: Dobra, dobra ale zwolnij (Dziewczyna go przytuliła) Chłopak: Czy mogłabyś ściągnąć mój
kask bo mi przeszkadza i założyć na siebie (Dziewczyna zdjeła kask z jego głowy i włozyła na siebie)
Chłopak: A teraz mnie pocałuj i powiedz ze mnie kochasz. Dziewczyna: Kocham Cie. (Dziewczyna pocałowała go)
Następnego dnia w gazecie: We wczorajszym wypadku dwuosobowym który wydarzył się w mieście zgineła jedna osoba,
okazało sie że kierowca motoru, w połowie drogi dowiedział sie ze jego hamulce nie działają, a więc dał swojej
dziewczynie kask i kazał jej powiedzieć ze go kocha i poczuć ostatni pocałunek po czym oddał swoje życie dla niej

Pospolity przyjaciel nigdy nie widział Twojego płaczu...
Prawdziwy przyjaciel ma ramiona przemoknięte Twoimi łzami...
Pospolity przyjaciel nie zna imion Twoich rodziców...
Prawdziwy przyjaciel ma ich numery telefonów...
Pospolity przyjaciel przynosi butelkę wina na prywatkę...
Prawdziwy przyjaciel przychodzi wcześniej i pomaga przygotować wszystko i zostaje potem by pomóc posprzątać
Pospolity przyjaciel będzie zły, gdy Go obudzisz swoim telefonem...
Prawdziwy przyjaciel spyta: dlaczego zajęło Ci to tyle czasu? ...
Pospolity przyjaciel próbuje rozmawiać o Twoich problemach...
Prawdziwy przyjaciel pomaga Ci je rozwiązać...
Pospolity przyjaciel, gdy Cię odwiedza zachowuje się jak gość...
Prawdziwy przyjaciel otwiera sam lodówkę i czuje się jak u siebie w domu...
Pospolity przyjaciel myśli, że przyjaźń jest skończona jak jest jakiś problem...
Prawdziwy przyjaciel wie, że przyjaciół poznaje się w biedzie...
Pospolity przyjaciel oczekuje, że zawsze będziesz przy nim jak ma jakieś kłopoty...
Prawdziwy przyjaciel stara się zawsze być przy innej osobie, która ma kłopoty...

Prolog

- witaj, kim jesteś ?

- nazywam się Y.

- nie pytam jak się nazywasz. Powiedz mi kim jesteś ?

- jestem uczennicą, chodzę do szkoły.

- nie pytam co robisz. Kim jesteś ?

- jestem... człowiekiem.

- nie pytam jaki gatunek reprezentujesz. Kim jesteś ?

- ... !!??

Bo miłość mój drogi to:
To chcieć czynić drugiego wolnym, a nie uwodzić go,
to uwolnić go z jego więzów, jeśli pozostawał więźniem,
Aby on także mógł powiedzieć: "kocham ciebie",
nie będąc do tego zmuszonym nieposkromionymi pragnieniami.
Kochać to wejść do drugiego, jeśli otwiera tobie
bramy swego tajemniczego ogrodu, po drugiej
stronie okrężnych dróg, kwiatów i owoców
zrywanych na skarpie,
Tam, gdzie zadziwiony potrafisz wyksztusić: to
"ty", moje kochanie, ty jesteś moją jedyną...
Kochać to chcieć ze wszystkich sił dobra drugiej
osoby nawet z pominięciem siebie, to czynić
wszystko, by ona wzrastała i rozwijała się
Stając się z każdym dniem człowiekiem jakim
być powinna a nie takim, jakiego chciałbyś ukształtować
według swoich marzeń.
Kochać to ofiarować swoje ciało, a nie zabierać
ciała drugiej osoby, lecz przyjąć je gdy daje siebie,
To skoncentrować siebie i wzbogacić, aby
ofiarować ukochanej całe swoje życie skupione w
ramionach twojego "ja", co znaczy więcej niż
tysiące pieszczot i szalonych uścisków,
Kochać to ofiarować siebie drugiej osobie, nawet
jeśli ona przez moment się wzbrania
To dawać nie licząc tego, co inny ci daje,
płacąc bardzo drogo, nie domagając się zwrotu.
Największa miłość wreszcie to przebaczyć, gdy
ukochana niestety odchodzi, usiłując oddać
innym to, co przyrzekła tobie.
Kochać to zastawić stół, aby przy nim zasiadł twój
gość i nie sądzić, że możesz obejść się bez niego,
Ponieważ pozbawiony żywności, jaką on ci przynosi,
na twoje świąteczne przyjęcie nie postawisz
dań królewskich lecz tylko suchy chleb biedaka.
Kochać to wierzyć drugiej osobie i ufać jej,
wierzyćs w jej ukryte siły, w życie które posiada,
jakiekolwiek byłyby kamienie do usunięcia dla
wyrównania drogi.
To zdecydować się rozsądnie i odważnie wyruszyć na
drogi czasu, nie na sto, tysiąc czy dziesięć
tysięcy dni, ale na pielgrzymkę, która się nie skończy,
bo jest pielgrzymką, która trwać będzie ZAWSZE.
Powinienem ci to powiedzieć, aby oczyścić twe
marzenia, że kochać to zgodzić się na cierpienie,
śmierć sobie samemu, aby żyć i ożywiać,
Ponieważ tylko ten, kto może bez bólu zapomnieć
o sobie dla drugiego, może wyrzec się życia dla
siebie tak, żeby nie umarło w nim cokolwiek z niego.
Kochać wreszcie to jest to wszystko, o czym
powiedziano i jeszcze więcej,
Bo kochać to otworzyć się na nieskończoną MIŁOŚĆ,
to pozwolić się kochać, być przejrzystym
wobec tej MIŁOŚĆI, która zawszę w porę.
To jest, o wzniosła Przygodo, pozwolić Bogu
kochać tego, którego ty w sposób wolny
decydujesz się kochać!

Rozmowa liryczna

- Powiedz mi, jak mnie kochasz.
- Powiem.
- Więc?
- Kocham Cię w słońcu. I przy blasku świec.
Kocham Cię w kapeluszu i w berecie.
W wielkim wietrze na szosie i na koncercie.
W bzach i w brzozach, i w malinach, i w klonach.
I gdy śpisz. I gdy pracujesz skupiona.
I gdy jajko roztłukujesz ładnie -
nawet wtedy, gdy ci łyżka spadnie.
W taksówce. I w samochodzie. Bez wyjątku.
I na końcu ulicy. I na początku.
I gdy włosy grzebieniem rozdzielisz.
W niebezpieczeństwie. I na karuzeli.
W morzu. W górach. W kaloszach. I boso.
Dzisiaj. Wczoraj. I jutro. Dniem i nocą.
I wiosną, kiedy jaskółka przylata.
- A latem jak mnie kochasz?
- Jak treść lata.
- A jesienią, gdy chmurki i humorki?
- Nawet wtedy, gdy gubisz parasolki.
- A gdy zima posrebrzy ramy okien?
- Zimą kocham Cię jak wesoły ogień.
Blisko przy Twoim sercu. Koło niego.
A za oknami śnieg. Wrony na śniegu.

Konstanty Ildefons Gałczyński

kamisha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-27, 22:18   #53
ania_z_wzgorza_marzen
Zakorzenienie

Przyjaźń między kobietą a mężczyzną to spacer wąskim pasem lądu oddzielającym zatokę znajomości od oceanu miłości. Tak naprawdę przypływ oceanu i tak zaleje kawałek lądu.

......................... ......................... ........

Najbardziej odczujesz brak jakiejś osoby, kiedy będziesz siedział obok niej i będziesz wiedział, że ona nigdy nie będzie twoja. Marquez

Przerzuć kartkę, zaryzykuj, bądź dziwakiem
Nie idź ścieżką, własną depcz, otwórz głowę
Zanim powiesz, zrozum, bądź
Nigdy nie burz, buduj, twórz
Smakuj, milcz, myśl i czuj
ania_z_wzgorza_marzen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-28, 13:14   #54
dziendobry
Raczkowanie

Cytat:
Najbardziej odczujesz brak jakiejś osoby, kiedy będziesz siedział obok niej i będziesz wiedział, że ona nigdy nie będzie twoja. Marquez

Cudne to jest.. i jakie prawdziwe.. ! : (

Move your body.
dziendobry jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-28, 14:07   #55
tamia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość
Jestem jeszcze trochę zakochana resztkami bezsensownej miłości
i jest mi tak cholernie smutno teraz, że chcę to komuś powiedzieć.
To musi być ktoś zupełnie obcy, kto nie może mnie zranić.
Trafiło na Ciebie. Czy mogę Ci o tym opowiedzieć?

Pewnego razu chłopak i jego dziewczyna jechali na motorze około 200 km na godzine.
Dziewczyna: Zwolnij, boje się. Chłopak: Nie bój się jest fajna zabawa...
Dziewczyna: Proszę zrobię wszystko jak zwolnisz. Chłopak: Dobrze, przytul mnie bardzo mocno.
Dziewczyna: Dobra, dobra ale zwolnij (Dziewczyna go przytuliła) Chłopak: Czy mogłabyś ściągnąć mój
kask bo mi przeszkadza i założyć na siebie (Dziewczyna zdjeła kask z jego głowy i włozyła na siebie)
Chłopak: A teraz mnie pocałuj i powiedz ze mnie kochasz. Dziewczyna: Kocham Cie. (Dziewczyna pocałowała go)
Następnego dnia w gazecie: We wczorajszym wypadku dwuosobowym który wydarzył się w mieście zgineła jedna osoba,
okazało sie że kierowca motoru, w połowie drogi dowiedział sie ze jego hamulce nie działają, a więc dał swojej
dziewczynie kask i kazał jej powiedzieć ze go kocha i poczuć ostatni pocałunek po czym oddał swoje życie dla niej

Pospolity przyjaciel nigdy nie widział Twojego płaczu...
Prawdziwy przyjaciel ma ramiona przemoknięte Twoimi łzami...
Pospolity przyjaciel nie zna imion Twoich rodziców...
Prawdziwy przyjaciel ma ich numery telefonów...
Pospolity przyjaciel przynosi butelkę wina na prywatkę...
Prawdziwy przyjaciel przychodzi wcześniej i pomaga przygotować wszystko i zostaje potem by pomóc posprzątać
Pospolity przyjaciel będzie zły, gdy Go obudzisz swoim telefonem...
Prawdziwy przyjaciel spyta: dlaczego zajęło Ci to tyle czasu? ...
Pospolity przyjaciel próbuje rozmawiać o Twoich problemach...
Prawdziwy przyjaciel pomaga Ci je rozwiązać...
Pospolity przyjaciel, gdy Cię odwiedza zachowuje się jak gość...
Prawdziwy przyjaciel otwiera sam lodówkę i czuje się jak u siebie w domu...
Pospolity przyjaciel myśli, że przyjaźń jest skończona jak jest jakiś problem...
Prawdziwy przyjaciel wie, że przyjaciół poznaje się w biedzie...
Pospolity przyjaciel oczekuje, że zawsze będziesz przy nim jak ma jakieś kłopoty...
Prawdziwy przyjaciel stara się zawsze być przy innej osobie, która ma kłopoty...
Samotność w sieci- kocham
piękne..
jak dobrze mieć tego prawdziwego
a ja powalam was na pysk.. !
tamia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-28, 15:18   #56
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2
Konto usunięte

Chcę bawić się z tobą w chowanego
i mówić ci że podobają mi się twoje buty
i siedzieć na schodach kiedy się kąpiesz
i masować ci kark
i trzymać się z tobą za ręce
i wychodzić na kolacje
i pozwalać ci jeść ze swojego talerza
i spotykać się z tobą w knajpce
i rozmawiać jak minął ci dzień
i przepisywać na maszynie twoje listy
i przenosić twoje pudełka
i śmiać się z twoich obsesji
i dawać ci taśmy których nie będziesz słuchać
i oglądać dobre filmy
i oglądać złe filmy
i narzekać na programy radiowe
i robić ci zdjęcia kiedy śpisz
i pić kawę o północy
i brać cię do okulisty
i nie śmiać się z twoich dowcipów
i pragnąć cię rano ale nie budzić cię jeszcze
i całować twoje plecy
i smucić się kiedy wracasz późno
i dziwić się kiedy wracasz wcześnie
i chodzić na twoje imprezy
i przepraszać kiedy robię źle
i cieszyć się kiedy mi wybaczasz
i oglądać twoje zdjęcia
i słuchać jak mówisz mi do ucha
i bać się kiedy się złościsz i jedno twoje oko robi się czerwone a drugie niebieskie i włosy spływają na lewą stronę a twarz jest tak orientalna
i przytulać cię kiedy tego nie chcesz
i skamleć kiedy mam na ciebie ochotę
i skamleć kiedy jej nie mam
i okrywać cię w nocy
i marznąć kiedy zabierasz cały koc
i umierać z gorąca kiedy go nie zabierasz
i czuć ciepło kiedy się uśmiechasz
i rozpuszczać się z gorąca kiedy się śmiejesz
i nie rozumieć dlaczego myślisz że cię odrzucam jeśli cię nie odrzucam oburzać się jak możesz myśleć że cię odrzucam
i kochać cię tak bardzo że nie można tego wyrazić słowami
i zatrzymywać cię w łóżku kiedy musisz już iść
i płakać jak dziecko kiedy już pójdziesz
i kupować ci prezenty których nie lubisz
i zabierać je z powrotem
i chodzić po mieście myśląc jakie jest puste bez ciebie
i chcieć tego samego czego ty chcesz
i myśleć że wszystko już skończone ale pozostawać jeszcze tylko przez dziesięć minut zanim wyrzucisz mnie ze swojego życia
i zapominać kim jestem i próbować zbliżyć się do ciebie bo poznawanie ciebie jest wspaniałe i warte wysiłku
i mówić do Ciebie fatalnie po niemiecku i jeszcze gorzej po hebrajsku
i kochać się z Tobą o trzeciej nad ranem
i jakoś
jakoś
jakoś przekazać Ci część
nieprzepartej
niegasnącej
przygniatającej
bezwarunkowej
przytłaczającej
wzbogacającej
rozwijającej
nieprzemijającej
nieskończonej
miłości do Ciebie.

To będzie ktoś, kto poda mi kredki kiedy będę miała ołówek.
Zrobi naleśniki z uśmieszkiem z dżemu.
Nie będzie pytał, bo będzie wiedział.
Sprawi, że wiatr będzie miał zapach bryzy.
Przejdzie ze mną na czerwonym świetle.
Pojawi sie nagle.
Założy dwie inne skarpetki i tego nie zauważy.
Powie mi w ostatniej chwili: 'Uważaj! Kałuża'.
Nadąży za mną do tramwaju.
Odpowie równo ze mną na zadane pytanie.
A co najważniejsze będzie mnie kochał!
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-28, 15:48   #57
DerGraueAllTag
Raczkowanie

GG do DerGraueAllTag

Płakała w samotności,
chcąc zapomnieć o miłości.
Patrzyła na jego zdjęcie,
które podarował jej w prezencie.
Kto by pomyślał, że ona jest smutna?
Jak zawsze chodziła z uśmiechem na ustach.
Czasami żyć już się nie chciało,
Tak bardzo jej go brakowało.
Nie widziała go długo,
choć nie mieszkał daleko.
Może właśnie to nasilało jej tęsknotę.
Czasami gdy była w domu sama,
chodziła jak obłąkana.
Zapłakana, rozczochrana, zamyślona.
Takim człowiekiem przez niego stała się ona.

...

Znowu będziesz starał się zawładnąć mym sercem,
lecz prawda taka Skarbie jest, że ja nie chcę już Kochać Cię nigdy więcej...
Owszem płakałam,
Kochałam i
Cierpiałam,
Lecz teraz już nie jesteś w życiu mym powietrzem...

...

Kiedy wchodzę do klubu krzyczysz: aaaau !oooou !
Twoje teksty nie ruszają mnie za bardzo !
Jeszcze raz się odezwiesz, będzie sajgon !
Nie jestem zabawką !
Za kogo ty mnie masz ?!
Chyba się z lekka pomyliłeś !!
Jak nie chcesz dostać w twarz
To nie gap się już na mój .....
Znaleźć chętną pannę może i będzie łatwo,
ale Ja nie jestem tą panną !
Zatańczę na barze bo mam kaprys
I mam w d*pie czy mnie na nim zauważysz
Nie założę dla ciebie krótkiej kiecki weź
Zrobię to dla siebie, wiesz?
Nie chcę być dziewczyną z twojego refrenu
Nie chcę dostać w klipie swoich 4 sekund
Na bibie będę błyszczeć, ty wiesz przecież
Na imprezie nie trzęsę tyłkiem, lecz parkietem !

...

Spotkajmy się tam.
Muszę Ci coś powiedzieć.
Odpalił silnik i ruszył przed siebie.
Ona zamknęła drzwi i wyszła na spotkanie.
Tego dnia właśnie się spotkali,
jednak nie tam gdzie planowali.

...

Chwila. Tak ulotna.
Nie wykorzystałaś jej... ale już nie żałujesz.
Zaczynasz od początku.
Bo Ty po prostu chcesz żyć.
Żyć? Czy tego też jesteś tak absolutnie pewna ?
A może przyciśniesz, odrobinę mocniej metalowe ostrze do skóry i poczujesz ulgę?
A może właśnie widok spływającej po nadgarstkach krwi, zmieszanej z platoniczną miłością da upust złości?
A może tak właśnie ma być? Ty kochająca i On - ten kochany.
Więc skończ się nad sobą użalać, i rób to co Ci wychodzi najlepiej. Przelewaj uczucia na kartkę.
Teraz już wiesz. Wiesz jaki jest. Lepszy ? Gorszy? Realny ? A może poprostu nieosiągalny ?
Taki jak w Twoich marzeniach?
Milczysz.
Jednak się zawiodłaś?
Przemyśl to. Proszę.
Podpisano,
Twoje sumienie.
Mam jeszcze kamyczek,
mały, trzymam go w lewej kieszonce.
To on jest moim przyjacielem,
a biedronki pocieszycielkami.
DerGraueAllTag jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-28, 17:21   #58
DerGraueAllTag
Raczkowanie

GG do DerGraueAllTag

Tylko z Tobą pragnę dzielić dni
Wciąż mieć Cię obok siebie..
Tylko z Tobą chce zawsze być
Ciągle przytulać Ciebie..
Bo tylko z Tobą mogę się śmiać
Z tobą tylko śnić mogę...
Mów do mnie Kocham Cię - niech wszyscy wiedzą
Że jesteś tylko moj..
Przez wszystkie noce i wszystkie dni
Ja zawsze z Tobą, Ty tylko ze mną...

....

Wymarzyłam sobie chłopaka, który będzie idealny...
Wymarzyłam Go bo myślałam,
że nigdy nie znajdzie się taki,
który będzie choć troszeczkę do niego podobny...
Marzenia są po to żeby zajmowały czas i rzadko się spełniają...
Szukałam miłości która mnie pokocha...
Szukałam odwzajemnienia uczuć...
Szukałam miłości, która uskrzydla...
Szukałam miłości,
która pozwala być ze sobą pomimo przeciwności losu...
Szukałam Ciebie...
Nie ma takich słów które są w stanie wyrazić to co czuje...
Kocham Cię i zawsze będę Kochała...
Zawsze będę przy Tobie...
Zawsze będziemy...
Jesteś tym "Jedynym"...
Jesteś Nim i Ja to wiem...
To o Tobie marzyłam od zawsze...
To o Tobie Śniłam...
To Ty byłeś...
Jesteś i Będziesz Najsłodszym Motywem Moich Snów...
Nie widzę już Siebie...
Widzę Nas...
Nie liczy się to co Nas dzieli...
Ważne jest to co Nas łączy...
Ważne jest to co czuje w sercu i widzę w oczach...
Kocham Cię za tą Magie którą Wprowadziłeś do Mojego Życia...
Kocham Cię za Twój każdy Oddech...
Za każdą chwilę kiedy Jesteś przy Mnie...
Kocham Cię ponad wszystko co Stworzone...
Kocham Cię najmocniej jak tylko Mogę Kochać...
Odnalazłam Siebie w Tobie...
Jesteś Tylko Jeden...
Dzięki Tobie się uśmiecham...
Dzięki Tobie Jestem...
Dziękuję że jesteś!
Moje Ty marzenie ;*

Mam jeszcze kamyczek,
mały, trzymam go w lewej kieszonce.
To on jest moim przyjacielem,
a biedronki pocieszycielkami.
DerGraueAllTag jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-28, 17:25   #59
ensuite
Rozeznanie

.Głupim nazywa się człowiek, który mając kochającą
go osobę, odrzuca ją. Robi to dlatego, bo myśli, że
potrzebna jest mu wolność, która z biegiem czasu
okaże się jego największym wrogiem..

z czego to?

ensuite jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-28, 17:32   #60
przerysowna
BAN stały

" Słowo kocham traci wartość. "
Mówisz: jestem zakochana!
...to nic, że już siódmy raz...
Szastasz słowem ,,kocham" lekko
myśląc, że już miłość znasz.

Mówisz: Kocham Go na pewno!
...choć się ledwie miesiąc znacie...
Przed Nim kochałaś innego
i też mówiłaś, że ,,na zawsze"...

Mówisz: czuję, że to miłość!
Słowem ,,kocham" lekko szastasz...
Ale żeby się ,,zakochać"
wystarcza Ci jedna randka!

Mówisz: kocham!, piszesz: kocham!
ślesz miłosne sms-y
ale już patrzysz za innym,
już innego wzrok Cię przeszył...

Mówisz: to na pewno miłość!
...ale wiesz, że to bzdura...
Krzyczysz: kocham całym sercem!
...a w Twym sercu
wielka dziura...

Zapomniana miłość..opisana na faktach..
Bała bardzo piękna..choć nie była taka łatwa
Często były spory..kłótnie..jak w każdej parze..
On przesadził jak zawsze..nie wybaczyła tym razem..
Koniec życia, choć kochał musiał odejść od niej..
Choć to ona skończyła..nie potrafi zapomnieć..
Często myślą o sobie..choć nie mogą być razem..
Dwa serce zapłakane..już umarły na zawsze..
Mieli wiele szans..więcej nie chcą oboje...
Choć w głębi się kochają..nie mogą być we dwoje..
Tzw.TOKSYCZNA MIŁOŚĆ..on i ona zakochani..
Kiedyś była chemia..dziś jej brakło jest dynamit..
Byli szczęśliwą parą oboje nie żałują tego...
Ona nie chce go znać..On nie chce być jej kolegą..
Takie ego..kiedyś mogli mówić..o wszystkim..
Dziś oboje samotni..miedzy murem nienawiści..

Czasami chciałabym mieć czarne oczy..
Takie puste,które nie potrafią płakać..
Czasem chciałabym mieć martwe ręcę..
Takie,które nie potrafią..ogrzać..
Czasem chciałabym mieć serce z kamienienia..
Takie, które nie potrafi kochać..
Czasem chciałabym być obojętna..
Na Twoje czyny, które potrafią ranić...
Czasem nie chciałabym nic nie widzieć..
Twoich moich wad...
Czasem nie chciałabym nic nie słyszeć..
Słów..które bolą..przez które cierpię niekiedy..
Czasem nie chciałabym nie istnieć wcale..
Bo myślę...że świat..beze mnie byłby łatwiejszy...
I lepszy szczególnie dla ciebie..

Żeby stała się miłość, wystarczy zobaczyć, czym miłość nie jest.
- Czym nie jest miłość?
(...)
Miłość nie jest przede wszystkim słowem. Żadnym słowem. Ani tym co na pseudopoczątku, ani tym, co tutaj. Gdyby miłość była słowem, zostałaby zaduszona przez lawinę znaczeń, interpretacji, spekulacji, kombinacji, które - na to słowo zwalają się.
Tak właśnie zduszone, zdławione, zmiażdżone jest słowo miłość. W świecie słów słowo miłość nie znaczy nic. Mówiąc inaczej, znaczy to, co komu podoba się, co kto chce, co komu ślina na język. W świecie słów, czyli w świecie ludzi-słów słowo miłość ocieka posiadaniem, pożądaniem, chciwością tych, co chcą.
Ale miłość, rzecz jasna, nie jest słowem. Miłość jest spontanicznym, bezinteresownym czynieniem miłości, tak jak słońce jest spontanicznym, bezinteresownym promieniowaniem słoneczności. Słońce jest słońcem w świecie heliosowym. Miłość jest słońcem w świecie księżycowym. Słońce jest słońcem w świecie jasności, miłość jest słońcem w świecie ciemności.

pozdrawiam i kocham <3
przerysowna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości