|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
Pokaż wyniki sondy: Gdzie chciałabyś pojechać na wiosenny weekend? | |||
Kazimierz Wielki |
![]() ![]() ![]() ![]() |
18 | 23,08% |
Poznan |
14 | 17,95% |
Wrocław |
29 | 37,18% |
Inne miasto wpisz jakie |
25 | 32,05% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#31 |
Przyczajenie
|
Dot.: Podróże jednoosobowe, a moze sie ktoś przyłączy?
DZIEWUSZKI DROGIE...
ja do pracy lece do Japonii, przelot i zakwaterowanie mam gratis. praca hostessy w klubie, w godzinach nocnych...za to przyjemna i opierajaca sie wyłacznie na miłym spedzaniu czasu z gośćmi klubu.ogólnie zabawa zabawa zabawa. chciałabym miec u boku ...kolezankę...kogoś kto podobnie jak bedzie chciał chłonąc całą Tokijską urode, biegac po sklepach, bywac w dobrych restauracjach, klubach...muzeach...świąt yniach... szukam kogoś z kim razem ugotuje obiad a po pracy bnede gadać do rana. najnormalniej na swiecie osoby która szuka pracy i chce poleciec własnie do japonii. wiele osób dało by wszystko żeby tam być jednak praca...rodzina..studia.. .ja skończyłam studia w lipcu byłam w japonii 2 miesiace - odnowiła mi sie wiza i wracam !!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Przyczajenie
|
EGLE wygrałaś los na świetną wyprawę! Japonia to cudny kraj, ale nie wiem jak japończycy zapatrują się na cudzoziemców?Domyślam się,że bariera językowa w Twoim przypadku nie jest problemem. Nam Polakom brakuje odwagi na dłuższe wyjazdy w odległe kraje- chyba,że się mylę?!Chętniej wyjeżdżamy do Anglii,Szwecji,Norwegii czy Niemiec...itp jest bliżej i wydaje się nam,że znamy kulturę tych krajów i łatwiej jest nam się dostosować. Tym bardziej podziwiam Twoją otwartość i odwagę żeby podjąć pracę w tak odległym kraju. Gdybym była ciut młodsza chętnie przyłączyłabym się do Ciebie. Ten kraj zawsze mnie fascynował. Jednak praca, którą na co dzień wykonuję niestety nie pozwala mi na takie odważne szaleństwo
![]() ![]() W innych okolicznościach EGLE byłabym dla Ciebie świetnym kompanem, teraz mogę trzymać tylko kciuki żeby Twój wyjazd do Japonii był fantastyczny i żebyś była z tego wyjazdu b.zadowolona. Życzę Ci tego!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Przyczajenie
|
WIENIA45 wyjeżdzam do Japonii po raz 6...6 razy po 3 miesiace..wspaniałe miejsce..kocham, Azje i nigdy z niej nie zrezygnuje...wspaniale ze popierasz takie szalone pomysły..wspaniale ze oprócz zazdrosnych ludzi którzy szUkają okazji zeby podstawić noge sa równiez takie filary..na KTóRYCH można sie wesprzeć. japonia na ciebie czeka...tylko musisz mocno chcieć.
pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zadomowienie
|
Egle2000.... zazdroszczę!! Dałabym bardzo wiele, żeby móc z Tobą pojechać, niestety na dzisiejszy dzień nie mogę... Życzę powodzenia w znalezieniu kompanki tej wspaniałej przygody!
![]() |
#35 |
Przyczajenie
|
Szkoda ze nie mogę poczekac na ciebie...moze nastepny raz...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Przyczajenie
|
EGLE2000 widzę,że trudno jest skompletować drużynę na czas... życzę Ci fajnych wrażeń z tego wyjazdu. Z tego co napisałaś jest to już przesądzone. Baw się dobrze, a przede wszystkim mam nadzieję,że może na miejscu spotkasz taką koleżanką z którą będziesz dzieliła radości i smutki dnia codziennego w Kraju Kwitnącej Wiśni. POWODZENIA!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zadomowienie
|
EGLE2000 gratulacje.
Jak ja Ci zazdroszcze takiej szansy. Język,ludzie,praca,miasto ..to musi być wspaniałe. I także życzę Ci powodzenia.Znajdziesz na pewno jakąś dziewczynę,z którą się dogadasz i zaprzyjaźnisz. A mi brakuje kogokolwiek..nie mam z kim pogadać,wyżalić się a tym bardziej wybrać się na jakąś dłuższą przygodę życia. .
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jakbyście kiedyś wybierały się w rejony azjatyckie, ale tak na wakacje to ja się chętnie przyłącze, bo nie mam z kim tam jechać
![]() ![]() ![]() EGLE ależ Ci zazdroszczę!! Chętnie wybrałabym się z Tobą, ale studia, praca, no własnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zadomowienie
|
Ja też mam ogromny problem, żeby kogoś namówić na jakieś wyjazdy. Zawsze to brak kasy, czasu, możliwości. Nawet mój osobisty tż daje plamę
![]() ![]() Pomijając chęć poznania ciekawych zakątków polski szczególnie góry, mazury, kraków, kazimierz.. To Azja; Chiny, Japonia, Indie ![]()
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik Edytowane przez Wróżka_Dzyńdzyńdzyń Czas edycji: 2008-11-30 o 16:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
Japonia...ahh mi się marzy wyjazd do Azji w te wakacjie.Japonia albo Chiny, ewentualnie Indie. Byłam już w Wietnami i jestem zakochana
![]() Samotne podróże nie są takie straszne, zawsze się kogos pozna, ale to prawda, że trudno tu mówic o jakieś więzi, trzeba sie raczej mieć na baczności.
![]() |
#42 |
Przyczajenie
|
No to zgłasza się kolejna chętna na wyprawy
![]() Mnie ogranicza przede wszystkim praca - urlopu jest tyle, że starcza na jeden dłuższy wyjazd w roku plus kilka jednodniówek.. Ale myślę, że jest sporo ciekawych miejsc, w które można wyskoczyć chociażby na parę dni, czyli weekend i jakiś sąsiedni dzień. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach
|
Moze by tak wizazowe wyjazdy jakies?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zadomowienie
|
No i wizażowy fundusz
![]() ![]()
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem za
![]() ![]() ![]() ![]() najpierw wyprawa w Polskę, a później może gdzies dalej nam się uda ![]() W Polsce jest tyle pięknych miejsc do zobaczenia!! Od czego zaczynamy? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Przyczajenie
|
Ja mam zaległości jeśli chodzi o Roztocze, a oprócz tego Wrocław, Poznań i ogólnie ziemie odzyskane (zachodnie).
A z niekrajowych, ale osiągalnych bardziej niż Chiny :P, to mam ciśnienie na Kopenhagę, Berlin, Budapeszt, Rumunię, kraje bałtyckie... A które rejony Was interesują? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
Do Poznania bardzo chętnie bym się wybrała i do Wrocka tak samo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Rozeznanie
|
olala
![]() ![]() ![]() ![]() to kto chetny na poznan next year? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Zadomowienie
|
O właśnie - Lwów podobno jest piękny. Prócz tego Wilno - moja babcia pochodzi z tamtych regionów, a ja lubie sentymentalne podróże
![]() Ja bym się z chęcią wybrała wiosną na mazury.
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik Edytowane przez Wróżka_Dzyńdzyńdzyń Czas edycji: 2008-12-01 o 19:48 Powód: brak umiejętności pisania zdań |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Przyczajenie
|
To ja na początek piszę się na Poznań i okolice
![]() Na Mazurach bywam regularnie (i zachęcam wszystkie Wizażanki, bo jest ślicznie), a Lwów też znam. No ciekawe, ciekawe czy nam wyjdzie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
|
Ja bym sie pisała na Wrocław, Kraków (do ktorego nbie moge sie przekonac) no i Mazury eh, Lwów, Praga tez bardzo chetnie
![]() Byłoby super zorganizowac jakąś wizazową wyprawe weekendową na wiosne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zadomowienie
|
Oooo, widzę, ze nie tylko ja mam podrózowe problemy
![]() ![]() ![]() A poza tym, to ja jestem też zwolenniczką takich "dzikich "wypadów- namioty, błotko, przeprawy przez rwące rzeki... ale na to to juz w ogóle wśród moich znajomych chętnych nie mam, nikt nie chce się ubrudzić ![]() Polska jak najbardziej też wchodzi u mnie w grę, mamy dużo pięknych i malowniczych miejsc, na które nie trzebaby przeznaczyć całego tygodnia, a własnie dwa dni i nie będzie to kosztować majątku... Wizażowy wypad bardzo mi się podoba ![]() ![]()
Jak porządny wariat z miejsca odrzucam podejrzenia o moje szaleństwo. ![]() I'd rather hurt than feel nothing at all... ![]() Edytowane przez suzuranka Czas edycji: 2008-12-02 o 11:36 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Zadomowienie
|
Coraz bardziej mi się ten wątek podoba
![]() Suzaranko, te rwące rzeki i błoto przemawiają do mnie ![]() ![]() Generalnie to ja także mogę się pisać na każdy wyjazd, bo moje doświadczenia są bardzo ubogie ![]()
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
O tak dżungla, Himalaje, ja chce jechać!
![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny to kiedy jakiś wypad, ja w Polsce też bardzo mało widziałam, więc jak znacie jakies miłe zakątki, to ja bardzo chętnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zadomowienie
|
Ja raz byłam na takiej (trzydniowej aż ;D) szkole przetrwania( ale to było daaaaaawno...) i był to jeden z moich najlepszych wyjazdów! ale sama też niewiele zwiedziłam, zarówno w Polsce, jak i na świecie, a tak mi sie marzy właśnie wziąć plecak, najpotrzebniejsze rzeczy i w drogę... Już mam dosyć tej codziennej monotonii... Moje znajome zrobiły się bardzo wygodne i nie chcą pod namiot wyjeżdżać, a ja o tym własnie marzę! ale jak pisałam, takie wyjazdy z zatrzymywaniem się w motelach i przydrożnych hotelikach też jak najbardziej wchodzą w grę, czasem trzeba się normalnie umyć, a nie ciągle w rzekach
![]() A o takim surwiwalowym obozie w dżungli, czy podróżowaniu po podnóżach Himalajów, zobaczeniu z bliska islandzkich lodowców czy krateru czynnego hawajskiego wulkanu marzę od zawsze, cieszę się, ze są też inne zwolenniczki, może coś nam razem uda sie zdziałać ![]() Ale na początek- Polska( która też nie została jeszcze przeze mnie odkryta)!! Ja sie piszę na wszystko, jestem otwarta na wszelkie propozycje, więc jeżeli faktycznie jesteście chetne( bo wiecie, jak to jest, wszyscy są chętni zawsze, ale nigdy do niczego nie dochodzi... tak było zawsze np. w szkole z uciekaniem z lekcji... wszyscy uciekali, a jak po przerwie przychodzilo się pod klasę to wszyscy czekali ![]() ![]() ![]()
Jak porządny wariat z miejsca odrzucam podejrzenia o moje szaleństwo. ![]() I'd rather hurt than feel nothing at all... ![]() Edytowane przez suzuranka Czas edycji: 2008-12-02 o 19:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze nie wiem jak na początku nowego roku będę stała z kasą (wiadomo-Sylwester
![]() ![]() Suzuranko, a Ty studiujesz japonistykę? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#59 |
Zadomowienie
|
Pewnie ciężko będzie dograć jakiś termin żeby wszystkim pasował, ale mam nadzieje, ze nam się uda coś zorganizować. i nie będzie jak w podstawówce z wyprawą na wagary
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zadomowienie
|
Ja byłam własnie na obozie przetrwania w Polsce, spaliśmy na sianie, przeprawialiśmy sięna linach przez rzeki... i tym podobne, było na prawdę spaniale!
Justin Ja wiecznie stoję kiepsko z kasą;P , ale od nowego roku zaczynam odkładać na podróże, tak, zeby zawsze mieć te kilka groszy na bilet na pociąg chociażby ;P niestety nie studiuję japonistyki, ale uczę się najpiękniejszego języka- japońskiego od kilku lat ![]() Wrózko no na pewno nie będzie tak, że wszystkim będzie pasowało ale właśnie też mam nadzieję, ze coś w większej grupie uda nam się zdziałać ![]()
Jak porządny wariat z miejsca odrzucam podejrzenia o moje szaleństwo. ![]() I'd rather hurt than feel nothing at all... ![]() Edytowane przez suzuranka Czas edycji: 2008-12-03 o 15:23 Powód: literówka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:05.