|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Co Ci dała miłość?
po prostu szczęście
|
|
#32 |
|
Nie depcze krokusów
|
Dzięki miłości wyszłam z anoreksji.
|
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
wiarę w siebie i siłę.
|
|
|
|
|
#34 |
|
Raczkowanie
|
mnie miłość przedewszystkim uczy.... dzieki niej ucze się sama siebie.... ucze się własnych uczuć i emocji.... jak by nie patrzeć to większość uczuć które czujemy są spowodowane miłością.... nie tylko tą do tej jedynej osoby.... miłość może być wielkim szczęściem ale też i wielką tragedią.... dla mnie jest czymś wyjątkowym.... niepojętym...
|
|
|
|
|
#35 |
|
Rozeznanie
|
doświadczenie.
|
|
|
|
|
#36 |
|
Zadomowienie
|
Co mi daje miłość?
Szczęśćie, poczucie bezpieczeństwa, spokój, siłę, wiarę w siebie, chęć bycia lepszym człowiekiem, wzbudza we mnie opiekuńczość i troskę w kierunku TŻ...
|
|
#37 |
|
Zadomowienie
|
Szczęście, poczucie bezpieczeństwa, wyrwała mnie z depresji.
|
|
|
|
|
#38 |
|
Przyczajenie
|
Cierpienie przez kilka lat...
Niestety mój ex bawił się mną strasznie na szczęście tylko przez 8 miesięcy. Natomiast mija kilka lat,a on sobie przypomniał o mnie jak zostawiła go dziewczyna,ale ja już nie chcę. Nie był wart miesiąca,roku,trzech lat. Zmienił mi całe życie,które teraz odbudowuję i wciąż wierzę,że miłość na całe życie jeszcze przede mną
|
|
|
|
|
#39 |
|
BAN stały
|
Kiedy już przeszliśmy przez problemy liczne problemy, które z niej wynikły, miłość daje mi poczucie bezpieczeństwa i pełnej akceptacji mojej osoby.
|
|
|
|
|
#40 |
|
Zadomowienie
|
- podarowała mi dwie najcudowniejsze istoty
- obudziła we mnie drapieżnego lwa i przemieniła w czułego kociaka - dała mi pstryczka w nos, kuksańca w bok i kopa w doopę - rozłożyła na łopatki, ale dała siłę, żeby się podnieść - pokazała, że jestem silniejsza od głazu, lecz momentami delikatniejsza od róży - nauczyła milczeć - dała mnóstwo okazji na popełnienie błędów, ale pokazała jak wybaczać - wyćwiczyła w cierpliwości, lecz wymogła też natychmiastowe działanie - pokazała, że jest bezwarunkowa, ale kiedy trzeba...wymagająca - uświadomiła, że najtrudniej pokochać samą siebie ![]() - dała szansę - udowodniła, że ma władzę nad czasem
|
|
#41 |
|
Konto usunięte
|
Obecnie:
Poczucie bezpieczeństwa Wsparcie Szczęście Poczucie, że jestem komuś potrzebna Powód do uśmiechu w ciężkich chwilach Kiedyś: Brak pewności siebie Strach Łzy Smutek Wniosek - zależy od tego komu tą miłość ofiarujemy. |
|
|
|
|
#42 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#43 |
|
Rozeznanie
|
Akurat myślałam o tym ostatnio. Spotkałam mężczyznę mojego życia po 30-tce. Do tego czasu zdążyłam już dzięki pracy nad sobą stać się szczęśliwą osobą, niezależną, pewną siebie, stawiającą na rozwój duchowy. Ale dzięki miłości (prawdziwej) poczułam sie spokojna, w pełni akceptowana, czułam, że nie musze nic nikomu udowadniać, dojrzałam. Trochę tak, jakby to uczucie dokończyło moja pracę nad sobą. Bardzo się uspokoiłam w życiu i poustawiałam system wartości.
|
|
|
|
|
#44 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#45 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A z obecnym partnerem rozkwitłam, nawet moi dalsi znajomi mi mówią, że to widać po mnie, że zmieniła się moja sytuacja życiowa. Stałam się innym, radośniejszym człowiekiem. |
|
|
|
|
|
#46 |
|
BAN stały
|
To właśnie daje miłość. Moi przyjaciele i mama też widzą zmianę.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:45.