Fałszywa przyjażń...? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-10-27, 17:52   #31
mrklski3w651
Przyczajenie

Dot.: Fałszywa przyjażń...?

Niestety tak bywa , że ta sytuacja może twoją była przyjaciólke , która ci dokuczała osrtro jak tylko mogła(czytając opis) może posunąć się do tego że przyciągnie do siebie osoby i namówi je do różnych fałszywych zachowań czyli będą udawać że są po twojej stronie, a tak naprawdę będą wszystko mówić do tej twojej byłej przyjaciolki.
mrklski3w651 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-27, 21:06   #32
goosia207
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elliannia Pokaż wiadomość

Ale najlepsza moja mama - jak usłyszała co się stało, to od razu - "wszystko co zostało wywal do kosza, a jak sie zgolsi to powedz ze moze sobie isc tam poszukac, bo Ty przechowalni nie prowadzisz"
Niezłe po tym jak cię potraktował powinnaś tak zrobić
Stary 2008-10-27, 23:20   #33
IzuniaH
Raczkowanie

GG do IzuniaH
Angry Dot.: Fałszywa przyjażń...?

W sumie nie dziwię się, dlaczego poprzednio został wyrzucony z mieszkania
Ja gdybym zobaczyła co tam pisał eks przyjaciółce to chyba wyrządziłabym mu taką wojnę, że w papcie by się nie zmieścił..
Nie czuj się winna z powodu tego, że spojrzałaś w te gg, miałaś powód, pomyśl, co by było, gdybyś nie spojrzała - nadal by Cię okłamywał i wyśmiewał..
Szkoda Twoich nerwów, dobrze, że już go nie ma
IzuniaH jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-28, 16:08   #34
Orianna
Raczkowanie

Ano czasem w zyciu trafiamy na takie chwasty i pasozyty. Jedyna mozliwosc - usunac calkowicie z zycia. Olac jego i jego kolezkow, robic swoje, zyc swoim zyciem i cieszyc sie,ze chwast zostal usuniety. Niech sobie gada co chce, mialas powod zeby trutnia wywalic z chaty i bardzo dobrze, przynajmniej nie dajesz sobie w kasze dmuchac.
Ja teraz tez niestety mam do wyrwania pare chwastow - moja metoda jak z zebem - szybko i skutecznie. Poboli i przestanie, a zycie toczy sie dalej.
Orianna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-28, 22:28   #35
Elliannia
Zakorzenienie

Dziękuję wam dziewczyny - i chłopaki(?) za rady i wsparcie - ogromnie mi pomogło

Teraz cieszę się, że tak się stało - w końcu im wcześniej, tym lepiej, prawda? I dzięki temu już wiem na kogo mogę liczyć, a na kogo nie, a do tego teraz w moim życiu jest więcej miejsca dla prawdziwych przyjaciół Ale nikomu nie życzę takich, jakich ja miałam...

Napisałam mu o tych rolkach, odpisał że da znać kiedy po nie wpadnie. Razem z nimi oddam mu resztę rzeczy - które mu umknęły z kuchni (noże, trzepaczka do jajek, coś do mieszania sosu, tarka i korkociąg). Chociaż nad korkociągiem się waham, bo wtedy gdy to wszystko wyszło, rozwalił mój ukochany kubek - więc chyba jakieś "zadośćuczynienie" mi się należy

I jeszcze z cyklu "dobre rady mamy" - "weź dziecko kup nowe kanapy do pokoju, bo Bóg jeden wie co w nich tam siedzi teraz"

Elliannia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-30, 21:51   #36
mrklski3w651
Przyczajenie

Trzymaj się
Stary 2008-11-03, 20:19   #37
mrklski3w651
Przyczajenie

witam ,czy przyszedł po rolki?
Stary 2008-11-03, 20:31   #38
Elliannia
Zakorzenienie

Jeszcze nie, co mnie dość dziwi ^^ w koncu zniose do piwnicy zeby mi w korytarzu pudlo nie stało

Stary 2008-11-03, 23:56   #39
Trinette
Zakręcony Chochlik

Cytat:
Co do rolek - dzisiaj mu smsa napiszę
Ale najlepsza moja mama - jak usłyszała co się stało, to od razu - "wszystko co zostało wywal do kosza, a jak sie zgolsi to powedz ze moze sobie isc tam poszukac, bo Ty przechowalni nie prowadzisz"
Cytat:
I jeszcze z cyklu "dobre rady mamy" - "weź dziecko kup nowe kanapy do pokoju, bo Bóg jeden wie co w nich tam siedzi teraz"

Rady mamy sa bezcenne
Lepiej miec Kochajacego TŻta, który zawsze bedzie obok niż falszywych przyjaciol Dobrze ze masz w facecie wsparcie.

Swoja droga nie rozumiem jak mozna byc taka swinia, zeby komus tajemnice czyjes mowic. Ten gosc to plotkarz. Jest nic nie wart. Mialas za dobre serce pozwalajac mu mieszkac u Siebie. Nie przejmuj sie plotkami i dogryzaniem "znajomych", ktorzy nawet nie chca poznac wersji drugiej strony. Znajdziesz lepszych . Na takich nie warto tracic czasu.

„Jeśli możesz sobie coś wymarzyć, możesz to zrobić”
Walt Disney

Trinette jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-05, 22:40   #40
Elliannia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trinette Pokaż wiadomość
Rady mamy sa bezcenne
Lepiej miec Kochajacego TŻta, który zawsze bedzie obok niż falszywych przyjaciol Dobrze ze masz w facecie wsparcie.

Swoja droga nie rozumiem jak mozna byc taka swinia, zeby komus tajemnice czyjes mowic. Ten gosc to plotkarz. Jest nic nie wart. Mialas za dobre serce pozwalajac mu mieszkac u Siebie. Nie przejmuj sie plotkami i dogryzaniem "znajomych", ktorzy nawet nie chca poznac wersji drugiej strony. Znajdziesz lepszych . Na takich nie warto tracic czasu.
Mój tż to najlepsze, co mnie mogło w życiu spotkać, bo wszystkich nieudanych związkach partnerskich i przyjacielskich Bo w końcu mam mężczyzne, który jest nie tylko partnerem, ale i najlepszym przyjacielem

Za to jakie oni sobie teraz zrobili kółko adoracji... fiu fiu, opad szczeny a mi się tylko chce śmiać, bo wiem że się przejadą na nim i na niej, i to mocno - oj będa 4 litery boleć po upadku, będą..

Stary 2008-11-05, 23:29   #41
Trinette
Zakręcony Chochlik

Cytat:
Mój tż to najlepsze, co mnie mogło w życiu spotkać, bo wszystkich nieudanych związkach partnerskich i przyjacielskich Bo w końcu mam mężczyzne, który jest nie tylko partnerem, ale i najlepszym przyjacielem

Za to jakie oni sobie teraz zrobili kółko adoracji... fiu fiu, opad szczeny a mi się tylko chce śmiać, bo wiem że się przejadą na nim i na niej, i to mocno - oj będa 4 litery boleć po upadku, będą..
Ciesze sie bardzo
Smiej sie, smiej Bedziesz zyc dluzej Dobrze ze poznalas sie na nich teraz a nie pozniej np. przy jakiejs waznej okazji.

„Jeśli możesz sobie coś wymarzyć, możesz to zrobić”
Walt Disney

Trinette jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-19, 10:05   #42
Verdina
Raczkowanie

Współczuję Ci Elliannia, bo nigdy nie jest fajnie tracić tak deficytowy towar jakim są przyjaciele. Mam bzika na punkcie tajemnicy korespondencji, ale w tym wypadku uważam, że jesteś całkowicie rozgrzeszona. Zrobiłabym tak samo.

I taka mi się nasunęła refleksja - na przykładzie Twojej historii widzimy, jak bardzo nie można wierzyć plotkom. Jeśli następnym razem któraś z nas usłyszy, że ta ździra sekretarka podrywa naszego TŻ, albo że blondyna ze spożywczaka oszukuje, albo że Zenek podobno kiedyś okradł swoją byłą teściową to lepiej sprawdźmy wersję sekretarki, blondyny i Zenka zanim wpiszemy ich na naszą czarną listę
Verdina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-19, 10:51   #43
Elliannia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trinette Pokaż wiadomość
Ciesze sie bardzo
Smiej sie, smiej Bedziesz zyc dluzej Dobrze ze poznalas sie na nich teraz a nie pozniej np. przy jakiejs waznej okazji.
I włąśnie z tego się cieszę - jak mówiłam (chyba) w końcu zrobiło się miejsce w moim życiu na faktycznie życzliwych mi ludzi

Cytat:
Napisane przez Verdina Pokaż wiadomość
Współczuję Ci Elliannia, bo nigdy nie jest fajnie tracić tak deficytowy towar jakim są przyjaciele. Mam bzika na punkcie tajemnicy korespondencji, ale w tym wypadku uważam, że jesteś całkowicie rozgrzeszona. Zrobiłabym tak samo.

I taka mi się nasunęła refleksja - na przykładzie Twojej historii widzimy, jak bardzo nie można wierzyć plotkom. Jeśli następnym razem któraś z nas usłyszy, że ta ździra sekretarka podrywa naszego TŻ, albo że blondyna ze spożywczaka oszukuje, albo że Zenek podobno kiedyś okradł swoją byłą teściową to lepiej sprawdźmy wersję sekretarki, blondyny i Zenka zanim wpiszemy ich na naszą czarną listę
Mnie plotki dotknęły już kilkakrotnie - niestety, mieszkając w małej miejscowości, gdzie wszyscy się znają, jest się ciągle na językach - a już zwłaszcza jak niedajboże coś się komuś udało, i wszyscy chcą mu dopiec - najlepiej plotki na temat jego, rodziny, dzieci... W 1 klasie liceum się dowiedziałam że ja na pewno nie mogę być tą A.K, bo ona "przecież podobno pie*dolnięta jest, a Ty najnormalniejsza w świecie" - i to od osób, które poznałam właśnie w liceum, a które wcześniej nie widziały mnie na oczy, nigdy ze mną osobiście nie rozmawiały, żeby faktycznie mieć powód do zaszufladkowania mnie w taki a nie inny sposób... I włąśnie dlatego - dzięki temu - plotkami się brzydzę, nie rozpuszczam ich, nie przenoszę - coś, co mi ktoś mówi, pozostaje u mnie, bo wiem że ze zwykłej historii mogą wyrosnąć niestworzone rzeczy
A przede wszystkim - nie wierzę im i zanim wydam osąd, staram się dojść do prawdy

Stary 2008-11-22, 12:20   #44
alleyezonme
Zakorzenienie

Twoja mama jest niezła Pozdrów ją ode mnie
Przeczytałam całą historie i wszystkie wypowiedzi, dobrze zrobiłaś wywalając go na zbity pysk, a z tymi rolkami i innymi rzeczami to ja szczerze zrobiłabym tak jak mama Ci doradziła, wywaliła i powiedziała że to nie przechowalnia. Po tym co on zrobił nie miałabym żadnych, najmniejszych nawet skrupułów.
Współczuję jeszcze takich 'przyjaciół', mam nadzieję że w przyszłości trafisz na prawdziwych i oddanych.
Pozdrawiam Cie serdecznie i trzymaj się

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-09, 11:02   #45
Celice188
Przyczajenie

Nie chcę zakładać nowewgo wątku, dlatego pisze tutaj i licze na obiektywne opinie na temat, który się wypowiem.
4 lata temu poznałam dziewczynę, z którą mogłam dzielić moją pasję - sport. Przez te 4 lata nasze relacje wybiegały już daleko poza tylko wspólne wyjazdy na zawody, stałysmy sobie bliskimi osobami, uważałam ją za Przyjaciółkę. Było mi trochę cięzko, ponieważ mam wspaniałą Przyjaciółkę , powiedzmy M. i ona mówiła mi o tamtej trochę, tamta namieszała strasznie w życiu M. i jej chłopaka. Znając M. , nie mówiła tego ze złośliwości, tylko faktycznie tak mogło być. Ja oceniałam tamtą (A.) tylko i wyłącznie pod kątem tego, jaka ona była wobec mnie, a nie tego, co o niej słyszałam. Powtarzałam : "A? Ona?... Wiesz. Ja nie odniosłam wrażenia, że jest taka i tak, dla mnie nigdy taka nie była". Dlatego było mi szalenie przykro, gdy tamta (A.) napisała mi ostatnio, że jestem fałszywa, zakłamana, bo coś tam na mój temat usłyszała. Poza tym, była sytuacja ostatnio, że miałysmy jechac na koncert większą grupą. Mial być nocleg u rodziny jednej koleżanki, no, ale wyszło, że koleżanka z nami jechać nie może i noclegu nie będzie. No cóż, zdarzają się różne rzeczy w życiu, więc napisałam do A. że plan z koncertem nie wypali, że jhak chcemy jechac to musimy znaleźć nocleg. A. zamiast powiedzieć, dobra nie jadę, jedzcie beze mnie, albo no dobra szukamy noclegu, stwierdziła, że jestem fałszywa, że ściemniam. Miala pretensje do mnie, że tak było. A tak właściwie uważam, że i tak miałam wobec niej wiele cierpliwości. Ile to razy jej proponowałam, jedź z nami, pojdziesz na imprezę, poznasz ludzi, których na co dzien możesz oglądać tylko w TV. Zawsze już wszystko było ustalane, że jedziemy, więc jechałam wcześniej, żeby wszystko przygotować, a ona po chwili pisze, że nie przyjedzie, bo się źle czuje, albo inne rzeczy wymyślała. ILe to razy było, że raz mówi, że jedzie, raz, że nie, potem znowu jedzie i ja dzwoniłam i zalatwiałam wszystko, żebysmy były w jednym pokoju itd.
Chciałam dla niej dobrze, chciałam jej pomóc w spełnianiu marzeń, zawsze proponowałam jej wyjazdy na nieoficjalne imprezy z zawodnikami. Chciałam, żeby się do nas przyłączyła, poznała ludzi. NIe zaproponowałabym jej, żeby jechała to też mogła mieć pretensje. Tak źle, tak nie dobtze.
Troche jest mi jej żal, bo miała marzenia związane z projektowaniem, ale jej nie wyszło ze szkoła, dlatego chciałam jej ułatwić drogę do spełniania innych marzen, związanych ze sportem. Nie dała mi własciwie takiej szansy. A tu nagle do mnie z pretensjami z powodu sytuacji z koncertem. Że wyczerpała limit zaufania do mnie, itd. No nie bardzo wiem o co jej chodzi, czego ona właściwie chce. Ona ma dość trudny charakter. Myślałam, że faktycznie łączy nas przyjaźń i że przez te lata poznała mnie na tyle, aby wiedziec, że czegoś nie mogłam powiedziec, aby wiedziec, jak jestem. Nie wiem, czy jest sens jeszce walczyć o jakies pozytywne relacje, bo taka sytuacja powtarza się drugi raz. Liczę na Wasze opinie na ten temat. Pozdrawiam
.

Edytowane przez Celice188
Czas edycji: 2009-06-09 o 14:20 Powód: literówki
Celice188 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-09, 13:33   #46
jodame
Zadomowienie

Wywal go. Nie warto mieć z nim kontaktu. Pomagasz mu a on stawia Cię w takim świetle przed znajomymi.. .

Odetnij się od niego i od tych, którzy "dają Ci do zrozumienia jaka to jesteś zła" bez pytania Cię o Twoją wersję. Ja gdybym usłyszała coś ohydnego o przyjaciółce to najpierw poszłabym do niej i wysłuchała jej wersji.. a nie potępiała zaocznie.. ;/ Wiem, że przykro urwać kontakt "ze wszystkimi", ale skoro stali się wrogami to lepiej ich unikać. Jak będziesz miała okazję to spróbuj wyjaśnić im tę sytuację -jeśli będziesz miała okazję! Powiesz jak było i tyle. Ale jeśli nie, to też się nic nie stanie.
Pozdrawiam
jodame jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości