![]() |
#31 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kobieta - przedmiot w Pakistanie
Podsumowując,wszystko okej,mają swoja kulturę i jest tak jak jest.Ale gdzie tu miejsce na spontaniczność.
![]() Chusta na głowie,to i to mogą ,tego i tego nie,mąż ,dzieci ,mąż zarabia,nie wolno pokazywać się bez chusty innemu mężczyźnie(w 40 st.upał).I można tu wymieniać i wymieniać. I to ma niby być szczęścliwe życie w wolności?? Sorry ,i tak wolę Polskę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale co z tymi ,które mieszkają tam całe życie ,nie wyjeżdżały nigdzie ,nie znają innych kultur ,ale czują takie wewnętrzne ,,niespełnienie".Czują ,że coś jest nie tak,że nie sa do końca wyzwolone.A chciałyby coś same osiągnąć ,poznać inne obyczaje.No to właśnie im bardzo współczuję. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;6476676]Poczytajcie sobie "Spaloną żywcem", "Sprzedane", "Niewolnica", "Tylko razem z córką" - wystarczy. Przerażające.[/quote]
A można prosić o autorów?Będzie łatwiej znaleźć |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
![]()
I Zahira bardzo dobrze zrobila ratujac swoj honor!
![]() BARDZO DUZO zalezy od faceta, meza, chlopaka czy jak to tam inaczej nazwac mozna.. gdyby oni byli OK, to wszystko by bylo OK ![]() ![]() Ale mimo wszystko faceci tutaj sa super ![]() I wcale nie wieszaja żon na sznurkach, nie kopią nie biją czy zabijają. Zdarzaja sie przypadki - DURNIE. Bo kazda kobieta bedzie dbać o swoj honor, Nie pozwoli sobie na takie traktowanie, i nie bedzie tak traktowana! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Wtajemniczenie
|
to tak jakby Polka napisała książkę w której opisuje lata kiedy była katowana przez męża a ja bym powiedziała, że przesadza... ehhh.
![]() |
#37 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
One dalej nosza chuste ,zakryte sa ,one po czesci tez tego chca.Zgadza sie sa takie ,ktore mieszkajac w Europie zdejmuja to ale wiekszosc zachowuje chuste na glowie i dlugie w miare obszerne ubrania. A przeciez moglyby to zrzucic z siebie ale widocznie same nie chca. Indie- znane zjawisko to podpalanie kobiet przez tesciowa za niski posag. Usuwanie ciaz gdy usg wykaze plec zenska.Dziewczynka ruinuje rodzicow. Kobiety ,ktore przeciwstawiaja sie ,chca urodzic swoja corecze ,czesto wyrzucane sa na bruk. Skutek-populacja w wiekszosci meska. Ktos ustalil sobie jakies glupie prawo dotyczace posagow i prosze jest problem.A wystarczy zniesc te posagi i byloby dobrze. Somalia-usuwanie na zywca dziewczynkom za pomoca brudnych narzedzi warg sromowych ,zeby w przyszlosci nie mogla odczuwac przyjemnosci.Niektore dziewczynki umieraja po takim "zabiegu". I kolejne glupie prawo.Po co? W niektorych krajach Afrykanskich kobiety wsadzaja sobie rozne rzeczy do pochwy zeby ja "wysuszyc" bo chca byc tam suche podczas seksu, bo nie powinny byc mokre. Kolejna glupia zasada i to jeszcze wbrew naturze. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
Ja jakoś w to nie wierze. A masz meza araba??????
![]() |
#40 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Potem mieszkałam jakis czas w polsce, po kilku latach znowu tutaj wrocilam i tak teraz mieszkam do dzis ![]() Chlopak - mam tutaj jednego ![]() Tak, jest naprawde goraco, ale naprawde mieszkajac tyle, nie zwraca sie na to uwagi ![]() ![]() A jezeli chodzi o chusty, abaje czy inne stroje (sposoby zasloniecia sie).. Fakt, jest goraco, ale wtedy nosisz bardziej przewiewne chusty ![]() ![]() Kwestia przyzwyczajenia ![]() Staje sie to codziennoscia ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie wyjechalam - bo sie tu urodzilam ![]() Mieszkalam jakis czas tutaj, a potem w polsce. Teraz znowu mieszkam w Arabii Saudyjskiej ![]() ![]() Chlopak? Mam tu jednego ![]() ![]() Fakt, jest naprawde goraco, ale generalnie nosze przewiewne chusty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
W Polsce zupełnie inaczej sie mysli o Muzułmaninach niz tutaj w UK.
Swoje tutaj widziałam i słyszałam. To o Pakistańczykach: Facet po 40 zabił żone, bo go zdradziła, poszedł do wiezienia , a dzieci do sierocińca ![]() Dziewczyna lat 19 , 3 lata po slubie, pewnego dnia dostaje telefon od "kapłan" z ich meczetu ( nie wiem jak ich świątynie sie nazywają) że jej mąż sie z nia rozwiódł i ma on juz nowa żone. Kobieta nie miała i do powiedzienie. Do dzis nie może sobie znaleść męzą , bo nie jest czysta. Muzułmanizm ma 3 głowne odłamy i kazdy inaczej traktuje kobiete. Nie zapomnę jak Pakistaniec z mojej klasy angielskiego dowiedziała sie, że mieszkałam z chłopakiem rok i juz z nim nie jestem, była na maxa zszokowany, powiedział że nikomu tego nie powie ![]() Ja sie ciesze że jestem Polka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zawsze naglasniane beda te zle. Znam wielu Pakistaczykow ,ktorzy maja normale rodziny i sa normalnymi ludzmi. Dobrze napisalas to meczety a kaplan to chyba Imam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednak mimo wszytsko ich najmniej lubię ze wszystkich nacji jakie tu są. A po co ludzie by ieli pisać o dobrych stronach innych, przeciez to nudne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zadomowienie
|
Od jakiegoś czasu mieszkam w Szkocji i tutaj jest wiele kobiet, dziewczyn i dziewczynek noszących chusty zakrywające włosy, rzadko spotyka się muzułmanki zakrywające całe twarze i sylwetki. Tak sobie czasem patrzę na te kobiety, wiele z nich jest bardzo ładnych, modnie i dobrze ubranych i myślę ,że nie powinny zakrywać głów. Dla mnie to symbol zniewolenia, podporządkowania mężczyźnie, nie z racji tego,że mężczyzna jest w czymś lepszy tylko wynikającego z samego faktu bycia kobietą. Każdy kto twierdzi,że Koran chroni kobiety, daje im prawa równe mężczyznom itd. chyba nie czytał Koranu, ja czytałam...Dlaczego mężczyźni czegoś nie zakrywają? Hm, może powinni nosić klapki na oczach by nie kierowali pożądliwych spojrzeń na kobiety nie będące ich żonami?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biblia została zinterpretowana w jeden sposob przez Watykan dawno temu, przed wielkim podziałem. A w Muzułmanie nie mieli tak zinterpretowanego Koranu i przez to własnie rodza sie te różnice. Bo w każdum kraju co innego bedzie oznaczać "kobieta powinna byc skromna" dla jednych bedzie to oznaczać, noszenie chusty na głowie, dla innych chodzenie w ubraniach bez dekoltu tp. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tez tak mysle, ale Koran mowi inaczej ![]() "I powiedz wierzącym kobietom... by zasłaniały twarze i nie eksponowały swojego piękna" (24:31). Nie ma wytlumaczenia dlaczego...tak musi być. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam kolezanke pochodzi z Somali ma chustke na glowie ,zawsze nosi dlugie spodnice i dlugie rekawy. Jest sliczna ,ma napewno ladne cialo i na jej miejscu chetnie bym pokazala nogi ,ale ona tego sama nie chce. A jesli chodzi o facetow to oni popelniaja grzech jesli patrza pozadliwie na inna kobiete. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
Tak, przeciez gdyby kobieta chciala, zmienila by religie...
ale z tego co wiem musi miec religie po Ojcu, wiec jezeli jej ojciec jest muzulmanem, to sa bardzo male szanse.. w moim przypadku jest tak samo ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#52 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Atashia dlaczego chceszr smienic religie ![]() chybha islam ne jest taki zly ![]() co my robiny kobietom? ![]()
![]() |
![]() |
#53 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie ze chce ale no wolalabym byc chrzescijanka ![]() Nie jest zly, racja ![]() Nic zlego... ( widze ze jestes muzulmaninem skoro tak mowisz ) caly swiat ma dziwny poglad na arabskie kraje i na nasza religie.. ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
Atashia mieszkasz w ARabii Saudyjskiej, mozesz sie wypowiedziec na temat tego artykułu?
prawda czy fałsz?http://facet.wp.pl/kat,70996,wid,9598921,wiadomosc.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W Arabii jest obciecie reki za kradziez wedlug tego arytkulu. Ach ,to kamieniowanie to potworna smierc. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Prawda, niestety. Za klamstwo - ucinaja reke ![]() Kary sa okropne.. ![]() ![]() A to kamieniowanie - tez prawda, ale nie w Arabii Saudyjskiej ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
Dziekuje za odpowiedzi
![]() jestem zszokowana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Raczkowanie
|
![]()
Nie powinno byc, ale takie sa zasady Islamu..
![]() ale z drugiej strony, ludzie sa rozwazniejsi ![]() ![]() oOjj trudna sprawa ![]() Koran mowi wiele wiecej, jak chcecie, moge Wam powiedziec co nieco ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#60 |
Wtajemniczenie
|
laicyzacja Turcji nie wiele zmienila:
http://www.gazetawyborcza.pl/1,75477,4846283.html
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:42.