![]() |
#31 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mokre włosy na noc
u mnie suszenie powoduje wysuszanie włosów a duzo czasu mi zajęło żeby z siana zrobiły się ładne woski.. dlatego myję co 2 dni, bo nie zawsze mam czas żeby siedzieć z mokrymi wlosami aż same wyschną.. a u mnie to trwa 2-3 godziny..czasem nawet więcej.. nie wiem od czego to jest uzależnione..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Gdy chodziłam spać z mokrymi włosami rano miałam istną masakrę na głowie
![]() Włosy były przyklapnięte, w dodatku przetłuszczone u nasady jakbym w ogóle ich nie myła. ![]() Teraz czekam, aż trochę przeschną, albo będą wilgotne. Wieczorem nigdy nie suszę ich suszarką. Dziewczyny, a jak się kładziecie to jak układacie włosy na poduszce? ![]() Może to banalne pytanie, ale mam wrażenie, że mokre włosy od spodu wyłożone na poduszce szybciej się przetłuszczają, bynajmniej w moim przypadku tak było. Zazwyczaj tył głowy był w nieciekawym stanie, z przodu wyglądały jeszcze w miarę.
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
ja mam krotkie (do ramion) z grzywką, przetluszczajace sie. myje je codziennie wieczorem a rano tylko grzywke lekko mocze i susze lokowką, bo po wstaniu jest ona odstająca na wszystkie strony =D
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Rozeznanie
|
wczoraj położyłam się z mokrymi, bo dziś wcześnie musiałam wstać i lekki kataklizm mi głowę nawiedził
![]()
![]() |
#35 |
Przyczajenie
|
rozmawialam z fryzjerem, spytalam wlasnie jak z chodzeniem spac z mokrymi wlosami, powiedzial ze to bardzo szkodzi wlosom ze sie lamia, lepiej jest je wysuszyc przed pojsciem spac.
tez bylam zdziwiona ,bo wydawalo mi sei ze to dla nich jak najlepiej...a jednak nie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
jezu, mam nadzieje że dramatycznie nie zdejzrdza to wlosow, bo robie tak od paru lat... inaczej sobie nie wyobrazam...
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Przyczajenie
|
Zależy jakie sie ma włosy. W przypadku kręconych:
1. Umyć głowe (trzeba umyć wygładzającym włosy szamponem i odżywką) metoda mycia głowy: dwa ostatnie płukania włosób nie nalezy robić prysznicem tylko polewać włosy z wiaderka (nie wiwerzyłam na początku ale to działa!) np jeśli myjesz głowe przeciwłupierzowym szamponem a potem jakimś do włosów kręconych a na koniec odżywka ze spłukiwaniem, to przeciwłupierzowca możesz spłukać prysznicem, a dwa kolejne specyfiki dokładnie spłukać wodą z wiaderka laną na głowe. 2. osuszenie włosów: Kiedy już sie spłucze reszte ozywki to trzeba jakoś troche te włosy osuszyć żeby woda nie kapała. Nie trzeć ręcznikiem! Nie wyciskać włosów! Nie robić turbanu! zrobić plopping: tzn. bierzesz ręcznik na krzesełko rozkładasz (oczywiśćie cały się nie zmieści i może zwisać) kładziesz głowe do góry nogami na środku krzesełka tak, żeby włosy były na czubku głowy wjednym miejscu między głową a ręcznikiem. Potem wszystkie końce ręcznika do siebie i zawijasz. Posiedzieć z tym jakieś 15 sekund. Jak nadal nie wiecie co to plopping to poszukajcie w google. Dzięki temu włosy się nie uszkadzają i nie "rozrywają się" loki ![]() 3. wklepać coś we włosy: wcześniej używałam pianki z nivea, ale teraz przeniosłam się na gume do włosów z joanny. kiedy delikatnie odplącze ręcznik i wyjmę włosy to pochylam głowe i wgniatam troche gumy. 4. metoda spania: ja mam najlepszą metodę na spanie. Kładę się na plecach tak żeby włosy były w jednych miejscu z tyłu głowy (ale bez sztywnego poprawiania) a te z tyłu co zazwyczaj są na wierzchu to lekko wyjmuje na wierzch żeby się nie przygniotły. Śpię takim sposobem całą noc nja plecach. Kiedyś się wierciłam w nocy, ale nie wiedziałam że mam loczki ^^ Teraz jakoś się przyzwyczaiłam bo śpie w kształcie mumi. Ale robie to dlastego bo wiem że jak bęę się kręcić to moje włosy będę w opłkanym stanie. Baj ! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Przyczajenie
|
a ja powinnam dzisiaj umyć włosy, ale z powodu braku czasu umyłam wczoraj wieczorem. I nie miałam czasu na suszenie (była ok. 24
![]() Poszłam spać, wstaję dzisiaj - ślicznie skręcone włosy ![]() I nie cudowałam, żeby spać z nimi jakoś inaczej. Położyłam się na boku, a włosy za siebie. I jest ; p ale wydaje mi się,że to też kwestia pielęgnacji . Od kiedy zaczęłam je dobrze pielęgnować lepiej się skręcają, są miekkie i ogólnie fajniutkie ![]() Po suszarce / samoistnym wyschnięciu mam większe, bardziej zbite loki (które swoją drogą bardzo lubię ;p ) . Teraz takie mniejsze, znaczy ciensze loczki i jest ich więcej. I bardzo mi się podobają ( ;
![]() |
#40 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Przyczajenie
|
odkąd sciełam włosy do wysokości ramion i kładę się spać w mokrych,budzę się z burzą loków także jak najbardziej polecam...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:59.