Mokre włosy na noc - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-11-14, 20:38   #31
can't be perfect
Wtajemniczenie

Dot.: Mokre włosy na noc

Cytat:
Napisane przez czesterka Pokaż wiadomość
Też mam tragedie na głowie gdy idę spać z mokrymi włosami. Tylko, pozostaje pytanie czy lepiej suszyć je przed snem suszarką czy spać w mokrych?
Oczywiście najlepiej czekać aż same wyschną...
u mnie suszenie powoduje wysuszanie włosów a duzo czasu mi zajęło żeby z siana zrobiły się ładne woski.. dlatego myję co 2 dni, bo nie zawsze mam czas żeby siedzieć z mokrymi wlosami aż same wyschną.. a u mnie to trwa 2-3 godziny..czasem nawet więcej.. nie wiem od czego to jest uzależnione..
can't be perfect jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-15, 10:44   #32
paula-zla
Zakorzenienie

Gdy chodziłam spać z mokrymi włosami rano miałam istną masakrę na głowie
Włosy były przyklapnięte, w dodatku przetłuszczone u nasady jakbym w ogóle ich nie myła.
Teraz czekam, aż trochę przeschną, albo będą wilgotne. Wieczorem nigdy nie suszę ich suszarką.

Dziewczyny, a jak się kładziecie to jak układacie włosy na poduszce?
Może to banalne pytanie, ale mam wrażenie, że mokre włosy od spodu wyłożone na poduszce szybciej się przetłuszczają, bynajmniej w moim przypadku tak było.
Zazwyczaj tył głowy był w nieciekawym stanie, z przodu wyglądały jeszcze w miarę.
i don't want to get over you

wymienię
paula-zla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-16, 12:01   #33
AngiePizza
Raczkowanie

GG do AngiePizza

ja mam krotkie (do ramion) z grzywką, przetluszczajace sie. myje je codziennie wieczorem a rano tylko grzywke lekko mocze i susze lokowką, bo po wstaniu jest ona odstająca na wszystkie strony =D
AngiePizza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-16, 14:56   #34
...:::kizia:::...
Rozeznanie

wczoraj położyłam się z mokrymi, bo dziś wcześnie musiałam wstać i lekki kataklizm mi głowę nawiedził więc raczej unikać będę tego procederu.

Pisz, zrobię dla Ciebie dredloki!
...:::kizia:::... jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-16, 22:57   #35
nananka
Przyczajenie

rozmawialam z fryzjerem, spytalam wlasnie jak z chodzeniem spac z mokrymi wlosami, powiedzial ze to bardzo szkodzi wlosom ze sie lamia, lepiej jest je wysuszyc przed pojsciem spac.
tez bylam zdziwiona ,bo wydawalo mi sei ze to dla nich jak najlepiej...a jednak nie...
nananka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-16, 23:08   #36
zyskowa
Zakorzenienie

GG do zyskowa

Ale to szkodzi bardziej niż suszenie?
Stary 2008-11-17, 06:48   #37
AngiePizza
Raczkowanie

GG do AngiePizza

jezu, mam nadzieje że dramatycznie nie zdejzrdza to wlosow, bo robie tak od paru lat... inaczej sobie nie wyobrazam...
AngiePizza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-21, 07:33   #38
mjegana
Przyczajenie

Zależy jakie sie ma włosy. W przypadku kręconych:
1. Umyć głowe (trzeba umyć wygładzającym włosy szamponem i odżywką)
metoda mycia głowy:
dwa ostatnie płukania włosób nie nalezy robić prysznicem tylko polewać włosy z wiaderka (nie wiwerzyłam na początku ale to działa!)
np jeśli myjesz głowe przeciwłupierzowym szamponem a potem jakimś do włosów kręconych a na koniec odżywka ze spłukiwaniem, to przeciwłupierzowca możesz spłukać prysznicem, a dwa kolejne specyfiki dokładnie spłukać wodą z wiaderka laną na głowe.
2. osuszenie włosów: Kiedy już sie spłucze reszte ozywki to trzeba jakoś troche te włosy osuszyć żeby woda nie kapała. Nie trzeć ręcznikiem! Nie wyciskać włosów! Nie robić turbanu! zrobić plopping: tzn. bierzesz ręcznik na krzesełko rozkładasz (oczywiśćie cały się nie zmieści i może zwisać) kładziesz głowe do góry nogami na środku krzesełka tak, żeby włosy były na czubku głowy wjednym miejscu między głową a ręcznikiem. Potem wszystkie końce ręcznika do siebie i zawijasz. Posiedzieć z tym jakieś 15 sekund. Jak nadal nie wiecie co to plopping to poszukajcie w google. Dzięki temu włosy się nie uszkadzają i nie "rozrywają się" loki
3. wklepać coś we włosy:
wcześniej używałam pianki z nivea, ale teraz przeniosłam się na gume do włosów z joanny. kiedy delikatnie odplącze ręcznik i wyjmę włosy to pochylam głowe i wgniatam troche gumy.
4. metoda spania: ja mam najlepszą metodę na spanie. Kładę się na plecach tak żeby włosy były w jednych miejscu z tyłu głowy (ale bez sztywnego poprawiania) a te z tyłu co zazwyczaj są na wierzchu to lekko wyjmuje na wierzch żeby się nie przygniotły. Śpię takim sposobem całą noc nja plecach. Kiedyś się wierciłam w nocy, ale nie wiedziałam że mam loczki ^^ Teraz jakoś się przyzwyczaiłam bo śpie w kształcie mumi. Ale robie to dlastego bo wiem że jak bęę się kręcić to moje włosy będę w opłkanym stanie. Baj !
mjegana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-21, 08:18   #39
Dori2219
Przyczajenie

a ja powinnam dzisiaj umyć włosy, ale z powodu braku czasu umyłam wczoraj wieczorem. I nie miałam czasu na suszenie (była ok. 24 ).
Poszłam spać, wstaję dzisiaj - ślicznie skręcone włosy (mam z natury kręcone ).
I nie cudowałam, żeby spać z nimi jakoś inaczej. Położyłam się na boku, a włosy za siebie. I jest ; p
ale wydaje mi się,że to też kwestia pielęgnacji . Od kiedy zaczęłam je dobrze pielęgnować lepiej się skręcają, są miekkie i ogólnie fajniutkie
Po suszarce / samoistnym wyschnięciu mam większe, bardziej zbite loki (które swoją drogą bardzo lubię ;p ) . Teraz takie mniejsze, znaczy ciensze loczki i jest ich więcej. I bardzo mi się podobają ( ;
Stary 2013-01-16, 07:33   #40
loczku
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez can't be perfect Pokaż wiadomość
co do szkodliwości to czytałam gdzies że mokre włsoy sa bardziej narażone na działania mechaniczne (nie mozna ich np szczotkowac jak są mokre)a przecież w nocy sie przewracamy.
owszem proste włosy są bardziej narażone na uszkodzenia mechaniczne kiedy są mokre, natomiast kręcone WRĘCZ ODWROTNIE nie powinno się szczotkować suchych kręconych włosów (ogółem nie powinno się ich szczotkować - najlepiej użyć grzebienia) i właśnie kiedy są wilgne/mokre są najbardziej "chronione"
loczku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-27, 22:45   #41
Szminka89
Przyczajenie

odkąd sciełam włosy do wysokości ramion i kładę się spać w mokrych,budzę się z burzą loków także jak najbardziej polecam...
Szminka89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości