|
|
#31 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nieśmiałe początki
te
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...4&d=1226003039 mi się podobają !! szczególnie pomysł na owinięte kamienie. lubię takie owijki._____________ Kod PHP:
|
|
|
|
|
#32 |
|
Przyczajenie
|
Bardzo podobają mi się Twoje prace ;-)
Tak na marginesie to nie wiedziałam, ze masz wątek biżuteryjny ![]() http://www.wizaz.pl/forum/attachment...4&d=1226003039 wszystko mi się podoba , ale z delikatną przewaga na te kolczyki
|
|
|
#33 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki.
A te kolczyki to chyba przerobię na wisiorki niestety, bo są dosyć ciężkie. Przynajmniej jak na moje ucho .
|
|
|
|
|
#34 |
|
Przyczajenie
|
dla mnie chyba nie ma cieżkich kolczykow (;.
Moja koleżanka założy wdg mnei lekkie kolczyki i uszy od razu bordowe. a wisiorek tez będzie ciekawy ;P
|
|
|
#35 |
|
Wtajemniczenie
|
Dodaję nowe prace, które są właściwie stare
.I ciągle czekam na druty! ![]() Przy okazji chciałam zapytać, czy ten czarny kamień to onyks, czy sardonyks? I przepraszam za jakość zdjęć, szczególnie kompletu, ale "niestety" się sprzedał .
|
|
|
|
|
#36 |
|
Wtajemniczenie
|
I dodaję jeszcze jeden twór. Mój pierwszy wrap. I znów sorry za jakość zdjęcia, ale robiłam przed chwilą, przy lampce.
Materiały są do niczego, no bo się uczę. Druty jakieś dziwne - baza posrebrzana a do owijania to sama nie wiem co to . Baaaaardzo miękki, jak guma! Och, co ja zrobię, jak się wezmę za srebro. Tym kręciłam jak sznurkiem .
|
|
|
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
ten kamień w komplecie to sardonyks
|
|
|
|
|
#38 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki. Miałam pewne wątpliwości, bo na allegro znalazłam onyks, który wyglądał dokładnie tak samo, chociaż też wcześniej myślałam, że to sardonyks
Dołączam fotki. Czy to naprawdę onyks? |
|
|
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
wg mnie sardonyks.
ale z sardonyksem to wogole jest jakas skomplikowana sprawa, ze to jest tylko nazwa umowna czy cos takiego... ale ja bym sprzedawała pod nazwą sardonyks ![]() jakbyś chciała więcej informacji to w temacie 'pogadajmy o kamieniach' był na pewno jakiś wywód o nich
|
|
|
|
|
#40 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki! Zaraz tam zajrzę.
|
|
|
|
|
#41 |
|
Raczkowanie
|
hej! podoba mi się dolna część tego wrapu -chyba z masa perłową. I to nawet bardzo. Fajny pomysł. Ale górna jakoś tak mi nie pasuje do reszty, wygląda tak trochę jak 'na doczepkę bo już nie wiem co dalej'. Ale to tylko mój gust...
pozdrawiam |
|
|
|
|
#42 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki. Rzeczywiście nic tu nie jest przemyślane
. Na początku cały wisior był w formie prostokąta, ale nie wiedziałam, co dalej . Potem znów kombinowałam, co z tym fantem zrobić.A ta masa perłowa to zupełnie przypadkowo wielkością pasuje do dolnej części . A jak się nakombinowałam, żeby jej wymyślić przytwierdzenie! Wszystko tu jest na zasadzie prób i błędów. Co pewnie widać .
|
|
|
|
|
#43 |
|
Wtajemniczenie
|
Dodaję kilka nowości. Nareszcie przyszedł upragniony drut!
Sorry za jakość zdjęć, ale tym razem to mój aparat odmawia posłuszeństwa . To do Przema i innych uczestników dyskusji w jego wątku ![]() .
|
|
|
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
Mam wątpliwości czy te zapięcia hand made się nie będą wykrzywiać?
Licho wyglądają... Te karmelowe mi się podobają, ale reszta kolorów zdecydowanie odpada, przykro mi. Edit: A jeszcze koralowo lawowa jest całkiem fajna.
|
|
#45 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dorzucam jeszcze jeden komplecik. Nic szczególnego, ale robiony na życzenie klienta.
Cytat:
. Jakiej grubości będzie najlepszy? A ten wygiąć palcami owszem można, ale przy szarpnięciu bransoletki, nic się nie dzieje. Próbowałam .
|
|
|
|
|
|
#46 |
|
Wtajemniczenie
|
Szkoda, że nic nie komentujecie. Ale ja się nie poddaję i wrzucam dwie nowe prace.
|
|
|
|
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
Wrzuć coś zaskakującego, to na pewno się dziewczyny rzucą do komentowania
![]() Ostatnie kolce są nawet ciekawe - przez to, że ta srebrna łezka nad kryształem tak fajnie "pogryziona". Z listkami średnio mi pasuje ten kwadrat szkła weneckiego - kolorystycznie spoko, ale dla mnie jakoś kształty się gryzą. |
|
|
|
|
#48 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki
. A mnie się wydawało, że za każdym razem pokazuję coś zaskakującego ![]() .
|
|
|
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie bardzo się Twoje prace podobają, a zwłaszcza naszyjnik z lawą - jest cudny. Sama też kombinuję. Na razie skupiam się na kolczykach, mam za sobą dwa naszyjniki, ale boję się zabrać za bransoletkę. Marzę o tym, ale coś mi z zapięciami nie wychodzi. Może kilka porad? Będę wdzięczna
|
|
|
|
|
#50 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki za miłe słowa. Dostałam skrzydeł i zaraz lecę dłubać. A co do zapięć, to zależy z czego jest zrobiona bransoletka. Ale ogólna zasada jest jak w naszyjnikach. Chyba
. Jak na lince, to końcówki do linek i trochę kleju, albo łapaczki i do środka kuleczka zaciskowa. Jak z drutu, to wtedy końcówki zbędne, a tylko kółeczka i zapięcia stosujesz. To tak w skrócie. Zajrzyj do http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=123055. Sporo się trzeba naczytać, ale tam być może znajdziesz odpowiedzi na nurtujące cię pytania. Pozdrawiam i do dzieła!![]() A to owoc mojej wczorajszej pracy. Edytowane przez viktorej Czas edycji: 2008-12-30 o 10:59 |
|
|
|
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
"Jak na lince, to końcówki do linek i trochę kleju, albo łapaczki i do środka kuleczka zaciskowa. Jak z drutu, to wtedy końcówki zbędne, a tylko kółeczka i zapięcia stosujesz. To tak w skrócie. "
Dzięki, co dwie głowy to nie jedna |
|
|
|
|
#52 |
|
Wtajemniczenie
|
Proszę, nie psuj tych ślicznych kalii tą kryształową sieczką! I postaraj się lepiej wyostrzać zdjęcia.
A co do zaskakiwania itp. - na pewno coraz trudniej jest nas czymś zaskoczyć. Sama, chociaż robię już ponad 1,5 roku, rzadko potrafię wymyślić coś odkrywczego, co by zwróciło uwagę pozostałych forumowiczek. Więc nie stresuj się brakiem komentarzy, tylko rób swoje i ciesz się z efektów
|
|
|
|
|
#53 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki. A ta sieczka to właśnie efekt chęci zaskoczenia
. Bo kalia jak każda inna . Chciałam ją jakoś urozmaicić. Ale być może sama kalia w sobie jest piękna i nie potrzebuje tego typu urozmaiceń. No ale przynajmniej udało mi się wywołać komentarz ![]() |
|
|
|
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
witam
![]() ładne prace, ale co do ostatnich opinii to muszę się zgodzić z dziewczynami ... do kalii nie pasują te dodatki, a do listków cięższe prostokątne szkło- jakoś zakłóca to odbiór ... życze powodzenia w dalszym tworzeniu, bo sama wiem jak trudno uzyskać efekt zaskoczenia i jak trudno sprostac swoim coraz to większym wymaganiom i ambicjom ![]() pozdrawiam
|
|
|
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
Kalie ładne ale faktycznie nie potrzebna jest ta sieczka i loopiki na końcach
|
|
#57 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję wszystkim!
smoczek, margolka1986 - chyba się z wami zgadzam co do tego szkła i listków, ale bardzo kolorystycznie mi to pasowało, a nic innego nie miałam. To szkło jest takie szaro-fioletowe, czego nie widać zbytnio na zdjęciu. A w fiolecie mam tylko jeszcze crackle. Sama nie wiem, co lepsze. KarmazynowyKamyk - zgadzam się całkowicie. Mnie też te loopy się nie podobają. Pewnie je potraktuję szczypcami i zobaczę, co wyjdzie.EDIT: o, i arizoona pisała o tych loopach. Sorry za przeoczenie. Edit2: Dodaję bransoletkę. Trochę skromnie, ale te święta !
Edytowane przez viktorej Czas edycji: 2009-01-08 o 11:40 |
|
|
|
|
#58 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie ma nikogo
? A ja w końcu wymodziłam coś na rzemyku Edit: Dodaję jeszcze jeden naszyjnik - do różowego kompletu. Edytowane przez viktorej Czas edycji: 2009-01-21 o 22:53 |
|
|
|
|
#59 |
|
Zakorzenienie
|
Uwielbiam szkło weneckie!!!!
|
|
#60 |
|
Zakorzenienie
|
Bransa i wenecki naszyjnik (tam jest tygrysie oko?) bardzo fajne, tylko loopy do poprawy, w bransie chyba nie najgorzej, ale dokładnie nie widać, ale w weneckim naszyjniku straszna jest ta przerwa między kulką a loopem i ten goły drucik.
Naszyjnik kompletnie nie w moim stylu, więc się nie wypowiem.
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:40.

!! szczególnie pomysł na owinięte kamienie. lubię takie owijki.

.
. Baaaaardzo miękki, jak guma! Och, co ja zrobię, jak się wezmę za srebro. Tym kręciłam jak sznurkiem 

. To do Przema i innych uczestników dyskusji w jego wątku