![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Ukraiński :)
Ojej pierwszy raz spotykam się z tym słowem. Mi się kojarzy z budynkiem gdzie są pokoje do wynajęcia. Ale nie wiem czy tak jest w istocie. Postaram się jeszcze popytać ludzi, może ktoś coś będzie wiedział. Przykro mi, ze nie mogę pomóc.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Cóż, jednak dziękuję!
![]() PS Zapowiada się u mnie w pracy konferencja prasowa z udziałem gości z Polski, muszę tam być ![]() ![]() Edytowane przez LueLue Czas edycji: 2013-07-22 o 10:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
Nie stresuj się! Świetnie znasz polski także tylko ciesz się okazją do praktykowania języka.
![]() Chciałabym mieć okazje porozmawiać na żywo z kimś po ukraińsku. Ale u mnie skończyłoby się na przywitaniu zapewne. ![]() Właśnie słucham sobie piosenek z nowego albumu Okean Elzy. To mój ukochany zespół! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
Odkurzam temat
![]() Sama jestem absolwentką ukrainistyki. Choć nie ukrywam, że po studiach za wiele z językiem wspólnego nie miałam (chociaż i tak chyba mam jeszcze jakiś kontakt z językiem w porównaniu do większosci znajmocyh z roku). Widziałam, ze pojawiły się tu w wątku dziewczyny z uniwersytetu wrocławskiego - dysponuję jeszcze jakimiś notatkami, szczególnie z literatury (chociaż ostatnio spora ich część uległ degradacji ze względu na przeprowadzkę do własnych czterech ścian). Gdyby byli jakcyś chętni na nie - proszę o cynk ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:50.