![]() |
#31 |
Rozeznanie
|
Re: Wady kandydata do pracy... + jak się zachowaćw trudnej sytuacji
Karola napisał(a):
> Ja jestem b turystycznej, gdzie rzeczywiście ciężko coś znaleźć, bo potrzebują z doświadczeniem, ale wysłałam kilkadziesiąt CV do różnych firm Ja tez jestem po turystyce, z dwuletnim doświadczeniem w biurze podróży i od ponad roku szukam pracy ![]() Mam jescze takie jedno pytanie do Was Dziewczynki! Na jednej z rozmów o pracę spytano mnie, jakbym się zachowała w sytuacji , kiedy mój kolega z pracy robi coś niezgodnego(np nie dodaje bonusów klientom, tylko je sprzedaje, bo ma ciężką sytuację materialną)itp. Co wtedy?? Jeśli stanę w obronie kolegi, nie zgłoszę tego - to będę przeciwko kierownikowi, jeśli powiem o tym fakcie kierownikowi wyjdę na kapusia ![]()
![]() |
#32 |
Rozeznanie
|
Re: Wady kandydata do pracy...
Już jestem po rozmowie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Wtajemniczenie
|
Jadja napisał(a):
> Ja tez jestem po turystyce, z dwuletnim doświadczeniem w biurze podróży i od ponad roku szukam pracy ![]() Rany, kobieto! Z takim doświadczeniem to z Warszawie już dawno bym pracowała ![]() A jak Ci się kiedyś udało dostać pracę w biurze podróży bez doświadczenia, jeśli można spytać? ![]() >Szukam czegoś jako pracownik biurowy, sekretarka. ja tak samo ![]() > Mam jescze takie jedno pytanie do Was Dziewczynki! Na jednej z rozmów o pracę spytano mnie, jakbym się zachowała w sytuacji , kiedy mój kolega z pracy robi coś niezgodnego(np nie dodaje bonusów klientom, tylko je sprzedaje, bo ma ciężką sytuację materialną)itp. Co wtedy?? Jeśli stanę w obronie kolegi, nie zgłoszę tego - to będę przeciwko kierownikowi, jeśli powiem o tym fakcie kierownikowi wyjdę na kapusia ![]() Kurczę, rzeczywiście ciężkie pytanie, jeszcze na takie nie trafiłam ![]() Ja myślę, że dobrą odpowiedzią byłoby powiedzenie, że najpierw starałabyś się np. porozmawiać z tym pracownikiem, przekonać go, że to co robi, jest niemoralne, że działa na szkodę firmy. Powiedzieć mu, że może by spróbował poprosić szefa o mała podwyżkę, albo pracował godzinę dłużej za więcej kasy. I dopiero jeśli to by nic nie pomogło, to zaczęłabyś myśleć o powiedzeniu tego przełożonemu. Mogłabyś też dodać, że nie lubisz bardzo takich sytuacji, że nie lubisz na kogoś skarżyć, ale tu idzie o dobro formy i klientów, a jak wiadomo: klient nasz pan. Dlatego jest Ci bardzo niezręcznie, ale niestety bla bla bla.... ![]() Inna odpowiedź nie przychodzi mi do głowy, bo tak źle i tak niedobrze ![]()
![]() |
#34 |
Rozeznanie
|
Karola napisał(a):
> A jak Ci się kiedyś udało dostać pracę w biurze podróży bez doświadczenia, jeśli można spytać? ![]() Mozna spytać ![]() ![]() > Ja myślę, że dobrą odpowiedzią byłoby powiedzenie, że najpierw starałabyś się np. porozmawiać z tym pracownikiem, przekonać go, że to co robi, jest niemoralne, że działa na szkodę firmy. To samo odpowiedziałam, nawet powiedziałam, że zaoferowałabym swoją pomoc itp. >I dopiero jeśli to by nic nie pomogło, to zaczęłabyś myśleć o powiedzeniu tego przełożonemu. Mogłabyś też dodać, że nie lubisz bardzo takich sytuacji, że nie lubisz na kogoś skarżyć, ale tu idzie o dobro formy i klientów, a jak wiadomo: klient nasz pan. Dlatego jest Ci bardzo niezręcznie, ale niestety bla bla bla.... ![]() Cos w tym stylu odpowiedziałam, ale pan zagiął mnie jeszcze jednym pytaniem: Kierownik dowiaduje się o całej sytuacji i ma do mnie pretensje, że go nie poinformowałam !! Suuuper > Inna odpowiedź nie przychodzi mi do głowy, bo tak źle i tak niedobrze ![]() Dokładnie!! Jak jesteś za współpracownikami, to jesteś przeciwko kierownictwu, a jak jesteś za kierownikiem to przeciwko współpracownikom ![]() Nie mam pojęcia,jak odpowiadać na takie pytania. Przecież zdarza się tak, że człowiek twierdzi, że w danej sytuacji postapił by tak i tak, a kiedy ta sytuacja się wydarzy robi zupełnie co innego.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:37.