![]() |
#31 |
never say no to panda
|
Dot.: uspokajajace, kojace...
hmmm... powtórzę po poprzedniczkach: Kenzo Amour
a poza tym: Armani Diamonds (ciepluchna herbatka różano-malinowa na dobranoc), Molinard Fleur de Figuier (zasypiam przy nim jak dziecko) oraz Gucci Eau de Parfum.
![]() |
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dla nie akurat ogródki Hermesa nie są wcale relaksujące. Po każdym boli mnie głowa, zaczyna zaraz po chwili i nie przestaje nawet po tabsach. Podobnie z Zieloną Herbatą i innymi tego typu świeżuchami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zadomowienie
|
Mnie nic ostatnio tak nie otula i nie uspokaja jak Cocon YR.
I czasami gdy jestem padnięta lubię wlepić się w Bois Farine SL. No ale to nisza. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie typowym usypiaczem i wyciszaczem jest L'Eau par Kenzo - tak, jakbym usiadła sobie na molo nad jeziorem i wpatrywała w pustą przestrzeń i spokojną wodę.
Dodatkowo kojące i łagodzące działanie mają wszelkie zapachy ziołowe. No i perfumy z dodatkiem zielonej herbaty - Green Tea Elizabeth Arden, często w promocjach w Rossmanie ![]()
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Na mnie kojaco dzialaja glownie zapachy, ktore wymienilam wczesniej, a tak sie zlozylo, ze to niszowce.
![]() Z dostepnych w "zwyklych" perfumeriach moglabym polecic Gucci pour Homme, ktorych sama nie uzywam, ale uwielbiam na mezu i wiem, ze wiele Dziewczyn tez po nie siega ![]() Mysle, ze warto je przetestowac, poniewaz tworza niesamowity klimat ![]() Edytowane przez Kattarina Czas edycji: 2008-11-26 o 13:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Konto usunięte
|
moje klasyczne otulacze-usypiacze to biały Diesel i Burberry.
Z mniej jadalnych Pi Givenchy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
odkopuje wątek, ponieważ jestem poszukująca
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Moje typy:
* Ouarzazate - wycisza, uspokaja, uduchawia * Dzongkha - spokoj sam w sobie, medytacja * Dzing! - kontemplacja, uniemozliwia prowadzenie samochodu... ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zadomowienie
|
Mnie koją zapachy skomponowane pod gusta niemowląt (dużo ryżyku na waniliowym mleczku), co nie znaczy że jest to dla mnie ideał kobiecego zapachu.
Kojenie in plus (czasami pożądane)--> Hypnose Lancome Kojenie in minus (nie pożądane nigdy) --> Amour Kenzo
![]() |
![]() |
#42 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Przyczajenie
|
Na mnie baaardzo uspokajacaco i wyciszajaco i upajajaco jak narkotyk
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
na mnie bardzo uspokajająco działa Noa Cacharel i Wish of Peace Avon lub Wata cukrowa Aquolina
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
Jezusicku! aż sie chce spróbować, opis że ![]() Na mnie relaksująco działa OI
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Zadomowienie
|
Od jakiegoś czasu stresujące sytuacje okadzam z bardzo dobrym skutkiem bardzo sugestywnym Etro Sandalo, który jest ciszą, spokojem, łagodnością, a jego nastrój udziela się tak mnie jak i otoczeniu.
Dobrze też na mnie działa Magot przez zestawienie lawendy i wanilii. Poza tym nuta kwiatowo-owocowo w Magocie poza dostarcza dużej dawki pogody ducha. Świetnymi saperami rozbrajającymi ładunki złości są : Hypnotic Poison, Kenzo Amour , L LL, Inside
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
Na mnie kojąco działają wymienione już :
Dzongkha Gucci PH Cocon Na skołatane nerwy Wild Lavender Lorenzo Villoresi.Uspokajacz rewelacja.Polecam ![]()
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
Dzongkha-działa na mnie łagodząco i kojąco.Pachnąca nim,czuję się jak po wieczornej kąpieli najszlachetniejszym mydłem. Zero słodyczy i innych mocnych i dominujących nut .Relaks...
Stella Sheer 2008-siedzę w fotelu w rosarium z klimatyzacją,słucham pięknej muzyki w wykonaniu np.Sary Brightston,czuje świeże róże a w tle unosi się chmurka świezo zaparzonej kawy...Tak,czuje fusiastą kawę zaparzaną gdzieś w oddali...Totalny relaks... Jest wiele takich zapachów,ale ja jestem jeszcze na początku zapachowej drogi... W łóżku narkotycznie usypia mnie OI. Tylko tam... Edytowane przez edytapa68 Czas edycji: 2009-02-01 o 20:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
Ostatnio zasypiam jak zabita po intensywnym użyciu Evasion Bourjois . Cóż za piękny aldehydziak, taki przejrzysty, zwiewny i lekki (Uwaga - lekki imho - pisze to Restless - ta co Mitsouko się zlewa
![]()
![]() |
#50 |
Zadomowienie
|
Mnie najbardziej uspokaja Kenzo Amour.
Delikatne kadzidło, ciepła wanilia, kremowo mleczny aromat. Kojarzy mi się z mięciutkim beżowym dywanem, pyszną latte, białą czekoladą, spokojem, bezpieczeństwem. Kojąco działa też Tea for Two, ach, wędzona dymem herbata, odrobina słodyczy i ciepło, ciepło duuużo ciepła. Kominek z buchającym ogniem, ciepła herbata z cytryną, dobra książka;] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Wtajemniczenie
|
Czy mogłybyście polecić mi perfumy z nutą lawendy, oprócz wody L'occitane?
![]() |
![]() |
#52 |
spin doctor
|
Na mnie relaksująco, rozleniwiająco i wręcz "przymulająco" działa Organza Indecence. Normalnie wysysa ze mnie energię i sprawia, że mogłabym tylko "leżeć i pachnieć"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Oprócz tego moje typy to: Simply, Dzonghka, Kenzo Amour, Cocon ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie kojące są herbatki Arden i Petits en Maman Bvlgari'ego. Z tym, że Petits tylko w chłodne dni.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
Hmmm na mnie dziala:
-L`Artisan Safran Troublant pieknie rozleniwia i odpreza czlowieka ktory ma zszarpane nerwy ![]() -Gucci Gucci Pour Homme delikatna slodycz zmieszana z kazidlem i dobrze wygarbowana skora ![]() -CdG Avignon majestatyczny zapach pieknego kosciola gdzies na wzniesieniu daleko od miasta -YSL Nu edp nastepny zapach ktory rozleniwia czlowieka ![]() -Hermes Elixir des Mervilles nie probowalem go jako uspokajacza ale wydaje mi sie ze moze byc zapach slodkiej mocno kandyzowanej pomaranczy z domieszka soli ![]()
![]() ---------------------------------------------- Miłość, sen i śmierć nadchodzą pomału; Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj. (Algernon Charles Swinburne)-Białe jabłka ----------------------------------------- |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Raczkowanie
|
Zen Shiseido
Style Jil Sander ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
perfumowy zawrót głowy
|
Zen owszem, dla mnie to najbardziej wyciszający zapach - ale tylko ten z 2000r.
Uwielbiam go! Poza tym nie wiem dlaczego, ale bardzo mnie uspokaja męski czarny CK be ![]()
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
Spokój w płynie dla mnie to:
- Scent potem długo nic i - Celine Oriental Summer ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:53.