Małżeństwo w więzieniu - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Notka

Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-12-04, 21:40   #31
byliczka
Zakorzenienie

Dot.: Małżeństwo w więzieniu

chilanes zaświadczenie o niekaralności to jedynie w taki sposób Samemu się nie wypisuje, a jako ciekawostkę żeby zrobić kopię trzeba oddać do notariusza.
Stary 2008-12-05, 12:41   #32
beatrycze123
Przyczajenie

W Warszawie jest urząd do wydawania takich zaswiadczeń, czeka się 10 minut i jest... Pracowałam w 4 przedsiębiorstwach (w marketingu) i nikt nigdy nie pytał mnie o to czy byłam karana (nie byłam, da ścisłości).
beatrycze123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-07, 10:23   #33
AgusiaGda
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez katalinka17 Pokaż wiadomość

Dokładnie! Sama ostatnio do prywatnej firmy (jako kierowca) musiałam takie zdobyć i to nie oświadczenie pisane przeze mnie, ale potwierdzone przez policję.
ja musiałam mieć zaświadczenie o niekaralności do pracy przy obsłudze klienta w prywatnej firmie wyciągnięte z sądu

co do wątku - będąc w wieku założycielki tematu miałam podobną sytuację a teraz patrząc z perspektywy czasu - dziękuję Opaczności(czy jak to tam zwać), że nie popełniłam tego błędu i jednak wyplątałam się z ówczesnego związku(co - wierzcie mi - nie było łatwe)... <bez ślubu, dzieci itp. "pamiątek">

nawet w dniu własnego ślubu(oczywiście z innym facetem) widziałam TAMTEGO jak spoliczkował swoją obecną dziewczynę(ciężarną!!! ona ma ok 18-19 lat, on 31), w hipermarkecie, przy kasie - bo nie chciała zapłacić za jego piwo...

Edytowane przez AgusiaGda
Czas edycji: 2008-12-07 o 10:24
AgusiaGda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-07, 12:29   #34
Taverney
Zakorzenienie

No właśnie Agusiu.... efekty i zasadność niektórych wyborów widzi się dopiero z pewnej perspektywy... dlatego warto się czasem zastanowić nad tym, co mówią inni i wziąć pod uwagę wszystkie za i przeciw, żeby potem, patrząc z perspektywy czasu widzieć, że podjęcie takiej niełatwej decyzji miało sens. I tego życzę nefrytete.
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-07, 20:16   #35
AgusiaGda
Raczkowanie

Taverney - tylko, że do tego niestety trzeba dojść samemu gdy inni mówią - nie chce się ich słuchać, bo co oni wiedzą przecież go nie znają... on nie jest potworem... przecież się zmieni i tego rodzaju śpiewki

AgusiaGda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-07, 20:36   #36
Taverney
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgusiaGda Pokaż wiadomość
Taverney - tylko, że do tego niestety trzeba dojść samemu gdy inni mówią - nie chce się ich słuchać, bo co oni wiedzą przecież go nie znają... on nie jest potworem... przecież się zmieni i tego rodzaju śpiewki
no i to jest ta pułapka. Ale ja przez to dokonałam wiele mylnych wyborów w życiu i teraz staram się słuchać rad innych i je przemyśleć... żeby decyzje podejmować racjonalnie i obiektywnie. Niestety do tego dochodzi się po wyboistej drodze i z wiekiem. Ale przykro patrzeć, że ktoś ma jeszcze parę wybojów przed sobą
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-13, 12:42   #37
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez byliczka Pokaż wiadomość
chilanes zaświadczenie o niekaralności to jedynie w taki sposób Samemu się nie wypisuje, a jako ciekawostkę żeby zrobić kopię trzeba oddać do notariusza.
no tak można też złożyć tzw Oświadczenie, ze nie było się karanym wogóle, a tym barzdiej za przestępstwa popoełnione umyślnie. Takie oświadczenie takze zabezpiecza w pewien sposób pracodawcę, bo w razie kłamstwa może on dochodzić odszkodowania w sądzie.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-07, 16:34   #38
olapaola94
Przyczajenie

Smile Dot.: Małżeństwo w więzieniu

Hej , ja tez mam pare pytan co do wziecia slubu w zakladzie karnym . Moj narzeczony trafil do zakladu karnego w lipcu tego roku , w tej chwili przebywa na poł otworku . Ślub planowalismy , tzn od dluzszego czasu rozawialismy o tym by sie pobrac , bo od roku czasu jestesmy zareczeni . Mozecie mi powiedziec jak to wszystko sie odbywa , czy da rade i co trzeba zrobic . Bardzo prosze o pomoc
olapaola94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-02-11, 15:37   #39
Lunka82
Przyczajenie

Witam. Chciałam się dowiedzieć jak załatwić wszystkie formalności związane z zawarciem małżeństwa w ZK Strzelce Opolskie. Chodzi mi konkretnie o półotwarte więzienie. Wiem, że trzeba akty urodzenia itd. Jestem w trakcie załatwiania i przesyłania tych dokumentów do USC w Strzelcach. Jak skoordynować te wszystkie wnioski do Dyrektora ZK. Mój K. napisał prośbę o zezwolenie na ślub i o wpuszczenie do ZK urzędnika Stanu Cywilnego ,żeby podpisać "zapewnienie". I co teraz? Jak poinformować USC o chęci podpisania takiego pisma? Kto wyznacza termin przybycia takiego urzędnika USC czy ZK? Pomoże ktoś?
Lunka82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości