|
|
#31 |
|
BAN stały
|
Dot.: Coraz bliżej święta...czyli jak zdążyć ze wszystkim??!!
moje przygotowania do świąt ostatnio skupiły się w pracy, tzn w szkole. trawją mega przygotowania do Bożonarodzeniowego przedstawienia na piątek... cały dzień w szkole, wykonując jakąś scenografię... a w domu... nic a nic nie tknięte.. ale od piątku mam wolne, i będę na 4 biegu latać po mieszkaniu i sprzątać a w niedzielę ubieramy nasze świąteczne drzewko, bo święta mamy poza domem więc synek musi się nacieszyć choinką
|
|
|
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
umyłam okna, poprałam firanki i zasłonki i posprzątałam pokój dziecka...dziś reszta...ech...mnie to nawet czwarty bieg nie uratuje chyba
|
|
|
|
|
#33 |
|
BAN stały
|
ja dziś również zrobiłam mały porządek u synka w pokoju. posegregowałam zabawki i większość bubli wyrzuciłam lub schowałam do piwnicy, więc coś powoli do przodu brnę
|
|
|
|
|
#34 |
|
Raczkowanie
|
no pewnie strój choinkę dla synka to czysta radocha dla niego
w ogóle kiedy w domu są dzieci święta są zupełnie inne iwa2 dobrze że przypomniałaś mi o rachunkach ja też nie popłaciłam jeszcze niczego i jutro usiądę do tego ale ja płacę rachunki przez internet o wiele szybciej i nie stoisz w kolejkach kartki potem też można wysłać klik klik i wysłane
|
|
|
|
|
#35 |
|
Raczkowanie
|
Ja szczerze mówiąc jeszcze nie poczułam gorączki świąt... w niedzielę "wigilia" u przyjaciół, właściwa wigilia u teściów. Wielkiego sprzątania więc u nas nie będzie, bo ja jak nie muszę to unikam, TŻ ma podobne zdanie. Zrobimy pewnie barszcz na niedzielę i upieczemy pierniczki. Zakupowa ma być sobota. Cały czas mam poza tym nadzieję, że wygramy w końcu w konkursie visy, wtedy te prezenty mogłyby być bogatsze
|
|
|
|
|
#36 |
|
Raczkowanie
|
z dzieciami faktycznie święta są inne, jakby bogatsze we wrażenia
ja tez rachunki przez Internet - łatwizna i ile czasu "w kieszeni", na szczęście wszystko popłacone na początku miesiąca |
|
|
|
|
#37 |
|
BAN stały
|
....dzisiaj byłam na poczcie, trochę wydałam na rachunki nie powiem
ale najśmieszniejsze jest to, że tez nie tanio kosztuja znaczki i kartki pocztowe... hihi! Ale reszte puszczam internetem, nie ma co, tak bedzie o wiele taniej. |
|
|
|
|
#38 |
|
Wtajemniczenie
|
Jutro dokupię jeszcze do mamowego prezentu jakiś błyszczyk Chanel lub Diora - o ile będzie brudny róż.
Kupię jakieś smakołyki psu, zaopatrzę się w papiery, wstążki a także pudełka i chyba wszystko będę mieć gotowe. Oczywiście nie wliczając gotowania. Zostały 4 dni a ja jeszcze nie mam śledzi zrobionych. ![]() Ajajaj. Uwielbiam święta, zwłaszcza czas wielkich przygotowań i poprządków.
|
|
|
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już posprzątałam, choinka stoi ubrana (wspólne dzieło z mamą). Zostało jeszcze pomaganie w kuchni. Byleby do świąt
|
|
#40 |
|
BAN stały
|
wczoraj było bajkowo, biało,oszronione drzewa, co chwila gnałam do okna gasiłam światła i wpadałam w miłe rozleniwienie, do tego te padające płatki śniegu, ach
...w poniedziałek gnamy po choinkę...i wielkie ubieranie, może zrobie śnieg z waty (stary numer kiedy jeszcze nie było śniegu w spray'u) lubicie widok prezentów pod choinką? |
|
|
|
|
#41 |
|
Raczkowanie
|
Ja uwielbiam właśnie taki widok: ubrana choinka, pod nią prezenty, a dookoła rodzina. I ta chwila, kiedy się dyskutuje, kto będzie Mikołajem w tym roku
i kto te wszystkie paczki poroznosi![]() Dziś jadę do rodziców ubrać im choinkę. Taki mamy zwyczaj, jeszcze od czasów, kiedy to był nasz jedyny obowiązek jako dzieci, odnośnie świąt. Potem mama zawsze była zajęta w pracy do ostatniej chwili, tata na zakupach i przy robieniu śledzi (nikt nie robi takich jak on ) no i my przy choince. Dopiero teraz uczę się lubić ubierać choinkę, bo kiedy to był obowiązek to nienawidziłam. ![]() A u nas przygotowania zliżają się do gorącego finiszu: zostało tylko kilka prezentów do kupienia, sprzątanie trwa od kilku dni i jeszcze trochę zabierze, gotowanie do zamrażalnika skończone, mała choineczka stoi na stole ubrana (w tym roku chyba będzie tylko taka malutka, nie mamy w tym roku parcia na dużą). Trzeba zapakować prezenty i czekać na pierwszą gwiazdkę .
jeślibym zapomniała... codziennie dziękuję Ci za dzisiaj i wszystko co mnie spotkało... Edytowane przez kos20 Czas edycji: 2008-12-21 o 08:03 |
|
|
|
|
#42 |
|
Raczkowanie
|
u mnie została choinka i pomaganie w kuchni czyli najprzyjemniejsze
ale nie amm jeszcze wszystkich prezentów i jak pomyślę o tych kolejkach w sklepie to żałuję że nie zamówiłaam prezentów przez internet jednat internet sporo pomaga
|
|
|
|
|
#43 |
|
BAN stały
|
no tak, do sklepu to dzisiaj mozna by było bo niedziela handlowa, ale czy nie szkoda niedzieli psuć na staniu w kolejkach?
przez internet zamówić prezenty juz za późno, ale na życzenia przez internet masz jeszcze czas |
|
|
|
|
#44 |
|
Raczkowanie
|
masz rację na internetowe zakupy już za późno ale na kartki na szczęście nie
i na pewno z tej możliwości jeszcze przed samymi świętami skorzystam ![]() a co do kolejek w sklepach to nie były takie duże byłam dziś na zakupach i udało mi się je jakimś cudem ominąć |
|
|
|
|
#45 |
|
Raczkowanie
|
A przez internet płacicie częściej kartą czy przelewem?? Ja mam trochę obaw przed płaceniem kartą :/
|
|
|
|
|
#46 |
|
Raczkowanie
|
częściej przelewem ale za bilety lotnicze płacę kartą i nigdy nie miałam problemu dlatego polecam
|
|
|
|
|
#47 |
|
BAN stały
|
wygodne jest takie płacenie siedząc w fotelu w domowym zaciszu, tylko niebezpieczne nie tyle w kwestii bezpieczeństwa przelewu co po prostu łatwego wydawania pieniędzy.
... siedząc z kawką przy biurku i słuchając dobrej muzyki jesteśmy w stanie zamówić wiecej rzeczy niż potrzebujemy , a ze sklepem jest tak, że najczęściej nie chce nam sie iśc i kupujemy to co najpotrzebniejsze gdzieś w osiedlowym sklepiku i tym samym oszczędzamy trochę ... Ale kto ma silna wolę to takie zakupy przez internet to świetna rzecz |
|
|
|
|
#48 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale wiadomo, że tak jest drożej wiec coraz częściej decyduje się na przelew... ale kartą... chyba będę musiała się przełamać bo z tego co piszecie to wygodne i całkiem bezpieczne. I to np jedyny sposób żeby zamówić książki z amazona
|
|
|
|
|
|
#49 |
|
Raczkowanie
|
płacę przelewem, jakos jeszcze nie przyjrzałam sie opcji płacenia kartą
prezenty w sieci sa ciekawsze i zawsze nico tańsze, choć wliczając przesyłkę bywa róznie, ale są rzeczy, które wolę podotykać np. książki, a jak podotykam, to... idę zamówić przez Internet z gratisowa wysyłką w promocji :P ciasto upieczone, jeszcze ciastka na choinke wyciąć i zrobić bigos ... najważniejsze, ze posprzątane |
|
|
|
|
#50 |
|
BAN stały
|
u mni też ok, choinka ubrana, teraz bedę pakowac mała na jutrzejszy wyjazd, jutro ma być śnieg czyli zapowiada nam sie piękne Boże Narodzenie
|
|
|
|
|
#51 |
|
BAN stały
|
A ja zawsze dziele się obowiązkami z moją mamą ja robię prezenty i sprzątam dom, a moja mama zajmuje się gotowaniem bo niestety nie jestem w stanie jej dorównać. Więc jakos sobie radzimy z przedświąteczną gorączką!
|
|
|
|
|
#52 |
|
Raczkowanie
|
plastikowe pieniądze rzeczywiście pomagają zapomnieć się podczas robienia zakupów ale traktuję tego typu zakupy przez internet bardziej jako pomoc i oszczędność czasu niż nałóg
kochane wizażanki zostały dwa .....zaraz jedyen tylko dzień do wigilii zaczynam oficjalnie odliczać |
|
|
|
|
#53 |
|
Raczkowanie
|
nie mogę uwierzyć, że to już jutro!! Ja wczoraj zamówiłam książki dla rodziców i... zapłaciłam moją visą. Jak na razie obyło się bez problemów
![]()
|
|
|
|
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
Jak przestanę siedzieć przed kompem a zabiorę się za szmatę, odkurzacz to na pewno TAK
|
|
|
|
|
#55 |
|
na drugie mam Irena
|
no właśnie dzis zaczyna się ta gorączka a ja tu - no i jak tu zdążyć
|
|
#56 |
|
Raczkowanie
|
no dobra, robi się poważnie, Wigilia już
![]() u mnie wszystko skończone, ale u mamy i tęściowej robota wre... pomagałam wczoraj, więc dziś już tylko czekam na przyjemności wieczoru ![]() nie mogę uwierzyć, że czas tak szaleńczo biegnie, czasem nie zauważam jak to jest, że mija tydzień. pewnie teraz też tak będzie, że święta migną mi niezwykle szybko... Wy też tak macie?
|
|
#57 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie jeszcze nie do końca sprzątnięte. Został mój pokój, odkurzanie i mycie podług w całym mieszkaniu. Jest także do zrobienia makowiec, pierogi i coś tam jeszcze, ale już zapomniałam.
|
|
|
|
|
#58 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze tylko ostatni szlif, prasowanie, kąpanie, makijażowanie i Wigilia.
I znów rok czekania. Zawsze mam po świętach takie uczucie pustki... |
|
|
|
|
#59 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Prezenty
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:19.

ale najśmieszniejsze jest to, że tez nie tanio kosztuja znaczki i kartki pocztowe...

Kupię jakieś smakołyki psu, zaopatrzę się w papiery, wstążki a także pudełka i chyba wszystko będę mieć gotowe. Oczywiście nie wliczając gotowania. Zostały 4 dni a ja jeszcze nie mam śledzi zrobionych.