zaburzenia odżywiania inne niż anoreksja i bulimia - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-12-17, 15:13   #31
Agg77
Zadomowienie

Dot.: zaburzenia odżywiania inne niż anoreksja i bulimia

Oj... Mam dokładnie tak samo jak Ty Od miesiąca próbuje wyjść z diety i nadal mam te wyrzuty :/ Ale jest już lepiej. Tylko, że między śniadaniem, a obiadem mam dużą przerwę i myśle że wtedy wszystko spalam i nie tyje tak szybko :/

Zmiana na lepsze.

Bo wiem, że mi się uda !

Agg77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-19, 11:13   #32
Agg77
Zadomowienie

Odwiedza ktoś jeszcze ten wątek ? Piszcie coś

Zmiana na lepsze.

Bo wiem, że mi się uda !

Stary 2008-12-19, 14:41   #33
bee89
Raczkowanie

GG do bee89

znowu przyjmuje hormony i apetyt wzrasta a razem z nim waga,pare gramow dziennie w gore. jestem zalamana mimo,ze jakos zauwazam ze nawet lepiej wygladam niz wczesniej (troche sie zaokrąglilam tu i ówdzie). Czy to jest cholerka normalne :/ ? Juz sie sama gubie !

bee89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-19, 14:51   #34
Agg77
Zadomowienie

Ehh... No ja też mam taki problem. Ale nie załamuj się... Nie myśl o tym, żeby to stracić, bo wpadniesz w błędne koło. Ja też zauważyłam, że przytyłam. Nawet 2 kg Ale jak na razie widać to tylko na brzuchu :/ Śmieszne troche to wygląda, że cała jestem chuda, a brzuch jednak jest. Troche tłuszczyku, ale wzdęty jest. Też tak macie ?

Zmiana na lepsze.

Bo wiem, że mi się uda !

Stary 2008-12-19, 20:26   #35
bee89
Raczkowanie

GG do bee89

Cytat:
Napisane przez Agg77 Pokaż wiadomość
Ehh... No ja też mam taki problem. Ale nie załamuj się... Nie myśl o tym, żeby to stracić, bo wpadniesz w błędne koło. Ja też zauważyłam, że przytyłam. Nawet 2 kg Ale jak na razie widać to tylko na brzuchu :/ Śmieszne troche to wygląda, że cała jestem chuda, a brzuch jednak jest. Troche tłuszczyku, ale wzdęty jest. Też tak macie ?
tak. Niestety muszę to porownac do przekarmionego Afrykanskiego dziecka, ktore wkoncu mogło sobie pojesc - brzuszek jest pełen, a cała reszta to same kosci. Mam niemalze identycznie

Stary 2008-12-20, 07:19   #36
Agg77
Zadomowienie

Ten brzuch właśnie mi przeszkadza dojść do celu :/

Zmiana na lepsze.

Bo wiem, że mi się uda !

Stary 2008-12-20, 08:25   #37
bee89
Raczkowanie

GG do bee89

Cytat:
Ten brzuch właśnie mi przeszkadza dojść do celu :/
racja. ciagle się chce go zgubic i przez to się chudnie i chudnie..tylko nie w tym miejscu w ktorym by sie chcialo

Ja zaczelam nad tym cwiczyc tzn brzuszki i nożyce- cwiczenia jak wiadomo na miesnie brzucha. Powiem szczerze,ze brzuch nabrał troche formy ale po obiedzie i tak robi swoje.. ale na wieczor juz jest znosny

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-12-20, 15:09   #38
Agg77
Zadomowienie

To mamy tak samo. Ale wiem, że musze jeść więcej :|

Zmiana na lepsze.

Bo wiem, że mi się uda !

Stary 2008-12-20, 17:37   #39
MyszaX
Przyczajenie

ja też czasem potrafie strasznie duzo zjeśc ale takto to jem normalnie ale woolno.. niewiem może to dlatego jestm chuda.. staram sie tez uprawiac sporty.
macie jakieś sposoby na trochę ciałka??
MyszaX jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-21, 11:25   #40
Agg77
Zadomowienie

Musisz zacząć jeść pełnowartościowe posiłki, a nie np. zapychać się słodkim. Ja się niestety na tym nie znam :|

Zmiana na lepsze.

Bo wiem, że mi się uda !

Stary 2008-12-21, 13:39   #41
MyszaX
Przyczajenie

a jakie moga byc te pełnowartościowe posiłki?? a może sa jakieś przepisy na `bomby` klaoryczne czy coś takiego??
ja próbowałam róznych sposobó: jedzenia 5 poziłków dziennie, tuczenia się hamburgerami i pizzami i inne ale jakoś nic nie podziałało...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-21, 16:15   #42
Agg77
Zadomowienie

Sama tak naprawde się dobrze na tym nie znam. Wejdz na wątek "Nasze codzienne jadłospisy" i poczytaj kilka przykładowych odób na P (przytycie)

Zmiana na lepsze.

Bo wiem, że mi się uda !

Stary 2008-12-21, 19:13   #43
tigrinha
Zadomowienie

Wkurzające jest to, że półki w aptekach uginają się od preparatów odchudzających, a jak pytam się o coś na apetyt, to panie się patrzą na mnie jak na wariatkę. W każdym razie znam dwa preparaty na apetyt - citropepsin (ok 13zł), bez recepty, taki całkiem smaczny płyn do stosowania na 20 min przed jedzeniem - niestety na mnie nie działa. Drugi to peritol, jest na receptę, więc wcześniej trzeba się udać do lekarza - kilka lat temu miałam, faktycznie chciało mi się po nim bardziej jeść. Chyba w obliczu mojego nowego wychudnięcia udam się wkrótce po receptę.
tigrinha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-21, 23:19   #44
Truuuskawek
Raczkowanie

Jest wiele przypraw, które pobudzają apetyt np. anyżek, bazylia, kminek, tymianek.
Podobno trudniej jest przytyc niż schudnąc :P Poczytaj jadłospisy na P w NCJ. W ogóle to powinnaś udac się do dietetyka jeśli masz z tym ogromny problem i czujesz, że sama nie dasz sobie rady
Truuuskawek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-22, 11:07   #45
Agg77
Zadomowienie

Ja na apetyt nie narzekam. Tylko przez tą blokade nie moge przytyć... No ale - Jem o wiele więcej i nie chodze głodna. Powoli zwiększam kalorie. Wiem.. Mogłabym szybciej, ale przez ten mój okrągły brzuch wszystko jest nie tak :/

Zmiana na lepsze.

Bo wiem, że mi się uda !

Stary 2008-12-22, 13:07   #46
MyszaX
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez tigrinha Pokaż wiadomość
Wkurzające jest to, że półki w aptekach uginają się od preparatów odchudzających, a jak pytam się o coś na apetyt, to panie się patrzą na mnie jak na wariatkę. W każdym razie znam dwa preparaty na apetyt - citropepsin (ok 13zł), bez recepty, taki całkiem smaczny płyn do stosowania na 20 min przed jedzeniem - niestety na mnie nie działa. Drugi to peritol, jest na receptę, więc wcześniej trzeba się udać do lekarza - kilka lat temu miałam, faktycznie chciało mi się po nim bardziej jeść. Chyba w obliczu mojego nowego wychudnięcia udam się wkrótce po receptę.
zgadzam sie z Tigrinha... wszedzie w aptekach TV i radiu wszedzie trąbią o odchudzaniu a na apetyt nic nei ma .... ja też miałą Citropepsin i ja tez nie zauwazyłam zbytniej różnicy...A jeśli chodzi oPeritol to np miałąs tak po nim ze jaak go stosowałąś to trichę przytyłaś a jak już odstawiłąś to wracałąś do dawnej wagi?? ja tez czytałam o takim ziołu Kozieradce czy jakos tak... stosował ja ktos??
Stary 2008-12-22, 13:46   #47
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Ja na apetyt nie narzekam. Tylko przez tą blokade nie moge przytyć... No ale - Jem o wiele więcej i nie chodze głodna. Powoli zwiększam kalorie. Wiem.. Mogłabym szybciej, ale przez ten mój okrągły brzuch wszystko jest nie tak :/
jak będziesz patrzec w ten sposob na swoje cialo (wiadomo ze brzuch nie bedzie plaski po jedzeniu), to nigdy z tego nie wyjdziesz. próbuj sama zmieniać swoje postrzeganie siebie, ale watpie, zeby Ci sie to udalo - najlepiej wybierz sie do psychologa.

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-22, 13:55   #48
MyszaX
Przyczajenie

Cytat:
no właśnie.... hamskie to jest... ja też używałąm Citropepsinu i nie zauwazyłąm żadnej różnicy....a jeśli chodzi o Peritol to nei zauważyłaś np ze gdzy go odstawiłas to powróciłaś do poprzedniej wagi??
Stary 2008-12-22, 14:11   #49
Agg77
Zadomowienie

Jestem dumna z siebie. Dzisiaj pwoiedziałam sobei NIE ! Nie przejmuj się brzuchem ii... Mam taki apetyt i jem wszystko na co mam ochotę Na zdrowie !

Zmiana na lepsze.

Bo wiem, że mi się uda !

Stary 2008-12-22, 15:26   #50
tigrinha
Zadomowienie

Nie pamiętam czy w ogóle po Peritolu przytyłam Na pewno nie schudłam, bo bym pamietała
Tyle tylko, że lepiej po nim jadłam - co pewnie po jakimś czasie zaowocowałoby przytyciem (ale miałam tylko jedną buteleczkę tabletek, a potem jakoś już nie poszłam do lekarza). Brak apetytu martwi mnie właściwie tak bardzo, jak brak kilogramów - dziś np. (piszę to o 16.15, z pracy) przez cały dzień zjadłam dwie kromki chleba z serkiem topionym i wypiłam jedną kawę i jedną herbatę, poza tym nic nie miałam w ustach - i w ogóle nie czuję głodu, wręcz jakoś mi tak niedobrze jak pomyślę o jedzeniu. I tak intuicyjnie czuję, że to nie dlatego, że mój organizm nie potrzebuje jedzenia, tylko że to jest efekt stresu (ale nie aż tak dużego dziś) i jakiejś blokady wewnętrznej. Albo tak mi się tylko zdaje
Agg, mogę się założyć że nie masz ani grama tłuszczu na brzuchu, po prostu po jedzeniu robi się troszkę bardziej wypukły, jak u każdego. Postaraj się o tym nie myśleć, bo jeszcze w jakąś obsesję wpadniesz Ostatecznie rób jakąś nieprzesadnie dużą serię brzuszków, albo część 6 weidera, ale nie rezygnuj z jedzenia tylko z takiego powodu. Zabraniam
Stary 2008-12-22, 15:43   #51
Maripossa
Zakorzenienie

Ja tez pewnie jakies zaburzenia mam chyba mam za szybka przemiane materii waze 51kg przy 170cm
jakbym mogla, to jadlabym praktycznie non stop tyle ze zwykle nie chce mi sie czegos przygotowywac, albo jestem w pracy i malo czasu na jedzienie jest. Ale wlasnie jak przychodza swieta, stol caly zastawiony, to jem wszystko po kolei po slonym - slodkie i na odwrot, zjem salatke z kanapka i biore sie za ciasto, zjem ciasto to wciagne jakas kanapke ze schabem i pomidorem
Ogolnie np.przez weekend jak mam wiecej czasu to jem sporo. Probowalam przytyc przez wakacje, ale udalo sie tylko 2kg jadlam wtedy po 7-8 specjalnych posilkow dziennie (mialam diete na przytycie), teraz tez w sumie niewiele mi brakuje, ale nie pilnuje juz tak godzin posilkow...
bylam u kilku lekarzy, robilam badania, kazdy stwierdzal: Ma Pani szybka przemiane materii, ale prosze sie nie przejmowac jesli to Pania teraz martwi... k.30-tki na pewno Pani przytyje
Mieli chyba na mysli urodzenie dziecka, zmiany hormonalne itd...

Tak wiec czekam

Edytowane przez Maripossa
Czas edycji: 2008-12-22 o 15:44
Maripossa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-22, 18:08   #52
Agg77
Zadomowienie

Cytat:
Agg, mogę się założyć że nie masz ani grama tłuszczu na brzuchu, po prostu po jedzeniu robi się troszkę bardziej wypukły, jak u każdego. Postaraj się o tym nie myśleć, bo jeszcze w jakąś obsesję wpadniesz Ostatecznie rób jakąś nieprzesadnie dużą serię brzuszków, albo część 6 weidera, ale nie rezygnuj z jedzenia tylko z takiego powodu. Zabraniam
Coś tam mam, ale wiem, że dużo tego nie jest. Staram się o tym nie myśleć i jest ok

Zmiana na lepsze.

Bo wiem, że mi się uda !

Stary 2008-12-24, 14:39   #53
Agg77
Zadomowienie

Wesołych Świąt kochane !

Zmiana na lepsze.

Bo wiem, że mi się uda !

Stary 2008-12-24, 15:57   #54
tigrinha
Zadomowienie

Wesołych Świąt

I mnóstwa pysznego jedzonka któremu nie sposób się oprzeć
Stary 2008-12-25, 10:38   #55
Agg77
Zadomowienie

Również życzę Wesołych

Zmiana na lepsze.

Bo wiem, że mi się uda !

Stary 2009-01-08, 14:35   #56
lilappls20
Przyczajenie

czesc Dziewczyny!

ja przy wzroscie 168cm waze 51 kg, zaczelam sie odchudzac okolo 10miesiecy temu i tak do dzis zostalo.. na poczatku euforia z kazdego zgubionego kilogramu, pozniej zaczely sie problemy,
zawroty glowy, wyczerpanie, wieczne znuzenie, okropne zaburzenia hormonalne, wieczne zimno, oslabienia i mdlecia, a przez swieta nastapil punkt szczytowy i wyladowalam w szpitalu, znisczcona watroba przez tabletki, ktore mialy wspomagac odchudzanie i odwadniac nerwica serca i ciag innych problemow.

Dodam, ze stosowalam naprawde destrukcyjne diety i duzo sportu, praca i szkola.

Dostalam dobra nauczke i staram sie jesc i nie myslec o swojej tuszy patrzac na siebie w lustro odchudzanie nalezy przeprowadzac rozsadnie, bo inaczej skutki moga byc tragiczne

pozdrawiam was serdecznie
lilappls20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-08, 16:06   #57
201801220933
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez bee89 Pokaż wiadomość
tak. Niestety muszę to porownac do przekarmionego Afrykanskiego dziecka, ktore wkoncu mogło sobie pojesc - brzuszek jest pełen, a cała reszta to same kosci. Mam niemalze identycznie
Te dzieci nie są przekarmione. One sa głodne. pod wpłwem długotrwałego głodu i chorób brzuchy im sie tak wydymają.
Jakas piosenkarka - dokłądnie Mariah Carey powiedziała że chciałaby być tak chuda jak te dzieci, ale bez tego brudu i chorób - chyba nie wiecej dodawac nie musze...
201801220933 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości