![]() |
#31 |
Zadomowienie
|
Dot.: Zachodniopomorskie Panny Młode
ja od razu chcialam wynajac ten czarny,ale byl bardzo niewygodny, drzwi sie zacinaly, w srodku ciasno i od razu wyobrazilam sobie jak gniote moja wymarzona suknie z dlugim trenem. Poza tym wlasciciel nie byl zainteresowany rozmowa ze mna, wiec powiedzialam do Tżta - wole wynajac sobie taki jak ten ale w kolorystyce bardziej slubnej a mniej pogrzebowej i nie byc olewana przez osobe ktora ma go prowadzic.
Czerwony taki szeroki (w srodku bialy) nie byl 5cio drzwiowy, wiec jak dla mnie tez odpadl ze wzgledu na funkcjonalnosc. Ale byl cudnyyyyyy Bardzo chcialam miec samochod retro, niestety zaden z tych, ktore ogladalam (nie tylko na gali) nie spelnial moich warunkow odnosnie funkcjonalnosci. Chcialam wchodzic i wychodzic z gracja, nie pogniesc sie i zeby kierowca byl ladnie ubrany (a dziewczyny to wcale nie jest dla niektorych takie oczywiste ![]() Ostatecznie wzielismy ta najdluzsza i najnowsza biala limuzyne. Wlasciciel (=kierowcA) byl przemily. Bez problemu dojedzie ok150km i wezmie moich znajomych w obie strony. Tablice i dekoracje (ale bede chciala tylko kokardy na klamkach) bez problemu i SAM sie tym zajmie. Sesja tez bez problemu. Za wynajecie na caly dzien zaplacimy duzo, jak dla mnie bardzo duzo. Limuzyny nie chcialam i bronilam sie od niej jak moglam. Nawet nie raz mowilam ze wole taksowke, ale ta mnie jakos tak urzekla ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
A ja Ci powiem, ze własnie od tego czarnego właściciel był dla nas miły. Od wspomnianego czerwonego Cadillacka był taki gbur, a limuzyny nam się nie podobały i nie podobają, więc tylko na nie spojżeliśmy. Za to od tych 2 samochodów retro (licząc od lewej strony : szary i bordowy), to własciciel także był sympatyczny, ale samochody trochę przyciasne, no i to wchdozenie o którym pisałaś byłoby utrudnione
![]() Co do dekoracji to każdy nam proponował, ze zrobi, tylko ten oczywiście od czerwonego Cadillacka miał swoje "ale" ;/
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2009-01-19 o 08:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zadomowienie
|
no cóż... widać żaden z właścicieli nie był w porządku (albo dla mnie albo dla Ciebie)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
nie mogę znależć dj/zespołu który grał by w miarę fajnie i nie kasował majątku ;(
![]() |
#35 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
3 panów: gitara, perkusja (lub gitara), klawisze, 3 wokale, Dla mnie bardzo istotne było żeby osoby z zespołu zajmowały się graniem zawodowo, a nie od poniedziałku do piątku w pracy za biurkiem, a w weekend granie. W Kołobrzegu mają baaaardzo dobrą opinię. Często grają na statkach wycieczkowych, w sanatoriach. Nie kaleczą języków obcych, mają dobry sprzęt i wieloletnie doświadczenie. Grają razem w tym składzie od samego początku, dobrze się znają. A w wolnych chwilach grają inną muzykę, na innych festiwalach. Ja płacę za granie w dniu wesela od 16:00 - 5:00 cena: 2500zł + poprawiny ok 4h (ok 500-600zł). Jak na zespoły kołobrzeskie ta cena jest przecietna z tych nizszych. Nr tel moge wyslac na priv zeby nie robic reklamy |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
A dziękuję, poproszę ten nr. Mają jakaś stronkę może?
![]() |
#37 |
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczyny
![]() Mozna sie przylaczyc do Waszego grona? ![]()
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Oczywiście!
![]() ![]() Napisz nam coś o sobie, o Was, o planach ślubno-weselno-poweselnych ![]() My W KOŃCU zarezerwowaliśmy salę, wpłaciliśmy zaliczkę, termin zaklepany. Byliśmy u księdza w Maszewie (tam wesele będzie), ponieważ w tamtejszym kościółku chcemy wziąć ślub. Kościółek uroczy, w środku maleńki, kameralny, proboszcz przemiły był dla nas. Poinformował nas co i jak załatwić, nie widzi żadnego problemu. Spotkaliśmy się też z dwoma Dj'ami, bo jednak oboje z Narzeczonym wolimy Dj. Obaj mają swoje plusy i minusy, ale może na 1 z nich sie zdecydujemy.
![]() |
#39 |
Zadomowienie
|
Bardzo dziekuje
![]() My swoj slub mamy zaplanowany na 19. wrzesnia 2009, po szesciu latach zwiazku ![]() ![]() ![]() Mamy juz wplacona zaliczke, dostalismy tez wykaz potraw, zeby skomponowac wlasne menu. Ale nie wpadlam w wielki szal przygotowan. Jestem odrobine przerazona kosztami, ale zakladam, ze wychodze za maz raz ( daj Boze ![]() Pozdrawiam wszystkie przyszle panny mlode ![]()
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
My też wychodzimy z tego założenia
![]() ![]() A gdzie wesele?
![]() |
#41 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wesele robimy w takim ladnym nowym hotelu w naszej miejscowosci k. Szczecina. Wszystko nowe , ladne, blyszczace i pachnace i musze szczerze powiedziec, ze po obejrzeniu sali stwierdzilam, ze jest ona taka strojna sama w sobie i nie trzeba tam wiele ozdob. A propos kosztow, to pomijajac wesele, przed slubem jest taka masa rzeczy do zalatwienia, ktore takze kosztuja- bo chyba wszedzie juz sie bedzie chodzilo z pieniadzmi- ze glowe mam taaaaaka ![]() A czy ktoras z Was orientuje sie moze, ile kosztuje tzw. licencja, jesli bierze sie slub w innej parafii? Chociaz orientacyjnie, bo slyszalam, ze nawet polowe tego, ile placi sie za udzielenie slubu.
![]() |
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
No ja nie zamierzam za calą papierologię zapłacić więcej niż 100-200 zł ( w tym licencja). Niech się wogóle cieszą, że ktoś jeszcze chce ślub kościelny brać! Sakramenty powinny być za darmo! Tyle samo chyba zapłacimy za poprowadzenie mszy w kościele, który wybraliśmy.
![]() |
#43 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
hahaha widzę, ze mamy takie samo zdanie na ten temat
![]()
![]() |
#45 |
Zadomowienie
|
Tak naprawde jak pomysle o tym calym zalatwianiu dokumentow, kancelariach, rezerwacjach... i wszedzie trzeba bedzie juz chodzic z pieniedzmi....- to chcialabym miec wszystko juz za soba. Bo z jednej strony bardzo sie oczywiscie ciesze na to wydarzenie, a z drugiej juz mam glowe taaaaka od myslenia o tym
![]() ![]() Mnie sie ciagle wydaje, ze jeszcze spokojnie ze wszystkim zdaze na czas.... ![]()
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
Mnie też zaczyna od tego głowa boleć. My będziemyc hcieliz ałątwić szybciej nauki i poradnię, bo Tż prawdopodobnie będzie wyjeżdżał. Do koscioła po licencję i tak nie ma sensu wcześniej niż na 3 miesiące, bo tyle jest podobno ważna, no i trzeba mieć już odbębnione wszystko i kwestionariusz wypełniony, a to też podobno dopiero na 3 miesiące przed ;/ Takze mamy sporo czasu jeszcze
![]() Chociaż planuję wybrać się niedługo i wszystkiego dowiedzieć w kancelarii, ale faktycznie, gdzie nie pójdziemy, tam trzeba będzie mieć wypchany portfel ![]()
![]() |
#47 |
Zadomowienie
|
Chilanes - jak wróce do domu, podam Ci nr tel do zespołu, nie mam przy sobie
Ja nauki przedmałzeńskie zrobię w miejscu w którym studiuje. Na kolędzie był u mnie młody i bardzo sympatyczny ksiądz. W ogole nie zaczynal tematu slubu,ale zapytałam go czy jest taka możliwość. Powieział mi, że w Szczecinie trwają parę dni z rzędu po kilka godzin. Niestety nam tak nie pasuje ze wzgl na godziny pracy TŻta i moje studia. A ksiądz powiedział nam tak - to mozemy to między sobą załatwić,ale zeby się proboszcz nie dowiedział i przyjdę do Was parę razy na kolację , wszystko podbiję,a raz będziecie musieli isc do takiej pani porozmawiac o rzeczach, o ktorych księdzu nie wypada mówic. Tylko niech kolacja będzie dobra , bo łakmoczuch jestem. A wiem ze macie duzo spraw, wydatkow, zajęc Byłam w szoku,ze tak idze nam rękę i sam zaproponowal ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tak a propos - ile przed slubem nalezy odbyc te nauki przedmalzenskie? I czy jest to platne?
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
nie ma "limitu" na czas zrobienia nauk. Można je zrobić np teraz, mimo, że ślub jest dopiero za 2-3 lata. Czy płatne nie wiem, pewnie tak.
![]() |
#50 |
Rozeznanie
|
mozna sie przylaczyc?
ja tez jestem z zachodniopomorskiego , powiatu waleckiego. pozdrawiam Was wszystkie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Na kiedy planujecie slub? I jak przygotowania?
![]() |
![]() |
#52 |
Rozeznanie
|
slub planujemy na 12 kwietnia 2009, juz wszystko mamy zalatwione poza samochodem, ale mysle ze z tym nie bedzie wiekszego problemu.juz sie pomalu zaczynam denerwowac, bo przeciez zostaly tylko dwa miesiace.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Oj chyba znowu przesadziłam z ilością pytań ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
Kasia zasypała pytaniami
![]() ![]() ![]() Ojj jak Ci już szczęściaro malutko zostało ![]() ![]()
![]() |
#55 |
Zadomowienie
|
Rzeczywiscie slub tuz tuz
![]() ![]() Ps. Moze warto byloby zrobic taki nasz maly slubny terminarz, typu kto i kiedy? Co o tym myslicie? ![]()
![]() |
#56 |
Raczkowanie
|
Ja jestem z wątku PM2011 ale tutaj też się dołączę, już jakiś czas przeglądam i widzę, że ciekawych rzeczy można się dowiedzieć
![]() Im więcej się będzie rozmawiało, tym więcej będzie się wiedziało (ale żem zabłysnęła heh ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#58 |
Raczkowanie
|
A ja muszę przecierpieć i wytrzymać, bo facetom (a przynajmniej mojemu) śpieszno do ołtarza nie jest. Ale ja wolę się zabezpieczyć i wiedzieć wszystko co i jak
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Zadomowienie
|
No tak to jest.... facetom sie nie spieszy, a dziewczyny chca wiedziec na czym stoja
![]() ![]() Moj slub za 7 miesiecy, a mnie sie ciagle wydaje, ze ze wszystkim zdaze.... ![]()
![]() |
#60 |
Raczkowanie
|
Daty na razie konkretnej nie mamy, bo TŻet jest w Holandii i muszę jeszcze poczekać na niego z dalszymi planami. Jak wróci to powoli zaczniemy już coś organizować itd. mimo, że obojgu nam wydaje się, że to jeszcze szmaaaaaaat czasu został
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Sprezynkaa Czas edycji: 2009-02-05 o 17:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:00.