Łazienka - urządzamy/odnawiamy/remon tujemy - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Dom, mieszkanie, nieruchomości

Notka

Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-07-21, 11:26   #31
Asika
Zadomowienie

Dot.: łazienka grrr

Ja mam w łazience półki zrobione ze sklejki, pobejcowane i polakierowane własnoręcznie. Wyglądają jak z litego drewna a kosztowały grosze. Każdy stolarz zrobiłby coś takiego. Tak sądzę. Nasze mają 5 cm grubości i są to takie prostopadłościany przymocowane bezpośrednio do ściany. Jeśli lubisz elementy drewniane w łazience to jest to fajne rozwiązanie. Fajnym pomysłem jest też pozostawienie jednej ze ścian niepokafelkowanej. Zazwyczaj to ściana z umywalką. Ścianę zabezpiecza się przed chlapaniem farbą łazienkową (dulux np) A poza tym wisi na niej lustro. (jak to zwykle nad umywalką) Lustro też można zamówić u szklarza. Wytnie kształt jaki chcesz i zapłacisz 30 PLN. To tyle z moich propozycji. A szafki słupki niestety są strasznie drogie. Ale może stolarz zrobiłby taniej?
Asika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-21, 12:39   #32
mi.a
Zakorzenienie

hmm...my mamy łazienkę 2,4 x 2 m wiec malutka naprawdę a mieści się w niej prysznic, umywalka, wanna, kibelek i mała szafeczka z wysuwanym koszyczkiem na rozne kosmetyki itp nie wiem jak udało się to zrobić ale łazienka naprawde nie wygląda na taką malutką przede wszystkim jest w jasnych kolorach, nad umywalką wisi duze lustro i między prysznicem a kibelkiem mamy jeden rząd kafelków-lusterek do samego sufitu (zamiast zwykłych płytek) - jest to pewien wydatek, ale naprawdę dużo to daje może uda mi się później zrobic zdjęcia to wkleję łazienka napewno nie jest taka piękna jak w pisemkach była robiona jakies 5 lat temu, ale wszystko zostało przemyślane i wygląda przyjemnie
mi.a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-21, 14:58   #33
mskladaczek
Zakorzenienie

Ela dzieki ale kolor kafli wybralam i zamowilam w hurtowni inny( model taki sam, ale delikatnie pistacjowy). material odbierali 'fachowcy' ( musialam akurat na pare dni wyjechac z wroclawia), hurtownia pomylila sie i przyslala pistacjowa "podloge" i kremowe "sciany", majstrowie tej dyskretnej roznicy nie zauwazyli i polozyli te kafle. gdy poszlam sie 'awanturowac' do hurtowni, okazalo sie, ze zamowienie jest zgubione i nie maja tego jak sprawdzic, musialam dokupic kafle bezowe na podloge, bo chyba nie musze mowic, ze taki misz masz wygladal tragicznie
dekor.... yhmmm... kupilam tylko jeden, bo niestety takie ozdobniki do malych lazienek zbytnio sie nie nadaja. mial byc na scianie w kabinie prysznicowej, pseudofachowcy jednak o tym zapomnieli ( mimo ze mieli wszystko rozrysowane) i przykleili go nie tam gdzie trzeba.
w ogole przygod z fachowcami i hurtowniami mialam wiele.
trzeba wszystko od nich brac na pismie, zamowienia pare razy sprawdzac, czy dobra ilosc, czy dobry zapisali symbol. nauczylam sie tego w trakcie remontu lazienki, pozniej przy zamawaniu szafek i kafli do kuchni pare istotnych bledow wylapalam.

co do polek, szklarz moze wyciac taki ksztalt, jaki Ci sie tylko zamarzy. warto sie porozgladac po paru zakladach szklarskich, bo ceny maja bardzo zroznicowane.
w 1szym w ktorym bylam ceny bylo o parokrotnie wieksze.

Edytowane przez mskladaczek
Czas edycji: 2005-07-21 o 15:28
mskladaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-21, 16:32   #34
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711
Konto usunięte

ja z majstrami tez miałam przeprawy, dekory nie tak, fuga nie tak...na szczescie koniec
a firmy nie są lepsze-drzwi raz za dlugie, pozniej zadrapane,pozniej za szerokie no i 4 raz ok.
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-21, 16:54   #35
mskladaczek
Zakorzenienie

moje drzwi .... 'wziely i sie zgubily'
rurek pcv w lazience zapomnieli skleic, po miesiacu wystrzelily, mialam zalana lazienke... zreszta widac dziure w scianie, czeka na litosc, az sie ktos za nia zabierze
kaloryfery tak zamontowali, ze administracja nie chciala ich 'zalegalizowac'.
eh, nawet nie che mi sie juz okresu remontowaego wspominac, zbedny stres.

dziewczynom 'przed' mniej "przebojowych" majstrow i firm zycze
mskladaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-21, 17:33   #36
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711
Konto usunięte

kaloryfer.... w duzym pokoju, 2 tyg po remoncie, pod naszą nieobecność nastąpił wyciek wody, na nowe panele. Zalismy lokatorow na 3 i 2 pietrze. Spoldzielnia robila sobie proby szczelnosci, cos bylo z kaloryferem nie tak i pykło. To było 2 lata temu. Sprawa rok była maglowana przez ubezpieczyciela, który w ostatniej chwili cofną decyzje o odszkodowaniu, podając dziwne arg. ze wina nasza. Teraz sprawa trafila do sądu ,tzn juz rok temu w lipcu, a we wrzesniu bedzie rozprawa. Bajka..
Cale szczescie panelom nic sie nie stało!
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-21, 21:50   #37
paula78
Zakorzenienie

nie wiem jak to sie dzieje ,z enie mozna trafic nanikogo profesjonalnego w koncu biora za ta robote ciężkie pieniadze ,myslałam ,że te czasy juz sie skonczyly okazuje sie ,ze nie.

znam tylko jednego ucziwego majstra ,czlowiek złota raczka ,dokładny i bardzo uczciwy niestety mieszka 100 km ode mnie a dojezdzanie codzienne jest bardzo uciązliwe.

jutro przychodza do nas magicy ,ja jestem u rodziców ,na placu boju został TZ bedzie pilnowal ,mam tylko nadziej ,ze nie zawala go robota w biurze i bedzie mógł czesto wpadac do domu na kontrol
paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-02, 14:58   #38
magdalenka_
Zadomowienie

Arrow pokój mojego chłopaka

Witajcie! "Zaprojektowałam" pokój mojemu chłopakowi niewielkim kosztem bo mam nadzieje zenie pomieszka tam juz dlugo Chciałabym byście napisali mi swoje uwagi a poza tym napisali tez swoje pomysły. A teraz objasnienia: pokoj jest maly (308X280) i przerobiony z piwnicy. Jest ciemy - jak widac tylko jedno okno i to male To co juz mamy to sa te 2 otwarte szafki- czarne, 2 duze glosniki czarne, 2 stoliki z Ikeii oklenia bukowa, ogromne lustro i tyle. Chcialibysmy kupic lozko wlasnie takie jak tam widnieje bo jest rozkladane. Do okna zalozyc bambusowe rolety i te stoliki pomalowac. Jaki kolor bylby najlepszy na sciany i do pomalowania tych szafek? Npaewno bedziemy kupowac jakiegos gotowego duluxa bo mamy zniżke Prosze Was o rady i z góry dziekuje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (32,6 KB, 187 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (21,6 KB, 91 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (24,5 KB, 73 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (27,1 KB, 77 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (28,4 KB, 59 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6.jpg (54,0 KB, 269 załadowań)

Edytowane przez magdalenka_
Czas edycji: 2005-08-02 o 15:34
magdalenka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-02, 15:00   #39
magdalenka_
Zadomowienie

Dot.: pokój mojego chłopaka

jeszcze 2 załączniki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 77.jpg (62,0 KB, 195 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 8.jpg (48,5 KB, 106 załadowań)
Stary 2005-08-02, 17:04   #40
tala
Zadomowienie

Hmmm.. a moze by tak stolikow nie malowac i dobrac do nich kolor rolet?!
Magdalenko a jaki kolor ma lozko?
Ja tam widze jakies zywe kolory, jasne. Skoro pokoj ma male okno i jest ciemny to tzreba by go jakos rozjasnic kolorem sciany.
tala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-02, 17:56   #41
magdalenka_
Zadomowienie

nie stolików nie bede malowac boniedawno je kupiłam są w okleinie bukowej. Łóżko jeszcze nie ma koloru bo dopiero bedzie kupowane a tapicerke moge wybrac i tak mysle jaka by pasowala zeby wszystko razem grało.Oczywiscie ja tez myślałam o jasnym kolorze scian.
Stary 2005-08-02, 18:45   #42
gabrysia183
Przyczajenie

GG do gabrysia183

Tak sobie myślę, że ten pokój fajnie by wyglądał w różnych brązach i beżach, coś typu "kawa z mlekiem". Na ściany może jasny beż lub coś "piaskowego"... Do tego nieźle by się komponowały te bambusowe rolety. No i do tego łatwo dobrać inne dodatki tak, jak np. kosze z wikliny, doniczki na kwiaty, jakiś dywanik itd
gabrysia183 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-02, 19:16   #43
tala
Zadomowienie

A ja bede dalej obstawala przy zywszych kolorach
Gabrysiu wyobrazilam sobie twoj pokoik, pieknie sioe prezentuje, ale ja to widze w slonecznym pokoju. Taka kawa z mlekiem i cieple swiatlo sloneczne daje fajny efekt, ale czy w tym przypadku nie bedzie za ciemno, za mdlo?
Stary 2005-08-02, 20:14   #44
gabrysia183
Przyczajenie

GG do gabrysia183

Hmm... Co do żywszych kolorów... Ciepły brąz w np dodatkach powinien sprawić, że pokój nie będzie za mdły. Ciemno nie powinno być przy jaśniejszych odcieniach tych kolorów Ewentualnie, fajnie prezentuje się przy tym zestawie kolorów ... pomarańczowy

Co do mojego pokoju.... Wyobraźnia Cie zawiodła. Mnie jest wszędzie pełno, ale najmniej u mnie w pokoju, dlatego jest on nijako urządzony... Wymiary ma takie jak ten który właśnie zaprojektowałaś, też mam jedno okno, które w dodatku jest do połowy zastawione regałem, takim wysokim do samego sufitu (nie było innego wyjścia, bo pokój dzielę z młodszym bratem). Tragicznie nie jest, ale szczytem marzeń to moj pokoj szybko sie nie stanie;p.

Mam nadzieję, że fajnie Ci wyjdzie Twoj pokoj i jak już będzie umeblowany to zrobisz fotke i wstawisz tu.

pozdrawiam
gabrysia183 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-02, 20:26   #45
magdalenka_
Zadomowienie

Ja tez myślałam o jakimś zywym kolorze by pokoj wydawal sie przytulniejszy. Jak myslicie w jakim kolorze kupic ta kanape? Moze ktoras z Was poda mi przykładowy kolor farby dulux. Bylabym wdzięczna
Stary 2005-08-02, 22:27   #46
modliszka84
Rozeznanie

Jesli chodzi o kolor ścian, to ja jestem za ciepła brzoskwinią. Mój chłopak własnie tak sobie pomalował ściany i jest slicznie. Z Duluxa jest to np. 'tropikalna pomarancza' - kolory świata, 'papaja' - kolory świata,ewentualnie 'mus morelowy' lub 'soczysta brzoskwinia' - kolory swiata. Zobacz na stronie duluxa lub w sklepie. Kolorki są zywe, ciepłe. Wydaje mi sie, że kolory kawa z mlekiem czy beż są troche takie chłodne, ponure. A tu chodzi o rozjasnieni wnętrza.
Bardzo mi sie tez podba kolor soczystej trawki, np. 'pistacjowy', ' dojrzaly groszek' z kolorów świata lub 'cierpka cytryna' z once emulsja.
Oba kolory pasowałyby do bambusowych rolet i reszty.

http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=1675216
modliszka84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-02, 23:23   #47
magdalenka_
Zadomowienie

Trafiłas bardzo w moj gust Wlasnie o takich kolorkach myślalam. Mam w domu palete duluxa ale chyba jakas przestarzala bo tych przez Ciebie wymienionych kolorków nie widze Zagladałam na stronke duluxa ale tam tez nie moge ich odnalesc
Stary 2005-08-03, 09:17   #48
zuzaneczka
Zakorzenienie

magdalenka_ ja mam pytanie w jakim programie robiłas projekt pokoiku ??

Marzenia się spełnią. Czekają tylko na właściwy moment.
zuzaneczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-03, 10:24   #49
tala
Zadomowienie

probowalam znalezc w internecie jakas palete kolorow Duluxa ale nic
Stary 2005-08-03, 11:32   #50
zuzaneczka
Zakorzenienie

nie wiem czy to pomoże
http://www.dulux.co.uk/webapp/wcs/st...0051&langId=-1

Marzenia się spełnią. Czekają tylko na właściwy moment.
zuzaneczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-03, 12:57   #51
modliszka84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magdalenka_
Trafiłas bardzo w moj gust Wlasnie o takich kolorkach myślalam. Mam w domu palete duluxa ale chyba jakas przestarzala bo tych przez Ciebie wymienionych kolorków nie widze Zagladałam na stronke duluxa ale tam tez nie moge ich odnalesc
ja mam w domu katalog duluxa "Poradnik kolorów 2004 farby gotowe". Najlepiej idź do sklepu, na pewno będą mieli...
Pozdrawiam!

http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=1675216
modliszka84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-03, 18:19   #52
magdalenka_
Zadomowienie

No ja ten poradnik tez mam w domku ale cos mi sie wydaje ze teraz sa nowe kolory choc nie jestem pewna. Projekt robiłam w programie pro100.

dziewczyny radzcie jeszcze co z tym pokojem! Bardzo Was prosze!
Stary 2005-09-25, 17:09   #53
atrament
Raczkowanie

GG do atrament
Witam,
Muszę zmienić łazienkę. Powierzchnia 12 m w kształcie prostokąta, z oknem.Wanna i umywalka. Szafka wisząca.Wyłożona jest kafelkami z lat 80tych typu słodki róż ( landrynkowy), taki mdły. sciany pomalowane na biało.Chciałabym zrobić z wanny prysznic. Dlatego Potrzebuje zdjęc wanien z kotarą -zasłoną prysznicową.Gdzie można kupić tanio taką zasłonę i sprzęt do zawieszenia? Gdzie polecacie? W jakich cenach?
Może macie jakiś pomysł jak urządzić taką łazienke? jest za słodka, mdła.. potrzebuje trochę życia. Jakie dodatki pasują do takiej kolorystyki? Pozdrawiam i czekam na rady

hmm....wiem wiem... paskudny kolor- dołączam...wzór własnie to jest taki kolor.Hihi.. jak mozna ożywić taką łazaienke?Jakim kolorkiem ( akcesoriów, firanek, może kolor sciany)?
Czekam na pomoc.

Ps. nie moge dołączyc zdjęc brak aparatu..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg e5cdf002abdce.jpg (11,8 KB, 80 załadowań)

Edytowane przez 67660fbe4431ef874c547a9fe9d74590b5092d2a_69337201e3f4a
Czas edycji: 2014-06-13 o 15:46
atrament jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-25, 22:23   #54
karmeleiro
Zadomowienie

GG do karmeleiro
w tej chwili zdjecia nie mam, ale u mojej mamy wanna jest i mieszkajac jeszcze z nia wywalczylam wlasnie kotare prysznicowa. zamontowana jest na specjalnym, hmm, drazku i moze zaslonic cala wanne (hmm, jakby to powiedziec, tworzy kat prosty). Moze lepiej poszukam jakiegos zdjecia na netku

hmmm, jakos na nic nie moge natrafic...
Czarownice sa zwykle tak towarzyskie jak koty......wiekszosc czarownic jest zyczliwa (ogolnie), lagodna (dla pokornych), wielkoduszna (dla zaslugujacych, bo nie zaslugujacy dostawali wiecej niz im sie nalezalo) i oddana generalnie swemu powolaniu, ktore oferuje w zyciu raczej kopniaki niz calusy.
T.P

Edytowane przez 67660fbe4431ef874c547a9fe9d74590b5092d2a_69337201e3f4a
Czas edycji: 2014-06-13 o 15:47
karmeleiro jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-25, 22:30   #55
wersta
Zakorzenienie

Dot.: potrzebna zmiana od zaraz- łazienka

zasłonki do prysznica są na 100% w ikea. różne kolory. i to do zawieszania też widziałam.

http://www.ikea.com/webapp/wcs/store...26&cattype=sub
wersta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-26, 09:22   #56
paula78
Zakorzenienie

w kazdym markecie budowlanym ,koszt- jakies drobne oczywiscie te najtansze i klejace sie do ciała kotary brrr.
paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-26, 10:14   #57
atrament
Raczkowanie

GG do atrament

hmm..dziekuje zapamiętam a są kotary nie klejące do ciała?
ja też niestety nie mogę znależc żadnego zdjecia takiego rozwiązania....A co poradzicie z ta kolorystyką?
Stary 2005-09-26, 10:44   #58
izabela82
Raczkowanie

wiem jaki to kolor bo u babci taki jest.i trudno cos z nim nam bylo zgrac.stanelo na intensywnie rozowych fugach,bardzo blado rozowych scianach-jasniejszych niz plytki-i takich dziwnych esach floresach na scianach w kolorze fug i intensywnej zieleni.plus dodatki w takich kolorach.niestety zdjec nie mam.najgorzej bylo dobrac kolor fug bo ten roz jeszcze taki jakis mdly byl i nic nie pasowalo.
Stary 2005-09-26, 10:49   #59
wersta
Zakorzenienie

a wklej jakiś kolor najbardziej zbliżony do koloru płytek, jeśli nie masz ich zdjęcia. będzie łatwiej.
wersta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-26, 10:55   #60
atrament
Raczkowanie

GG do atrament

zdjecie odzwierciedlające kolor jest wyżej ( ta sukienka i tło ściany )
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości