Jakie książeczki polecacie? Co najchętniej czytacie? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2004-05-11, 18:22   #31
_Meggy_
Raczkowanie

GG do _Meggy_
Re: Jakie książeczki polecacie? Co najchętniej czytacie?

A bardzo serdecznie polecam jeszcze książkę autobiograficzną Waris Dire "Kwiat Pustyni" . Ja w ogole to lubię takie biograficzne, a ta bardzo wciąga. Jedna z moich ulubionych książek
Stary 2004-05-11, 18:38   #32
MartaPiechota
Raczkowanie

ja tez uwielbiam ksiażki , ale sotatnio zauważyłam , że faktycznie jakos tak mało fajnych wychodzi. Coelho ... moim zdaniem ,za przeproszeniem , wiele hałasu o nic . Polecam Małgorzatę Musierowicz , uwielbiam jej książki od wielu lat i pomimo , że zaczęlam je czytać będąc młodą smarkulą skakałam z radości gdy zobaczyłam najnowszą jej książkę na półce w księgarni miesiąc temu . Bardzo ciekawe książki pisze też Isabel Aliende , troche bajkowe , bardzo , barzdzo fajne książki.
MartaPiechota jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-05-11, 18:38   #33
oceania
Rozeznanie

GG do oceania

Ivi napisał(a):
> A czy Ty Martynko przypadkiem Lwem nie jesteś?

Hehehe... Nie Ivi, ja jestem najprawdziwsza waga
oceania jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-05-11, 18:46   #34
Twitty
Raczkowanie

GG do Twitty

Martyna napisał(a):
> Hehehe... Nie Ivi, ja jestem najprawdziwsza waga
>

No tak...Widocznie nie tylko Lwy mają wrodzoną ostrożność. A już myślałam, że to tylko ja pod taką asekuracyjną gwiazdą się urodziłam
Waga to moja kochana Babcia Bardzo dobry znak Poczucie humoru, żywiołowość i wyrozumiałość w jednej osobie

Pozdrawiam
Twitty jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-05-11, 19:55   #35
Edyta
Zadomowienie

Maju i Superko!!! Ja również uwielbiam czytać Grishama, Chmielewską oraz Christie, do tej paczki jeszcze Robin Cook. I przyznam, że myślę o zakupie biografii B. Tyszkiewicz, coś mi podpowiada, że może być ciekawa. Maju, napisz coś na ten temat, proszę.
Edyta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-05-11, 21:13   #36
agusiaki
Rozeznanie

Re: Jakie książeczki polecacie? Co najchętniej czytacie?- do Agusiaki i nie tylko :)

Ivi napisał(a):

> Bardzo chętnie poznam Twoją opinię i skorzystam z Twoich doświadczeń na Allegro
> Oczywiście zapraszam wszystkich do dyskusji, niech każdy czuje się zaproszony do tego wątku Wszystkie opinie i rady są dla mnie niezmiernie cenne!
>
> Pozdrawiam

A wiec zacznę od kosmetyków kolorowych: bardzo często kupuję od Ziorka lub Grycka. Jeśli potrzebujesz coś do wlosów to polecam użytkownika o nicku Goldwell-prof-sprzedaje głównie kosmetyki goldwella i ja z nich jestem naprawdę zadowolona. Ogólnie zanim coś kupię sprawdzam jakie ta osoba ma komentarze, a ponieważ znam wiele osób z allegro sprawdzam również prawdziwośc takich komentarzy.
Jeśli chcesz markowe perfumy w dobrej cenie to tylko od magellana (Grycek tez ma oryginały, ale droższe).
No i to by było z grubsza to co moge polecić na 100%.

Pozdrawiam

Marzysz o kolorze włosów jaki ma Ashley Simpson?? Odpowiedź znajdziesz TUTAJ
agusiaki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-05-11, 21:21   #37
maja55
Zakorzenienie

Hej!!!!
Przepraszam, że tak późno odpowiadam, ale dopiero teraz mam wolną chwilkę.
Zapraszam do lektury biografii Beaty Tyszkiewicz z kilku powodów:
1)ta książka pokazuje, że każda z nas może być piękną, elegancką, wspaniałą kobietą
2)ta książka ma w sobie taki czar i klimat; Beata Tyszkiewicz pisze o oblanej maturze, wyrzuceniu ze szkoły z takim wdziękiem jak nikt inny
3)zdjęcia, zdjęcia, zdjęcia i jeszcze raz zdjęcia!!!!!!!Po prostu cudowne!!!!Nie mogę się oderwać od nich.I to nie są retuszowane komputerowo fotki- tylko prawdziwe zdjęcia! Jejku, ona ma takie cudowne rysy twarzy!Ach....Jak dla mnie- to ona jest boginią!
4)jej opowieści przełamują stereotyp, mówiący o tym, że gwiazdy kina żyją w wielkich willach, jedzą ze złotych talerzy, a ich całe życie kręci się wokół bankietów i zakupów w najdroższych sieciach świata. Z jej wspomnień wynika, że wiodła ona życie zupełnie "normalnej kobiety". Opowiada o tym, jak oszczędzała przez cały rok na wypatrzony na wystawie i wymarzony sweterek.
5)czytając jej biografię często uśmiechgamy się do siebie- a śmiech to zdrowie ( czytałam tę książkę w autobusie i tak bezwiedznie uśmiechałam się do siebie, aż w końcu chłopak, który stał obok mnie podszedł do mnie bliżej i zapytał: "co ma w sobie ta książka czego ja nie mam, że obdarowujesz ją takim cudownym uśmiechem?")
6)bardzo spodobał mi się wątek o kreowaniu swojego wizerunku. Już jako nastolatka Beata Tyszkiewicz świadomnie się stylizowała, kupując bukiecik kwiatków, aby "wyglądać efektowniej" na przechadzkach
7)czytając wspomnienia pani Tyszkiewicz widzę, że jest ona osobą, która cały czas dba o to, aby jej życie ciągle, przez cały czas było piękne. I to jest inspirujące. Przynajmniej dla mnie...

Jejku, ale się rozpisałm....
A wracając do Coelho to muszę się zgodzić z tobą Superko. Alhemik to jedna z książek, które naprawdę wywarły na mnie wpływ, a hasło: jeżeli czegoś pragniesz to wszystko się zaprzysięży aby ci w tym pomóc - to moje motto. Ale dalsza twórczość Coelho to rzeczywiście przypowieści bibilijne...no, może jeszcze podobała mi się "Weronika postanawia umrzeć". Ale tak sobie czytam opinie o jego najnowszej książce i myślę, że może się na nią skuszę....
całuski
Stary 2004-05-11, 21:34   #38
maja55
Zakorzenienie

Jejku!!!!Ale ten wizaż fajny jest!!!!!!!!Nie tylko wizaż ale nawet świetny wątek ksiązkowy się trafił!!!! Musierowicz- tak, tak ,tak i jeszcze raz tak!!!!Jeszcze nie przeczytałm jej najnowszej ksiązki ale właśnie Marta mi o tym przypomniałaś i jutro chyba polecę do ksiągarni i kupie "Język Trolli")dzięki Marta za tą "przypominajkę")
Wracając do tych klimatychnych baśniowych książek to przeczytałam "Opowieść Ewy Luny" i jestem zachwycona!!!!Chcę jeszcze!!!!!!Z dużym sentymentem wracam też do ksiązek Giny Nahai i Doroty Terakowskiej - one też są utrzymane w takim baśniowym klimacie....
MartaPiechota napisał(a):
> ja tez uwielbiam ksiażki , ale sotatnio zauważyłam , że faktycznie jakos tak mało fajnych wychodzi. Coelho ... moim zdaniem ,za przeproszeniem , wiele hałasu o nic . Polecam Małgorzatę Musierowicz , uwielbiam jej książki od wielu lat i pomimo , że zaczęlam je czytać będąc młodą smarkulą skakałam z radości gdy zobaczyłam najnowszą jej książkę na półce w księgarni miesiąc temu . Bardzo ciekawe książki pisze też Isabel Aliende , troche bajkowe , bardzo , barzdzo fajne książki.

> ja tez uwielbiam ksiażki , ale sotatnio zauważyłam , że faktycznie jakos tak mało fajnych wychodzi. Coelho ... moim zdaniem ,za przeproszeniem , wiele hałasu o nic . Polecam Małgorzatę Musierowicz , uwielbiam jej książki od wielu lat i pomimo , że zaczęlam je czytać będąc młodą smarkulą skakałam z radości gdy zobaczyłam najnowszą jej książkę na półce w księgarni miesiąc temu . Bardzo ciekawe książki pisze też Isabel Aliende , troche bajkowe , bardzo , barzdzo fajne książki.

Stary 2004-05-11, 21:58   #39
Twitty
Raczkowanie

GG do Twitty
Re: Jakie książeczki polecacie? Co najchętniej czytacie?- do Agusiaki i nie tylko :)

agusiaki napisał(a):

> A wiec zacznę od kosmetyków kolorowych: bardzo często kupuję od Ziorka lub Grycka. Jeśli potrzebujesz coś do wlosów to polecam użytkownika o nicku Goldwell-prof-sprzedaje głównie kosmetyki goldwella i ja z nich jestem naprawdę zadowolona. Ogólnie zanim coś kupię sprawdzam jakie ta osoba ma komentarze, a ponieważ znam wiele osób z allegro sprawdzam również prawdziwośc takich komentarzy.
> Jeśli chcesz markowe perfumy w dobrej cenie to tylko od magellana (Grycek tez ma oryginały, ale droższe).
> No i to by było z grubsza to co moge polecić na 100%.
>
> Pozdrawiam

Super! Dzięki Bardzo mi pomogłaś Trafiłam już na aukcje Ziorka i przeglądałam je. Chyba się w końcu skuszę na jakiś kosmetyk

Pozdrówka
Twitty jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-05-12, 17:47   #40
koko
Zakorzenienie

GG do koko

Agusiaki- ja też kiedyś coś kupiłam u Grycka i również polecam, ale zainteresował mnie ten drugi sprzedający- magellan mówisz? szukałam takiego kogoś na allegro, ale jakoś nie mogę znaleźć.
koko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-05-12, 18:26   #41
agusiaki
Rozeznanie

koko napisał(a):
> Agusiaki- ja też kiedyś coś kupiłam u Grycka i również polecam, ale zainteresował mnie ten drugi sprzedający- magellan mówisz? szukałam takiego kogoś na allegro, ale jakoś nie mogę znaleźć.

No ja też długo poszukiwałam kogoś z dobrymi markowymi perfumami. Raz kierując sie wyłącznie skąpstwem- a skąpy traci dwa razy- dostałam nauczkę, wiec podchodziłam bardzo ostrożnie. Zachęciły mnie jego dobre komentarze i kupiłam od niego Aqua di Gio męski i Chanele Chance-potwierdzam są oryginalne
PS. A pod jakim nickiem funkcjonujesz na allegro?? (jeśli nie chcesz odpowiadać tu wyślij maila, jestem ciekawa )

Stary 2004-05-12, 18:35   #42
koko
Zakorzenienie

GG do koko

trochę niefortunnie sformułowałam poprzedniego posta i trochę się nie zrozumiałyśmy. chodzi o to, że ja szukam tego magellana na allegro,ale znaleźć go nie mogę. czy on na pewno dokładnie takiego nicka ma? bo chętnie przejrzałabym jego aukcje.
a ja mam nicka- kajakowo. a Ty? może kiedyś się spotkamy przy okazji jakiejś transakcji.
Stary 2004-05-12, 18:40   #43
koko
Zakorzenienie

GG do koko

oo. właśnie weszłam w "moje allegro" i zauważyłam ,że udało mi się właśnie znowu coś sprzedać. co za miła niespodzianka.
Stary 2004-05-12, 18:47   #44
agusiaki
Rozeznanie

aaaaaaaaaaaaaaaa, teraz rozumiem Jego dokładny nick to _magellan_ , ale przed chwilą sprawdzałam na allegro i ma zawieszone konto, pewnie dlatego nie możesz ich odnaleźć. Ale jeżeli chcesz perfumki to Grycek też je ma-zawsze oryginały

Mój nick na allegro jest taki sam jak na wizażu.

Stary 2004-05-12, 19:33   #45
aniulek
Raczkowanie

To ja się podłączę bo mam pytanko Czy jest możliwe żeby perfumy nowe, orginalnie zafoliowane i o pojemności 100ml kosztowały na allegro jedynie 72zł. Dodam, że konkretnie mowię o Coco Mademoiselle. Wydaje mi się że jest to dość zastanawiające - produkt, który w sklepie kosztuje dwa razy tyle, tutaj powala śmiesznie niską ceną. Chciałabym się dowiedzieć ponieważ nic nigdy na aukcji internetowej nie kupowałam i dlatego się nie orientuję
Pozdrawiam
aniulek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-05-12, 19:51   #46
agusiaki
Rozeznanie

No ja Ci powiem, że to faktycznie dziwne. Za 50 ml to jeszcze może by przeszło, ale jak za 100ml to uznaj, że to dobra podróbka (chociaż niektóre podróbki są zapachem i trwalością niemalże identyczne!!) Sprawdź jeszcze opinie tego sprzedawcy.

No i trzeba przyznać, że jeżeli tak tanio to albo podróba, albo pochodzi z kradzieży.

Stary 2004-05-12, 20:48   #47
aniulek
Raczkowanie

Tak też myślałam, zresztą 50ml też wdziałam ale po 63zł. Niewielka różnica prawda? No to ja uciekam znów na allegro i dziękuję za szybką odpowiedź
Pozdrawiam
aniulek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-08, 15:24   #48
lady Makbet
Przyczajenie

Dot.: Jakie książeczki polecacie? Co najchętniej czytacie?

Warty przeczytania jest:
"Ojciec chrzestny" - Mario Puzo
"Kod Leonarda Da Vinci", "Anioły i demony" - Dan Brown
kryminały Agathy Christie
powieści Paulo Coelho
lady Makbet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-08, 17:57   #49
Arribeth
Zadomowienie

GG do Arribeth Send a message via Skype™ to Arribeth
Dot.: Jakie książeczki polecacie? Co najchętniej czytacie?

Polecam "Opowieści rodu Otori" Lian Hearn, niedawno wyszła czwarta część, ja jestem dopiero po lekturze pierwszej ("Po słowiczej podłodze") i wręcz zachwycona jestem. Przepiękna opowieść o miłości, lojalności i zdradzie, a przy tym fantastycznie lekko się czyta.

Arribeth jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości