|
|
#31 |
|
Raczkowanie
|
Re: Jakie książeczki polecacie? Co najchętniej czytacie?
A bardzo serdecznie polecam jeszcze książkę autobiograficzną Waris Dire "Kwiat Pustyni" . Ja w ogole to lubię takie biograficzne, a ta bardzo wciąga. Jedna z moich ulubionych książek
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
ja tez uwielbiam ksiażki , ale sotatnio zauważyłam , że faktycznie jakos tak mało fajnych wychodzi. Coelho ... moim zdaniem ,za przeproszeniem , wiele hałasu o nic . Polecam Małgorzatę Musierowicz , uwielbiam jej książki od wielu lat i pomimo , że zaczęlam je czytać będąc młodą smarkulą skakałam z radości gdy zobaczyłam najnowszą jej książkę na półce w księgarni miesiąc temu . Bardzo ciekawe książki pisze też Isabel Aliende , troche bajkowe , bardzo , barzdzo fajne książki.
|
|
|
|
|
#33 |
|
Rozeznanie
|
Ivi napisał(a):
> A czy Ty Martynko przypadkiem Lwem nie jesteś? Hehehe... |
|
|
|
|
#34 |
|
Raczkowanie
|
Martyna napisał(a):
> Hehehe... > No tak...Widocznie nie tylko Lwy mają wrodzoną ostrożność. A już myślałam, że to tylko ja pod taką asekuracyjną gwiazdą się urodziłam Waga to moja kochana Babcia Pozdrawiam |
|
|
|
|
#35 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#36 |
|
Rozeznanie
|
Re: Jakie książeczki polecacie? Co najchętniej czytacie?- do Agusiaki i nie tylko :)
Ivi napisał(a):
> Bardzo chętnie poznam Twoją opinię i skorzystam z Twoich doświadczeń na Allegro > Oczywiście zapraszam wszystkich do dyskusji, niech każdy czuje się zaproszony do tego wątku > > Pozdrawiam A wiec zacznę od kosmetyków kolorowych: bardzo często kupuję od Ziorka lub Grycka. Jeśli potrzebujesz coś do wlosów to polecam użytkownika o nicku Goldwell-prof-sprzedaje głównie kosmetyki goldwella i ja z nich jestem naprawdę zadowolona. Ogólnie zanim coś kupię sprawdzam jakie ta osoba ma komentarze, a ponieważ znam wiele osób z allegro sprawdzam również prawdziwośc takich komentarzy. Jeśli chcesz markowe perfumy w dobrej cenie to tylko od magellana (Grycek tez ma oryginały, ale droższe). No i to by było z grubsza to co moge polecić na 100%. Pozdrawiam
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!!!!
Przepraszam, że tak późno odpowiadam, ale dopiero teraz mam wolną chwilkę. Zapraszam do lektury biografii Beaty Tyszkiewicz z kilku powodów: 1)ta książka pokazuje, że każda z nas może być piękną, elegancką, wspaniałą kobietą 2)ta książka ma w sobie taki czar i klimat; Beata Tyszkiewicz pisze o oblanej maturze, wyrzuceniu ze szkoły z takim wdziękiem jak nikt inny ![]() 3)zdjęcia, zdjęcia, zdjęcia i jeszcze raz zdjęcia!!!!!!!Po prostu cudowne!!!!Nie mogę się oderwać od nich.I to nie są retuszowane komputerowo fotki- tylko prawdziwe zdjęcia! Jejku, ona ma takie cudowne rysy twarzy!Ach....Jak dla mnie- to ona jest boginią! 4)jej opowieści przełamują stereotyp, mówiący o tym, że gwiazdy kina żyją w wielkich willach, jedzą ze złotych talerzy, a ich całe życie kręci się wokół bankietów i zakupów w najdroższych sieciach świata. Z jej wspomnień wynika, że wiodła ona życie zupełnie "normalnej kobiety". Opowiada o tym, jak oszczędzała przez cały rok na wypatrzony na wystawie i wymarzony sweterek. 5)czytając jej biografię często uśmiechgamy się do siebie- a śmiech to zdrowie ( czytałam tę książkę w autobusie i tak bezwiedznie uśmiechałam się do siebie, aż w końcu chłopak, który stał obok mnie podszedł do mnie bliżej i zapytał: "co ma w sobie ta książka czego ja nie mam, że obdarowujesz ją takim cudownym uśmiechem?" )6)bardzo spodobał mi się wątek o kreowaniu swojego wizerunku. Już jako nastolatka Beata Tyszkiewicz świadomnie się stylizowała, kupując bukiecik kwiatków, aby "wyglądać efektowniej" na przechadzkach ![]() 7)czytając wspomnienia pani Tyszkiewicz widzę, że jest ona osobą, która cały czas dba o to, aby jej życie ciągle, przez cały czas było piękne. I to jest inspirujące. Przynajmniej dla mnie... Jejku, ale się rozpisałm.... A wracając do Coelho to muszę się zgodzić z tobą Superko. Alhemik to jedna z książek, które naprawdę wywarły na mnie wpływ, a hasło: jeżeli czegoś pragniesz to wszystko się zaprzysięży aby ci w tym pomóc - to moje motto. Ale dalsza twórczość Coelho to rzeczywiście przypowieści bibilijne...no, może jeszcze podobała mi się "Weronika postanawia umrzeć". Ale tak sobie czytam opinie o jego najnowszej książce i myślę, że może się na nią skuszę.... całuski
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
Jejku!!!!Ale ten wizaż fajny jest!!!!!!!!Nie tylko wizaż ale nawet świetny wątek ksiązkowy się trafił!!!! Musierowicz- tak, tak ,tak i jeszcze raz tak!!!!Jeszcze nie przeczytałm jej najnowszej ksiązki ale właśnie Marta mi o tym przypomniałaś i jutro chyba polecę do ksiągarni i kupie "Język Trolli"
)dzięki Marta za tą "przypominajkę" )Wracając do tych klimatychnych baśniowych książek to przeczytałam "Opowieść Ewy Luny" i jestem zachwycona!!!!Chcę jeszcze!!!!!!Z dużym sentymentem wracam też do ksiązek Giny Nahai i Doroty Terakowskiej - one też są utrzymane w takim baśniowym klimacie.... MartaPiechota napisał(a): > ja tez uwielbiam ksiażki , ale sotatnio zauważyłam , że faktycznie jakos tak mało fajnych wychodzi. Coelho ... moim zdaniem ,za przeproszeniem , wiele hałasu o nic . Polecam Małgorzatę Musierowicz , uwielbiam jej książki od wielu lat i pomimo , że zaczęlam je czytać będąc młodą smarkulą skakałam z radości gdy zobaczyłam najnowszą jej książkę na półce w księgarni miesiąc temu . Bardzo ciekawe książki pisze też Isabel Aliende , troche bajkowe , bardzo , barzdzo fajne książki. MartaPiechota napisał(a): > ja tez uwielbiam ksiażki , ale sotatnio zauważyłam , że faktycznie jakos tak mało fajnych wychodzi. Coelho ... moim zdaniem ,za przeproszeniem , wiele hałasu o nic . Polecam Małgorzatę Musierowicz , uwielbiam jej książki od wielu lat i pomimo , że zaczęlam je czytać będąc młodą smarkulą skakałam z radości gdy zobaczyłam najnowszą jej książkę na półce w księgarni miesiąc temu . Bardzo ciekawe książki pisze też Isabel Aliende , troche bajkowe , bardzo , barzdzo fajne książki. MartaPiechota napisał(a): > ja tez uwielbiam ksiażki , ale sotatnio zauważyłam , że faktycznie jakos tak mało fajnych wychodzi. Coelho ... moim zdaniem ,za przeproszeniem , wiele hałasu o nic . Polecam Małgorzatę Musierowicz , uwielbiam jej książki od wielu lat i pomimo , że zaczęlam je czytać będąc młodą smarkulą skakałam z radości gdy zobaczyłam najnowszą jej książkę na półce w księgarni miesiąc temu . Bardzo ciekawe książki pisze też Isabel Aliende , troche bajkowe , bardzo , barzdzo fajne książki.
|
|
#39 |
|
Raczkowanie
|
Re: Jakie książeczki polecacie? Co najchętniej czytacie?- do Agusiaki i nie tylko :)
agusiaki napisał(a):
> A wiec zacznę od kosmetyków kolorowych: bardzo często kupuję od Ziorka lub Grycka. Jeśli potrzebujesz coś do wlosów to polecam użytkownika o nicku Goldwell-prof-sprzedaje głównie kosmetyki goldwella i ja z nich jestem naprawdę zadowolona. Ogólnie zanim coś kupię sprawdzam jakie ta osoba ma komentarze, a ponieważ znam wiele osób z allegro sprawdzam również prawdziwośc takich komentarzy. > Jeśli chcesz markowe perfumy w dobrej cenie to tylko od magellana (Grycek tez ma oryginały, ale droższe). > No i to by było z grubsza to co moge polecić na 100%. > > Pozdrawiam Super! Dzięki Pozdrówka |
|
|
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
Agusiaki-
|
|
|
|
|
#41 |
|
Rozeznanie
|
koko napisał(a):
> Agusiaki- No ja też długo poszukiwałam kogoś z dobrymi markowymi perfumami. Raz kierując sie wyłącznie skąpstwem- a skąpy traci dwa razy- dostałam nauczkę, wiec podchodziłam bardzo ostrożnie. Zachęciły mnie jego dobre komentarze i kupiłam od niego Aqua di Gio męski i Chanele Chance-potwierdzam są oryginalne PS. A pod jakim nickiem funkcjonujesz na allegro?? (jeśli nie chcesz odpowiadać tu wyślij maila, jestem ciekawa
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
trochę niefortunnie sformułowałam poprzedniego posta i trochę się nie zrozumiałyśmy.
a ja mam nicka- kajakowo. |
|
|
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
oo.
|
|
|
|
|
#44 |
|
Rozeznanie
|
aaaaaaaaaaaaaaaa, teraz rozumiem
Mój nick na allegro jest taki sam jak na wizażu.
|
|
#45 |
|
Raczkowanie
|
To ja się podłączę bo mam pytanko
Pozdrawiam |
|
|
|
|
#46 |
|
Rozeznanie
|
No ja Ci powiem, że to faktycznie dziwne. Za 50 ml to jeszcze może by przeszło, ale jak za 100ml to uznaj, że to dobra podróbka (chociaż niektóre podróbki są zapachem i trwalością niemalże identyczne!!) Sprawdź jeszcze opinie tego sprzedawcy.
No i trzeba przyznać, że jeżeli tak tanio to albo podróba, albo pochodzi z kradzieży.
|
|
#47 |
|
Raczkowanie
|
Tak też myślałam, zresztą 50ml też wdziałam ale po 63zł. Niewielka różnica prawda?
Pozdrawiam |
|
|
|
|
#48 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Jakie książeczki polecacie? Co najchętniej czytacie?
Warty przeczytania jest:
"Ojciec chrzestny" - Mario Puzo "Kod Leonarda Da Vinci", "Anioły i demony" - Dan Brown kryminały Agathy Christie powieści Paulo Coelho |
|
|
|
|
#49 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jakie książeczki polecacie? Co najchętniej czytacie?
Polecam "Opowieści rodu Otori" Lian Hearn, niedawno wyszła czwarta część, ja jestem dopiero po lekturze pierwszej ("Po słowiczej podłodze") i wręcz zachwycona jestem. Przepiękna opowieść o miłości, lojalności i zdradzie, a przy tym fantastycznie lekko się czyta.
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:57.