|
|
#31 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Dziennik regeneracji włosów
Wczoraj:
szampon schauma z olejkiem makadamia maseczka Nano Effect do słabych i wypadających lotion seboradin niger na mokrą skórę głowy olejek jojoba oil z keratyną firmy Queen Helene ślicznie sie błyszczą dzisiaj i są jakby..wzmocnione Nie suszyłam, nie prostowałam
świat dzieli się na dwie połowy, w jednej z nich jest nie do życia, w drugiej nie do wytrzymania. "Piękni dwudziestoletni" Fat burning: start:51,5 kg brzuch:70 cm. cel: brzuch 60 cm. waga?może pozostać ![]() |
|
|
|
#32 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#33 |
|
Przyczajenie
|
Hej! ja też chciałam sie do was przyłączyć. jestem nowa na tym forum i mam nadzieje ze mnie przyjmiecie
a co do włosków to moja regeneracja ma się tak: dzisiaj obciełam zniszczone włosy (mialam do zapiecia stanika a teraz mam do ramion) a poza tym używam: Wax do przetłuszczających sie włsów, szampon dla dzieci bambino i odżywke witaminową Ziaja |
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
Po myciu Gloria pomieszana z miodem, później w skalp wtarty żel Palomy.
|
#35 |
|
Konto usunięte
|
Lorys z masłem shea na całość + nivea wymieszana z zelem Palomy na końce
to na noc a rano: Szampon Seboradin do włosów zniszczonych Wax do narażanych na wysoką temperaturę i promienie uv fluid na końcówki Gliss Kur |
|
|
|
#36 |
|
Raczkowanie
|
to teraz ja -walcze z wypadaniem- wczoraj:
-szampon Kerastase przeciw wypadaniu - odzywkę Murad na wzocnienie wlosow - placenta na mokry skalp wieczorem (mylam rano) - vichy z aminexil wcierka - radical mgielka a od wewnatrz: - silica - omega 3 - cynk - 2 zielone herbaty - siemie lniane x2 - sok wielowarzywny (wycisniety samemu) ![]() i tak codziennie ...
|
|
|
|
#37 |
|
Rozeznanie
|
Dziś:
zmywam dokładnie wczorajszą maskę myje szamponem barwy z czarną rzepą emulsja gloria. nie susze, nie prostuję.
|
#38 |
|
Raczkowanie
|
Szampon Radical
Balsam Seboradin Ampułka Seboradin Mgielka wzm. Radical Pokrzywa + skrzyp I z mojego doswiadczenia oraz z informacji zaczęrpnietych z tego oto forum, stwierdzam, ze ziołowe szampony, naturalne odżywki oraz maski i suplementacja wewnetrzna naprawde poprawia stan włosów - nie tylko z zewnatrz. Po miesiącu od odstawienia suszarki i prostownicy oraz przy wdrożeniu intensywnej pielegnacji regenerujacej oraz przeciw wypadaniu moje włosy w widoczny sposób sie poprawiły, czuc to już zaraz po umyciu nawet kiedy są mokre. Wczesniej mialam straszne problemy zeby je rozczesać , musiałm do tego uzywać odżywek z silikonami a teraz nawet same bez odzywki ladnie się rozczesują i sa bardziej nawilzone, i takie jakby cięższe. Więc pesymistyczne hipotezy w moim przypadku (oraz pewnie w przypadku wielu uzytkowniczek tego forum) sie na szczęście nie sprawdzają Dodam, ze moje wlosy przeszly częste prostowanie a jeśli nie prostowanie to ukladanie na szczotko-suszarce roventa, balejaż, farbowanie na blond, następnie na brąz i następnie dodałam trochę pasemek i tak też robie do tej pory chociaz nie farbowałam juz od 2,5 miesiąca i własnie się zastanawiam co teraz z farbowaniem ale narazie się wstrzymuje.
|
|
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
jutro przed myciem muszę fundnąć jakąś maseczkę, choć nie wiem jeszcze jaką^
i pewnie po myciu Wax'a do wypadających .
|
|
#40 |
|
Zadomowienie
|
ja dzisiaj tylko belissa bo mam zjazd i niestety nie mam mozliwosci zafundowania moim wloskom czegos ekstra
ale za to w poniedzialek szykuje sie zmasowany atak ;P
|
|
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj
szampon Timotei Pollena Malwa odżywka jednorazówka i Radical mgiełka
|
|
#42 |
|
Raczkowanie
|
No to ja
![]() Na noc olej Vatika Dzisiaj : na Vatike maseczka przed myciem ( gloria+olej rycynowy+ Amla+ miód) szampon bebi maska KARITE MIL MIL REGENERACJA płukanka z rumianku seboradin lotion jeszcze na końce olej kokosowy
|
|
|
|
#43 |
|
Rozeznanie
|
szampon palmolive długie&błyszczące
gloria maska na 15 min. jedwab joanna. oczywiście schną same.
|
#44 |
|
Zadomowienie
|
żółtko+olej słonecznikowy
belissa szampon babydream odzywka ze skrzypu polnego+pokrzywy i czarnej rzepy |
|
|
|
#45 |
|
Rozeznanie
|
ja właśnie trzymam na włosach maseczkę kokosową profis pod folią i pod czapką, wcześniej myłam włosy. Potem radical bez spłukiwania i naturalne schnięcie.
|
#46 |
|
Zadomowienie
|
A ja dzisiaj zrobilam sobie maseczke z mleka i drożdzy - trzymalam to godzine z czego 30 min pod sauna.
umylam wloski joanna wanilowa i nalozylam odzywke pantene regeneracja teraz sobie schna same...a na noc mysle o wcierce z oliwki dla dzieci i kropel olejku rozmarynowego plus masaz
|
|
|
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś
Shamtu szampon odzywka Avon
|
|
#48 |
|
Zadomowienie
|
Dzis:
Vatika kilka godzine Vitapil 2 pokrzywki Szampon Neril Wax Seboradin
|
#49 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#50 |
|
Raczkowanie
|
[quote=alexz johnson;10350104]A ja dzisiaj zrobilam sobie maseczke z mleka i drożdzy - trzymalam to godzine z czego 30 min pod sauna.
umylam wloski joanna wanilowa i nalozylam odzywke pantene regeneracja teraz sobie schna same...a na noc mysle o wcierce z oliwki dla dzieci i kropel olejku rozmarynowego plus masaz [/quomam pytanko czy ja dobrze zrozumiałam Sauny używasz przed myciem włosów ? nakładasz maskę na suche włosy potem pod saune, a dopiero potem myjesz? tez tak można bo kurcze kupiłam tą saunę, a teraz jakoś boje się jej używać dzisiaj właśnie myłam włosy szamponem palmolive długie i błyszczące potem nałozyłam maskę i usiadłam pod saune na 15 minut następnie spłukałam i pozostawiłam do wyschnięcia |
|
|
|
#51 |
|
Raczkowanie
|
W nocy na włosach była Vatika
Rano : maseczka przed myciem ( żółtko+ oleje+gloria) szampon Bebi maska Lorys z proteinami mleka płukanka z rumianku seboradin żel palomy od wewnątrz jak co dzień pokrzywa i tabletki( witaminki dla kobiet w ciąży )
|
|
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj mam to samo co wczoraj + radical.
|
|
#53 |
|
Zakorzenienie
|
szampon Babydream
odżywka Ziaja Pszenica odwyk od suszarki
|
|
|
|
#54 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale wloski trzeba nawilzac i uczyc sie je regenerowac i patrzec co dziala. Na strasznie wykonczone ( popalone rozjasniaczem ) pewnie nie bylo innej rady bo akurat rozjasniacze strasznie mecza
|
|
#55 |
|
Raczkowanie
|
wczoraj(wolny dzień):
rano ostatnia tabletka vitapilu i płukanka z pokrzywy wieczorem olejek amla na godzinke i mycie pudrem kalpi tone. to był wyjątkowy dzień dla moich włosów ![]() normalnie to tylko amla 2 razy w tygodniu i codzienne mycie "bezpiecznymi" szamponami
|
#56 |
|
Zadomowienie
|
Wczoraj:
-Silica, -2 kubki pokrzywy ![]() -Neril tonik (tylko skóra), -mgiełka Radical (cała długość włosów) Dzisiaj: -Silica, -2 kubki pokrzywy -L'OREAL Szampon zagęszczający p. wypadaniu włosów Density advanced -Kallos, Latte (ok.15 minut) -mgiełka Radical -odżywka ekspresowa w sprayu Gliss Kur Total Repair 19 a wieczorkiem- Neril wcierany w skalp ![]() |
|
|
|
#57 |
|
Zadomowienie
|
vitapil, 2 pokrzywki, seboradin, tran
|
#58 |
|
Rozeznanie
|
Wczoraj:
szampon faromona ze skrzypem wax polski do blondu. Dziś: szampon ziajka dla dzieci;P odżywka ziaja witamina do włosów cienkich. schną same. +wit. a+e +tran
|
#59 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj:
szampon palmolive long&shine maska gloria na 5 minut jedwab joanny na końcówki suszarki niet!!
|
#60 |
|
Raczkowanie
|
dzisiaj mam lenia
![]() szaqmpon palmolive do długich włosów odżywka na 2 minuty lorys czekoladowa i to dzisiaj na tyle
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:20.

ślicznie sie błyszczą dzisiaj i są jakby..wzmocnione
Nie suszyłam, nie prostowałam

Jedynie po drozdzach nie wytrzymuje wiec wole pic pokrzywe ew. herbatke receptury natury piekne wlosy i paznokcie. 
a co do włosków to moja regeneracja ma się tak: