|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
Pokaż wyniki sondy: Co ZDARZA Ci sie robic przy TZ? ![]() |
|||
siusiu |
![]() ![]() ![]() ![]() |
34 | 46,58% |
ee |
14 | 19,18% |
depilacje |
29 | 39,73% |
wspolna kapiel badz prysznic |
61 | 83,56% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 73. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Granice w bliskosci z TZ - potrzeby fizjologiczne
tak samo uważam.
Nie ma mowy, żebym robiła coś przy TŻ-cie i on przy mnie też nie. Jeżeli trzeba to już nazywać "dystansem" to uważam, że taki dystans jest zupełnie na miejscu. Bez przesady - związek to nie symbioza, a to o dwóch połówkach to tylko metafora - nie trzeba nawet kupy robić razem, bo przecież tak się kochamy ![]()
![]() |
#32 |
Zadomowienie
|
siusiu tak (ale mieszkamy ze sobą już dłuuuugo i znamy się jak łyse konie i to dopiero od niedawna nie patrzę na to;p), ale kupy nigdy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Ja specjalnie nie zapraszam TŻ zeby kontemplowal razem ze mna co ja robie w toalecie. Jednakze nie mam oporow zeby sie wysikac w jego towarzystwie (np. kiedy bierze prysznic a ja juz nie moge wytrzymac).
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zadomowienie
|
Rozumiem, że to mowa o sytuacji gdy kibel jest w łazience?
![]() ![]()
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Chyba jednak czym innym jest bycie chorym i opieka nad partnerem lacznie z podmywaniem ,wysadzaniem i sprzataniem a czym innym byc zdrowym i sikanie i wyproznianie sie przy partnerze ,zasada jest prosta nie rob drugiemu co tobie nie mile ,chyba ze on /ona cie poprosi o wyproznienie "publiczne ";-)
U nas zasada jest rownie prosta -widzisz swiatlo w wc /łazience-mamy osobne nie wchodzisz ,tylko pukasz i juz. gdy mielismy razem wc z lazienka tez nikt nikomu nie wchodzil,nogi na supel i czekac ;-D ot taka kulturalna zasada. Nie ma tez zamykania sie na kluczyk -to ze wzgledow bezpieczenstwa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Rozeznanie
|
No bez przesady...
7.30 rano, biegamy wybierajac sie na uczelnie po domu, tz zalozmy sie goli, ja musze juz wyjsc i nie mam czasu czekac az skonczy i co? Mam go wyprosic z lazienki? Bez zbednych ceregieli robie siku, buziak i wychodze, nawet sie nigdy nad tym nie zastanawialam. Co do tej sytuacji ze wspolna kapiela, kiedy tz myje zeby czy cokolwiek, co go obchodzi to co sie dzieje obok? Dziewczyny, przeciez oni sikaja do pisuarow, ktre stoja jeden przy drugim, dla nich oddawanie moczu nie jest zadna intymna sprawa... ![]() Nie robmy z siebie panienek sprzed paru stuleci, kiedy odsloniecie kostki przy mezczyznie bylo odslonieciem swojej intymnosci...nie wpadajmy w paranoje, nie ma czlowieka na swiecie, ktory nie ma potrzeb fizjologicznych... Poza tym, nie wyobrazam sobie zeby czegokolwiek sie wstydzic przy tzcie. Mialabym nie czuc sie swobodnie przez cale zycie..? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Moher to siła.Moher to władza. Moherowych kapeluszy.Nigdy się nie zdradza. Moher daje młodość.Niesie wielkich przemian wiatr Moherowy beret opanuje świat. "Wielkie historie miłosne mogą nie mieć końca. Ale co muszą mieć nieodzownie – to początek." ~Kłamczucha ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie widze takiej potrzeby też wchodzenia do łazienki jak on jest. Nasi synowie (4 i 6 lat) idąc się zalatwic informuja nas" ide do łazienki prosze nie wchodzic". W nijaki sposób granica bliskości nie kojarzy mi się z potrzrebami fizjologicznymi ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zadomowienie
|
Moj eks sie nie krepowal z "sikaniem" przy mnie... jak ja sie kapalam potrafil wejsc i zalatwic swoje sprawy...
ja sie wtedy dziwnie czulam, jak on mi wchodzil kiedy sie zalatwic chcialam to go wyganialam... czuje się wtedy niezrecznie, zreszta... to takie niekulturalne jakieś. Nie chcialabym sie TZ kojarzyc z mna robiącą siku badz cos twardszego ![]() Poprostu nie.
![]() |
![]() |
#40 | |||||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Rozeznanie
|
Ja swoje potrzeby fizjologiczne załatwiam w samotności. Mój mąż również, choć kilka razy zdarzyło mu się sikać w mojej obecności kiedy długo siedziałam w wannie (ale to naprawde wyjątki). Natomiast jeśli nie ma jakiegoś przymusu, to bez problemu wypraszamy się z łazienki. Nie widzę w tym nic dziwnego i nie uważam się za jakąś "panienkę ze średniowiecza".
Po prostu lubię być wtedy sama i nie uważam, żeby był to objaw jakiegoś dystansu.
![]() |
![]() |
#42 |
Zadomowienie
|
mamy łazienkę razem z kibelkiem. nie jest dla mnie problemem wejśc do łazienki kiedy tż sie goli/myje zęby/ czy cokolwiek innego wyprawia przed lustrem. po prostu wchodze robie siku i wychodze i vice versa. jeśli chodzi o te drugie sprawy, ze względów zapachowych wolimy pozostać po drugiej sronie drzwi
![]()
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
Moj facet z ciekawosci przychodzil popatrzec jak sie mecze z depilacją
![]()
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale chyba kupcianie by mnie zbyt krepowalo... to jak masz okres to biegniecie do lazieni celebrowac rytal czerwonego wycieku? neee... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
BAN stały
|
Chodziło mi o depilację okolicy bikini
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Buc
|
Cytat:
no coż , są różne zwyczaje na tym świecie. ![]()
![]() |
![]() |
#47 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
BAN stały
|
No są, są...ja w sumie tego nie krytykuję bo to indywidualna sprawa każdej pary. Dla mnie zdrowiej psychicznie jest robić to wszystko na osobności. Napinam się tylko jak ktoś mówi o takich jak ja per "panienka ze średniowiecza" czy zarzuca mi brak odpowiedniej bliskości z partnerem. Bo to nie ma nic do rzeczy.
EDIT: No to stwierdzenie, że sikanie nie pasuje do kobiety, rozbawiło mnie do łez ![]() Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2009-01-07 o 09:12 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Rozeznanie
|
Depilacja przy tz nie bylaby dla mnie problemem, ale zastanawiam sie co musialboby sie stac zeby mu sie chcialo wtedy przy mnie siedziec i sie patrzec...
A co do podpasek, to skoro seks w trakcie okresu nie jest dla nas problemem, czemu podpaska mialaby przerazac? ps offtop: chcialam zacytowac ale ne umiem...jak to sie robi? ![]() edit: Nikogo personalnie nie chcialam obrazic panienka ze sredniowiecza, jak ktos sie poczul urazony, przepraszam ![]() Edytowane przez sienka Czas edycji: 2009-01-07 o 09:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
BAN stały
|
Cytat:
Wciskasz przycisk "cytuj" na dole posta, którego chcesz zacytować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Rozeznanie
|
raz mi zrywal stamtad plastry bo sie poryczalam, ze sama nie dam rady:P
poza tym, spimy nago, moje cialo zna, to czemu nie ![]() ![]() teraz z braku tżta(i bardzo dobrze) zrywalm plastry w mękach sama;D |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
jestem za zachowaniem granic w tego typu sprawach, większość dałaby sie radę przyzwyczaić, ale po co. Wystarczy, że sex jest czymś intymnym we dwoje
![]()
![]() |
#54 |
Rozeznanie
|
ale i tak nie robie tego sama;D wizazanki zawsze sa obok;D
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
to mi się przypomniała mądrość życiowa:
"prawdziwa kobieta nie robi kupy" trzeba o tym pamiętać ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Rozeznanie
|
bez Was bym do konca zycia sie maszynkami golila;p
po co nam TŻty, mamy wizaż;D |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Tylko, że u mnie kibelek jest oddzielny i Tż często potrafi krzyczeć: K**** przynieś papier, bo sie skończył ![]()
![]() |
![]() |
#60 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jednak nie Nigdy nie zdarzyło się tak, że ktos komus się wtarabanił do łazienki, no, wyłączajac czasy, kiedy dzieci były małe. Ułatwienie jest takie, że posiadamy dwie łazienki, ale to i tak wypada po dwie osoby na łazienke. Uważam, że człowiek potrzebuje chwili intymnosci w klopie czy podczas mycia się i niech mi nikt nie wmawia, ze to, ze nie robię kupy czy nie sikam przy moim męzu to już jest brak bliskosci. Naprawde zastanawiam się czytając czasem wizaz jak to sie stało, ze jestsmy razem tyle lat, uważamy się za w miare szczesliwych i nie myslimy wcale o rozwodzie ![]() ![]() ![]() Wbrew temu co myslimy jestesmy jednak osobami które powinny się rozejść ![]() Cytat:
I wbrew pozorom czuję sie bardzo swobodnie i się nie męczę ![]() Cytat:
No, potem się dziwic skad się biora tacy rodzice, którzy bez krempacji smrodzą dziecku pod nosem w momencie, kiedy dziecko sie kapie. I potem te apele na wizazu, co zrobic, bo rodzice robia kupe, pierdza i ogólnie nie zważając na innych domowników folguja swojej kiszce. A jak widze niedługo jeszcze dojda tematy pt: co zrobić, moja dziewczyna zmienia przy mnie podpaskę, ratunku ![]() ---------------------------------- Oczywiście całkiem inaczej sprawa wygląda podczas choroby partnera, wtedy to już siła wyższa. Chociaz ja wole obcy personel
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2009-01-07 o 10:37 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:00.