|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#31 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kącik sukcesów małych i dużych
Cytat:
po Twoim poście tak mnie naszło na przemyślenia. i doszłam do wniosku, że.. to może chore, ale jednak.. pomimo ogromnych strat - finansowych, towarzyskich, zdrowotnych, psychicznych - gdyby nie te 4 lata, nie mogłabym tworzyć teraz nowej, lepszej osoby. od początku, od podstaw. jestem zupełnie inną dziewczyną, niż kiedyś. i dobrze mi z tym. bardzo dobrze. chociaż doskonale zdaję sobie sprawę, iż pewne zachowania/myśli związane z anoreksją zostaną, bo nieźle się zakorzeniły.. to i tak jestem silniejsza. bo wygrywam. z chorobą, która wyniszcza, prowadzi do śmierci. Sherelle to świetnie. Zadowolona z powrotu do szeregu miesiączkujących?
|
|
|
|
#32 |
|
Zadomowienie
|
Mongan, bardzo się cieszę
). U mnie chyba też jest trochę lepiej, już mnie tak nie wciągają przepisy kulinarne, nie wchodzę codziennie na cincin Joanelle, musiałaś przejść bardzo dużo - dobrze, że nie płaczesz nad tym, stało sie i już. Teraz jesteś dojrzalsza, bogatsza w całkiem trudnych doświadczeniach (itede, itepe...), ale najważniejsze, że masz podstawy, by budować życie od nowa. Trzymam za Ciebie kciuki (i za wszystkie z nas ofc^^).Sherelle, gratuluję sukcesu .Women101, Tobie też ;P. To naprawdę dużo Jeszcze raz dziękuję Dyskrasi, ten wątek jest świetną mobilizacją .
|
|
|
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
Joanelle, widzę, że mamy podobny EDkowy staż
ale ekstra, nie? ![]() ![]() jak długo już chodzisz do psychologa?
|
|
|
#34 |
|
Raczkowanie
|
no pewnie ze zadowolona ;] fajnie czuc ze cos wraca do normy ;]
|
|
|
#35 |
|
Raczkowanie
|
Haha
No trzeba przyznać ten wątek to był strzał w dziesiątkę ![]() Ale to Ty kochana podrzuciłaś pomysł ja go wcieliłam w życie.Dziewczyny wszystkim gratuluje sukcesów większych i mniejszych choć tak naprawdę co to za różnica.. ważne, że są ![]() A mi się prawdopodobnie udało zaliczyć kolosa zaliczeniowego więc teraz trzeba się na egzamin uczyć ![]() Oj dziewuszki 4 lata i na tym koniec zrozumiano ??
|
|
|
#36 |
|
Rozeznanie
|
Wspaniale jest poczytać o Waszych sukcesach.
Gratuluję! Oby było tego jeszcze więcej!Dyskrasia, ja też kuję do egzaminów. Ech nuda, ale mam teraz zupełnie inne podejście, nie wypruwam sobie już żył. ;] Powodzenia!A co do miesiączki, to niedługo odstawiam tabletki anty i jak będę miała normalne cykle, to chyba oszaleję ze szczęścia. ;D
|
|
#37 |
|
Raczkowanie
|
o jak Ci zazdroszczę odstawiana leków.. u mnie jak na razie końca nie widać ale jakoś ciągnę
|
|
|
#38 |
|
Raczkowanie
|
własnie zjadam druga krome chleba z MASŁEM i solą
|
|
#39 |
|
Raczkowanie
|
Iza jesteśmy mega
Ogólnie miałam już 5 psychologów, z przerwami (i zmianami na innych) będzie w sumie lat 3,5. Ale od września chodzę do najfantastyczniejszej pod słońcem ![]() Dyskrasiu.. 4 i ani roku więcej Mongan - smacznego! Duuumna jestem z Was wszystkich
|
|
|
#40 |
|
Raczkowanie
|
Joanelle a skad wiedzialas ze masz zmienic psychologa, ze ten, do ktorego chodzisz jest nie bardzo i Ci nie pomaga?
Cholera, siostra zobaczyla u mnie na profilu, ze na youtubie wchodzilam na filmy z anoreksja i teraz boje sie, ze powie mamie. Ale sie wkurzylam na nia wrrrrrr i na siebie, ze nie dopilnowalam kompa :[ A sukcesem u mnie jest zmiana podejscia do zycia na lepsze i nie przejmowanie sie opinia innych.
|
|
#41 |
|
Raczkowanie
|
Skąd wiedziałam? Po prostu to czułam. Że stoję w miejscu, a nawet się cofam. Że się z nie dogadujemy, nie rozumie, nie pomaga mi, nie prowadzi do przodu.
|
|
|
#42 |
|
Raczkowanie
|
czuje podobnie, jesli tak dalej bedzie bede dzialala. dzieki za odpowiedz. myslalam, ze psycholog sam ci to zaproponowal.
|
|
#43 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja przeszłam długą drogę, ale w końcu znalazłam odpowiedniego psychologa
|
|
|
|
#44 |
|
Raczkowanie
|
dzieki Joanelle
|
|
#45 |
|
Raczkowanie
|
zawsze do usług
|
|
|
#46 |
|
Zadomowienie
|
To i Ja napiszę..
![]() Na dzień dzisiejszy moge powiedzieć,że jestem wolna od tegoż schorzenia ,u nie niewątpliwie spowodowanego nerwicą,zaburzonymi relacjami z matką,lekiem (cho tychże się jeszcze nie pozbyłam ==') Z x kg przytyłam kilka miesiecy z 7, 8 kg, tale jeszcze za czasów ed, za sprawą ciut kompulsywnego jedzenia, tj. ciągle myślałam żeby coś zjeść i jadłam,jadłam bo 'muszę' ... Rozpoczęcie studiów mimo,że niezbyt absorbujących (mnie satysfakcjonujących ) coś pękło.[niedawna sytuacja ,że mogłam zostać skreślona z listy przez wf jeszcze bardziej utwierdziła mnie w przekonaniu,że ów kierunek to jest 'to' 'coś'idealnego dla mnie..] Nowe otoczenie, zajęcia, miłostki (sporo ich było,acz we wstępnej fazie..) przestałam się przejmować Fakt początkowo dbałam o jakość ,przejmowałam się,że jem niezgodnie z zasadami zdrowego odżywiania, ale stopniowo zaniechałam i to. ]Tudzież jem wtedy gdy odczuwam realny głód (i mam czas ) nie wiem co 2 czy 5 godzin, kalorycznie roznie (owszem liczę tak z nudow czasem), 1300,1600 czy 2000 z kawałkiem jesli b.rano wstanę. Nie dbam o to. Byleby nie przesadzic w zadną ze stron. Jakościowo jeszcze gorzej ![]() Słodycze,słodycze,jeszcze raz słodycze Choc czasem gdy mnie najdzie ochota i z 'rozsadku' jakies pieczywo,makaron z mięsem , ryba. Acz nie przepadam ani za warzywami,do mięsa/ryb mam lekki wstręt (ot skojarzenie z bliskim mi schorzeniem o nazwie -mięsak),ale jesli ejst smacznie przyrzadzone to owszem lubię :P Jadłospis składa się z skromnego ,szybkiego śniadania (wolę się wyspać i zdążyć na uczelnię nizli ) ,lunch zjadam w knajpie (nalesniki na słodko hell yeah^^ ) ,na uniwerku wpadnie drozdzowka.Moze to i niezdrowo, nie mniej czuję się swietnie (zwlaszcza psychicznie w tej kwestii), pomijajac skoki cukru ;> ,wolna nie musze dbac wlasciwie o nic, cieszyc sie zyciem,prozaicznymi sprawami, odbierac z precyzyjną dokladnością,każdy najmniejszy dzwięk muzyki, delektować się każdym ruchem ciała w trakcie intensywnego tańca, wygłupiać się z bliskimi znajomymi czy skupic sie na nauce (chociaz troche B) ) Fakt ciało mam nie idealne. Cellulit, ciut wylewajace sie uda,biodra brzuch, przy patykowatych nogach,plecach wyglada to karykaturalnie ale kij z tym W ubraniach nie widac [sic!] A wygladam w nich (jeszcze) szczuplutko (hyh 90% dziewczat na roku takowymi jest _^_ ) tu i owdzie apetycznie więc luz. Propos ubran to w zakupoholizmie przechodze samą siebie. Hyh nowa forma odreagowania. Nie ma tygodnia bym sobie czegos nie kupila Jasne do konca wszystko o.k nie jest... Pozostaje wciaz niewyjasniona sprawa protetyki, moja blokada,lek przed kontaktami (rozmową)z ludzmi na studiach. Owszem cos tam wybąknę,ale po cichu zaslaniajac nieswiadomie rekoma usta bo sie kutwa wstydze. Jakby fakt braku polowy gornej szczeki był powodem do wykluczenia jednostki ze społeczeństwa ![]() Ale wybieram się (niczym sójka za morze ![]() Hmm chyba najwyższy czas,aby zakończyć swój wywód. Ciao. |
|
|
|
|
#47 |
|
Zadomowienie
|
Super ! A brałaś jakieś taletki lub coś ? Czy po prostu zaczęłaś jeść normalnie ?
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
Joanelle, wiesz ja w sumie jestem w kropce
czuję, że jest ze mną coraz lepiej ale nie wiem czy to zasługa psychologa ![]() czy po Twojej kazdej terapii dowiadujesz się czegos 'nowego' o sobie? kurczę ratunku nie mam pojecia jak rozpoznac czy psycho jest ok czy nie
|
|
|
#49 |
|
Raczkowanie
|
A ja dzisiaj.. po 2 letniej przerwie, mam okres. Jesteem taka szczęśliwa
|
|
|
#50 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#51 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Jem na ile mam ochotę, nie lubię wpychać na siłę, a żołądek mój raczej jest z kategorii tych mało rozciągniętych. No i ten zakupoholizm... Mam identycznie tak samo, już zaczęłam się martwić, bo co prawda nie odczuwam tego, że wydaję kasę, bo niby nie moją, a rodziców, ale stwierdziłam, że muszę przystopować, bo niestety moje zamiłowanie do ciuchów (szczególnie tych z "wyższej półki") może się skończyć kolejnym zaburzeniem Tjaaa... Złoty środek i te inne tego typu
|
|
|
|
|
|
#52 |
|
Zadomowienie
|
Kurde a ja okresu nadal nie mam
Co Wy zrobiłyście, że Wam wrócił ?
|
|
#53 |
|
Raczkowanie
|
trzeba przytyc do optymalnej wagi
i nie unikać tłuszczow. jak Ci idzie Twoje P ?
|
|
#54 |
|
Zadomowienie
|
Tak średnio, bo wiem, że szybciej mogłabym przytyć, ale niestety blokada jeszcze została ;/ Walcze z tym i jak na razie jestem na etapie takim, że jem porządne śniadanie, obiad w dużej porcji tak jak reszta rodziny, podwieczorek (nie jem dużo bo nie lubie :/) no i kolacja. Niestety kolacja jest 3 h przed snem, bo lepiej śpię. Jeżeli w domu jest słodkie oczywiście nim nie gardze i jem
Nie waże się, ale myśle, że jest ok. 53kg/170 cm. Nie wiem jaka jest moja odpowiednia waga...
|
|
#55 |
|
Raczkowanie
|
Iza - czegoś nowego o sobie? hmm.. czasem tak. ale najczęściej, np. gdy przed wizytą miałam potwornie zły nastrój i byłam po ciężkich przejściach, to po terapii automatycznie wszystko przekręcało się jak nie o 360 to przynajmniej o 180 stopni. Czuję, że moja psycholog w dużej mierze przyczyniła się do tego, jaka teraz się staję.. ale jednak największy wpływ mam na to ja.
Ostatnio przeżywam najlepszy okres w całym swoim życiu A jak to jest u Ciebie? ![]() Basiu my też się cieszymy. To jest wielki sukces! Sama? Bez tabletek? Jeśli tak, to zazdroszczę. Ja cały czas mam terapię hormonalną. Okres jest. Ale niedługo pewnie lekarz będzie chciał, żebym odstawiła leki i zastrzyki.. Boję się, że organizm dalej sam nie pociągnie. Bardzo się tego boję. Agg - we wtorek byłam pierwszy raz u dietetyka. Mam 49/168 a odpowiednia waga to 55 kg. Myślę, że przy Twoim wzroście (wzroując się także na tym, co mi wyliczył) to będzie ok. 58-59 kg. Ale to chyba zależy jeszcze od wymiarów.
|
|
|
#56 |
|
Raczkowanie
|
w tym tygodniu przybyło mnie 0,6 kg
tendencja wzrostowa jest zachowana
|
|
#57 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie dziewczyny
Wrzucam Wam takie porównanie, które zrobiłam sobie w domu. Zlepiłam obydwa zdjęcia. Moje podczas czasów anoreksji i to kiedy jestem już na dobrej drodze do całkowitego wyleczenia. Myślę, że wnioski wyciągniecie same. To tak jakby, ktoś myślał, że chudość czyni nas piękniejszymi
|
|
|
|
|
#58 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
śliczna z Ciebie dziewczyna
|
|
|
#59 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki wielkie
Z tego co wnioskuje z grona to ty też
|
|
|
|
|
#60 |
|
Zakorzenienie
|
śliczna jesteś Hypnotic i wyglądasz na starszą
|
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:07.

dużo ważniejsze są dla mnie własnie sprawy dot. znajomych, kontaktow, postrzegania siebie, stosunku do szkoły/ocen/nauki 

). U mnie chyba też jest trochę lepiej, już mnie tak nie wciągają przepisy kulinarne, nie wchodzę codziennie na cincin
.
ale ekstra, nie?
Ech nuda, ale mam teraz zupełnie inne podejście, nie wypruwam sobie już żył. ;] Powodzenia!

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
czuję, że jest ze mną coraz lepiej ale nie wiem czy to zasługa psychologa