![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Re: coś o Roborku ?
no właśnie już wyczytałam że Roborowskiego są agresywne na innych stronach znowu pisze ze dają sie łatwo oswajać,nie wiem gdzie leży prawda dlatego zależałoby mi na wypowiedziach osób które miało bądz ma te chomiczki.
Dzięki Noor ![]() ![]()
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Ja mam w domu cztery szczury, dwie samiczki i dwa samczyki. Żyja oczywiscie w osobnych klatkach zeby nie było małych. Niestety mój ukochany szczur - Kotlet jest teraz chory i wczoraj byłam z nim u weterynarza. Mam nadzieję, że wyjdzie z tego bo strasznie go kocham. Szczury sa bardzo inteligentne i przywiazuja sie do człowieka. Chociaz faze na myszke też miałam.
![]()
![]() |
#33 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam myszoskoczke mongolska
![]() ![]() ![]() Wiem, ze to lekka perwersja, ale wzięłam je razem i puzniej jak je rozdzieliłam, to Inu (świętej pamięci) nie jadł nic i był strasznie smutny. Po jego śmierci baliśmy się o Neko, ale wszystko jest ok. moja mysia uwielbia dynie, orzeszki, szypułki od pomidora, ogonki jabłek i gruszek. Ostatnio strasznie zajadała się kiwi, ale dałam jej tylko ten biały miąższ. Jest oswojona, nie gryzie a po mojej Majeczce (piesek) chodzi beztrosko. Maja ja strasznie kocha ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wszystkie myszki, szczurki, świnki i chomiczki to słodkie stworzonka. Szkoda tylko, ze żyją akurat tyle, że zdążymy je pokochać i się przyzwyczaić do ich obecności.
![]() |
#34 |
Wtajemniczenie
|
Dodaje zdjęcia moich pociech
![]() Neko i Inu (neko to ta ruda) i Maja ![]() Uwielbiam je!!
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
![]()
kupiłam dzis 2 myszki. wsadziłam je do klatki by sprawdzic czy pręty nie beda za szeroko ustawione.... i stało sie. w mgnieniu oka jedna myszka zwiała przez pręty. zamknełam szybko drzwi ale ona jest taka malutka ze uciekła z pokoju przez szpare pod drzwiami. miałam do wyboru albo ja gonic albo zatrzymac druga myszke która lada moment tez mogła smignąć. wybrałam te druga opcje bo tak to mogłabym stracic dwie.
![]() czy macie jakis pomysł by złapac malutką zagubioną nieoswojoną myszkę?? PLEASE POMÓŻCIE!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Dot.: jak znalezc myszke?
wysyp może jedzenie gdzies w widocznych miejscach, i jak zgłodnieje to podejdzie tam a Ty BYĆ MOŻE ją zauwazysz
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
włassnie tak planuje zrobic, mam nadzieje ze sie uda
![]() ![]() ale dziekuje za odzew ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
jak mój chłopak to przeczytał, to stwierdził, ze sie nie uda, bo ona przyjdzie w nocy,ale nigdy nie wiadomo
mi kiedyś "uciekł" chomik i przewróciłam klatkę, tak zeby mógł wrócić gdy zmarznie w nocy i zakopać się w trotkach, ale nie wrócił, bo cały czas był w innej klatce u koleżanek (dziewczyny z pokoju zrobiły mi kawał) na Twoim miejscu przeszukałabym wszystkie zakamarki na tyle na ile to możliwe taka dziwna historia- koleżance zwiał chomik i nie znależli go nawet przy wyprowadzce, hmm |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
... choć nie Westwood
|
![]()
Możesz spróbowac z tym jedzeniem.. I może przejrzyj takie najbardziej znane "dziury" w domu? pewnie gdzieś siedzi ;-)
Cytat:
![]() Z kolei moja koleżanka przeżyła szok, jak przyszła sąsiadka z dołu [dokładnie mieszka 2 pietra niżej] z chomikiem w ręce: "Monika, nie zgubiłaś chomika? Bo biegał sobie u nas po mieszkaniu" To faktycznie był jej chomik ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
chomiki to skubańce małe, czasem mam wrażenie, że mój jest niezniszczalny
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Chyba jedyny sposob to najpierw - zajrzec wszedzie gdzie sie tylko da, odsunac co tylko mozna i rozejrzec sie.
Jesli sie nie znajdzie, wysypac gdzies jedzenie i czatowac przy nim az sie nie usnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Trzeba bedzie te myszki potrzymac w jakims terrarium albo czyms takim az urosna troche
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak na serio - powodzenia w hodowaniu i trzymam kciuki żebys ię znalazła ![]() PZDR ![]()
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
Dzięki wam wszystkim - wielkibuziak dla was
![]() ![]() ![]() ![]() narazie trzymam ją w kartonie bo nie mam w czym, a kasy narazie nie mam na akwarium. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
bedzie trudno,mi kiedys jedna zwiala - do dzis nie wiem jak, klatka byla zamknieta-takie wielkie pudlo plastikowe.
biegala pod szafkami w kuchni i mimo ze byla oswojona nie dawala sie zlapac. zagonilysmy ja w jeden rog, z jednej strony mama trzymala szczotke hehe a ja ja w koncu zlapalam. sproboj przeszukac po kolei wszystkie pomieszczenia-uszczelniajac na dole drzwii.
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
aa i jak ja znajdziesz to postaw jakies pudeleczko np. po herbacie z wycieta dziurka czy domek, do ktorego moglaby wejsc. Myszka jest jeszcze dzika i pewnie strasznie sie boi, wiec moze Cie ugryzc. A nie sadze zebys ja zlapala w reke
![]()
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
złapać ją złapie:P jestem expertem heh.. ale gdybym wiedziała gdzie jest
![]() ![]() najważniejsze jest dla mnie ŻEBY ŻYŁA! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
woow ale przygoda...
mam nadzieję że moja skończy się DOBRZE. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Raczkowanie
|
niestety nic nie da sie zrobic
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
miejemy nadzieję... bo chyba tego nie przeżyję
przeżyła 4 tyg bez pokarmu ???????? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
Sama kiedyś hodowałam chomiki i chyba właśnie w jakiejś chomiczej
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja tez mialam niemaly problem z moja myszka,ale zwiala mi przez moja glupote,wiec wzielam ja na dwor w takim rozowym pudle ,biedna troche ciasno miala,wiec postanowilam ja wypuscici na roslinke,zeby poczula swoj naturalny rajski zywot ![]() ![]()
"Posiadanie niskiego poczucia własnej wartości jest jak jechanie przez życie na zaciągniętym hamulcu ręcznym." I learned that success and happiness are not values to pursue; they are values to develop Sztuka życia polega na tym, by cieszyć się małym, a wytrzymywać najgorsze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
spróbuję , mam nadzieje że mi sie uda... bo jak nie to będę musiała kupić nową towarzyszkę dla mojej drugiej myszki.... a ta co zginęła noiedość że biedna będzie się męczyć to jeszcze szkód narobi
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Moze sprobuj tego sposobu z doniczka... ja bym nie mogla pulapki zastawic, nie dalabym rady
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Zadomowienie
|
I jak Różowiutka? Jest juz mycha?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Przyczajenie
|
...................
Edytowane przez Aniaa_1989 Czas edycji: 2009-11-07 o 14:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
nie znalazłam myszki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:41.