![]() |
#31 |
Rozeznanie
|
Dot.: AKCJA: Być pewniejszą siebie
na poziomie dialogu wewnętrznego wycisz wszystkie myśli mówiące: „Aaaaa!!!”, „Będzie strasznie!”, „O Boże, znowu...” itp. Wyobraź sobie, że każda z tych myśli, dialogów wewnętrznych, to krasnoludek, którym możesz strzelić z procy daleeeko od siebie. Albo, że masz specjalne pokrętło, jak w radio, którym po prostu wyciszasz przeszkadzające myśli.
Następnie powiedz sobie głośno w myślach kilka razy: „Będzie dobrze”, „Uda mi się”, „Pełen luz”, „Ufam sobie”. Powiedz to bardzo pewnym siebie i silnym tonem.
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Ja ani nie przejmuje sie opinia inncyh , ani nie uwazam siebie za zadrosna itd.. jedynym minusem ejst to ,ze uwazam sie za strasznie gruba...i ,ze dusze sie wswojm ciele ...;/ Zapraszam was do galerii tam sa zdjecia.. porpostu juz nieiwem co mam robic..nie moge przestacjesc blee;/
![]() |
#33 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() O, rety, ale wałki. Raz, dwa, trzy, cztery.. a nie, to kolano. Nie, nie zasnę. Wydrukuję sobie i już nigdy nie zapomnę kupić margaryny ![]() Tego chciałaś? To był żart? Prowokacja? Próżność? Ślepota? Chorobliwe niedowartościowanie? A może brak pomysłu na lepszą reklamę swoich cmokusiów, minek i wygibasków niż pisanie po arabsku jaka jesteś gruba?
![]() |
![]() |
#34 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
No i zmień nastawienie, cały świat nie jest zły, tylko taki, jaki chcesz żeby dla Ciebie był. Cytat:
![]() Daj spokój ![]()
![]() |
![]() |
#35 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podoba mi się ta wypowiedź ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() No dobra, a tak w ogóle to chciałam się przyłączyć do wątku ![]() Na początek trzy wady (chociaż o wadach to ja całkiem często potrafię mówić, natomiast gorzej mam z wymyśleniem jakiś większych zalet ![]() 1. Jestem leniwcem i bałaganiarą jakich mało (a to drugie wynika z pierwszego ![]() 2. Zazdroszczę innym szczęścia i sukcesów - po prostu sama uważam się za nudziarę i chodzącą porażkę, więc jak komuś wiedzie się dużo lepiej, to bardzo to przeżywam (chociaż nie życzę nikomu źle!) 3. Jestem zbyt wrażliwa na jakąkolwiek krytykę - reaguje płaczem, popsuciem humoru na kilka dni, krzykiem..i inną histerią (jej stopień zależny od stopnia krytyki) jak ktoś powie mi coś naprawdę nieprzyjemnego, tudzież skrytykuje moje zachowanie lub coś w tym stylu w wyniku czego wychodzę na nieudacznika (w moim przekonaniu oczywiście ![]() No to tyle z wad... Co bym chciała w sobie zmienić? ![]() Nie wiem dokładnie, ale fajnie by było jakbym czuła się zawsze swobodnie. Nie bała się, że ktoś coś powie złego czy krzywo spojrzy - w ogóle o tym nie myśleć. I dobrze by było umieć się ubierać kobieco i z klasą (to z takich bardziej "przyziemnych" rzeczy ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie rozumiem Was. Paplając bez przerwy o własnych wadach i kompleksach tylko wzmacniacie negatywne uczucia im towarzyszące i pogłębiacie je. Chyba że tak głęboko wszystko trzymałyście w sobie i mówienie o tym ma na Was działanie terapeutyczne, bo innego wyjaśnienia ja osobiście nie widzę.
![]() |
#37 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#38 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#39 |
Zadomowienie
|
Można się przyłączyć?
Nie radzę sobie z emocjami. Przez długi czas przeżywam to, myśle i zastanawiam się nad tym co ktoś o mnie powiedział [ coś co mi sprawiło wielką przykrość upokorzyło].. Często porównuje siebie do innych osób jakie One są ładne mają fajny charakter i są pewne siebie i wtedy widzę siebie po przeciwnej stronie i to mnie jeszcze bardziej dołuje.. że staram się taka być a nie wychodzi mi wcale. A ten filmik: http://www.youtube.com/watch?v=TAG8skARsOI bardzo pomocny ![]() Lougess napisałaś że trzeba sobie uświadomić swoje wady i zalety.. i pracować nad tym. a jeśli wciąż nie ma rezultatów i nie wychodzi nic? dalej iść w zaparte? ![]()
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
No dobrze, a co powiecie w sytuacji, kiedy potrafię wymienić więcej niż trzy moje wady i nie potrafię znaleźć żadnej zalety? To naprawdę jest trudne.
Nie porównuję siebie do innych. Panicznie boję się, że ktoś mnie upokorzy, wykorzysta moje słabości i mam wrażenie, że ciągle muszę być w pogotowiu, żeby móc odparować cudzy cios.
27.02.2019 Publikacja pierwszego utworu na forum wizaz.pl Edytowane przez elkiza81 Czas edycji: 2009-01-15 o 16:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
BAN stały
|
ja również jestem bardzo zazdrosna,o chłopaka,jak chodziłam do szkoły byłam zazdosna że moja kumpela dostała lepszą ocene odemnie potraiłam się na nią o to nawet obazić,narwus ze mnie,wszystkim się przejmuje,mam jakieś wewnetrzne blokady przed odezwaniem się do ludzi ,jestem bardzo nieśmiała
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
O wadach nie chcę pisać, bo analizując i rozbierając na czynniki pierwsze wszystkie moje rzeczywiste i wyimaginowane porażki oraz zastanawiając się, z której z moich wad one wynikały, spędziłam ostatnich kilka lat. Nic mi to nie dało, jedynie wpędziło w jeszcze większy marazm. Wadą, której jeszcze nie udało mi się pozbyć jest branie sobie wszystkiego do siebie i doszukiwanie się drugiego dna - z reguły chęci upokorzenia mnie przez innych, która popycha ludzi do nieetycznego zachowania wobec mnie. Wiele razy moje odczucia są zgodne z rzeczywistością, ale zdarza się także, że atakuję osoby niewinne, które chcą mnie jedynie poznać bez żadnych ukrytych celów. Wada druga - niskie poczucie własnej wartości. Cytat:
A już myślałam, że poradziłam sobie ze wszystkimi moimi wadami...
27.02.2019 Publikacja pierwszego utworu na forum wizaz.pl Edytowane przez elkiza81 Czas edycji: 2009-01-15 o 17:28 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja też właśnie ;( probuje z tym walczyć ale bez skutecznie bo każda porażka działa na mnie jak tabletka: 'nie mam już na nic ochoty, poddaje się, nie uda się' Nie powinno się tak mówić a ja jednak tak mówię i myślę
![]() |
![]() |
#44 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Rozeznanie
|
Z zaletami jest gorzej jednak warto iść z tym do zaufanej osoby najlepiej siostry gdzie mamy pewnosc ze powie nam to szczerze
![]()
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#48 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
27.02.2019 Publikacja pierwszego utworu na forum wizaz.pl Edytowane przez elkiza81 Czas edycji: 2009-01-16 o 10:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A dzisiaj już wogóle straciłam wiare w to że mogę się zmienić i być pewną siebie.. z pewością siebie wiąże się też poczucie własnej wartości.. moje jest bardzo małe dlatego jestem tak zazdrosna o chłopaka i dziś się przez to pokłocilismy prawie. Czuje się podle bo to moja wina..
![]() |
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
Mam propozycję!!!
Skoro wypisywałyśmy po 3 wady , to postarajmy się wymienić teraz najmniej 5 zalet !!! ![]() Jeśli, ktoś znajdzie więcej, to niech daje!!!! ![]() ![]() 1. Podobno mam ładny uśmiech i oczy ![]() 2. Rozmowy ze mną mają działąnie terapeutyczne ![]() 3. Zazwyczaj mam dużo zwariowanych pomysłów ![]() 4. Potrafię malować, szydełkować i robić różne pierdółki ![]() 5. Mam bardzo dobry kontakt z dziećmi (dlatego będę w przyszłości nauczycielką). ![]() Mogłąbym jeszcze trochę wymieniać- i uwierzcie, że to pomaga ![]() ![]() Czekam na Wasze zalety!!! ![]()
![]() |
#51 |
Zadomowienie
|
Yy no to..
może oczy? Podobno są bardzo ładne. Yyy.. <myśli> Więcej zalet nie posiadam. Nie mam żadnych talentów które mogłabym wymienić.. Hmm..
![]() |
#52 |
Wtajemniczenie
|
To i ja się przyłączam. Moje trzy wady:
1. jestem zazdrosna o swojego faceta. Chorobliwie!! Nie cierpię jak gapi się na jakieś ładne dziewczyny, jak ogląda film z jakąś piękną aktorką, jak rozmawia z jakąś koleżanką, to od razu sprawdzam jak ona wygląda, czy jest ładna. boję się, że mogę jej nie dorównywać, choć on ciągle mi powtarza, że jestem najpiękniejsza. 2. Jestem pedantką i perfekcjonistką, wszystko musi być idealne... 3. Lubię krytykować innych, szczególnie mojego Tżta ![]() Ale pracuje nad wszystkim, szczególnie nad wyglądem. Od początku roku zaczęłam ćwiczyć, inaczej się odżywiam - zdrowiej, wklepuję w każdą część ciała tony kosmetyków, itp. I kazałam Tżtowi często powtarzać, że jestem piękna ![]()
![]() |
#53 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. miła - kiedy chcę (nie wiem, jak to mam interpretować ![]() 2. jestem życzliwa ludziom, dobrze życzę innym, nie zazdroszczę nikomu sukcesów, 3. mądra - jestem rozsądna i staram się nie robić głupot, z różnym skutkiem, nie zawsze mi się to udaje, 4. mam zdolności językowe - zawsze miałam talent do nauki języków obcych, ale go zaniedbałam i teraz próbuję nadrobić stracony czas, 5. sympatyczna i uprzejma - wzbudzam sympatię, ludzie chcą mnie poznać, niestety bardzo często psuję te kontakty i zostaję sama. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
27.02.2019 Publikacja pierwszego utworu na forum wizaz.pl Edytowane przez elkiza81 Czas edycji: 2009-01-16 o 16:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
Ruszyłam mózgownicę i znalazłam takie zalety charakteru:
1. Jestem w miarę odpowiedzialna i ostrożna...chociaż jak dla mnie to powoduje wady pod tytułem - boję się zaryzykować ![]() 2. Nie lubię oszukiwać ludzi, więc zasadniczo tego nie robię. 3. Nie jestem obrażalska. 4. Umiem się śmiać z siebie (tylko czasem mi nie wychodzi... ![]() 5. Posiadałam jakieś tam zdolności plastyczne i muzyczne, ale ponieważ zaniechałam szlifowania mych "talentów", to niestety osiadł na nich kurz i w zasadzie nie mam się czym chwalić ![]() ![]() 6. Lubię się śmiać i często to praktykuję (aczkolwiek niezwykle wprost nie cierpię swojego uśmiechu - jak się szczerze śmieję, to widać mi całe dziąsła, bleeee:/ To chyba dla mnie największa wada mego wyglądu, tylko TŻ twierdzi, że mam piękny uśmiech, a ja wtedy uważam go za kosmitę ![]() i...to tyle, z wyglądu nic nie wymieniam, bo oprócz wyżej wspomnianych dziąseł nie mam większych kompleksów ![]()
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
Mogę się dołączyć?
moje największe wady lenistwo zazdrość nadwrażliwość bałaganiarstwo jestem niezorganizowana nieobowiązkowa itd. moje zalety zawsze dotrzymuję słowa staram się szanować ludzi i.... nie wiem chciałabym zmienić: zęby, nos, uśmiech, wzrost, cerę i kilka rzeczy z charakteru ps. odnalezienie w sobie zalet jest naprawdę trudne, a wad dziecinnie proste
![]() |
#56 |
Rozeznanie
|
Hm, rzeczywiście to nie jest łatwe, bo wielu rzeczy nie widzimy, jako zalety, bo są dla nas codziennością. Zastanówcie się mocno mocno,co robicie na co dzień, moze coś wygrzebiecie.
1.Postępuję tak,żeby robić i sobie i innym z górki, nigdy szkodząc innym. 2.Nie oceniam ludzi po pierwszym wrażeniu, obserwuję ich w każdej sytuacji, bo wiem, że człowiek jest wielowymiarowy. 3.Jak kolezanka wyżej - łatwo przychodzi mi nauka języków obcych(również od niedawna szlifuję zakurzony diamencik ![]() 4.Niby niemożliwe, ale z ręką na sercu mówię, że czuję, jakbym postępowała altruistycznie - robiąc przysługi nie oczekuję niczego w zamian. 5.Nie plotkuję i nie opieram się na info z niewiadomego źródła. Hm,nie jest mi lepiej,szczerze mówiąc ![]()
![]() |
#57 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. Postępuję według zasady "Nie rób drugiemu co tobie niemiłe" - nigdy nie chcę zrobić nikomu krzywdy, a jeśli przypadkiem zrobię, to przepraszam. No ewentualnie bywam złośliwa jeśli ktoś ewidentnie jest dla mnie zwyczajnie wredny, ale to rzaaadko... 2. Też staram się nie obgadywać innych, ale to można podciągnąć pod pierwszą zasadę - ja też nie chcę być obgadywana ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Rozeznanie
|
Chyba z pół godziny myślałam nad zaletami :P
i brak ![]() ![]() ![]()
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
Spóźniasz się? Jesteś bałaganiarą? Nie dotrzymujesz danego słowa? Pomyśl... ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:21.