|
|
#31 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: TŻ, straż, szkolenie
Cytat:
OSP a PSP to zupełnie inna bajka aczkolwiek kobiety w PSP mogą byc jak najbardziej jesli tylko spełniają wymagania
|
|
|
#32 |
|
Konto usunięte
|
A wymagania są identyczne jak dla facetów, przy egzaminach na wstępie też...
|
|
|
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;10543199]A wymagania są identyczne jak dla facetów, przy egzaminach na wstępie też...[/quote]
dokładnie, nie ma taryfy ulgowej powiem Wam że u nas przynajmniej jest tak, ze jeżeli ktos juz sie dostał do straży (czyli test sprawnościowy plus z wiedzy) i jedzie strażak na kurs szeregowych (podstawowy i obowiązkowy) to nie zdazylo sie (przynajmniej w przeciagu kilku ostatnich lat jak tam pracuje) zeby nie zaliczyl tego kursu, co nie znaczy ze jest łatwo rzecz jasna - to tak w ramach mini pocieszenia
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie (przynajmniej kilka lat temu, zanim mój ojciec przeszedł na emeryturę) kobiety na podziale bojowym nie mogą być
![]() Tylko, że z powodu przepisów, po prostu zbudowali remizę i zapomnieli o kobietach (brak oddzielnych łazienek i sypialni, co wtedy było wymogiem by zatrudnić kobietę). Nie wiem jak jest teraz ale póki co nadal tam kobiet nie ma, ale może nie chciały. Mi osobiście by te braki nie przeszkadzały...ale prawo bywa nieubłagane ![]() A..to taki w sumie off top :P |
|
|
|
|
#35 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
masz racje, wiele komend nie jest do tego przystosowanych wiec i kobiet na podziale bojowym nie zatrudniają
|
|
#37 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
|
#38 |
|
Raczkowanie
|
I to jest właśnie to,niby równo uprawnienie ale jednak kobiety nie pracują w tym zawodzie.
Oczywiście mogły by ale oni specjalnie mówią,że nie mają warunków.
|
|
|
|
|
#39 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie zgodzę sie z tym, ze specjalnie nie ma miejsca dla kobiet. Znaczna większosc komend powstała wiele lat temu, gdzie nie były znane wtedy przepisy, że dla kobiet musi byc odzielna sypialnia, prysznice itp. Dzis naparwde cięzko o przebudowe (chodzi oczywiscie o kase). Zobaczcie zreszta co mówia o tv o staży pożarnej, wczoraj słyszalam nawet ze w sytuacji kryzysu będą mniejsze pensje, to gdzie tu dopiero robic przebudowe komend pod kobiety na podziale bojowym. Niestety przepisy są przepisami i nie mozna ich obejsc, nawet jakby kobieta zgodzila sie dzielic łazienke z facetami to przepisy są nieubłagalne
|
|
|
#40 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
Gdzie sobie zaprzeczam?? Najpierw napisałam, że kobiety nie można zatrudnić gdy nie ma dodatkowych sypialni/łazienek. Potem Ty mi pisałaś, że nie budują remiz z pomieszczeniami dla kobiet, więc ja przytoczyłam przykład nowo-budowanej remizy, gdzie o tym nie pomyślano by takie pomieszczenia wydzielić.
|
|
|
|
|
#42 |
|
Raczkowanie
|
piszesz;
cyt. "a najlepsze jest to,że pomieszczeń sypialnianych mają 3.Wniosek z tego taki że dałoby się to załatwić." potem piszesz; cyt." Znaczna większosc komend powstała wiele lat temu, gdzie nie były znane wtedy przepisy, że dla kobiet musi byc odzielna sypialnia, prysznice itp. Dzis naparwde cięzko o przebudowe (chodzi oczywiscie o kase)." |
|
|
|
|
#43 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#44 |
|
Raczkowanie
|
Sorki dobrze nie popatrzyłam.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:31.

sama z kolezanka chodzilam tylko ze to zebrania OSP byly, ale jesli sie by chodzilo dalej, do 18 i potem kurs 1 pomocy, i inne na strazaka to owszem kobieta moze byc pani strażaczka
aczkolwiek kobiety w PSP mogą byc jak najbardziej jesli tylko spełniają wymagania

Oczywiście mogły by ale oni specjalnie mówią,że nie mają warunków.