|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
| Pokaż wyniki sondy: czy jesteście: | |||
| Mamoniem - ciągle to samo zapachowo |
|
18 | 30,51% |
| odkrywcą- poszukiwaczem |
|
41 | 69,49% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#31 | |
|
Wiedźma
|
Dot.: Inżynier Mamoń czy eksplorator nowych zapachowych lądów?
Cytat:
![]() W sumie tkwię sobie na tym drewnianym, nadpalonym koniku na biegunach z kubkiem słodkiego korzennego napoju w ręku i cóż poradzę, że od pierwszych zapachów właśnie to mi się podoba? Testować testuję, ale entuzjazm budzą we mnie tylko zapachy, które mają w składzie moje ulubione nuty. Czasem zdarza mi się zachwycić czymś z zupełnie innej bajki, ale nosić nie potrafię. Mamoń ze mnie mamoniowaty do znudzenia. Trochę żałuję...
|
|
|
#32 |
|
Rozeznanie
|
I ja kliknęłam odkrywcę-poszukiwacza.
Moim celem jest droga. A na niej spotkania z nowymi zapachowymi Osobowościami. Czasem spotkania przelotne, czasem intensywne romanse. Niczego z góry nie zastrzegam, niczego z góry nie przekreślam. Podchodzę do każdych nowych perfum z otwartym sercem (i nosem) i bez asekuracji. To jest dopiero życie!
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem odkrywcą, ale trochę asekuranckim
Uwielbiam poznawać nowe zapachy, testować, zapuszczać się w kategorie zapachów mi nieznanych ale....lubię też mieć swoje stałe, ulubione perfumy, do których wracam, mam sentyment, czy które wręcz uwielbiam.
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
To ja jestem Mamoniem, zdecydowanie.
Krążę sobie, poznaję, odkrywam, ale tylko dla samego odkrywania i poznawania. Mogą mnie się nawet moje niektóre odkrycia spodobać, ale większość stricte zapachowo, nie perfumiarsko. Dawno odkryłam dla siebie jeden ląd pt. "kwiatki sratki" i tak już zapewne zostanie. Oczywiście dochodzą tam również jakieś owocki, głównie pomarańcza, mandarynka, bergamotka i inne dodatki, jednakże moje klimaty dają się zawrzeć w trzech markach Chanel - Stella - Mugler i jakoś nie chce się to zmienić.
|
|
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
Zastanawialam sie dlugo
( ze tez forum zmusza do tak intensywnej pracy umyslowej )i doszlam do wniosku ze jednak Mamon jestem, w przewrotnej skorze kobiety zmiennej. choc bardzo bym chciala byc owym Kolumbem zapachowego, Nieznanego Ladu to ... spogladajac w przeszlosc rzutujaca na terazniejszosc, w najblizszym nosa otoczeniu wciaz znajduje te same buteleczeki. Buteleczki z etykieta " i nie opuszcze Cie az do samej smierci " ( chocbys malpo chciala ) ![]() Oczywiscie miewam romanse. Mam wrazenie, ze z wiekiem sklonnosc do skoku w bok sie u mnie nawet jakby poglebia. Przeleotnie trace glowe ( lub raczej nos ) zyc nie moge bez nowej igraszki, serce drzy rozkosznie gdy niepewnosc w krzywa przegrode kolacze ( wzajemnosci niepewnosc )Ale koncem koncow: zapachy te same, wracajace niczym bumerangi po zdradach czestych, ale krotkich ( wiec tak jakby sie nie liczy ) i pudry, pudry, pudry
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:36.

Co jakiś czas zapuszczę się w rejony niebezpieczne (patrz: szypry, kwiaty), ale stwierdzam, że nic się nie zmieniło i nadal to nie dla mnie.
Mamoń raczej, co?