|
|
#31 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: plamy z soli na zamszowych butach
wypróbowałam metody z octem.
butki są z zesżłego roku więc może 'trochę' za późno się za to zabrałam. jutro powiem co z tego wyszło
|
|
|
#32 |
|
Przyczajenie
|
powiem Wam dziewczyny że mimo że to sprzed roku i w ogóle, to widać zmiany po użyciu wody z octem. także polecam ten sposób
|
|
|
#33 |
|
Przyczajenie
|
odkopuje temat, bo teraz aktualny...
mam pytanie czy sposób z octem nie zniszczy czarnych zamszowych butów?? bo wydaje mi się, że mogą stracić kolor od octu
|
|
#34 |
|
Przyczajenie
|
Hm... nie wydaje mi się. Sama mam emu, takie ciemno - szare i stosowałam wodę z octem (tylko mi mama powiedziała, że ma być więcej octu niż soli
). Powiem Ci, że rewelacja, chociaż też bałam się, że się odbarwią albo coś innego mi się przytrafi, znając moje szczęście . A już załamana chciałam się pogodzić z zima pod znakiem białych plam na butach![]() Także na sól - - tylko woda z octem ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#35 |
|
Przyczajenie
|
To ja też dodam swoje 3 grosze. Plamy z soli usuwane dopiero po kilku miesiącach skórką od chleba pytlowego z ciemnoszarych zamszowych kozaków prawie całkiem znikły
na jednym bucie i całkiem na drugim. Postanowiłam do końca zawalczyć z tymi resztkami zacieków, a że przeczytałam gdzieś, że dobrze przetrzeć takie plamy przekrojonym ziemniakiem (bo wchłania sól) - to tak zrobiłam . Więc operację ze skórką musiałam powtórzyć. Kiedyś użyłam na rdzawoczerwonych zamszowych kozakach mleka |
|
|
|
|
#36 |
|
Zadomowienie
|
Potwierdzam, że woda z octem pomaga
|
|
#37 |
|
Rozeznanie
|
Tak moje wyplowialy... I czytalam gdzis ze trzeba mieszac 1 do 1 i niestety wyplowialy mi troche no a zacieki i tak po kolejnym wyjsciu w deszczyku powrocily na nowo w tym samym miejscu...
|
|
#38 |
|
Przyczajenie
|
Na odświeżenie butów zamszowych i "podniesienie" włosa doskonale działa potrzymanie butów nad gotującą sie wodą - para wodna czyni cuda, tylko UWAGA MOŻNA SIĘ POPARZYĆ !!!
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:46.

). Powiem Ci, że rewelacja, chociaż też bałam się, że się odbarwią albo coś innego mi się przytrafi, znając moje szczęście
. A już załamana chciałam się pogodzić z zima pod znakiem białych plam na butach
- tylko woda z octem 
na jednym bucie i całkiem na drugim. Postanowiłam do końca zawalczyć z tymi resztkami zacieków, a że przeczytałam gdzieś, że dobrze przetrzeć takie plamy przekrojonym ziemniakiem (bo wchłania sól) - to tak zrobiłam
. Więc operację ze skórką musiałam powtórzyć. Kiedyś użyłam na rdzawoczerwonych zamszowych kozakach mleka