|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mam dość
Ja rozumiem, że autorce wątku przykro, ale teraz czasy są trudne i przykro nie przykro trzeba się mierzyć z codziennością. Tym, że się komuś mile rzeczy mówi się brzucha nie napelni- tak jak mówieniem takich trzeczy jak on mówi.
Z calą pewnością niedobrze się zwraca do swojej kobiety. Ja jednak biorę poprawkę na to, że już pewnie ma tej sytuacji serdecznie dość i puszczają mu nerwy. Dziewczynie jest przykro, ale jemu też jest przykro jak wie, że nawet zachorować nie może, bo nie dadzą wtedy rady. O to chodzi. Ja rozumiem autorkę wątku, że czuje się pokrzywdzona, ale z drugiej strony wiem, że czasem glaskanie po glowie daje odwrotne do zamierzonych efekty. Nie ma co się z sobą cackać jak nie ma co do gara wlożyć, komornicy w takich sytuacjach też się nie cackają- o to chodzi. Do autorki wątku: zwróć mu uwagę, że nie życzysz sobie tekstów typu "nie będziesz jeść", bo jest Twoim mężem i zobowiązal się do utrzymania Cię. Zabierz się porządnie do szukania pracy i będzie wszystko dobrze. Ps. powiedz mu jeszcze, że bez matury to należy dziękować Bogu za 1000zl a nie marudzić. Ludzie z tytulami mrg zarabiają często jeszcze mniej - i gdzie tu sprawiedliwość? |
|
|
|
|
#32 |
|
BAN stały
|
zrozum go, jemu też jest cieżko,,... ale szukaj
|
|
|
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
No cóż... propozycje szukania pracy w sklepach autorka wątku ignoruje...
chyba się już nie dziwię reakcji jej męża...
|
|
|
|
|
#34 |
|
Raczkowanie
|
Fresa, nie pisz tak, bo to bardzo krzywdzące dla autorki. to, że nie napisała, że będzie szukać w sklepach nie znaczy, że jej mąż który nie ma krzty empatii i delikatności tak się do niej zwraca
|
|
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
Staram sie go zrozumiec.Mi tez jest z tym ciezko.Jezeli chodzi o sklepy to jak widze ze jest ogloszenieze potrzebuja to zaraz skladam cv i czekam.Narazie bez skutku.Co jest dziwne bo jestem handlowcem,a mimo to nie odzwaniaja
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#36 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#37 |
|
Raczkowanie
|
wiesz, to zdanie mnie rozwaliło, naprawdę. widzę po innych wątkach że teraz taka moda napadać na kobiety z całych sił, a bronić chamskich, bezdziejnych "misiów"
Już byś tego mężulka pod niebiosa wychwalała, a autorka dodała że pracy w sklepach szuka i jak tak można? Autorko - cv składaj bezpośrednio w butikach - wchodź do sklepów i rozmawiaj z kierownictwem, kierownikowi tez oddawaj do rąk własnych cv. jak tylko zwalnia się stanowisko oni dzwonią do ludzi, których mają cv Edytowane przez The High Priestess26 Czas edycji: 2009-01-19 o 21:24 |
|
|
|
|
#38 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym w kawiarniach, barach, restauracjach... wszędzie dosłownie. Cytat:
Nie chodzi o to, żeby napadać na kobiety z całych sił. Chodzi o to, żeby spojrzeć obiektywnie. A nie stać po stronie kobiety tylko dlatego, że jest kobietą. Bo kobiety nie są nieomylne i też popełniają błędy. A nie tylko faceci. I kobiecie też można powiedzieć, co robi źle.
|
||
|
|
|
|
#39 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Popytaj znajomych i rodziców czy ktoś nie móglby Cię gdzieś wkręcić, a mężowi powiedz, żeby komentarze zachowal dla siebie. |
|
|
|
|
|
#40 |
|
Raczkowanie
|
FRESA ale to nie jest obiektywne spojrzenie że po tym, że w 2 wyznaczone przez Ciebie minuty dziewczyna nie odpisuje a Ty już wyskakujesz z hasłem, że rozumiesz jej męża! facet ją dołuje, gnębi, nie pomoże, ale gadać potrafi, a ona ma go rozumieć, głaskać po głowie, bo taki biedny. dawniej to mężczyzna jako głowa rodziny miał zarabiać i jakoś musiał dawać radę a teraz co? najlepiej niech kobiety robią za facetów wszystko i wybaczają i rozumieją i nie wiadomo co jeszcze
|
|
|
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w mieście jest pełno przyjęć w sklepach typu biedronka,carrefour,i nawe w środku są sklepy komórkowe gdzie również przyjmują
![]() Popytaj,na pewno wkońcu ci się uda Nie wiem czy akurat takiej pracy szukasz ale podaję ci przykład
|
|
|
|
|
#42 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakie 2 minuty? cofnij się do pierwszej strony... ![]() Poza tym. Kiedyś to było kiedyś, a teraz to jest teraz. Mężczyzna nie jest wołem roboczym i też ma prawo być zmęczony: fizycznie, bo pracuje i psychicznie, bo świadomość, że gdyby i jemu się noga potknęła i zostałby bez pracy wówczas oni zostaliby bez środków do życia, zbyt wesoła to nie jest. Fceta też trzeba zrozumieć. |
|
|
|
|
|
#43 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tak, faceta można zrozumieć, ale nie można zrozumieć dołowania, chamstwa i szantażowania (jak nie zarobisz nie będziesz jeść). chciałabys żeby mąż Cię tak traktował? teżbyś była wyrozumiała, gdybyś od rana do wieczora wysłuchiwała że każdy potrafi znaleźć pracę tylko nie Ty? Nie wydaje mi się - a oceniać baaardzo łatwo i miło. Skoro on taki pewny, że każdy pracę znajdzie, to niech sam jej posade znajdzie i będzie lepiej. A to co było, było lepsze - niedługo panny zaczną się misiom oświadczać i brylanty kupować a potem będą ich utrzymywać i wspierać ze wszystkich sił. |
|
|
|
|
|
#44 |
|
Raczkowanie
|
A może warto pomyśleć nad dokształceniem się, nauczeniem się jakiegoś języka, zdobyciem nowych umiejętności na jakimś kursie?
Ja faceta rozumiem, w końcu każdy chce mieć w życiu jakieś przyjemności, a nie tylko praca - dom i utrzymywanie żony. |
|
|
|
|
#45 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, przecież tu nie o czas chodzi, mogło nawet 100 godzin minąć, ale o ignorowanie.Przecież jak sie zakłada wątek, to wypadałoby czytać odpowiedzi i się do nich jakoś odnieść, prawda? ![]() Mam problem → zakładam wątek → ludzie odpisują → odpowiadam na ich pytania Cytat:
Rozumieć męża autorki wątku to nie to samo, co popierać jego postępowanie. Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#46 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przede wszystkim dokształcenie. Szczerze mówiąc bez matury będzie ciężko. Nie pozostaje nic innego, jak pytanie się po sklepach, restauracjach itp. Ale także osobiste pytanie się, a nie patrzenie na oferty w necie.
|
|
|
|
#47 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak jest popieram. W dobie gdzie utarlo sie, ze wszyscy musza miec co najmniej licencjat, srednie bez matury za wiele nie da. Wybacz zalozycielko, ale na Slasku, przynajmniej Gornym pracy nie brakuje, ba jest tam najmniejsze bezrobocie w kraju. Jesli mowimy o Slasku Dolnym, to wierze, ze jest ciezko. Ale tez da sie cos wykombinowac. Mieszkajac w Krakowie, gdzie naprawde znaczna czesc szukajacej pracy ze srednim wyksztalceniem to wlasnie studenci (przeciez bedac w trakcie studiow, nie napisze sobie, ze mam wyzsze |
|
|
|
|
|
#48 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja też tego faceta jestem w stanie zrozumieć, ale jakoś nie rozumiem jego grubiaństwa a chyba tylko o tym tu dyskutujemy, prawda? No, ja jeszcze nie słyszałam o tym, żeby kobieta kupowała bukiet róż i pierścionek, ale może się mylę pewnie tak... nienowoczesna jestem... słyszałam tylko o nielicznych przypadkach nieśmiałych zapytań "a cobyś powiedział na ślub", ale bez powszechnych atrybutów, polecę dziś do Kruka, może coś wybiorę dla lubego
Edytowane przez The High Priestess26 Czas edycji: 2009-01-19 o 22:07 |
|
|
|
|
|
#49 | |
|
Zakorzenienie
|
A może z Twoim CV jest coś nie tak
![]() Ostatnio czytałam dyskusję chyba na forum gazety.pl, forumowicze śmiali się z jakichś CV z głupimi zainteresowaniami itp. Cytat:
|
|
|
#50 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#51 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#52 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jedna z moich koleżanek oświadczyła się swojemu facetowi Ale nie wręczyła mu bukietu róż za to kupiła sobie i jemu po obrączce zaręczynowej
|
|
|
|
|
|
#53 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#54 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem jak dokładnie jest w Twojej sytuacji, życzę znalezienie pracy. Przede wszystkim- 15 kopii cv i na miasto, ale już! Zostawiać wszędzie, a nie tylko tam gdzie są ogłoszenia! Wiem że to proste nie jest ale chcesz znaleźć pracę- musisz być twarda i zdecydowana! Mam koleżankę- dziewczyna chyba w siebie baaaardzo nie wierzy, choć na pierwszy rzut oka wydaje się silną osobowością i tak też od kilku lat pracy nie może znaleźć. A jak już znajdzie to sama rezygnuje, bo zawsze jest jakieś ALE. Nawet kiedy własna ciocia załatwiła jej staż (praca za biurkiem, przy komputerze-nie parzenie herbaty i kserowanie dokumentów, choć i tego nie uważam za jakieś uwłaczające godności zajęcie) to po 2 tyg. zrezygnowała... A co gorsza twierdzi że ona intensywnie pracy szuka, ale pech- nic znaleźć nie może. Ja jestem pewna że się boi nowych wyzwań, obowiązków itd. Zwłaszcza że rodzice ją utrzymują i raczej zrobią wszystko żeby tylko została przy nich w domu.
|
|
#55 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#56 |
|
Konto usunięte
|
A co z tym Urzędem Pracy?
|
|
|
|
|
#57 |
|
Raczkowanie
|
Zarejestrować się nie może, bo jest na urlopie bezpłatnym w firmie, w której pracowała (firma ma zastój i nie wiadomo jak to długo potrwa).
Autorko ja myślę, że z tymi sklepami to dobry pomysł. Złóż cv też w marketach, butikach, barach. Nie wiem jak na śląsku, ale w Warszawie ja mam cały czas braki w obsadzie
|
|
#58 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Trzeba się w takim razie zdecydować na jakiś krok. |
|
|
|
|
|
#59 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#60 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak mi zawsze kolega mówi jak narzekam że pranie będę musiała zrobić ![]() A co do tematu - w Krakowie praktycznie w każdym MCdonaldzie, kfc, przyjmują z mety - z tym że w większości przez agencje pracy tymczasowej (może w takich spróbuj?), ale w MC jest zawsze wystawione 'kariera w naszej restauracji'. Podobnie z wszelkiej maści Lidlami, Biedronkami, Tesco, Carrefourami. Wiadomo, to nie jest zbyt ambitna praca, ale jak to się mówi : jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma. Zresztą Ty autorko też zawaliłaś troszkę, mogłaś chociaż tą maturę zdać Możesz też spróbować w Hotelach, jako pokojowa - prawie zawsze szukają Albo opieka nad dzieckiem - w takiej sytuacji wzięłabym cokolwiek, zacisnęła zęby i zakasała rękawy - nie będzie sobie chłop po mnie brusił
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:21.

cofnij się do pierwszej strony...
, przecież tu nie o czas chodzi, mogło nawet 100 godzin minąć, ale o ignorowanie.

Jedna z moich koleżanek oświadczyła się swojemu facetowi