![]() |
#31 |
Rozeznanie
|
Dot.: Ile wydajecie na kosmetyki ?? :D
Juz widze jak rodzice daja mi 500 zl i mowia "idz coreczko kup sobie kup jakis kosmetyk"
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#32 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
ja chyba mniej więcej około 150pln miesięcznie, ale tak na prawde różnie to bywa w zalezności od stanu potrzeb. na pewno mało wydaję na kolorówkę, bo i mało się maluje,żeby nie powiedzieć, że jak na ppudernicę z wizażu to wręcz minimalnie
![]() za to wszystko, co wydaje idzie na pielęgnację, głównie kremy do twarzy. ostatnio kupiłam Active C i Diroseal i tym sposobem przekroczyłam miesięczny limit... no i żeby fitry były trochę tańsze:-( Edytowane przez joasiak1 Czas edycji: 2005-10-01 o 09:28 Powód: literówka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Rozeznanie
|
Różnie to bywa, od 50 do 300 zł, na więcej nie mogę sobie pozwolić bo co miesiąc koło 200 zostawiam w księgarni a ciucha sobie nie kupiłam od trzech miesięcy żadnego. Nie kupuję drogich kosmetyków ale lubię dużo, potem zużywam to latami albo wyrzucam jak się przeterminuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
ja staram sie nie szaleć, choć przyznam ze są miesiace kiedy wydam 300zł na kosmetyki, a są kiedy kupuje tylko pastę do zebów lub mydełko. W czasie szkoly nie mam czasu an chodzenie po sklepach, bo czesto mam wyklady do 19 lub 21 więc wtedy zaoszczedzam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Mrs Mrau
|
Ja ostatnio znalazłam tańsze odpowiedniki moich dotychczzasowych kosmetyków co mnie bardzo cieszy.Np.DW Estee Lauder zamieniłam na coś lżejszego i moja cera na tym skorzystała
![]() ![]() 100 zl-na włosy ok20 zl-na balsamy ok20 zl-na kremy do twarzy (znalazłam w aptece tanie cuda która idealnie pasują mojej cerze ![]() do 30 zl-na jakies malowidło ogolnie staram się oszczędzać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Mrs Mrau
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
heh to ja prawie nic
![]() ![]() ehh maly pasozyt ze mnie... na szczescie nie narzekaja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez ludka Czas edycji: 2013-09-21 o 18:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Rozeznanie
|
raczej duzo mniej niz 400zl
w sam raz na kieszen studentki ![]() jeszcze nie podliczylam, raz jest to wiecej a raz mniej kolorowke kupuje raz na kilka miesiecy, szampony, odzywki , zele do twarzy i dezodoranty jak sie skoncza
![]() |
#42 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
A ja niiiic...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
o matko dziewczyny, naprawdę chcecie wiedzieć jakie teorie stworzyłam w mojej głowie ?
![]() ![]() ![]() Otóż jeszcze niedawno miałam cały arsenał kosmetyków pielęgnacyjnych: żele do mycia twarzy, toniki, kremy na dzień, na noc, peelingi, maseczki, peelingi do ciała, balsamy, kremy do rąk, do stóp, odzywki do włosów i tak dalej. Właściwie do zastanowienia się nad sensem tego wszystkiego zmusiło mnie jedno zdarzenie. Otóż, mam siostrę młodszą o 2,5 roku (ja mam 16 lat ![]() ![]() ![]() ![]() Zaczełam sie zastanawiać nad tym czy kosmetyki pielęgnacyjne coś dają i stwierdziłam, że nie. Po wklepaniu jakiegoś kremu skóra jest przez jakiś czas jakby ładniejsza, ale potem wraca do poprzedniego stanu. To w najlepszym wypadku, bo i tak często kosmetyki nie dają absolutnie nic. Przynajmniej mi. Stwierdziłam, że być moze producenci kosmetyków żerują na naszej naiwności i kompleksach. Wszystkie chcemy być piękne, ale czy to oznacza, że musimy wklepać sobie jakiś "cudowny" specyfik z pięknej buteleczki. BTW, kiedyś coś mi odbiło i poodklejałam napisy z pojemników na balsamy i kremy i zostały mi dziwne białe nijakie opakowania z jakąś białą mazią w środku. Nagle te kosmetyki straciły na wartości, co dało mi do myślenia: czy kupuję je dla zawartości, czy dla opakowania, na którym napisy krzyczyą "ujędrnia skórę już po 21 dniach". Co do kremów do twarzy - unikam jak mogę odkąd zaczęłam się zastanawiać, co my tak naprawdę wklepujemy w naszą cerę. Może i jest tam parę dobrych składników, ale je też trzeba przecież zakonserwować nie wiadomo czym. Zdecydowanie wolę dbać o skórę "od środka" poprzez zdrowe odżywianie, albo jakieś tabletki z witaminami ![]() ![]() Tak więc zredukowałam ilość kosmetyków pielęgnacyjnych i naprawdę mi z tym dobrze. Wydaje mi się, że nie używam teraz więcej kosmetyków niż przeciętny mężczyzna ![]() ![]() Na koniec dodam, ze wiem, iż różnym ludziom różne rzeczy służą, i że komuś kosmetyki zapewne pomogły osiągnąć ładniejszą cerę itp. Tylko, że ja naprawdę wyglądam teraz tak samo jak wtedy kiedy kosmetyków używałam. Mam taką samą skórę, włosy, a cera nawet mi się poprawiła. Dlatego kwestionuję czy kosmetyki naprawdę coś dają, czy to tylko tzw. pic na wodę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Wtajemniczenie
|
Joey mam takie pytanko jak dbasz teraz o twarz? tylko mydło? jak często itd.? ciekawa jestem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
Joey, no właśnie, bardzo mnie to zaciekawiło
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
balsamów do ciała teraz nie używam, a co do twarzy to myję ją albo mydłem "Bobas", po którym nie mam w ogole sciagnietej skóry, albo żelem Nivea takim białym do cery suchej/wrazliwej (ale on jest gorszy niz wspomniane wczesniej mydło, wiec jak mi sie skonczy pewnie juz nie kupię). Acha, robię to wieczorem, prawie codziennie, bo czasem mi sie nie chce
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czy wczesniej miałaś trądzik i znikł? co z wągrami? skóra się wygładziła i tak dalej? sorry za tyle pytań.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wagry mialam i mam nadal, ale nie sa jakies bardzo widoczne, nigdy nie byly. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Wtajemniczenie
|
hmmm no ja troszkę wydaję i jest to mój mały nałóg. Jak sobie kupię jakiś kosmetyk to mam świetny humor
![]() ![]() a co kupuje? Np. szampony, odzywki, pasty, zele do ciała, balsamy, kremy do stóp i dłoni kupuje mama wiadomo mamy na współę ![]() Sama kupuję sobie kosmetyki do pielęgnacji cery i kolorówkę no i ostatnio antycellulitisowe ( wrrr ) no i do depilacji. Lakiery też mama kupuje. Do twarzy mam zawsze żel, tonik, krem, peeling i maseczki. No i specyfiki na problemy skórne typu Lysanel Active albo Brevoxyl.. A kolorówka? Mam wszystko, ale zawsze znajdzie się jakaś "perełka" albo coś się skończy. Generalnie nie wydaję wiele, bo już wszystko mam, teraz tylko uzupełniam i poprawiam sobie humor. Jestem skłonna powiedziec, ze jest to jakieś 50-100 zł miesiecznie. Chociaż jak mi się kończy podkład i maskara to tyle wychodzi kasy na jeden zakup a nie na cały miesiąc, ale powiedzmy, że to wyjątki. A perfumy i jakieś takie ekskluzywniejsze sprawy to dostaje na prezent ![]()
![]() |
#51 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ostatnio w tv oglądałam jakiś program, i tam jakaś pani dermatolog mówiła o suchej skórze. Że najlepszym sposobem na ZBYT suchą skórę, jest po prostu.. rzadsze jej mycie. Do tyczyło to także całego ciała. Podobno wystarczają 2-3 kąpiele na tydzień ![]() Nie wiem, jak się do tego ustosunkować... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
ja miesięcznie nie przekraczam 50zł ostatnio z cięzkim bólem kupiłam sobie baze pod cienie Lumene za 33zł jak pomyslałam sobie że mogłabym kupić za to podkład cienie i tusz albo bluzke to się zmartwiłam ze trzeba przystopować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
Ilę wydaję miesięcznie na kosmetyki?
Prawdę mówiąc, niewiele ![]() Kupowanie kolorówki mnie nie dotyczy, bo się nie maluję. Tzn. używam tylko tuszu do rzęs, ale nie własnego, bo używam jednego na spółę z mamą ![]() Szampony, odżywki, żele pod prysznic itp. najczęściej kupuję z tatą w supermarkecie, kiedy płaci za wszystko kartą (haa ![]() Sama kupuję balsamy do ciała, lakiery do paznokci, błyszczyki, pomadki itp. A także żele do twarzy, kremy do twarzy. I takie "dziwne" rzeczy. Dziwne według moich rodziców, tzn. jakieś akcesoria do paznokci, peelingi, maseczki. Ostatnio także kieruję się kosmetycznym minimalizmem i odkąd skończył się mój żel do mycia twarzy i tonik, myję się tą delikatną kostką Dove, a potem krem do twarzy na naczynka. Peelingi do ciała robie sama, z kawy ![]() Wydaje mi się, że miesięcznie nie przekraczam 40zł, a oczywiście zdarzają się miesiące, kiedy nie kupuję nic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Ostatnio pracuje nad swoja (slaba) silna wola i staram sie troche oszczedzac na kosmetykach, tzn. nie kupowac 20 balsamu do ciala, czy 15 blyszczyku ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Ja na pewien czas odstawiłam kremy do twarzy, i pogorszenia nie było, ale i poprawy brak
![]() Teraz musiałam do nich wrócić, bo zaczęłam używać kwasów, a one przesuszają mi skórę (chociaż jednocześnie pomagaja) i muszę nawilżać. Znalazłam sobie cakiem niezły krem na noc, wystarcza. Co do tematu watku - ile ja wydaję? Nie liczyłam, ale myślę, że do 100 zl miesięcznie to max ![]() ![]() Z tego sporo idzie na szampony i odżywki (długie włosy). Zelu pod prysznic używam tego, co aktualnie moja mama albo Isany za 3 zl ![]() Kremy starczają mi na dłuuuugo, tak samo kolorówka. Nie wiem dlaczego, ale dosłownie wszystko jest u mnie szalenie wydajne i starcza naprawdę na bardzo długo, np puder sypki na 1,5 roku (teraz mam mąkę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Wtajemniczenie
|
Policzylam. W tym roku na kosmetyki wydawalam srednio 150pln miesiecznie, przy czym - UWAGA! - w styczniu bylo to 50pln, a we wrzesniu.. 350. Czyli coraz wiecej. Dalo mi to do myslenia
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
![]()
ja jestem oszczędna,ale to dlatego że nie mam własnych dochodów i nie mam zamiaru rujnować rodziców
![]() co do tego jakie kosmetyki ostatnio kupiłam: -maseczka oczyszczająca do cery mieszanej z Oriflame -żel pod prysznic(odstresowujący ![]() ![]() i to chyba tyle z moich kosmetycznych zakupów |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Wtajemniczenie
|
u mnie to jest takie cos, ze jak akurat jestem przy kasie to taka sie sknera robie ze nie wydaje. A jak nie mam kasy to wyciagne chocby spod ziemi zeby kupic cokolwiek.. Jak w wakacje pracowalam to przez 2 miesiace kupilam sobie ze 2 lakiery do paznokci i zel do twarzy. Od wrzesnia moj budzet uszczuplil sie przez zakup wazniejszych rzeczy, ale na podklad, dwa tusze, cienie i puder znalazlam pieniadze, nie wiem skąd ;]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Rozeznanie
|
![]()
.
Edytowane przez Mroofcia Czas edycji: 2009-01-30 o 14:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
Nie podliczam,ale już niezbyt dużo
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:34.