Czy można liczyć na faceta? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-01-23, 11:43   #31
201803290936
Konto usunięte

Dot.: Czy można liczyć na faceta?

Cytat:
Napisane przez Bathory Pokaż wiadomość
sama napisałaś, że jest odpowiedzialnym facetem. jeśli ma ważne spotkanie w pracy, to musi się na nie stawić - na tym polega odpowiedzialność. może być szefem sam dla siebie, ale spotkań raczej nie ma z samym sobą, tylko z gronem innych ludzi, z którymi jest juz umówiony. traktujesz go trochę jak szofera.
Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Myślę, że Twój facet chciałby, żebyś nie była takim niewiniątkiem, którym się trzeba ciągle opiekować, tylko silną kobietą, która daje sobie radę sama, kiedy potrzeba, wokół której nie trzeba skakać. Skoro sam sobie jest szefem, zapewne doskonale wie, co to znaczy i że czasem trzeba zacisnąć zęby. Może nie ma czasu, by Cię zawozić i odwozić? Możesz wrócić z kimś znajomym albo autobusem, jeśli masz blisko, albo taksówką, jeśli Cię stać. Myślę, że brakuje Ci w nim nie pomocy fizycznej, ale współczucia. Nikt nie lubi być spławianym, a tak to trochę wygląda z jego strony - może nie potrafi tego odpowiednio wyrazić słowami, może nie próbował.
Cytat:
Napisane przez Jacek0x Pokaż wiadomość
no... jednak troszkę wyolbrzymiasz. Jak pisał Wyrak - szefostwo to odpowiedzialność. Jeśli on ma spotkanie z jakimś ważnym kontrahentem na przykład to nie może zlekceważyć takiej osoby chociażby dlatego,ze dzieki temu zarabia dla Was pieniążki, prawda?

A trasę do pracy rzeczywiście możesz przebyć taksówką, musisz być trochę wyrozumiała

wieesz jak to jest w biznesie
Zgadzam się z większością tego, co wyżej zacytowałam.

Ale Cię rozumiem - inaczej się patrzy na sprawę z boku, a inaczej gdy ma się chorą nogę, boli i wszystko wydaje się być smutniejsze i trudniejsze. Wtedy chce się, aby ktoś bliski nas przytulił, pocieszył, wczuł się w naszą sytuację.

Co do podwożenia... Również w przeszłości nieraz traktowałam mojego TŻ jak szofera, chociaż tego nie dostrzegałam (myślenie w stylu: bo przecież masz samochód, co za problem dla Ciebie... ja potrzebuję...przecież mnie kochasz). Pogadał ze mną i uświadomił, że nie zawsze może, nie zawsze ma siłę, że inne sprawy również są ważne. I nie wymagam już od niego, ale proszę i z radością przyjmuję odpowiedź na "tak". On też z chęcią i przyjemnością mnie podwozi, pomaga, bo widzi, że nie mam podejścia "musisz", ale podejście "miło, że chcesz, dziękuję". Facet dba o interesy, więc o co chodzi? Nikt z Was nie mógł przewidzieć, że coś Ci się stanie z nogą. Porozmawiaj z nim szczerze, ale nie hoduj w sobie pretensji i uraz. Taka postawa faceta zniechęca do pomagania. Również myślę, że bardziej, niż podwiezienia, brakuje Ci współczucia, użalenia się nad Twoją nogą. Ale do tego lepsza jest koleżanka, niż facet. Oni często bagatelizują, że kogoś coś boli, bo myślą że kobieta przesadza.

Edytowane przez 201803290936
Czas edycji: 2009-01-23 o 11:45
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości