![]() |
#31 |
Rozeznanie
|
Re: Kiedy jest czas na dziecko?
Mam 25 lat, we wtorek obronę pracy magisterskiej, pracę, stałego (od ponad 5 lat) faceta, którego bardzo kocham. Chcemy się pobrać - chyba niedługo, wszystko na to wskazuje. A na dziecko nie jestem gotowa i, przyznaję, gdyby teraz zdarzyła się tzw. wpadka, byłabym zła (nawet bardzo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kiedy jest czas na dziecko?
Czas na dziecko jest wtedy kiedy czujesz, że dorosłaś do bycia mamą. Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
Kiedy jest najlepszy czas na dziecko?
1. Gdy tego chcemy (oboje) - opcja najlepsza i najzdrowsza 2. Gdy życie za nas zadecyduje - opcja "nie do odrzucenia" 3. Gdy jesteśmy zdesperowani i chcemy sobie wychować opiekę na starość - opcja "chcę mieć bezpłatną służbę" 4. Gdy ulegamy presji społecznej - opcja "nie chcem, ale muszem" 5. Gdy czujemy sie potwornie samotni - opcja "do głaskania zamiast kotka" 6. Gdy nie mamy komu zostawić majątku - opcja przedłużania rodu arystokratycznego/nowobogackiego (niepotrzebne skreślić) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zadomowienie
|
A ja juz mam 26 latek i plany slubne na styczen i..... ogromna ochote na bobaska - takze od razu po slubie zabieramy sie do rzeczy
![]() houk ![]() I nie moge sie doczekac ![]() Takze kobitki - na kazdego przyjdzie pora ![]() Caluski ![]()
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
![]()
Najlepszy czas na dziecko... ?
Zakładam wątek tutaj , ponieważ przypuszczam, że będzie większy odzew. Myślicie, że jest w ogóle taki czas ? Każdy czas to wady i zalety. Co o tym myślicie ? Jakie są Wasze opinie ? Jak było u was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Najlepszy czas na dziecko... ?
myślę, że jest już wątek o dzieciach i ich planowaniu i to nie jeden
![]()
![]() |
![]() |
#37 |
Przyczajenie
|
No właśnie...czy ktoś to wie???
![]() Mi się wydaje, że jest to indywidualna sprawa. Ja też ostatnio zaczęłam się zastanawiać, czy to już jest ten moment..mam 25 lat w przyszłym roku kończę studia, jestem ze swoim narzeczonym 7 lat więc już chyba się sobą nacieszyliśmy. Jednak jest jeszcze jedna kwestia poradzenia sobie finansowo, jak sobie myślę o koleżankach, które po macierzyńskim musiały oddać maluszki do żłobka.. Druga kwestia to mieszkanie - aktualnie wynajmujemy, a na kredyt nas jeszcze nie stać... Trzecia kwestia jest taka, że nie po to szłam na studia, żeby teraz robić sobie przerwę. Niestety życie to nie bajka i trzeba dokonywać wyborów, niekoniecznie są to łatwe wybory. Więc my wychodzimy z założenia, że świadomie nie podejmiemy takiej decyzji i gdy już coś będziemy działać w "temacie" zdamy się na przypadek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:54.